Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#61714   jarwa
 31 Geg 2008 12:47
Sunkokas Zauberis,sunkokas...nors šiaip patikima ir solidi ritė.O problemų,žvejojant pintu valu būna...tai kokią kilpą pameta,tai užsižioplinus ant stabdžio reguliavimo veržlės pavynioja...vienžodžiu - reikia sekti valo vyniojimą,atsipalaiduoti neleis... :-byta:

#61716   Skridžas
 31 Geg 2008 14:28
tai xcia matyst visiu ryciu bėda kad kartais paviniojas ant stabdziu ratukio.as su paprstsu vbaliu zvejiojiu pas mane rytė sert tai buna momentai kai ant stabdzio paviniojia,zodziu reikia sekty iviukius,blin jau reikes neuzilgio ketsis atsinaujinti trguputėli:p

#61717   Skridžas
 31 Geg 2008 14:30
piatras rašė::? O tai Gariūnų microrajone jau tik šlamštas.???
ka tu piatras tuo norėjai pasakytyi?

#61719   piatras
 31 Geg 2008 20:46
skridzas rašė:ka tu piatras tuo norėjai pasakytyi?
Na taigi turit Zostinėj visą Gariūnų rinką, ant Kowno tai ir Šilainių turgelyj rastum zauberį... o internetinės pardės grybas, greičiau japonai atsiunčia negu tie maumai... :-D (Sorry už Offtopus :oops: )

#61725   Skridžas
 31 Geg 2008 21:57
piatras rašė:
skridzas rašė:ka tu piatras tuo norėjai pasakytyi?
Na taigi turit Zostinėj visą Gariūnų rinką, ant Kowno tai ir Šilainių turgelyj rastum zauberį... o internetinės pardės grybas, greičiau japonai atsiunčia negu tie maumai... :-D (Sorry už Offtopus :oops: )
supranti garunuose gal tris taskai kas zwejybios reikmėm prekaujia,man irgi keista kad taip mazai zodziu daznai varau as pasiziurėti ka jie ten turi,aiskiu kainiu skirtumas pas visisu gali buti net 10-30lt :roll:
dar nebuvau butent ruytės pažutrėti pas juos nes tik nesenai sugalvojau kad reikia kaskiokio kito varykliukio;p tipo blatnesnio:p nors su senaja irgi galima dar zvejioti,žodzžiu kai yra salygios tai ir pindėji po truputi :-D
jai turėciau babkiu laisviu tai ojiojioj kiek dar isiplėėsciau :twisted:

#61730   Agis
 01 Bir 2008 03:22
Prie Ekusimos 1000 esu prisipirkes pora atsarginiu Zauberio ir Ekusimos bugneliu , tai pradzioje pintukas mesdavo nuo rites.Pradejau studijuoti su pervyniojimais ir man gavosi toks rezultatas Zauber 2000 puikiai draugauja su pintuku, o dvi Ekusimos 1000 uzyniotos skirtingu storiu paprastu valu.Naudoju prie kotu kuriais metau nuo 3 iki 15 gr. ir vargo nematau.Kadangi mano kotai gan ilgoki, upes zemupy placios :lol: tai to svorio ir neakcentuoju.Nors ka gali zinoti, ka pasakyciau, jeigu uz tokia kaina rasciau tokio lygio lengvesne ritele.

#61755   jarwa
 01 Bir 2008 20:46
Pintukas ar monovalas...tai nieko nesako,jei nekalbėsim apie kitus parametrus - skerspiūvį,valo kietumą ir t.t ir pan.Ta pati ritė su skirtingų diametrų valais krečia visokių šposų... :shock:

#61940   Hookaz
 03 Bir 2008 21:29
siandien pasiemiau ryobi excia 3000 ;;yel

#61943   Gdainius
 03 Bir 2008 21:47
Pas mane zauberis kartais, vieną kartą per dvi žvejybas kažkur, užvynioja pintą valą ant stabdžio, jei nepamatai, barzda garantuota.Po pirmos barzdos visada prieš pradedant sukti rankelėlę visada pasižiūriu. O šiaip jau trečius metus spiningauju, ir gan intensyviai, jokių problemų nepastebėjau

#61944   Hookaz
 03 Bir 2008 21:49
Gdainius rašė:Pas mane zauberis kartais, vieną kartą per dvi žvejybas kažkur, užvynioja pintą valą ant stabdžio, jei nepamatai, barzda garantuota.Po pirmos barzdos visada prieš pradedant sukti rankelėlę visada pasižiūriu. O šiaip jau trečius metus spiningauju, ir gan intensyviai, jokių problemų nepastebėjau
tai yra gi tarpines kurias uzdjus pasikelia bugnelis ir neuzvynioja valo ant stabdzio

#61947   Gdainius
 03 Bir 2008 22:11
Tarpinė šitoj situacijoj nepadės,nes valą ant būgnelio kloja gerai, iki pat kraštų

#61951   piatras
 03 Bir 2008 22:40
Gdainius rašė:Pas mane zauberis kartais, vieną kartą per dvi žvejybas kažkur, užvynioja pintą valą ant stabdžio, jei nepamatai, barzda garantuota.Po pirmos barzdos visada prieš pradedant sukti rankelėlę visada pasižiūriu. O šiaip jau trečius metus spiningauju, ir gan intensyviai, jokių problemų nepastebėjau
Reikia tobulinti žūklės manierą, prieš masalui pasiekiant vandenį sustabdyti smiliumi valo išlėkimą, užlenkus lankelį smilių laikyti taip kad pradėjus vyniot valas kliūtų per jį 1-2kartus, tuo valas gauna papildomą timptelėjimą krenta į vediklį ir dingsta galimos kilpos. Per porą metų neturėjau valo užvyniojimo ant stabdžio "varžto"... :roll: :cool:

#61958   spiridonas
 04 Bir 2008 06:49
tarpine tikrai pades, išbandytas reikalas :-ou-je , ne viena rite ir ne tik sau esu taip "isgydes" pas kaikuriu Shimano pakuotese buna sudetos po 6 vnt skirtingo storio (poromis) tarpiniu. Is paziuros vala kloja gerai, padejus tarpine , kurios storis nesiekia mm, valo klojimui itakos nepastebejau, kilpu ant priekinio stabdzio nebeliko. ypac aktualios kilpos gaudant lengvesniais masalais

#61968   Gdainius
 04 Bir 2008 09:30
Šiaip gal ir pabandysiu pažaisti su tom tarpinėm, bet nematau aš didelės bėdos, jei per vieną žvejybą vieną kart ant stabdžio pradeda vyniot, jau yra įprotis visada žvilgtelt prieš sukant rankenėlę.

#61969   Xrapas
 04 Bir 2008 09:35
Gdainius rašė:... prieš pradedant sukti rankelėlę visada pasižiūriu...
piatras rašė:...Reikia tobulinti žūklės manierą, prieš masalui pasiekiant vandenį sustabdyti smiliumi valo išlėkimą...
Ko gero pagrindiniai "vaistai" nuo pirmosios kilpos susidarymo :-ou-je ; nes metant, tarkim, lengvą masalą prieš vėją ir užlenkus lankelį, o dar kai būgnelis yra "žemutinėje" padėtyje, tokios kilpos išties neretos, ir nuo to, deja, neapdraustos net pačios prašmatniausios ritės. Pripratus užmest akį į ritę tokių bėdų nesunku išvengti :roll: .
Kita pastebėta nereta situacija- kai barzda susidaro po lengvo masalo pakeitimo į sunkesnį (arba energingai patvičingavus): valas kartais įsispaudžia į žemesnius sluoksnius sluoksnius ir metant nusitempia geroką barzdą...Šitai daugiau gęsia lėtos būgnelio eigos ritėms, pav. Shimano su super slow oscillating arba Ryobi Applause/Zauber. Ryobi EXCIA arba STRADIC FI su greit vaikščiojančias būgneliais nuo šito praktiškai nekenčia, bent jau man nepasitaikė :donknow' . Vaistą čia irgi naudoju vieną: pakeitęs masalą ant tokios "lėtos" ritės, pirmus porą metimų darau atsargių, netolimų, maždaug pusę įprastinio nuotolio.
Dėl poveržlių- dalykas tikrai geras, pirmą kart vyniojant valus verta paeksperimentuoti. Mono valams paprastai stengiuos pasiekti taisyklingo cilindro I I formą, pintukams labiau patinka \ /. Dėl galimų griovelių priekyje arba gale galvos nesuku- kaip įsitikinau, barzdoms jokios įtakos jie neturi. Shimano ričių būgneliai, pavyzdžiui, gaminami 16 mm pločio, kai pati jo eiga 14 mm (2500 modeliai). Kaip bedėtum tarpines, 2 mm niekur nedingsta. Kartais praktikuojamas rankinis bekingo vyniojimas, mano galva, praktiškai nieko neduoda: "dirbanti" valo dalis vistiek guls taip, kaip numatyta ritės konstrukcijoj :donknow'
Iliustracijai "griovelių klausimu":
Paveikslėlis
Taip ir norėtųsi dėt kur nors tarpines arba vyniot bekingą, nes vyniojimo vaizdelis... :-D
Praktikoj- 3 savaitės (apie 9 žvejybas) gaudymo įvairių svorių (ir naudojant įvairią techniką) masalais- nei vienos kilpos, barzdos ar pan. Aišku, pakontroliuojant valą :roll: .

#61970   jarwa
 04 Bir 2008 10:07
Jooo...kilpų mažėja,valo vyniojimo ant stabdžio veržlės beveik nebeliko...Visa tai - forumiečių diskusijų pasekmė,žinoma,jei neignoruoji kitų nuomonės ir galvoji,kad dar galima ir tavo amžiuje mokytis :lol: :lol: Ačiū X-rapui - rimtas mokytojas su patyrimu '''bum. Gal žvejot išmoksiu :?: :-D :?:

#61971   spiridonas
 04 Bir 2008 10:29
spiridonas rašė: Shimano pakuotese buna sudetos po 6 vnt tarpinės
atsiprašau, sudeta po 4 papildomas tarpinės, peržiūrėjau 5 dežutes, visose radau. Čia , kad veliau nekiltu parduotuvėje konfliktų: "... kur dar mano dvi papildomos tarpinės :evil: :jop-mat :?: " :-D

#61973   Xrapas
 04 Bir 2008 10:38
spiridonas rašė:... kad veliau nekiltu parduotuvėje konfliktų: "... kur dar mano dvi papildomos tarpinės...
Galėsi pateikt kaip įrodymą :-D :
Paveikslėlis

#61974   Hookaz
 04 Bir 2008 10:56
prie mano ryobio buvo tik 2 pridetos :neutral:

#61976   Xrapas
 04 Bir 2008 11:01
Hookaz rašė:prie mano ryobio buvo tik 2 pridetos :neutral:
Tai kad daugiau nelabai ir reikia :roll: :lol:

#61977   Hookaz
 04 Bir 2008 11:27
Xrapas rašė:
Hookaz rašė:prie mano ryobio buvo tik 2 pridetos :neutral:
Tai kad daugiau nelabai ir reikia :roll: :lol:
nu kolkas isvis nereik dar :D

#62083   upelis
 04 Bir 2008 20:28
Hookaz rašė:siandien pasiemiau ryobi excia 3000 ;;yel
kur :?:

#62085   Hookaz
 04 Bir 2008 20:34
upelis rašė:
cupe rivagryje

#62088   upelis
 04 Bir 2008 20:38
Hookaz rašė:
upelis rašė:
cupe rivagryje
suprasta

#62091   Hookaz
 04 Bir 2008 20:55
upelis rašė:
Hookaz rašė:
upelis rašė: kur :?:
cupe rivagryje
suprasta

-:saliut

#62092   Gdainius
 04 Bir 2008 21:15
Kiek suplojai?

#62095   Hookaz
 04 Bir 2008 22:07
239...gal nepermokejau neturejau laiko kitur ilgai ieskot

#62098   vaidazz
 04 Bir 2008 22:39
isbandziau savo nauja pirkini multiplikatoriu muiline abu garcia ambassadeur, likau patenkintas :) kazkiek bijojau, kad bus sudetinga metyti lengvesnius masalus, bet riperis su 5g galvakabliu skriejo neprasciau nei su beinercine, o ivertinus tai, kad tai buvo mano pirmoji zukle multiku ir visi stabdziai buvo priversti, kad isvengt "kusiu" del mano nepatyrimo su multikais ir naudojamas senas, lievas, gariuninis spiningas nepritaikytas multikams, galiu teigti, kad po ilgesniu treniruociu ir su tam tikslui pritaikytu kotu uzmest galima toliau nei su beinercine ;-)

#62110   Xrapas
 05 Bir 2008 06:29
Hookaz rašė:239...gal nepermokejau neturejau laiko kitur ilgai ieskot
kaip alternatyva- neblogas variantas Byron Alice 300:
http://www.wedkarstwo.sklep.pl/Byron_Al ... 9_48___296
Ta pati EXCIA, tik kitos spalvos ir su atsarginiu būgneliu. Kaina panaši, esu matęs "Rovanoje".
Turint laiko ;-) , EXCIA galima rasti Gariūnuose - 190 Lt.

#62244   Pradedantysis
 07 Bir 2008 20:27
Na kagi, pirmoji mano klaida nusipirkus priesh keleta dienu, kad pasitikejau pardaveju paprashydamas spiningines rites, ir kad nepasikonsultavau su jumis. Rite gera, veikianti, tik beda - ant jos telpa tik shimtas m valo ir ji labai mazhute, vyniojant 100m vala ish 100m pakuotes, visas neuzhsivyniojo o jau pradejo isheit uzh krashtu, teko nuvyniot. Dabar net nezhinau, kiek pas mane to valo uzhvynio uzhvyniota, gal koks 60m (ir tai dar butu gerai), o jei mazhiau... Reikejo man didesnes rites, kad butu valo normaliai ir su atsarga, o dabar. Plius dar ant pachios rites tas valas nevisai itemptai uzhvyniotas buvo, gal jei nebuchiau laisvai paleides, jo butu tilpe daugiau.. Shtai tokios pradedanchiojo bedos :eek:
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė