Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žuvienės, sūdymas, marinavimas, vytinimas, rūkymas, įvairūs patiekalai ir naudingi patarimai
 #607222   Augustasjj
 07 Sau 2015 23:45
Lašiša ruošta 50 laipsniu temperatūroje ;uolrait
Butent si lasisa ruosta naudojant Souse Vide technologija, bet labai panasu rezultata galima pasiekti lasisa kepant tik is vienos puses, kol iskeps beveik iki vidurio. Pries kepant, lasisa apslakstoma alyvuogiu aliejum, laimo sultim, druska bei pipirais. Labai tinka teryaki padazas (galima gamintis, bet yra visai neblogu ir pirkti), juros dumbliu salotos bei juodas sezamas :)
Prikabinti failai
10440655_10204199212718319_2724703954936840110_n.jpg
10440655_10204199212718319_2724703954936840110_n.jpg (57 KiB) Peržiūrėta 9276 kartus(ų)
10801805_10204199212878323_7414583709179818770_n.jpg
10801805_10204199212878323_7414583709179818770_n.jpg (50.28 KiB) Peržiūrėta 9276 kartus(ų)
 #607245   Augustasjj
 08 Sau 2015 10:10
Technologine prasme panasumo nera, bet rezultato prasme panasumas yra, kadangi kepant lasisa is vienos puses, ta puse kuri kontaktuoja su pagrindiniu karsciu iskepa pilnai, bet nuo vidurio i virsu ji pasiekia plius minus 50 laipsniu temperatura, todel panasumas yra gautame rezultate. Zinoma naudojant cirkuliatoriu, ji visa daeina iki 50 laipsniu tolygiai ;-)
 #607267   Skumbrotas
 08 Sau 2015 13:15
Kaip skonis tokiu būdu paruošus :?: Pkanka nuosavo skonio ar būtina prieskonių/druskos dadėt pries vakumuojant :?:
 #607270   Augustasjj
 08 Sau 2015 13:25
Pilnai uztenka paprieskoniuoti pries kepant :) man asmeniskai tokia lasisa yra zymiai skanesne nei kepta tradiskai (gali tik pasirodyti keista valgyti pirma karta, nes ji nebus karsta, bus silta) :)
 #610150   ubuntu
 24 Sau 2015 03:56
Pats skaniausias patiekalas (mano nuomone)
Tagi, seniau stintas darydavau taip:
Nuplaudavau, paskusdavau zvynelius, tada plaudavau po viena, kad isplauti svariai ir vidu, barstydavau druska ir pipirais, tada atskirai kiekviena vartydavau miltuose ir tada kepdavau.
O dabar jau paprasciau:
Nuplaunu, pjaunu galva, kisu pelio galiuka, istraukiu "turini", nuplaunu "bliude" maisydamas, barstau druska ir pipirais, uzpilu sociai miltu, ismaisau ir kepu.
Pastebejau, kad zvynuku skusti nereikia, nes jie ir taip visiskai nesijaucia, plauti kiekviena atskirai irgi tikrai nera reikalinga, o "miltuoti" geriausia visas kartu gausiai apipylus miltais.
Tai tiek, kiti gal irgi daug vargsta su siu zuveliu apdorojimu ir paruosimu, bet is tikro tai itin greita ir paprasta.
Prikabinti failai
20150124_033906.jpg
20150124_033906.jpg (45.49 KiB) Peržiūrėta 9098 kartus(ų)
 #610286   waneris
 24 Sau 2015 22:02
Stinta nei skutasi nei viduriai :ruko valosi RECEPTAS TOKS '''bum zuvis nuplainama po tekanciu saltu vandeniu , :shock: pasudoma ,biskuti pipiriuko ir pse ,jokiu prieskoniu nereikia (pamesi zuvies skoni :ks> ) poto i politilenini maisiuka ipilama miltu sudedama 10-12vnt zuvies,pakratoma ,kad visa zuvis pasidengtu miltais ir ant ikaitintos petelnes .SKANAUS ;-var-var.P>S visa turima zuvi tep paruosiam imam aliaus ir kvieciam sosiedus ;uolrait
 #610313   Skumbrotas
 24 Sau 2015 23:50
Apskritai jokia žuvis nei skutama, nei valoma, ir dar būtina savaitę pakasus po pomidoru palaikyt - taip ji pasifermentuoja ir nebereik jos ir kept, labai lengvai virškinasi :!: Taip mane vienas čiukčis išmokė, o jie tai žino kaip žuvis ruošt :!: :cig.
 #610316   Taacis
 25 Sau 2015 01:03
Jokios zuvies neplaunu, tik nusluostau (jeigu stambi, tas neliecia stintu ir ezeriniu stinteliu).
O stintas tik pasudau (nupjaunu galvas ir su galvom istraukiu pusles, tik porai keptuviu stintu- zmonai taip skaniau :), ir kokiam kilogramui- kitam kury dedu y saldikly) ir palaikes koky pusvalandy kepu. Neskrudinu, tik tiek kad nuo kaulu mesa atsiskirtu- mesa suvalgau, ikrus suvalgau, na o viduriai su puslem lieka skeletuose- naminiai gyvunai (kate ir kale) pabaigia viska.
 #610331   Agis
 25 Sau 2015 11:39
O aš neprisiverčiu su tais judančiais priedais kepti :-D tai gadinu žuvį ir išdarinėju :lol: Čia apie stintas.KItas tik valau su popieriniais rankšluoščiais kai išskrodžiu arba nufiliuoju.Žinau žmogų, manau ne vienas forumietis žino, kuris nenaudoja maistui net nukritusios ant žemės :-D Va čia tai gurmanas :-D
 #610853   Augustasjj
 27 Sau 2015 23:00
Betkokia zuvi privalu isdarineti, nes paskuj kepant apkarsta... Net tigrinem krevetem pries kepant butina istraukti virskinamaji trakta, kuris yra tiesiog kaip siulas ir atrodo itakos jokios nepadarys, bet deja ir dar kaip sugadina visa reikala jo neistraukus :)

Ir dar siulau isbandyti zuvies marinavima druskos-cukraus tirpale trumpa laika :)
1 litrui vandens reikes 200g druskos ir 100g cukraus, viska gerai ismaisyti, uzmerkti zuvi ir palaikyti 20-25 minutes, paskuj belieka issikepti :)
Ypatingai toks greitas marinavimas tinka lasisai, siulau isbandyti, tikrai nenusivilsit :)
 #612276   Pfk
 06 Vas 2015 15:31
o aš tikrai nepasijaučiau blogiau pamatęs va šitą konkrečią nuotrauką. tik seilė nutįso tokį gardų gabalėlį lydekiaus pamačius ir skonį prisiminus.
 #616927   Augustasjj
 06 Kov 2015 15:10
Stintooos

Prieskoniuotos ir i miltus su druska ir pipirais ivoliotos :)
Keptos 180 laipsniu aliejuje 4 minutes :) paprasta bet begalo skanu... ;uolrait
Prikabinti failai
20150306_130654.jpg
 #617009   Skumbrotas
 06 Kov 2015 23:36
Augustasjj rašė:Stintooos

Prieskoniuotos ir i miltus su druska ir pipirais ivoliotos :)
Keptos 180 laipsniu aliejuje 4 minutes :) paprasta bet begalo skanu... ;uolrait
Ar tos stintos neskrostos ar man taip atrodo :?: :shock:
 #617131   Agis
 07 Kov 2015 21:40
Nežinau ko neatsivalgiau ar ko nedavalgiau, bet paskutiniu metu pakepta ir pamarinuota strimelė man lenkia stintą :roll: Nei vienos nei kitos pats paskutiniu metu negaudžiau :oops: Marinatas tik su obuoliniu acttu tik bėda, kad litriniuose stikliniuose buteliuose prekybos centruose kažkaip neliko, o pardėse tipo gryn-gryn, brangesnis už ryžinį :shock: , lietuviškas.....prieš pirkdami, prisiminkime kokios spalvos ir sodrumo obuolių sultys :-D Gal kitam sezonui reiks pačiam parauginti :roll:
 #617151   Skumbrotas
 08 Kov 2015 00:50
Agis rašė:.......bėda, kad litriniuose stikliniuose buteliuose prekybos centruose kažkaip neliko, o pardėse tipo gryn-gryn, brangesnis už ryžinį :shock: , lietuviškas......
Grynai iš smalsumo - kodėl marinavimui tau netinka obuolių actas plastmasiniuose bambaliuose :?: Naudoju šitajį actą plačiai buityje lygeigrečiaai su soda kaip valiklį/dezinfekatorių vietoj visokių feirių, bet kažkaip nesusimasčiau kad pirkt būtinai stikliniuose buteliuose, bo plastmasiniuose pigiau.... :roll:
 #617205   Agis
 08 Kov 2015 15:41
Tikriausia tik dėl įsitikinimo, nes cheminės analizės nedariau.Naudojau daug metų užsieninį, tai jis buvo tamsiai rusvokos spalvos su nuosėdomis, kaip kad tikros obuolių sultys ant butelkos etiketės toks raudonas obuolys buvo.Kainavo kažkus apie 5 tikrus lietuviškus pinigus.Atidarius kažkaip taip aitriai netrenkdavo, kaip nuo šito lietuviško, kuris tik šviesios myžalinės spalvos, gal dėl to ir supilsto į žalsvus butelius, kad tamsesnis atrodytų.Kartoju, tai tik mano įsitikinimas ir aš naudojuosi teise rinktis, bet niekam neperšu ir neįrodinėju kas kiekvienam yra geriau ir priimtiniau ;-)
 #644040   Rock
 17 Lap 2015 13:53
Užkandėliai reikia : sūdytų silkės filė gabaliukų, olandiško sūrio, juodųjų alyvuogių, pagaliukų sumuštiniams prismeigti.
Darbo eiga. Paimame pusę sūdytos silkės gabaliuko. Atpjauname pailgą olandiško sūrio gabaliuką. Jis turi būti 2cm trumpesnis už file gabaliuką. Dedame olandišką sūrį anr file gabaliuko. Iš šonų įdedame po juodą alyvuogę.Viską susukame ir persmeigiame pagaliuku. Kosėl užkandėlė vadinasi "Juodos kaimyno akys"? Todėl ,kad kaimynas pajuoduos iš pavydo (labai lietuviška) ,jog nemoka pagaminti tokio patiekalo...Skanaus.
 #683026   Aivarasc
 30 Lap 2016 22:10
Sveiki, gal zinote kokiu nors budu ir receptu kaip pasidaryti zuvies koncervu(ar bent kazko panasaus)? Ar orkaiteje ar kaip? be autoklavo, nes jo neturiu ir nezinau kas turi :D
 #684049   Sokratas
 11 Gru 2016 19:54
,, Netgi didžiosios lydekos šiuo metu kvepia nėgėmis, nes jų daug suėda. Kaskart valgydamas žuvį ir jausdamas jos skirtingą skonį ir tekstūrą, tu galvoji, kas prie jos tiktų“.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/gyvenimas/receptai/ ... d=73115054
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė