Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #630007   valytojas
 16 Bir 2015 00:29
vava rašė: speciau, kad gal svoris ner tinkamas tam kotui, nes pagal nuoroda, tai kotas 120g, o tu meti 20g..... o jei dar ir nelabai moki mest, tai taip ir gaunas
Gal tamsta ir teisus. Patikslinsiu, dabar eksperimentuoju su 30g + pašaras, o kotas turi 3 viršūnes, naudoju vidurinę, kad nemokšiškai maskatuodamas nesulaužyčiau liauniausios.

PS: gerai pagalvojus su 30g sekėsi geriau, bet aš maniau kad prasimėčiau.
 #630010   vava
 16 Bir 2015 07:02
tokiems svoriams metyt rekomenduotinas kotas iki 90 ir maziau gramu. Su taviskiu pradeciau nuo 50-60g ir i virsu. Ir skirtingo liaunumo virsunes labiau skirtos kibimui skirtingose salygose matyt, o ne uzmetamam svoriui reguliuot
 #630048   vava
 16 Bir 2015 12:38
Zadejau papasakot apie naujiena Lietuvoje, kuria atsiveze ir jau pardavineja Triturus (ir ju partneriai). Tai fideriai Briscola Granito. Vienas ju buvo pagrindiniu prizu sio savaitgalio varzybose Kupiskyje. Jas, o tuo pat metu ir fideri, laimejo Wytux. Tad veliau lauksim jo pasamprotavimu apie ta kotuka :)
Isgirdes, kad atsirado nauji fideriai, penktadieni, pries pat varzybas nulekiau i Triturus ir paciupinejau 4 ju atsiveztus naujus modelius. Du pikeriai man iskart atkrito, nes labai retai jais gaudau. Tad rinkausi tarp 424 cm su 3 unciju ismetimu ir 366 su 2 unciju testu. Pasiemiau pastaraji, nes panasaus testo fiderio mano arsenale nera. Neradau internete jo svorio, bet jis tikrai labai lengvutis.
Kratant parduotuveje be rites ir kazkokio svorio, kotas atrodo labai slangavotas, bet tai keiciasi, kai uzdedi svareli ar serykla.
Kas tikrai patiko, kad traukiant serykla, dirba virsutine dalis, o traukiant zuvi, kotas pradeda dirbt panasiai nuo vidurio. Tikrai turetu gerai gesint didesnes zuvies pasispardymus. Gaila, kad savaitgali tokiu nepasitaike.
Metikas tikrai neblogas kaip tokiam liaunam irankiui. Mes bandem zaist su 1 uncija, tai koki 50-60m metasi. Cia labiau Wytux galetu pasakyt, kiek mes mesdavom, nes jo paserta vieta buvo orientyras :)
Fideriuka galejo isbandyt visi norintys, nes su juo dareme kastingo varzybas.
ZT fiderio komandos nariai priekaistu jam neturejo :)

Tik siandien paieskojau info apie ji internete ir radau, kad sitie fideriai pristatyti 2013m. Filmuotoje medziagoje daugeliui zinomo Fadejevo informacija apie juos nuo 8:06 min
https://www.youtube.com/watch?v=fESmQuFr57I
 #630129   valytojas
 16 Bir 2015 21:47
vava rašė:tokiems svoriams metyt rekomenduotinas kotas iki 90 ir maziau gramu. Su taviskiu pradeciau nuo 50-60g ir i virsu. Ir skirtingo liaunumo virsunes labiau skirtos kibimui skirtingose salygose matyt, o ne uzmetamam svoriui reguliuot
Ant koto rašo 60-120 g užmetimas, jei šėrykla+pašaras ~50-70 g, mažas svoris geram metimui? Ar metamas svoris turi būti ties viršutine riba? :shock:
Automobilio spidometras rodo iki 240 km/h, bet darbinis greitis iki 150-160 km/h. ::hai-bai
 #630131   Donatelo
 16 Bir 2015 21:54
Blyn valytojas su tavim gincytis neverta... mes tau rasom ka ciut ne kasdien isbandom, o tu trauki kazkokias savo teorijas... nelabai suprantu ka nori suzinot ar ka nori irodyti... jai pas mane ant fyderio rasytu iki120 g, tai as pradeciau su juo metyt seryklas minimum nuo 90g, o lengvai sirdim mestelciau ir 120g seryklas... nes jis daugiau nebutu niekam skirtas... ir niekas man taip nesake... viska isbandziau pats...
 #630137   Wytux
 16 Bir 2015 22:15
EDVD rašė:Su kokiu kotu tiek metei. Ilgis iki kiek gr domina mane
Na matai- tokiu atstumu nuo kranto as buvau uzsiseres kad is valties ramiai sau gaudyciau su 7m botu, o hebra su minetu feederiu nuo kranto mano uzsertoje vietoje taikesi gaudyt :-D
 #630139   EDVD
 16 Bir 2015 22:49
Wytux rašė:
EDVD rašė:Su kokiu kotu tiek metei. Ilgis iki kiek gr domina mane
Na matai- tokiu atstumu nuo kranto as buvau uzsiseres kad is valties ramiai sau gaudyciau su 7m botu, o hebra su minetu feederiu nuo kranto mano uzsertoje vietoje taikesi gaudyt :-D
ačiū, nes po virgo komentaro, buvo neramu ant dūšios su savo 40-45m metimu :lol:
 #630341   kokonas
 18 Bir 2015 14:24
chebra Valytojas ce paklause tai ka ash norejau visada suzinoti apie kotus i rsvorius metant, bo ir pardese mala shuda jie :)
jei kotas 80-120 gr kaip suprantu mazhu svoriu metyti nelabai eis? 30 gr sherykla pvz? ir jis skirtas nuo pvz 60 gr plius edalas?
o su kokiu iki 80 gr testu metoma 30-40 gr sherykla plius edalas?
ir kaip tie shlangavoimai :) apshvieskite gal placiau, ar nuoroda koki mestelekite, kaip su tais svoriais, noriu teorijos, praktikos gal Virgis kada pamokys :D
 #630344   renaldas
 18 Bir 2015 14:50
Gali tu mest ir tuos 30g su 120g kotu, tiesiog tai bus per lengvas svoris ir tu koto neikrausi normaliai mesdamas. Aisku jei tu mesi netoli kokius 30m, tai viskas gerai, bet jei noresi toliau, tai bus per lengvas svoris
 #630357   vyrgaz
 18 Bir 2015 16:26
"At 11ft it is the perfect short range rod for all species and venues but with the addition of the 2ft extension it is transformed into a robust 13ft rod capable of distance casting with method feeders or heavy feeder fishing on fast flowing rivers." :ks>
 #630714   Keme
 22 Bir 2015 20:10
Siandien susigundziau metodiniu serykleliu (drennano flat feeder) nusipirkt pirma karta. Metymui link zoliu.
Iskart kyla klausimas:
kad sistema joms inline tai aisku, o fixuotai statyt ja ar leist biski jai vazinet?
Taip pat, pagal mane tokiom seryklem jau nebereikia skrutkes daryt, bet lieka neaiskus pavadelio ilgis. Koks jis turetu buti? Nes isivaizduoju jau ir pusmetrinis gan ilgas tokiam reikalui. Ar vistik ir su tokiom karmushkem varijuojama pavadelio ilgumu norint itakoti kibima?
 #630743   renaldas
 23 Bir 2015 08:59
Keme rašė:Siandien susigundziau metodiniu serykleliu (drennano flat feeder) nusipirkt pirma karta. Metymui link zoliu.
Iskart kyla klausimas:
kad sistema joms inline tai aisku, o fixuotai statyt ja ar leist biski jai vazinet?
Taip pat, pagal mane tokiom seryklem jau nebereikia skrutkes daryt, bet lieka neaiskus pavadelio ilgis. Koks jis turetu buti? Nes isivaizduoju jau ir pusmetrinis gan ilgas tokiam reikalui. Ar vistik ir su tokiom karmushkem varijuojama pavadelio ilgumu norint itakoti kibima?
Jei gaudysi karpius, fiksuok serykla, tokiu budu zuvis pasikirs pati, o veliau traukiant tas stoparas isoks is seryklos ir ji laisvai judes valu. Pavadys trumpas, masalas bus serykloj, tai ilgo ner tolko daryt. ir risk plauko sistema, taip geriau zuvis pasikerta.
 #631222   Probono
 29 Bir 2015 06:08
Sveiki noriu susirinkit 3 dugnines komplektus universaliai zvejybai (karsiai, lynai, karpiai ir t.t.), rudeni lydekos negyva zuvele. biudzetas 300 euru. imanoma/ne? kol kas surinkes toki varianta, laukiu komentaru/pasiulymu aciu
Prikabinti failai
feeder.png
feeder.png (33.14 KiB) Peržiūrėta 4987 kartus(ų)
 #631229   hipy
 29 Bir 2015 08:38
methodo universaliu nepavadinciau, uz ta kaina vos ne po 3 skirtingas karmuskes paimtum. karpinio (speju is pavadinimo) stovo neimciau, o bandyciau sukergt koki pigesni trikoji ir tris stovelius, pigiau gal nebus labai, bet universaliau tai faktas (nebent vien pipypalkom gaudysi). dar pasvarstyciau ar pintukas nebutu geriau...
 #631243   vyrgaz
 29 Bir 2015 10:28
Sufix duraflex 100 m 0,22 1 vnt. Tai kaip suprantu čia pavadėliams šitas valas? Pagal stovą ir kabliukus sprendžiant tai žvejyba bus kaip karpinė. tai gal imk karpinius kotus, bo fideriai gali būti per "minkšti"..
 #631737   linasykas
 05 Lie 2015 20:57
vava rašė:Zadejau papasakot apie naujiena Lietuvoje, kuria atsiveze ir jau pardavineja Triturus (ir ju partneriai). Tai fideriai Briscola Granito. 424 cm su 3 unciju ismetim
Gal gal zinot kiek daugmaz kainuoja situ parametru kotas? galit ir i pm :ks>
  • 1
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė