Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #610736   tench
 27 Sau 2015 14:57
Ok. Beje, tarp skriemulių ir karabinų geriau įdėk guminius amortizatorius (kokių 10-15 cm kilpas iš kažko tipo tokio). Pirma - amortizuos apkrovas ant korpuso (kilpų tvirtinimo vietose). Antra - jeigu trolley virvė ne polipropileninė, ji sušlapusi išsitemps ir makaluosis atsipalaidavus, jei bus be amortizatorių.
 #610750   DainiusM
 27 Sau 2015 15:38
Man kazkaip veziotis (plaukiojant) labiausia patinka tose skylese uz nugaros (na kaip pas Airi matau yra irgi), dar neblogos vietos sonuose denyje paguldymui pas mane (labai muhai patogu), o va velkiaut bandziau ir taip ir kitaip... nepatiko. Patogiausia irgi kai uz nugaros, bet tada nifiga nesimato spiningu. :/
 #610751   tench
 27 Sau 2015 15:57
Tai vat aš tai ir turėjau omeny - kad ten pas jį kotai darbinėj padety už nugaros, bet nukreipti byški skersai į priekį (o ne atgal, kaip transportinėj padety). Ir matyti kotus turėtų but normaliai, ir greitai sugriebt, ir valą išleist/pavyniot irgi turėtų but ok, nes viskas po ranka. Pvz čia neblogai matosi.
Paskutinį kartą redagavo 1 tench. Iš viso redaguota 27 kartus.
 #610752   Airis
 27 Sau 2015 15:59
tench rašė:Ok. Beje, tarp skriemulių ir karabinų geriau įdėk guminius amortizatorius (kokių 10-15 cm kilpas iš kažko tipo tokio). Pirma - amortizuos apkrovas ant korpuso (kilpų tvirtinimo vietose). Antra - jeigu trolley virvė ne polipropileninė, ji sušlapusi išsitemps ir makaluosis atsipalaidavus, jei bus be amortizatorių.
virve polipropilenine ir siaip tos gumos po to tasytusi inkara nuleidus
 #610753   Airis
 27 Sau 2015 16:03
tench rašė:Tai vat aš tai ir turėjau omeny - kad ten pas jį kotai darbinėj padety už nugaros, bet nukreipti byški skersai į priekį (o ne atgal, kaip transportinėj padety). Ir matyti kotus turėtų but normaliai, ir greitai sugriebt, ir valą išleist/pavyniot irgi turėtų but ok, nes viskas po ranka. Pvz čia neblogai matosi.
trolina jisai kaip ir taip
https://www.youtube.com/watch?v=DgXNou-jtgQ
 #610755   tench
 27 Sau 2015 16:25
Hm, tikrai... Nu, gal kai ritėj treščiotkė įjungta, visai gerai ir taip trolint. Reiks bandyt tuos variantus visokius...
 #610857   DainiusM
 27 Sau 2015 23:24
i prieki nukreiptais kotais trolint shuds reikals, kotai amortizuos ne visu blanku, o virsunelem labiau- nulis reikalu nulauzt (ne tiek nuo zuvies, kiek nuo rimto kliuvinio).
 #611123   DainiusM
 29 Sau 2015 13:41
kodel taip manai? kas link patogumo, tai as savam kajake sedziu patogiau, negu tamsta savo valteleje. :)
 #611201   giedriuzzz
 29 Sau 2015 20:49
Gal ne visai į temą paklausiu, bet visai netoli :)
Vat vis mastai įsigyti baidarę pasiplaukiojimui-pažvejojimui-pramogai. Kadangi ji bus skirta ne tik žvejybai bet ir pramogoms tai linkstu link dvivietės. Upės kuriose planuoju plaukioti tai aplinkinės Pasvalio rajono: Pyvesa, Tatula, Lėvuo, Mūša. Aišku jose normaliai bus galima praplaukt tik pavasarį, nes po to ten tampa pieva o ne upės :twisted:
Tai vat gal pasidalintumėte iš patirties kuri baidarė būtų tinkamiausia tokiai veiklai. Esu keletą kartų plaukęs su Vista ir Brio.
Beje gal žinote kas parduoda nebrangiai naudotas baidares?
 #611222   DainiusM
 29 Sau 2015 22:20
zvejybai tai tik sit on top ir tik vienviete... dviviete vairuot (ypac mazose erdvese) bus mazohizmas. Ten kokiam ezere as nieko nesakau, bet upese, tai mano galva taip.
Beja, baidares super slysta per atrodo sunkiai praplaukiama gelyna- buvau maloniai nustebintas. :)
p.s. kas yra brangiai ir kas yra nebrangiai? :)
 #611237   giedriuzzz
 29 Sau 2015 23:29
Kad nedideliuose upeliokuose su dviviete bus sunku tai aš žinau, vat BRIO ilgis 395cm, kiek radau tai ji trumpiausia iš dviviečių baidarių, tai manau gal visai ir nieko su ja būtų. Žvejyba iš jos būtų daugiau pasižaidimas vadinkim, kad nebūtų nuobodu plaukiot :)
Į kokius 300 eurų norėčiau tilpt :roll:
 #611255   DainiusM
 30 Sau 2015 10:05
Ka reiskia nedidelis upeliokas? Tarkim Dubysa? Va Dubysoj as zvejot is didesnes negu mano visiskai nenoreciau. Ir siaip i 300 euru tilpus, ma rods gausis nepatodi baleika, del kurios labai abejoju ar apsimoka isvis mest tuos 300 europietisku...
p.s. jei dviviete, tai ziureciau tik tokia, kuri turi galimybe plaukiant vienam kede perstatyt i centra.
 #611555   ttm
 02 Vas 2015 08:16
giedriuzzz rašė:Kad nedideliuose upeliokuose su dviviete bus sunku tai aš žinau, vat BRIO ilgis 395cm, kiek radau tai ji trumpiausia iš dviviečių baidarių, tai manau gal visai ir nieko su ja būtų. Žvejyba iš jos būtų daugiau pasižaidimas vadinkim, kad nebūtų nuobodu plaukiot :)
Į kokius 300 eurų norėčiau tilpt :roll:
Uz tuos 300 Eur galeciau parduoti savo sit on top perception freedom angler http://www.kayaksandpaddles.co.uk/canoe ... angler.htm Dar irkla nebloga padovanociau. Kajakas nenaujas - plaukiojau juo kokius 4 metus. Man su juo viena beda - as per sunkus su savo 130kg - per scuperius vanduo bega i vidu :-D Siaip nedidele beda - uzkemsu su spec kamsciais ir viskas OK. Plaukiociau su juo ir toliau, jei ne naujas zaisliukas - jackson kayaks kraken - ten keliamoji galia gal 230kg, tai sikna nebedreks daugiau. Tikiuosi fabai tures sezono pradziai.
Jei sis variantas nepatiks, pasiziuresk skelbiu.lt ten buna visokiu baidariu. Pagrinde dvivietes ir padroztos neblogai, bet galima uztikti ir idomiu dalykeliu. Rudeni pardavinejo RTM k largo zvejybini kajaka, kiek supratau, tai beveik naujas, kaina buvo apie 600Eur. Vienu zodziu neskubek labai, paklausyk kolegu ir nedaryk klaidu. Mano patarimas butu - tik SOT, ypac jei zvejosi upese, nes galima lengvai isokti ir vel isokti, jei netycia apvirsi - ne beda. Dvivietes nepirk, kiek domejausi is dvivieciu, kurios transformuojasi i vienvietes is dedikuotu zvejybiniu kajaku yra tik jackson tuna, bet ten jau ir kainu kategorija kita... Dar, gal butu verta pasiskambineti i kajaku sshopus, gal kokias nuolaidas pritaikytu nesezonu. Lietuvoje yra dvi parduotuves, kainu neraso, nusiunciau vienai gal 3 emailus, tai jokio atsakymo
 #615953   Airis
 02 Kov 2015 11:06
Susiduriau su problema, nes Pajurio regioninis parkas nenori duot leidimo ,privaziuoti prie juros.
Aiskina tuom,kad nera numatytas toks plaukiojimo budas.
Jei turi valti su tech apziura ir laivavedzio pazymejima,tada prasom
jei turi nardytojo pazymejima irgi prasom
turi keitisto pazymejima irgi prasom
o kai neturi, nepolozena.
Manau,kad net turedamas registruota kajaka,negautum leidimo, nes neturetum ta ir teisiu
Ziuresim,kaip isspres ta reikala
 #615974   marenas
 02 Kov 2015 12:36
Lietuva :grin:
reiks Airi ir tekinuku.
turiejai valti su motoru ,tai visokiu berokratizmu rei praeit kad plaukiot nuormalei,tai nusispjovei nusipirkai kajaka,db viel sudas ,panest neina,nebent su ratukais.ratukus gausi krante kaskur prirakint.O jai dar ir i jura neleis plaukt tada isvis amen.
tikiekimes viskas bus okei. :gutgut
 #615984   Airis
 02 Kov 2015 13:13
ratukus jau turiu pasidares, jie plaukiant patogiai gules prirakinti kajako gale.
Nusitempti iki vandens,jokiu bedu. Dar Zivicio stovyklos direktorius geras pazystamas, tai iki juros 100m.
Šiaip abidna, kad sedi visokie subintryniai,biurokratai ir nieko nesprendzia, tik naudojasi taisyklemis, sukurtomis pries 10 metu
 #616583   marenas
 04 Kov 2015 19:52
svarbu eitu i jura iplaukt,bijau kad tai nebutu trumpi pasiplaukiojimai.o ypac seis laikais,kamufleza uzdraude tai ir baidarkes uzdraus kad kokeis zmogeliukais nesumaisitu.pasienis vizdelto.tike
 #617196   tench
 08 Kov 2015 14:52
Abejoju kad atsirastų norinčių keisti. Geriau gal bandyk parduot tą valtį ir už tuos pinigus, kažkiek dar pridėjęs, nupirksi kajaką naują.
 #618661   Airis
 16 Kov 2015 06:41
Savaitgali buvo ismegintas FeelFree lure 11.5. Iskarto i jura,puciant 7ms vejui nuo kranto
Eina,kaip tankeris, praktiskai jokio nosies sukinejimo, net prie smarkaus yrio.
Tikrai stabilus.
Velkiaujant,kai kotai pakankamai arti ,priesais, uztenka vietos ir normaliai irkluoti.
Pora pastebejimu.... esant bangelei ir vejui , reikia prietaiso ,kad rodytu greiti, nes neina suprasti,kokiu greiciu plauki
Vienas, be pagalbos, kajako ant kopos neuztempiau. Nors rodos nebuvo statu, bet kojos klimpsta smelyje ir neina patraukti

Zuvi pagavo Marenas, nors vanduo tikrai nebuvo skaidrus, ypac pacioje pakranteje
 #618784   Airis
 16 Kov 2015 21:07
Kazin ar nesipainiotu?
wi1405_PresSpoonsD.jpg
wi1405_PresSpoonsD.jpg (28.19 KiB) Peržiūrėta 7169 kartus(ų)
Gal kas turite kokiu minciu,kaip sukabinti deep vobla ir lengva blizge?
 #618809   Skumbrotas
 16 Kov 2015 22:33
Mano akim žiūrint čia visiška nesamonė, nes skirtingi masalai tiesiog trugdys vienas kito darbui ... Ir tikimybė tarpusavyje susipinti labai didelė. Kažkada panašią sistemą bandžiau, kad sumažint pynimosi galimybę naudojau spyruoklinę kampu sulenktą vielą toj vietoj kur tripusis suktukas - nepasiteisino visiškai, nes kol judi dar nieko, tik stabtelėjai ir jau kabliai persimete...
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 40
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė