Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #619515   saivaras
 22 Kov 2015 21:00
spėju, kad savaeigės transporto priemonės turi būti identifikuotos ir registruotos. galėtų prie regitros perkelt valčių registraciją ir technikines. tvarkos daugiau būtų.
Labai įdomi komisija yra prie ES (įtariu, kad ji atsakinga už valtis)
http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/ ... dex_en.htm
reiktų paskaityt Directive 2003/44/EC. Tik ta direktyva 2003 m.
 #620601   justgytis
 31 Kov 2015 07:40
Gavau tokios informacijos kad nauju dvitakciu varikliu uzsiregistruot nebegalima del EU ismetimo normu. Ar tai tiesa? O kokia situacija su naudotais? galima?
 #620644   DainiusM
 31 Kov 2015 17:36
ar visgi ivezt pardavimui i EU negalima? :) kaip ten bebutu su Tohatsu kazkaip hebra apejo sita reikala, klausimas kiek ilgai...
 #621697   Negazdink
 08 Bal 2015 18:11
Joshka rašė:Sveiki kolegos, labai teigiamas straipsnis apie valčių technikines.
http://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-pul ... vejams.htm
Rašykit komentarus kelkit straipsnio reitingą gal kas nors atkreips dėmesį į mus bėdžius ;-read!
Siap man kazkoks labai jau "liurbiskas" sraipsnis. Diedukas prisimine kad pries 20 metu kitokios taisykles buvo, nors gal tiesiog ju nezinojo. Ir tiek. Paskambino Pramogines laivybos skyriaus vedejui, paklause nieko...
 #623071   SailorBoy
 17 Bal 2015 19:48
Sveiki,
Draugas turi nenaudojama kateri kuriuo as galeciau smagei sau gaudyti zuvi, taciau yra tokia problema, kad tas kateriukas yra "vadamiotas" ir kuro labai daug valgo. Perdarius ji ir pakabinus paprasta varikli galima butu registruot ir technine apziura praeiti?
 #623203   Negazdink
 18 Bal 2015 21:46
SailorBoy rašė:Sveiki,
Draugas turi nenaudojama kateri kuriuo as galeciau smagei sau gaudyti zuvi, taciau yra tokia problema, kad tas kateriukas yra "vadamiotas" ir kuro labai daug valgo. Perdarius ji ir pakabinus paprasta varikli galima butu registruot ir technine apziura praeiti?
Galima registuoti atskirai laiva ir varikli pakabinama.
 #623334   macka
 20 Bal 2015 09:14
Galima registuoti atskirai laiva ir varikli pakabinama.[/quote]

Nuo kada pakabinama varikli galima registruoti atskirai? Bent jau pernai tai variklis buvo registruojamas tik kartu su valtim, kuris irkline valti paversdavo i motorine :)
Ar siemet kazkas pasikeite?
 #623352   ramkis
 20 Bal 2015 11:53
macka rašė:Galima registuoti atskirai laiva ir varikli pakabinama.
Nuo kada pakabinama varikli galima registruoti atskirai? Bent jau pernai tai variklis buvo registruojamas tik kartu su valtim, kuris irkline valti paversdavo i motorine :)
Ar siemet kazkas pasikeite?[/quote]
Iš kur čia tu taip ištraukei? Kas čia dar per stebuklai?
 #623417   Vitolis
 20 Bal 2015 19:51
Visad tai buvo. Prieš gal 8 metus irgi registravau atskirai. O ir pernai registravau vien tik variklį. Valtis ir dabar da neregistruota. Kadangi daugumoj varinėju su el. O benzą du sezonus naudojau irgi neregistruotą, bet pernai sutvarkiau. Mūsų balose dar neteko matyt kad būt kada nors buvę ar tikrinę. Vis dar laukiu ir tikiuosi, kad tokių gandonkių kai mano nebereiks tampyt po apžiūras. O ir varikliukas tik 2,5 kumeliuko. jau verčiau baudą susimokėsiu. Pigiau atsieis :-D
 #623794   minBOAT
 22 Bal 2015 22:36
ramkis rašė:
Iš kur čia tu taip ištraukei? Kas čia dar per stebuklai?[/quote]

Vitolis teisybę rašo. Aš irgi savo valtis ir variklius registravęs TIK atskirai :gutgut
 #623813   ramkis
 23 Bal 2015 08:50
Kleckas1978 rašė:Patogiau ir protingiau registruoti atskirai - atsiranda nemazai privalumu kai atskirai uzregistruoji....
Na ne visada išeina atskirai. Pvz., kai valtis-laivelis yra su vairo mechanizmu,tuomet pagal viską turėtų, kad ir pakabinamas variklis, registruotis kaip stacionarus. Bet ir šitą reikalą galima nesunkiai "sutvarkyti" :oops:
 #624024   Negazdink
 24 Bal 2015 09:35
ramkis rašė:
Iš kur čia tu taip ištraukei? Kas čia dar per stebuklai?[/quote]

Nu seniai jau tokia tvarka ir jokiu stebuklu.
 #624039   ramkis
 24 Bal 2015 10:15
Ei kokioj šaly gyvenat? Nu niekaip nesuprantu. Parodykit man tą teisės aktą, įstatymą ar galų gale kokio suskio įsakymą, kad yra taip? Šitais klausimais, susiduriu ganėtinai dažnai, bet tokio briedo neteko girdėti. Pasikartosiu, išskyrus laivelius(čia įeina viskas) su vairo mechanizmu. Bet ir vėlgi, tam yra irgi būdu padaryti kitaip. Taip, kad prašome įrodymus į viešumą, arba baikite kliedėti :shock:
 #624071   macka
 24 Bal 2015 14:08
Vyrai, viskas ok, nesiginciju as :/brazasista Jus sakot, jus zinot :)

Tiesiog praeitais metais draugas nusipirko motora ir norejo prisiregistruoti atskirai, kad galetu kabinti ir ant duraliumines ir ant kateriuko, bet jam neregistravo vien matoro, gavo nuspresti prie kokios valties bus matoras.
Po savaites ir as isitaisiau motora ir pvc, nulekiau prisiregistruoti, tai man priregistravo irgi kartu. Bet cia gal toks pareigunas pasitaike ir as neturejau ziniu, jog butu galima registruoti tik motora :donknow'
 #624076   Negazdink
 24 Bal 2015 14:35
ramkis rašė:Ei kokioj šaly gyvenat? Nu niekaip nesuprantu. Parodykit man tą teisės aktą, įstatymą ar galų gale kokio suskio įsakymą, kad yra taip? Šitais klausimais, susiduriu ganėtinai dažnai, bet tokio briedo neteko girdėti. Pasikartosiu, išskyrus laivelius(čia įeina viskas) su vairo mechanizmu. Bet ir vėlgi, tam yra irgi būdu padaryti kitaip. Taip, kad prašome įrodymus į viešumą, arba baikite kliedėti :shock:
Jai jau google naudotis nemoki http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... ry=&p_tr2= , http://www.msa.lt/lt/viesosios-paslaugo ... -6ecu.html . Aiskia matoma kad galima varikli registruoti atskitai, tik ir moketi atskirai reikes.
 #624088   ramkis
 24 Bal 2015 17:18
Tai man ir nereikia google naudotis. Aš apie tai ir šneku visą laiką. Gal pasek mintį apie kas ką kalba?
 #624153   Negazdink
 25 Bal 2015 09:02
ramkis rašė:Tai man ir nereikia google naudotis. Aš apie tai ir šneku visą laiką. Gal pasek mintį apie kas ką kalba?
Pas cia savo mintis destai. Isakymus istatymus jam rodyk. Nu viskas yra.
 #624298   Martiz
 26 Bal 2015 17:20
sakykit vyrukai...
nupirktas registruotas variklis ir valtis
tai man reik daryti 2 imokas uz duomenu keitimasi duomenu bazeje po 8.6€ ?
 #624315   ramkis
 26 Bal 2015 19:12
Jei registruota atskirai,tuomet taip. Jei norėsi ant vieno ausvaiso perrašyt tueėru pakakt ir vienos įmokos.
 #624394   Martiz
 27 Bal 2015 10:16
Persirasant registruota valti ar motora, nebeuztenka tik pirkimo/pardavimo sutarties.
Jau reikia ir pardavejo asmens dokumento kopijos.
 #624396   ramkis
 27 Bal 2015 10:33
Martiz rašė:Persirasant registruota valti ar motora, nebeuztenka tik pirkimo/pardavimo sutarties.
Jau reikia ir pardavejo asmens dokumento kopijos.
Nu įdomu įdomu, nuo kada čia taip?
 #624397   ramkis
 27 Bal 2015 10:42
P.S. gal jau baikite kliedėti, ir nesąmones rašinėti. Taip ir gimsta mitai. Vieni rašo, kad valtį ir variklį tik kartu registruoja, kitas, kad reikia pardavėjo asmens dokumento kopijos. O šeimos sudėties nereikia? Ir jei turi vaikų, nereikia iš Vaikų tesių apsaugos tarnybos pažymos, kad atėjus geriems orams, vaikas turės alternatyvą parduodamai valčiai ir varikliui pasinaudoti? Ir iš kur tik žmonės traukia tokias nesąmones? :shock:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 42
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė