Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #622237   p.arturas
 12 Bal 2015 14:32
juk viskas nuo vadylos priklauso.
jei pensininko rezimu po miesta ir plente, o noras yra ir nuo kelio nusukt, tada taip.
sitos kabinsis i grunta tikrai geriau nei didzioji dauguma grin vasariniu asfaltiniu
 #622238   Ulafas
 12 Bal 2015 14:35
p.arturas rašė:ar butina pradet kandziotis?........
visiskai nesikandzioju ;-) Tik pries komentuojant butu teisinga susipazinti su medziaga, apie kuria kalbama, o ne komentuoti "a-la zinau viska". Is kitos puses - kuo remiantis isigyti padangas, jei ne testu rezultatais? Nemanau, kad teisingas pasirinkimas yra "kaimyno draugas sake, kad geros" :-D Tikrai neturiu noro pirsti bet kokius testus, ir minimas Autobild pateko atsitiktinai i rankas. Pats asmeniskai rinkdamasis padangas domiuosi testais ir ju rezultatais, perskaitau kiek ju imanoma rasti apie dominancius pasirinkimus ir tada nusprendziu ar man patinkancios padangos atitinka mano kriterijus ir kainos/kokybes santyki. Ir sveika gyvai paciupineti dominancias, nes gali nemaloniai nustebinti. Sestadieni "ciupinejau" draugo isigytas Dunlop Sport BlueResponse - tai ju sonine guma tokia plona, kad bet kuris netycia pasitaikes atsikises bordiuras ar duobes krastas privers isigyti dar viena padanga :-D
 #622239   p.arturas
 12 Bal 2015 14:46
Ulafas rašė:
p.arturas rašė:ar butina pradet kandziotis?........
visiskai nesikandzioju ;-) Tik pries komentuojant butu teisinga susipazinti su medziaga, apie kuria kalbama, o ne komentuoti "a-la zinau viska". Is kitos puses - kuo remiantis isigyti padangas, jei ne testu rezultatais? Nemanau, kad teisingas pasirinkimas yra "kaimyno draugas sake, kad geros" :-D Tikrai neturiu noro pirsti bet kokius testus, ir minimas Autobild pateko atsitiktinai i rankas. Pats asmeniskai rinkdamasis padangas domiuosi testais ir ju rezultatais, perskaitau kiek ju imanoma rasti apie dominancius pasirinkimus ir tada nusprendziu ar man patinkancios padangos atitinka mano kriterijus ir kainos/kokybes santyki. Ir sveika gyvai paciupineti dominancias, nes gali nemaloniai nustebinti. Sestadieni "ciupinejau" draugo isigytas Dunlop Sport BlueResponse - tai ju sonine guma tokia plona, kad bet kuris netycia pasitaikes atsikises bordiuras ar duobes krastas privers isigyti dar viena padanga :-D
na taip taip, ir as tuos testus ziuriu. ypac ziemines renkantis.
daug ten geros info yra.
bet marketingas skatina labiau kreipt demesi i kitus kriterijus.
kad sudomint klientus, pradeta akcentuot triuksma ir riedejima, na del vaizdo ir stabdyma ant dregno asfalto. kai tiek investuota tai kaip ne akcentuot situ triju, prastume kad ES butu privaloma rodyti siuos tris rodiklius ant etiketes.
berods kiti metai bus paskutiniai kai ES galesi isigyt AT ir MT padangas, nes dB neraeis. kam aktualu, reiktu paskubet :-D
musu klimate ir tokios kokybes keliuose pamirsti akvaplanavima butu neprotinga. man saugumas tikrai auksciau uz triuksma ir ekonomija.
 #622247   Ulafas
 12 Bal 2015 15:46
p.arturas rašė:...bet marketingas skatina labiau kreipt demesi i kitus kriterijus....
Zvelgiant i rinkas kur randasi didziausi pardavimai - butent triuksmo lygis ir ekonomija tampa reiksmingu faktoriumi, nes keliu kokybe neleis susidaryti baloms ir provezoms, kur kaupsis vanduo, vairuotoju samoningumas lems sumazinta greiti per didele liuti. Taigi logiska, kad tulam vakaru vakarieciui kur kas svarbesnis tampa triuksmas ir riedejimas, nes kitos "riziku apsaugos" ir taip savaime suprantamos. Tai logiskai paaiskina marektingo strategijas ir ES direktyvas, atsizvelgiant i globalias pardavimu apimtis. Kitas aspektas - padangu kainos. Kai norima parduoti brangiau nei brangu, tai pradedama ieskoti visokiu papildomu verciu. Taciau taupom ne tik mes, bet ir visi autogamintojai. Prisiminkim, kokiomis padangomis budavo apmaunamos naujos masinos pries 15 metu ir kokiomis apmautos dabar. Tikrai ne Pirelli, Mischelinu ir GoodYear naudai :grin: Pries pora metu pazistamas pirkosi nuja Lexusa plentini dzipa is salono, tai uz papildoma mokesti uzsidejo Michelinus, nes kitaip berods su Hankookais (ar kazkas panasaus) butu vazinejes. Juokinga, ar ne? Bet kai pramuse i bordiura Michelina, teko gerai papluseti kol surado tokia padanga (apie kaina jau nebesvarste, uztat keikesi labai), nes jau buvo iseje nauj modeliai :-D :-D :-D Is kitos puses nemanyciau, jog Lexusas apmaus ant savo automobilius nepatikimomis padangomis? Taigi ir medium klases gamintojai dideli demesi kreipia i vandens isstumima ir bendra sauguma, ir nereiketu manyti kad tik "premium" klase ta uztikrina. Net atvirksciai pasitaiko: pries ~6 metus Michelinai isleido berods "revoliucines" ziemines padangas X-ice ar pan, ir jos tokios prastos buvo musu salygomis, kad spjaudesi daugelis.
Taigi dometis reikia daug, ieskoti infos, ir nepirkti universaliu ;-) :-D
 #622251   p.arturas
 12 Bal 2015 15:59
na stai ;-var-var. o pries tai ironija buvo.
ziemines reik ziuret siaures europai skirtas.
nors testai atliekami tie patys tokiom pat salygom, bet skirtingais atvejais uz ta pati testa skiriamas skirtingas dydis balu. kai kurie testai net netraukiami i skirtingom rinkom skirtas lenteles.
reik ziuret savo poreikiu ir prioritetu
 #622257   Ulafas
 12 Bal 2015 16:24
p.arturas rašė:na stai ;-var-var. o pries tai ironija buvo.
ironija buvo i tai: "nesiklaidinkit vien tuos testus ziuredami" ;-)
o i ka ziureti, jei ne i testus. Ir nepamenu testu, kuriuose laimeje butu Michelinai :-D Testai rodo aiskia tendencija - vidutiniokai vejasi top klase, ir pagal kainos-kokybes santyki gal net ir lenkia juos. Apie ka ir rasiau pirmame diskusijos poste.
 #622259   Ulafas
 12 Bal 2015 16:38
p.arturas rašė:ziemines reik ziuret siaures europai skirtas.
o kokie gamintojai gamina Siaures europai? Dunlop, Bridgestone, BF Goodrich, Continental - nemanau, kad tai gamintojai, besiorientuojantys i Siaures Europa.
Beje vakar netycia isejo apie Egzotikos padangas, tai biciulio kaiminysteje Siauliuose Egzotika laiko savo sandelius, kur issikrauna konteinerius padangu. Anot p.Lipeikio ne taip svarbu, kokiu metu padangos yra, labiau svarbu kaip jos saugomos. Tai biciulio zodziais konteineriais atvyksta "eglute" sukrautos naujos padangos, ko pasekoje padangos i parduotuves iskeliauja deformuotos, persikreipusios, nesimetriskos. Sandelyje sandeliuojamos ne 10 lygiu auksciu, o 15 ir daugiau, kas vel neigiamai itakoja apatines padangas. Negaliu netiketi, nes sandelio vartai per 15 metru nuo jo autoserviso vartu, ivaziavimas tas pat. Ir niekam nesiulo padangu is Egzotikos :-D , perka is kitu imoniu (nors nera tikras, kad kitur ne tas pat) :-D
 #622261   Sokratas
 12 Bal 2015 16:55
p.arturas rašė: ....man saugumas tikrai auksciau uz triuksma ir ekonomija.
arba už tai, kad neaptaškytum žmonių einančių kelkraščiu :-D
 #622267   Sokratas
 12 Bal 2015 17:26
vava rašė:ar tikrai nori universaliu padangu???
kuom blogai naujos universalios vasarą ?
 #622272   Ulafas
 12 Bal 2015 17:43
Sokratas rašė:
jei vazineji tik i baznycia ir atgal, jei vaziuoji ne greiciau nei 90 km/h greitkelyje, ar 50 km/h - zvirkelyje, ne greiciau nei 50 km/h mieste - viskas ok.
Jei visi punktai virsijami - tavo automobilis (zinoma vairuojamas, vaziuodamas, o ne stovedamas garaze, kieme ar kelkrastyje) kelia gresme kitiems eismo dalyviams. Ir MZT apie tai nerasoma, tai suvokiama sveiku protu. Arba kuo universalus spiningas blogiau uz ultralaight gaudant eseriukus?
 #622273   vava
 12 Bal 2015 17:43
Sokratas rašė:
nu tai tu universaliu ieskai ar vasariniu? Jei vasariniu, tai tas pats gamintojas tikrai tures koki nors geresni varianta, kuris labiau tinkamas vasarai.
Zinai juk patarle: kas tinka viskam, tas netinka niekam.
universalios itariu greiciau dils, blogiau "stoves" masina ant kelio (pats kazkada esu taip eksperimentaves...)
 #622276   Sokratas
 12 Bal 2015 18:04
aš ieškau vasarinių, pradžioj diskusijos minėjau...bet nerandu man tinkančio rašto....o universalios- tokį raštą turi...
Siųstis psižiūrėjus tik iš fotkės, nepačiupinėjus, bijau...

Žiemai aš padangas kitas turiu...

Važinėju, max iki 139 km/h autostradoj, iki 80 km/h geru vieškeliu, iki 59 km/h mieste...

Aš taip mąstau, kaip Airis kad parašė...

O vokiškos mašinos triukšmo nelabai praleidžia, kiek žinau...
 #622290   Airis
 12 Bal 2015 19:13
Ulafas rašė:
Sokratas rašė:
jei vazineji tik i baznycia ir atgal, jei vaziuoji ne greiciau nei 90 km/h greitkelyje, ar 50 km/h - zvirkelyje, ne greiciau nei 50 km/h mieste - viskas ok.
Jei visi punktai virsijami - tavo automobilis (zinoma vairuojamas, vaziuodamas, o ne stovedamas garaze, kieme ar kelkrastyje) kelia gresme kitiems eismo dalyviams. Ir MZT apie tai nerasoma, tai suvokiama sveiku protu. Arba kuo universalus spiningas blogiau uz ultralaight gaudant eseriukus?
Ka rukai?
Greicio indeksas T iki 190km per h.Kokia gresme jos kelia?
Pagal rasta matosi, kad protektorius nera smulkiai supjaustytas,kaip zieminis,o ir aprasyme parasyta,kad panaudotas naujas misinys. Aisku,jei guma minksta, vasara greiciau dils. Tuo labiau,kad Roadstone,ta pati Nexen ,korejos firma, viena is 10 didziausiu pasaulyje padangu gamintoju. Roadstonai bus iskepti Kinijoje greiciausiai
 #622292   Ulafas
 12 Bal 2015 19:19
Ka rukai?
ne tavo reikalas
Greicio indeksas T iki 190km per h.Kokia gresme jos kelia?
ilgas stabdymo kelias manau, kad kelia gresme. Jei nemanai - rukyt reiketu paciam nustoti. O jei manai, kad nesiskirs stabdymo kelias - tai ir gerti reiketu nustot.
Pagal rasta matosi, kad protektorius nera smulkiai supjaustytas,kaip zieminis,o ir aprasyme parasyta,kad panaudotas naujas misinys.
nu jo... tik pagal tai ir rinktis reiktu padangas - patinka rastas + "naujas misinys" = ko daugiau reikia? :-D :-D :-D
 #622297   vava
 12 Bal 2015 19:36
Airis rašė: Greicio indeksas T iki 190km per h.Kokia gresme jos kelia?
tu ne visai taip supratai Ulafa.ne apie greicio indeksa kalba ir tikriausia gali vaziuot 190kmh, bet ar su jomis bus taip pat komfortiska ir saugu vaziuojant tokiu greiciu ar vis tik su vasarinemis?
 #622300   Sokratas
 12 Bal 2015 19:43
aš tokiais greičiais nesivažinėju....

Plius, pas mane vairavimo patirtis 30 metų , manau , irgi šį tą reiškia...
Guma gan kieta, savo pirštais spaudinėjau, todėl iš kart supratau, kad žiemą su jom būtų ne kas...bet aš ir nesiruošiu važiuot su jom žiemą, jau sakiau...
 #622301   Airis
 12 Bal 2015 19:50
vava rašė:
Airis rašė: Greicio indeksas T iki 190km per h.Kokia gresme jos kelia?
tu ne visai taip supratai Ulafa.ne apie greicio indeksa kalba ir tikriausia gali vaziuot 190kmh, bet ar su jomis bus taip pat komfortiska ir saugu vaziuojant tokiu greiciu ar vis tik su vasarinemis?
greicio indeksus matyt ne is lempos raso, ir vaziuojant 130 greiciu,tikrai jokio skirtumo nepajusi, apart didesnio triuksmo.
as asmeniskai isviso nemegstu vasariniu rastu ir visad renkuosi grubu rasta, dzipini

jei vazineji vien asfaltais ir mieste tai pirmyn su tokiom
http://www.egzotika.lt/padangos/1843210 ... 5-91h.html

bet jau su tokiom sunkelyje dar dar , bet ant slapios zoles tai amen. ant karves sudo paslystum
Paskutinį kartą redagavo 1 Airis. Iš viso redaguota 12 kartus.
 #622302   Ulafas
 12 Bal 2015 19:51
Sokratas rašė:Plius, pas mane vairavimo patirtis 30 metų , manau , irgi šį tą reiškia...
siaip su amziumi reakcija pas zmones leteja, taciau dideja isminties... :-D
 #622305   Sokratas
 12 Bal 2015 19:58
taip, reakcija lėtėja, bet aš ir primažinau greitį....būdavo, kad spausdavau ir po 160 su nudilusiom padangom...ėx , jaunystė durnystė... :oops: Nu bet viskas laimingai kol kas...

O ir tų autrostradų apie Mažeikius ne prūdai, tiksliau- nei vienos :lol: . Tad mano geitis plentu daugumoj 98 km/h. Vokietijos autobamuose besu važiavęs prieškokius 20 metų ir nebežadu ten važiuot mašina, kai lėktuvų bilietai vos ne veltui...
 #622359   Skridžas
 13 Bal 2015 09:44
Gal kas žino kur nebrangai keičia padangas nes pas mane meistrelis i kitas patalpas persikėlė tai kol kas nekeitčia,pasikeisdavau už 15 eur :grin:
  • 1
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 178
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė