Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #618445   Oliver
 14 Kov 2015 16:53
kokio dydzio ofsetinius kablius naudoti su siais Reins Rockvibe shad ir
KEitech swing impact masalais ?
 #618460   GeneroL
 14 Kov 2015 18:05
Oliver rašė:kokio dydzio ofsetinius kablius naudoti su siais Reins Rockvibe shad ir
Manau priklauso nuo gumos dydzio pirma :lol:
 #618461   Oliver
 14 Kov 2015 18:09
GeneroL rašė:
Oliver rašė:kokio dydzio ofsetinius kablius naudoti su siais Reins Rockvibe shad ir
Manau priklauso nuo gumos dydzio pirma :lol:
2numerio 51 mm ir 3 numerio 76 mm
 #618462   Saugirdas
 14 Kov 2015 18:10
8-6-4
 #618729   Oliver
 16 Kov 2015 16:04
Niekada negauciau valgomomis gumomis, rytoj turiu laisva diena , bandysiu suvilioti eseri, gal galit parasyti jums einamiausius, labiausiai pasiteisinusius masalus butent eseriui ?
 #618799   PER_cH
 16 Kov 2015 22:08
Man labiausiai pasiteisina valgomos gumos, vasarą sukriukės, vobleriukai visai gerai dirba. Pavasarį ir vėlyvą rudenį naudoju Bait Breath vėžiagyvius.
 #618802   Oliver
 16 Kov 2015 22:18
PER_cH rašė:Man labiausiai pasiteisina valgomos gumos, vasarą sukriukės, vobleriukai visai gerai dirba. Pavasarį ir vėlyvą rudenį naudoju Bait Breath vėžiagyvius.
veziagyviai geriausiai ant dropshoto dirba kiek domejausi ar ir ant paprastu galvakabliu?
 #618936   PER_cH
 17 Kov 2015 18:57
Na taip ant dropshoto gerai dirba !-kliovas-! , bet aš jo nelabai megstu. Dažniausiai gaudau ant čeburaškų, carolina sistemėlės, gaudo ir ant paternosterio.
 #619142   Oliver
 19 Kov 2015 14:30
kur laikot masalus apart dėžučių? gal žinot kur butu galima isigyti tu maiseliu uzspaudziamu vienkartiniu?
 #619148   PER_cH
 19 Kov 2015 15:02
Guminukus laikau tuose užspaudžiamuose maišeliuose, kuriuose jie ir parduodami. Dėl įsigijimo tai iš kokio miesto esi?
 #619191   Vylukas
 19 Kov 2015 19:02
Užspaudžiamų maišelių yra dažnoje raštinės reikmenų parduotuvėje. Kainuoja nebrangiai.
 #620010   slayus
 26 Kov 2015 16:44
Laba diena , norėjau pasidalinti su jumis savo problema, ir rasti jos sprendimo būdą, su spiningu susidraugavau visai neseniai, nusprendžiau isbandyti micro jig zvejyba, internetu uzsisakiau isardomu ceburasku, parduotuveje nusipirkau kamatsu round 4,8 dydziu kabliuku, taciau del ju siauros kilpeles kablys yra suvarzytas, kas gali itakoti masalo sklendima vandenyje, kadangi ceburaskos kilpele stovi vertikaliai , o ne horizantaliai ziedelio uzdeti negaliu , nes ant sono gulsis kablys, na suprantat, ka turiu omenyje, gal patartumete kaip spresti sia problema? aisku kabliukai platesne kilpele labai gerai taciau ju kaina kandziojasi..
 #620015   Rolandas19
 26 Kov 2015 17:12
Tai gauni ceburasku nusipirkti su plonesne vielike arba nusipirkti plonesnios vielos ir issilankstyti pats.
 #620047   Audrius M
 26 Kov 2015 19:51
Kiek pamenu ant švininės ardomos čeburaškos 2gr tinka šio gamintojo nr 10 kabliukas, 3gr- nr 8, 4gr-nr 6.
Ir aišku niekaip nedirbs jei ant 4gr dėsi nr8 kabliukus. Tokiom kombinacijom žvejoju jau treti metai ;-)
 #620072   SauliusM
 26 Kov 2015 20:31
jei su vienu ziedeliu kablys stovi sonu, tai naudok du ziedelius. arba ziedeli plius karabina. nors... teisingi kabliukai butu teisingiau. ir paieskojus ju tikrai galima atrast ne kosminem kainom.
 #620109   GeneroL
 27 Kov 2015 08:22
Gran Hooking Master Light Class (ofsetiniai kabliukai) kabliai kuriuos as naudoju, dirba puikiai, gerai draugauja auseles su ceburaskom:) pasemes pora pakeliu turiu ir man ju ilgam pakanka :)
 #620195   Bildukas
 27 Kov 2015 18:02
As irgi tuos gran naudoju net mazieji inch kuo puikaiausiai su ciaburaskom draugauja
 #620225   Evaldas Z
 27 Kov 2015 20:49
Draugauja su volframinem, bet kartais uzsimeta/uzsiskersuoja sonu kazkaip. Na, visgi pakankamai retai, kad del to pergyvent. O vat svininiu cheburaskiu viela kartais buna storesne. Kaip tik tokia radau uzsilikusia 2g. tai susukau pvz, kaip galima primontuoti kabliuka. Siam reikalui tinka AWF viela arba styga ar pan.
Ceburaska.JPG
 #620981   Kairys
 02 Bal 2015 17:05
Klausimukai "specams": 1. gaudydami karolinos sistema, kai naudojama kulka, kokio svorio kulką dažniausiai dedate: ar čia tinka principas kaip ir su galvakabliais (kuo giliau, tuo sunkesnis), ar kažkaip kitaip galvoti reikia?
2. kokio ilgio pavadėlį dedate?
3. ar valgomas gumas ant ofsetinio "sodinate", ar ir su įprastu galvakabliu galima bandyti (kas labiau pasiteisina?), ar nenukentėtų nuo to masalo darbas ir patrauklumas žuviai? (kalbu apie bait breat vėžiagyvius).
4. kokia sistema labiausiai pasiteisino gaudant su valgomais vėžiagyviukais?
5. kokio diametro pintuką naudojate ? Žuvis, į kurią orientuojamasi - ešerys. :) Ačiū atsakysiantiems. :)
 #620988   Evaldas Z
 02 Bal 2015 17:40
As ne specas, bet pagaudau :)
1. Su kulkom gaudau retai. Naudoju tokio svorio, kad jaust dugna. Kazka placiau papasakot sunku, nes mazai praktikos siam reikale.
3. Kalbant apie veziukus, tai ant galvakabliu as ju nenaudoju, bet tikrai nesakau, kad taip gaudydamas nieko nepagausi. Veriu ant ofsetinio + ceburaska, arba ant dropshoto ar dar kartais ant paternosterio. Kadangi veziagyvio juda tik galunes, tai kablys ir jo dydis (ofsetinis ar paprastas) didesnes itakos neturi. Gaudant su ofsetiniu, guma ne taip greit susidrasko ir geriau laikos ant kablio. Na ir zinoma maziau prarastu masalu.
4. Kalbant apie rush craw, tai turbut dazniausiai gaudau dropshotu.
5. Sasame samuline 0.04 ( :-D ) 3.4 kg. Siaip, i zukles salygas reiktu atsizvelg, bet storesnio (realaus) diametro nei 0.12mm turbut nereikia.
 #620997   Bildukas
 02 Bal 2015 18:28
Kairys rašė:Klausimukai "specams")
Nors ne specas bet gan senokai karoliukus raisioju, jei pades
Taip kuo giliau tuo sunkesnis, seip pagrinde 5gr naudoju. Pavadelis kaip ir pas paternosteri 0,8-1,2m. Ant kablio pagrinde valgomas silikonas. Pavasari visokie veziagyviai pvz.bait breath mosya, vasara ir rudeniom visokie sliekoobrazni kaip crazy fish polaris, lucky john s-shad, bait breath fishtail ir tt. Tiepatys veziai irgi kartais suveikia ;uolrait. Pintukas 0.07 pagrinde eseriai. Kursiu marios labai smagiai sueina sita sistema.
 #621001   Rolandas19
 02 Bal 2015 18:41
Man tai asmeniskai tai labai gerai LJ balista bait breth fishtail.Daba galvoju gal pabandyti tautieciu gamybos gumas apetito.
 #621018   Kairys
 02 Bal 2015 20:16
Ačiū atsakiusiems, vyrai. ;uolrait Šiandien pasidavęs reklamai įsigijau pakiuką mosya*os, kelias volframines kulkas, tai dabar knieti, kaip čia kas ir kaip čia ką. ;-) Žodžiu, eksperimentuosim. :)
 #621025   Bildukas
 02 Bal 2015 20:27
Kairys rašė:Ačiū atsakiusiems, vyrai. ;uolrait Šiandien pasidavęs reklamai įsigijau pakiuką mosya*os, kelias volframines kulkas, tai dabar knieti, kaip čia kas ir kaip čia ką. ;-) Žodžiu, eksperimentuosim. :)
Zmonos perlu verini dar isardyk
 #621032   Vitolis
 02 Bal 2015 20:53
Kairys rašė:Ačiū atsakiusiems, vyrai. ;uolrait Šiandien pasidavęs reklamai įsigijau pakiuką mosya*os, kelias volframines kulkas, tai dabar knieti, kaip čia kas ir kaip čia ką. ;-) Žodžiu, eksperimentuosim. :)
Dar stiklinių karoliukų kai kur bižuterijoj nusipirk. Arba tikrai žmonos karolius panaudok. Plastmasiniai netinka Arūnai. Nebarška kai kulka į jį atsitrenkia. Neilgai aš ta sistema domėjausi. Ar kantrybės pritrūko, ar kas, bet mieliau drapšotu užsiimu. Jis man rezultatyvesnis.
 #621033   Bildukas
 02 Bal 2015 20:56
Vitolis rašė: Dar stiklinių karoliukų kai kur bižuterijoj nusipirk. Arba tikrai žmonos karolius panaudok. Plastmasiniai netinka Arūnai. Nebarška kai kulka į jį atsitrenkia. Neilgai aš ta sistema domėjausi. Ar kantrybės pritrūko, ar kas, bet mieliau drapšotu užsiimu. Jis man rezultatyvesnis.
Nu vat o man atvirksciai kazkaip su DS nekazka
 #621036   Vitolis
 02 Bal 2015 21:01
Kiekvienas suranda jam labiausiai patikusį variantą. Bet va sportininkai dažniau patrnoster naudoja o ne karolina. Man paternosteris irgi užtektinai rezultatyvus.
 #621051   Bildukas
 02 Bal 2015 21:34
Vitolis rašė:Kiekvienas suranda jam labiausiai patikusį variantą. Bet va sportininkai dažniau patrnoster naudoja o ne karolina. Man paternosteris irgi užtektinai rezultatyvus.
Na matai amerikonai karolina naudoja nelabai kaip cia pasakyt zvejybai, jie dugna skaito kaip feederistai, plius taip bedarant kartais ir uzkimba. Sportininkam nelabai manau tinka nes tam kad pakesit svareli reik perrisinet, o paternosteri tiesiog persisegei svinuka ir viskas. Na bet kaip sakiau cia tik mano nuomone. Seip paternosteris manyciau gal kiek universalesnis, karolina reikia stuksenti. O paternosteri gali letai traukt ir tokius kaip tiogas ar tvisterius. Gal del to sportininkai ir nenaudoja karolinos
 #621054   DainiusM
 02 Bal 2015 21:50
paaiskink man durnam, kodel karolinai norint keist pavadzio ilgi reik perrisinet ir kodel karolina sistemos negalima letai vilkti dugnu? :)
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 75
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė