Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #621764   Sosied
 09 Bal 2015 06:35
na va,vienas mano klausimas iskart kiek diskusiju sukele,neveltui sako kiek zveju,tiek ir nuomoniu :) vava vienintelis atsakiai,aciu uz ats. ir pats nezinau,kas geriau,mono ar pintukas, tiesiog pastarojo nebandes,todel ir pasistojo klausimas,nes smalsu isbandyt,daugelis sako va kibimai geriau matos ir pan,tai noriu tiesiog ismegint, neturiu nieko pries ir pries mono,tiesiog tas smalsumas:-) tai kiek suprantu su pintuku privalo but ir tie sok leaderiai del amortizacijos,be ju niekaip? nepakanka ilgo mono pavadoko?
 #621767   Shtulas
 09 Bal 2015 07:13
Šoklyderis rišamas ne dėl amortizacijos, o dėl to, kad pintuko nepjaustytum į kriauklynus, brofkes ir kt. bei dėl to, kad galėtum susirišt normalią sistemą ant mono valo. Šoklyderį geriausiai rišti iš fluorokarboninio valo. Amortizacijai dedamas papildomas feeder gum'as. Visą išsamesnę informaciją net su nuotraukom gali rasti šioje temoje.
Stovinčiam vandeny dėčiau tik pintuką, paskui nereikės rašyt forume, kad kas man yra, kibimo nesimato, bet kabliuką ištraukiu tuščią ir pnš....
Srovėj, jeigu srovė gan stipri, galima drąsiai naudot ir mono, bet jei srovė maža, taip pat naudočiau pintuką.
Kokį pintuką? Čia jau nuo piniginės priklauso. Bet kiek esu bandęs, tai ar pigus ar brangus vistiek bent jau man daugiau sezono neatlaiko intensyviai žvejojant, tad ar verta mėtyt pinigus ant brangių valų pagalvok pats. Juolab, kai neesi bandęs net jo, gal nepatiks :) Pradžiai nusipirk kokį pigų, kad ir Power Pro, išbandysi, priprasi, suprasi, o tada jau galvok ir apie rimtesnį valą, jeigu dar bus poreikis.
 #621775   vava
 09 Bal 2015 08:19
Sosied rašė: tai kiek suprantu su pintuku privalo but ir tie sok leaderiai del amortizacijos,be ju niekaip? nepakanka ilgo mono pavadoko?
neprivalo, nes shokas apskritai ne del amortizacijos. Del amortizacijos deda fiderguma, bet tai irgi neprivaloma. Tiesiog labiau reiks padirbt su rites stabdziu, atsargiau traukt uzkibusia zuvi. Ypac jei ji didesne.
Fidergumas - sportininku labiau ismislas, nes jiems nera kada zaist su zuvim, reikia viska greit daryt
 #621788   Keme
 09 Bal 2015 09:56
:D gerai stumiat. Zmogus paklause storio valo, o jus atsakot reikia ar nereikia valo.
turiu viena shpule 0.10 vyniojamo prisukes, nesu sportininkas, todel brandu nesivaikau, kokybes per daug nereikalauju. Tuo labiau kai mokejau po 5 oiro centus uz metra.

Kas liecia virsuneles - vilmandoj (zuklys.lt lygtais) shimano mlc aernosui pasitaike is noname brando be jokiu burimu, kai shimanines, drenanines visokios skendo, netilpo arba klibejo.
 #621790   Donatelo
 09 Bal 2015 10:20
Oho...Noreciau pamatyti ta vala uz 5 oiro centus uz metra... Gal ukinese prekese pirkai? :grin: Juokauju aisku, as kiek bandes pintu valu, tai kol tik prie gan brangaus PE nepriejau, tol mane visi nervavo... Sniurai, o ne valai budavo... Storiai nesamoningi, ploksti, serpetojantys, o jau apie grojima per ziedus net nekalbu... Jai nera saibu ant normalaus pintuko, tada 100% geriau normalesnis mono...
 #621798   Sokratas
 09 Bal 2015 11:28
vava rašė:
Sosied rašė: tai kiek suprantu su pintuku privalo but ir tie sok leaderiai del amortizacijos,be ju niekaip? nepakanka ilgo mono pavadoko?
neprivalo, nes shokas apskritai ne del amortizacijos. Del amortizacijos deda fiderguma, bet tai irgi neprivaloma. Tiesiog labiau reiks padirbt su rites stabdziu, atsargiau traukt uzkibusia zuvi. Ypac jei ji didesne.
Fidergumas - sportininku labiau ismislas, nes jiems nera kada zaist su zuvim, reikia viska greit daryt

Visiškai sutinku. Tik kai panašiai parašydavau , atsakydavo kai kas, kad nerašinėk nesamonių...

Jei svarbųs pojūčiai traukiant žuvis, kad ir nestambias, tai tik pintą naudok...
 #621823   Sokratas
 09 Bal 2015 13:53
deja deja... Kiek aš sutinku žvejų prie vandenų, tai 70--80 proc dėl mėsos....
Gal pas jum arčias sostinės yra kitaip :)
 #621870   Keme
 09 Bal 2015 18:19
Donatelo rašė:Oho...Noreciau pamatyti ta vala uz 5 oiro centus uz metra... Gal ukinese prekese pirkai? :grin: Juokauju aisku, as kiek bandes pintu valu, tai kol tik prie gan brangaus PE nepriejau, tol mane visi nervavo... Sniurai, o ne valai budavo... Storiai nesamoningi, ploksti, serpetojantys, o jau apie grojima per ziedus net nekalbu... Jai nera saibu ant normalaus pintuko, tada 100% geriau normalesnis mono...
apsilankyk salmolitoj ir paziurek.. kaip ir sakiau - nesu sportininkas, kiek tenaudot zadu ta pinta tai man tu 250 metru uzteks ne vieniems metams negailint vis nurezt. plokstumas man nemaiso kolkas, serpetojima galima pritrumpint, grot tegul groja, nedirgina manes tas garsas. o del normalesnio mono - koki parekomenduotum su tokiu tamprumu, kaip pinto?
 #621883   vava
 09 Bal 2015 19:46
Keme rašė: o del normalesnio mono - koki parekomenduotum su tokiu tamprumu, kaip pinto?
na, toks keistas klausimas... :) jei mono butu tokio tamprumo (netamprumo), kaip pintas, tai kam tada tie pintukai??
 #621893   Donatelo
 09 Bal 2015 20:19
Keme, o tu seniai fyderiu gaudai? Seip tik idomu.. jai valas tau vos ne paskutinej vietoj visoj sitoj grandy, tai muset nepasigincysim :grin:
pernai beveik visa varzybu sezona atgaudziau mono valu, ir sakyciau pasiekiau labai gera rezultata... Kazi ar gaudydamas bet kokiu sniuru buciau pasiekes ta pati, nes mano pernai turetas pintukas (Sufix, Sasame Samuline, Berkley) buvo visiskas gaidys ir ziauriai trukde siekti geru rezultatu.. Va ir atsakymas.. Ir tik siemet pradejau naudoti PE Gosen Casting, nes jis man labai panasus i mono vala viskuo, isskyrus tik reikiamu netamprumu..
 #621943   Ramekas
 09 Bal 2015 22:08
Tošis rašė:Drennan Matchpro Super Feeder 12FT kaip sroveje ? Man desto , kad jis tik ezeram arba uzutekiuos gaudyt. Neri ir Nemune negaudau.
Na jei srove laiko ~60g+pasaras karmuske ir nepriplaka prie kranto tada tinka.
 #621950   Shtulas
 09 Bal 2015 22:41
Skirtumas yra ne upė, o jos srovė. Jei gaudai mažoj srovėj, tai tiks tau net ir match'as, bet jei srovė didelė, tada jau reik žiūrėt kitus parametrus...
P.S. Neužstorintas pintukas puikiai tinka iki 0,16 mm.
 #621954   Tošis
 09 Bal 2015 22:53
Siauresne upe , zvejybos taskas arciau, meskere pakelus sakau gal turi reiksmes ir upe :) Db gaudau su awashima karpiniu ... baslys ... Turiu Drennan matcha , tai super daigciukas pludinei , noriu i kompanija ir fyderiuko :)
 #621959   Wytux
 09 Bal 2015 23:16
Tošis rašė:Tokioj kaip Sventoji gal nebutu dideliu bedu? metimai netolimi , upe neplati... o mediumas lb skirsis?
mokant elgtis turetu uztekt ir mediumo Sventajai, bet pasiimk superi sakyciau- bet kuriuo atveju bus skirtumas nuo karpinio koto ...
 #621963   Tošis
 09 Bal 2015 23:45
Tai kad apie zuvies radima nieko nerasiau... Turejau galvoj jog mazesnej upeje tolimi metimai nebutini ir pakelus meskere bus maziau valo vandeni, mazesnis pasipriesinimas srovei ir liaunesne meskere naudot galima. Bent jau man taip sviecias. Bandau issiaiskint ar labai perlinkes superis srovej, nes man aiskina kad ji geriau ramiam vandeni naudot
 #621973   Keme
 10 Bal 2015 08:21
Donatelo rašė:Keme, o tu seniai fyderiu gaudai? Seip tik idomu.. jai valas tau vos ne paskutinej vietoj visoj sitoj grandy, tai muset nepasigincysim :grin:
pernai beveik visa varzybu sezona atgaudziau mono valu, ir sakyciau pasiekiau labai gera rezultata... Kazi ar gaudydamas bet kokiu sniuru buciau pasiekes ta pati, nes mano pernai turetas pintukas (Sufix, Sasame Samuline, Berkley) buvo visiskas gaidys ir ziauriai trukde siekti geru rezultatu.. Va ir atsakymas.. Ir tik siemet pradejau naudoti PE Gosen Casting, nes jis man labai panasus i mono vala viskuo, isskyrus tik reikiamu netamprumu..
fyderiu neseniai. dugnine seniau. as vis kartoju kad nesu sportininkas, o tu iskart va apie varzybas, brandus vardini.. ar tu pirksi sufixa po 20 ct, ar vyniosi po 5 ct, vistiek tau jis sudas bus. as ir pats suprantu kad tai ne 8gyslis PE, bet del to kad pavasari gal desimtyje zvejybu pamatyciau atsargesni kibima, man uztenka ir kelis kartus pigesnio valo.
rezultatai yra varzybose, o ne rekreacijoj.
 #622073   vava
 10 Bal 2015 22:59
Keme, prie ko cia sportas, brendai ar dar kazkas. Zmogus tau tiesiog nori pasakyt, kad ir bezdzioniu pagalba su donkem, dviem kabliais ir spyruokline karmuske tu gali pagaut zuvi. Bet kaifo tokio nera.
O kadangi sportininkai gaudo zuvi zenkliai dazniau uz paprastus zvejus ir intensyvumas pas juos kitoks, tai ir valu jie pakeicia daugiau. Ir nuomone apie isbandytus valus pasakyt uztikrintai gali.
Ir, zinok, ivairiose kainu grupese galima surast geriausiai uzsirekomendavusi vala.
 #622101   Keme
 11 Bal 2015 08:46
tai turedamas iki 10 pavasariniu zvejybu, tu pirksi zymiai brangesni Gosen PE del to kad jis tau negrotu per ziedus ir greiciau skestu, nei noname plitionke?
man dar iki to reikia kokiu poros metu kad priaugciau, dar ne tas tikejimas pas mane.

o siaip, kodel apvalus valas yra geresnis uz plokscia ar ovalu?
 #622104   Wytux
 11 Bal 2015 09:49
vava rašė:,,,,,kad ir bezdzioniu pagalba su donkem, ,,,,,gali pagaut zuvi. Bet kaifo tokio nera.
,,,.
,,
na tik nereikia stumti ant bezdzioniu - yra kaifas ir dar koks, ypac nakti :liež-uvis
 #622112   vava
 11 Bal 2015 12:14
Keme rašė:tai turedamas iki 10 pavasariniu zvejybu, tu pirksi zymiai brangesni Gosen PE del to kad jis tau negrotu per ziedus ir greiciau skestu, nei noname plitionke?
jei ju nepirktu, tai nieks ir negamintu. Lygiai taip pat, kaip ir su bet kuriomis brangesnemis prekemis. Pradedant duona, baigiant automobiliais, namais ir t.t.
  • 1
  • 278
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė