Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS

#57753   DainiusM
 16 Bal 2008 15:55
keturiu berods...

#57846   Robinjo
 17 Bal 2008 11:17
Mano bolidas laukia nesulaukia issimaudyt :cool:
Paveikslėlis
kai namie tai didelis atrodo, ant vandens vaizdas keiciasi :cry:
Paveikslėlis

#57848   gelmės
 17 Bal 2008 11:29
Tai jau jaunikaiti sergi, sergi rybalka, jei kambaryje pasistatęs ir akytėm zulini. ;-)
Niešti išbandyti, a nea :?: ;-)

#57850   Robinjo
 17 Bal 2008 11:34
Nu tai reikejo numerius uzpeckiot, beja as nekoks menininkas, tevas padare :cool: , o "sergu" jau senai , turbut apie 20 metu kiek pamenu pirmas isvykas ant tevo mopedo bako sededamas :)

#57866   Vitolis
 17 Bal 2008 14:30
zacis rašė:Nu tai reikejo numerius uzpeckiot, beja as nekoks menininkas, tevas padare :cool: , o "sergu" jau senai , turbut apie 20 metu kiek pamenu pirmas isvykas ant tevo mopedo bako sededamas :)
Tiek gerai, kad suoliuku padetys reguliuojasi ir gali juos sustumt pvz. i prieki ir gaunasi geras stalas ant kurio gali daug ka susidet kai viebnas zvejoji. Nu dar reikia echaloto sonara pritvirtint prie transo ir pati echalota prie suolo. Dar inkaro virvei laikikli, spiningams velkiavimui stovus, prie numeriu ant borto LT veliava, patogia zvejui skirta kede pritvirtint prie dugno (galima ir biuro kede) kad but su porankiais, atloshu ir pasisukimu 360 kampu., gero variklio, kad lgaletum palekt su vejeliu ir dziaugsmo turesi pilnas kelnias. Ash rimtai. Gera daigta isigijai. Tik ash tavo vietoj buciau ieshkojes su aliuminiu dugnu.

#58348   tomasscaff
 22 Bal 2008 19:31
Labas zvejai :grin:

Duotuoju momentu sprendziu dilema, kokia valti pirkt.. Variantai du
1. Suzumaru 3,2m (jo labiausiai ir geidziu, tik palaukt tektu 5sav.)
2. Brigas irgi 3,2m tik va ta galiu jamt nors ir ryt.. Nageliai niezti, tai sunku apsisprest. Gal patarsit?
Siaip kiek zinau Suzumaru surinkimas paprastesnis.. Paskirtis sios valties bus universali (upes, ezerai, Kauno ar Elektrenu marios).
Beje varikli jamsiu 36lb Minkotos..
Isanksto dekoju uz patarima :grin:

#58349   Skumbrotas
 22 Bal 2008 19:48
Imk ne mažiau 3.60, nes pajėmęs trumpesnę paskui gailėsies.
Kokią - didelio skirtumo nėra. Aš ėmiau suzumarą, nes brigu plaukiant nepasėdėsi ant borto, irklai durnai pastatyti. Bet čia skonio reikalas - vieni alpsta dėl dviejų suoliukų, o man ir vieno per akis ir tik irkluojant, nes man žymiai patogiau plaukti sėdint ant borto.

#58352   audrutis
 22 Bal 2008 20:27
tomasscaff rašė:Labas zvejai :grin:

Duotuoju momentu sprendziu dilema, kokia valti pirkt.. Variantai du
1. Suzumaru 3,2m (jo labiausiai ir geidziu, tik palaukt tektu 5sav.)
2. Brigas irgi 3,2m tik va ta galiu jamt nors ir ryt.. Nageliai niezti, tai sunku apsisprest. Gal patarsit?
Siaip kiek zinau Suzumaru surinkimas paprastesnis.. Paskirtis sios valties bus universali (upes, ezerai, Kauno ar Elektrenu marios).
Beje varikli jamsiu 36lb Minkotos..
Isanksto dekoju uz patarima :grin:
Tomai, as siulyciau Beloruso padanga su atskiru imontuojamu dugnu :-D

O jei rimtai tai pirk valti greiciau, nes 5 savaites as be jos neistversiu, juk reikia Neveziu pasileist nuo Krekenavos, reikia dar karta Nemuneliu 25km praplaukt :-D O ilgesniu valciu siuo metu nera?

#58355   tomasscaff
 22 Bal 2008 20:44
gal vistik palauksiu as to Suzumaro :) o del 3.6m ar 3.3m ir ilgai svarsciau. Gal ir tavo tiesa, ateiti svajoju apie vidaus degimo varikli, tad su ilgesne ir i marias jau smagiau palekt butu..

#60629   Lobiss
 20 Geg 2008 10:04
Sveiki zvejai :)

cia kadaise biski jusu teiravausi apie pvc valtike bet dar jos neisigijau tad va uzejau toki varianta:

http://www.affordableinflatable.com/est ... ucts_id=17

man i kiema atsieitu kazkur 1600 -2000 litu ribose ir tai labai gundo lyginant su lietuviskom kainom. Turi CE sertifikata ir priedu sertifikuota kazkokios USA kontoros.... darau isvada kad nera sudas :)
Duomenys ilgis 335cm plotis 158cm keliamoji galia 550 baliono skersmuo 41 transas plastmase kaustyta aliuminiu.... ta PVC medziaga is 5 sluoksniu ir tipo atspari bla bla bla - jauciu visos jos cia vienodai :)
garantija 5 metai, bet jauciu butu zopa su tais siuntinejimais :)
Jusu nuomone verta surizikuoti????
p.s.
noriu paklausti del tokioje valtyje pripuciamo dugno, ta prasme kad vietoje medinio ar aliuminio dedasi (isimamas) pripuciamas dugnas, ar tai nera tas pats efektas kaip kad kokioje gumineje - vaikstai kaip ant "saltienos" (del visokiu kedziu tvirtinimo man aisku)

#60686   Hookaz
 20 Geg 2008 14:42
Lobiss rašė:Sveiki zvejai :)

cia kadaise biski jusu teiravausi apie pvc valtike bet dar jos neisigijau tad va uzejau toki varianta:

http://www.affordableinflatable.com/est ... ucts_id=17

man i kiema atsieitu kazkur 1600 -2000 litu ribose ir tai labai gundo lyginant su lietuviskom kainom. Turi CE sertifikata ir priedu sertifikuota kazkokios USA kontoros.... darau isvada kad nera sudas :)
Duomenys ilgis 335cm plotis 158cm keliamoji galia 550 baliono skersmuo 41 transas plastmase kaustyta aliuminiu.... ta PVC medziaga is 5 sluoksniu ir tipo atspari bla bla bla - jauciu visos jos cia vienodai :)
garantija 5 metai, bet jauciu butu zopa su tais siuntinejimais :)
Jusu nuomone verta surizikuoti????
p.s.
noriu paklausti del tokioje valtyje pripuciamo dugno, ta prasme kad vietoje medinio ar aliuminio dedasi (isimamas) pripuciamas dugnas, ar tai nera tas pats efektas kaip kad kokioje gumineje - vaikstai kaip ant "saltienos" (del visokiu kedziu tvirtinimo man aisku)
tas dugnas kietas buna ir medziaga dugno zymiaia storsne...galima ir vaiksciot...nors man vistike labiau kietas patinka

#60689   kirneilis
 20 Geg 2008 15:28
šis modelis kaip supratau su medinėm grindim (11 FT Baltik Boat With Wooden Panel Floor [BW110], tik kaip su tuo parsiuntimu, aš irgi buvau nužiūrėjas juos tik kai paskaičiuoji atsiuntimą ir mokesčius tai tas pats gaunasi

#60700   Vitolis
 20 Geg 2008 19:05
ТNa reiketu viska rimtai pasvert. Kiek atseis su visu parsiuntimu. Taciau su pripuciamu, labiau tinka poilsiui o ne zvejybai. Patarciau geriau jau rinktis pas mus ishbandytus modelius ir jei pirkt, tai tik su aliuminiu dugnu ir butinai kad but pripuciamas kilis.

#60721   Lobiss
 21 Geg 2008 07:06
Jo, šita su mediniu dugnu bet yra ir su pripuciamu kas gautusi kiek pigiau :) nors lietuviai pardavejai man aiskina kad su pripuciamu yra brangesnes nes tipo reikia gaminti tvirtesne konstrukcija dugnui kas sudaro papildomas mediziagas ir islaidas ir kad tai yra geriau nei kad kieti.
Kaina vyrai as rasau jau ivertines muita ir mokescius bei siuntima :) na max ji man stojasi 2300 lt jei neburiu su mokesciais (ne is ten pirksiu kur linkas :) ).
Del lietuvoje isbandytu tu garsiu modeliu neturiu nieko pries bet ju kaina :( panasiu parametru nuo 3200 lt na mano biudzetas neistempia niekaip iki tiek :(

#60722   Lobiss
 21 Geg 2008 07:09
ai pamirsau del kylio - jis yra pripuciamas.

#61107   kumpis
 23 Geg 2008 12:23
Sveiki,

gal turit kas susikonstrave stova varikliui garaze laikyti? noriu Merkury 5AG pakabinti. pasidalinkit patirtim ir foto

#61108   Skumbrotas
 23 Geg 2008 12:35
O kam dar ta foto... Susivirini dvi apverstos T formos stoikes, suvirini jas tarpusavyj keliais skersiniai (apatinėj dalyj), viršuj prisabačini transo storio lentą ant kurios kabinsi varikliuką. Galima aišku dar prikonstruoti ir ratukus, bet tokiam lengvam variklliuki tai visiškai nebūtina.

#61110   kumpis
 23 Geg 2008 12:54
dekui. tiesiog idejos reikia. gal as neteisingai galvoju - visai ne stova naudot, o kazkaip kitaip laikyti... pvz rankose :grin:

#61111   Skumbrotas
 23 Geg 2008 13:20
Variantų yra n+... Galima ant sienos laikiklį tvirtint, galima pakabint ant lenciūgo... Svarbu laikyti vertikaliai.

#61534   Hookaz
 28 Geg 2008 15:56
wors rašė:sakykit gal kas kur esa pirkes ar mates o gal pats sukonstraves kotams laikiklius ant pripuciamos valties? na tipo velkei? kazkaip nelabai isivaozduoju ar imanoma ant borto pasidaryt koki laikikli, nes gi isgaubtas... :roll:
scotty pirktiniai laikikliai liuks...paprastoje gumeskeje gali prie suolo tvirtint

#61541   vatson
 28 Geg 2008 20:41
kumpis rašė:Sveiki,

gal turit kas susikonstrave stova varikliui garaze laikyti? noriu Merkury 5AG pakabinti. pasidalinkit patirtim ir foto
Pirktinis,truputi perdirbtas.Kelios nuotraukas,kaip tai atrodo.Antroj nuotraukoj nufotografavau plokste,kuria pritvirtinau atskirai.Paskutinej foto vezimelio apacia,kuri uzsiliankia i virsu,jei reikia transportuojant deti i bagazine ar pan.
Gal kas prisitaikysit kazka panasaus.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

#61978   blight
 04 Bir 2008 11:44
Su keliais kolegom pashnekejus, parekomendavo inkarui panaudoti kugio metimo svarmeni (apvalus, jau su suktuku, tiesiog paruoshtas risht ant virves ir leist i dugna). Tik vat niekaip jo nerandu, net nznau kur cia kokia shtangistu parduotuve radus (neteko susidurt). Iki siol naudojau "svino gabala", bet jis turi nemazai gan ashtriu briaunikiu, del ko guminej reikia labai atsargiai elgtis. Idomu koki inkara naudojat kiti?

#61981   Mike
 04 Bir 2008 12:22
Aš savo Ufimkai prilaikyti naudoju dar tarybinių laikų hantelį, berods 4 kg svorio. Nė vienos briaunos, patogus paimti, virvė nenuslysta, nes už bumbulų laikosi.

#61982   gelmės
 04 Bir 2008 12:37
Kūjo galvą. Plytą. Mažesniame telkinyje , kur nesijaučia stipraus vėjo nešimo, plytgalio sočiai. Čia rimtai.
Bet va , su tuo hanteliu tai ir man patiko. Bet jie brangūs. Metalas, blyn. Parduotuvėje tai nelabai norėtūs išlaidauti.

#61983   ramkis
 04 Bir 2008 12:57
Seniau naudojau i alaus skarbonke prilydes svino, dabar gavau ta srata is l.atletikos,liuks daiktas. Gavau is mokyklos, ji nurase kaip nereikalinga.

#61984   ramkis
 04 Bir 2008 12:58
P.s. paieskokit mokyklose :-D

#61988   Xrapas
 04 Bir 2008 13:13
Pas mane anksčiau buvo inkaras iš 5 kg. hantelio. Perpjoviau rankeną pusiau, iš šalia apvalių dalių likusių rankenų galų suformavau tokius išsikišimus ir, juos pragręžęs, gavau kilpas virvei rišti, kažkas panašaus:
Paveikslėlis
Viso gavosi du inkarai. Labai patogu, nes apvalūs, nelimpa dumblas ir greit nuteka vanduo. Svorio- 2,5 kg pūstinukei irgi pilnai pakako, nebent stiprus vėjas ir smėlėtas šlaitas. Vieną atidaviau draugui, tas naudoja iki šiol, o savąjį pernai deja paskandinau.
Dabar pasidariau kitą: į maždaug 120 mm ilgio ir 80 mm pločio vazdžio nuopjovą įstačiau metalinę kilpą ir pripyliau švino: gavosi apie 4 kg., laiko labai gerai, bet prie plokščio dugno limpa dumblas.
Blight, jei švino turi pakankamai, kask į sausą smėlį tinkamo diametro skardinę, kaip siūlo kolega, įstatyk kilpą ir pripilk švino: gausi tokį gražų cilindrinį inkarą be briaunų. Jei nori truputį patogesnio, apvalaus- ieškok tinkamo diametro tuščiavidurės sferos (gali būti stiklinis burbulas eglutei artba lemputė be cokolio) ir šviną liek į ją.

#62025   ruginukas
 04 Bir 2008 16:27
naudoju Minn Kota inkara

Paveikslėlis

viskas ok, hanteliu nereikia ;-)

#62028   spiridonas
 04 Bir 2008 16:52
gal kas galite nupaveiksluoti ir ideti parodymui, kaip atrodo tas neskestantis sniuras, kurio dabar reikia 27,5 m praeinant technikine. kita savaite praeiti bandysiu :shock: , beje o gesintuvas reikalingas motorineje valtyje ar ne?

#62031   Skumbrotas
 04 Bir 2008 17:36
spiridonas rašė:gal kas galite nupaveiksluoti ir ideti parodymui, kaip atrodo tas neskestantis sniuras, kurio dabar reikia 27,5 m praeinant technikine. kita savaite praeiti bandysiu :shock: , beje o gesintuvas reikalingas motorineje valtyje ar ne?
Užsuk į Hobio centrą ir pačiupinėsi tą neskestantį šniūrą. O dėl gesintuvo - pažiūrėk į savo senąjį tech.apž. taloną, jei įrašytas reikia, jei neįrašytas nereikia.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė