samas235 rašė:Juroj bent esi buves?
Ne
Ir kam man ten? Jei prisiskairtau "pasakų" sočiai ir čia, pasijaučiu kaip ir buvęs.
samas235 rašė:jei tau nesamones tai bent sukonkretink
Na visų pirma tai sistemėlės, viena iš jų labiau strimėlėm tinkama nei menkėm, dar viena, tai anot tavęs tinka tik norgej, nes ten kabas tikrai nei 3 nei 4 dydžio, o visas 7/0
Na ir tik viena iš trijų pasiūlytu daugiau mažiau panaši ir gaudoma. Na surašiau tik mažesnę dalį kur pats sau prieštarauji, arba susisteminau tavo nesąmones.
Dar galėčiau pasiplėsti apie krevetes ir tą tavo PENN kotą, bet jau tingiu.
Ai dar kas pramušė, tai rekomenduojamas pinto valo storis
Tiesa aš jau daugel metų nežuvauju su tokio stiliaus įranga ir tokiu žūklės būdu, todėl gal ir jau atsilikau nuo viso to, nors gal tai ir nėra svarbu žuvaujant iš didelio laivo su 300-500 gr balvankėmis.
Apie koroziją, čia tai jau užlenkei, man surudyją kabai ir suktukai visokie ir plauk tu juos neplovęs, o vat, kad žiedų rėmeliai ar ritės labai nukentėtu nuo korozijos nesusidūriau. Nors mano irgi,ne taip kaip Mindulės
,pirkti mūsų "trečioj" šaly.
samas235 rašė:na ir nuo visokiu ligu padeda arba 100/150gr ko nors stipresnio
O vat čia tai perlų perlas
Imk 500/1000 ir gulėk krante
Taigi linasykai, nesakau, kad viskas ką susakė samas235 yra totalus ir visiškas briedas, bet ir nėra labai jau teisinga ir taikytina visais atvejais kaip taisyklė. Todėl nepergyvenk dėl to, kad jo nebuvo prieš 2 mėnesius.
Nes visumoje, yra viskas labai asmeniškai ir painiai. Nėra taisyklės, nei sistemėlių pasirinkime, nei juo labiau pilkerių ar dar kažko. Kaip pavizdys, tavo pasirinktas, ar samas235 pasiūlytas, kotas netiks visiškai gaudyti kokioje karklėje kuomet menkė, dažniausiai kimba ant kalnelių arba šlaitų, prie mažo dreifo ir griebia tik lėtai krintntį,planiruojantį masalą. Na tas dažniausiai pasiekiama džigaujant. Tu pagausi kilnodamas aukštyn žemyn, standartiniu būdu, bet rezultatas bus ne tavo naudai, ir ženkliai.
Kas liečia pilkerius, tai čia būna irgi visokių niuansų. Bet pas kapitonus tikrai pilkeris nekainuoja 10 eurų, jie kainuoja tiek kiek kainuoja pardėje, plius kokis 0,5 - 1 euras ne daugiau. Šito patvirtinti negaliu 100%, bet sakau ką pasakoja tie kurie eina į jūrą su dideliais ar vidutinio dydžio laivais, taip pat iš pokalbių su kapitonais (turiu laimės keletą jų pažinoti). Aš nenaudoju asmeniškai sunkesnių nai 100gr pilkerių. O dažniausiai naudoju Flambeu pjautines blizgutes nuo 50 iki 80 gr. Bet prie aktyvaus kibimo, naudoju paprastą švinininį pilkeriuką kuris kaip vinis krenta į dugną ir daug neplaniruoja.
Sistemėles, atsirinksi kokios tau labiausiai patiks. Žinau asmenų kuriem oktopusai pačios geriausios sistemos, nors samas235 parašė, kad jos niekam tikusios. Man labiausiai pasiteisinusios yra įvairių vėžiagyvių imitacijos, ir visokie ten tipo pipirai, kurias irgi samas235 kaip ir išpeikė idėdamas 1 nuorodą. Čia viskas labai asmeniška. Tiesa, aš niekada nenaudoju pilnos sistemėlės, dažniausiai ją dalinu į tiek dalių, iš kiek ji yra sudaryta. Mano manymu to visiškai pakanka. Kartais ir visiškai nenaudoju, kada kibimas būna labai aktyvus.
Kas liečia valus, galbūt žuvaujant iš didelio ir vidutinio dydžio laivų, tas ir aktualu. Bet iš mažo ir judraus laivelio, nereikia storo valo, nes storas valas = didesnis masalo svoris, ir tiek.
Nesakau,kad viskas ką susakiau/surašiau, yra apsoliuti tiesa. Tikrai ne. Tokia mano praktika ir tiek.
ot tai dave ...