Kai man reikejo neskestancio sniuro ir uzejau i Hobio centra, jie teturejo 15 metru ( F 8 mm). Apziurejau paciupinejau. Kita diena uzeinu i ukine parde ziuriu toks pats , tik baltas, ir kaina ne litas uz metra , o 35 cnt

Pateik visų Ventos srovių hidrodinaminių ir hidraulinių matavimų duomenis, debitus kub.m / h, optiškai išmatuotų srovių pločių optimalias vidutines reikšmes, duobių pjūvius statmenai vyraujančiai upės tėkmei, smulkią dugno substrato analizę, hidrofitų bei makrofitų tankį bei išsidėstymą vagos horizontaliame ir vertikaliame pjūviuose.bobis rašė:Klausykit, patyrę upių , ežerų ir jūrų vilkai. Iškilo toks klausimas, kaip manote, ar aš su savo ,,padanga", t.y. Nyroku, įveikčiau visas Ventos sroves, jei variklio galingumas būtų 30 lbs
Ka galiu is patirties pasakyti, kad 30 lbs traukia labai nezymiai prasciau negu 55 lbs... (cia jau as issiduriau imdamas 55 lbs matara), o su saviskiu as nemune per dambas perlipu be dideliu problemu, taigi manau, kad ir tu plauksi... jei jau visai riesta bus irklais padesi varikliuibobis rašė:Klausykit, patyrę upių , ežerų ir jūrų vilkai. Iškilo toks klausimas, kaip manote, ar aš su savo ,,padanga", t.y. Nyroku, įveikčiau visas Ventos sroves, jei variklio galingumas būtų 30 lbs
Medinę valtį su šeimyna (mano 100 kg ir trys nemenkos moteriškės) 32 lbs stumia be jokių problemų; bent jau irklais tokio greičio nepasieksi. Plaukiant medinuke, už laivūgalio susidaro vandens sūkuriai, ir pageidautina kuo giliau nardinti sraigtą, kitaip galima vibracija.bobis rašė:...tai sakot 30 lbs-ų užteks...
Plaukioti su tokiu varikliu teisių nereikia, tik reikia dokumentų tiek valčiai, tiek varikliui.Gali pasižiūrėti čia ir manau į visus rūpimus klausimus rasi atsakymus:
http://www.vvvli.lt/
Gal antras suoliukas ir reikalingas , bet as asmeniskai ant suolo NIEKAD nesedu. Ant baliono (borto) patogiau.Rokis rašė: Tik nelabai randu didesnių skirtumų tarp jų (Honda ir Suzumar), išskytus tai, kad ant Suzumar pigesnė ir gale yra kišenėlės antram suoliukui - kaip ir pliusas
Tiesiai jungti bet kokia aparatura NEREKOMENDOJAMA , lgiagreciai pajungtas akumas veikia kaip stabilizatorius .Rokis rašė: turi 12V rozetką - nebereikia akumo echolotui ir kitkam
Širdis linksta link Honwave'o, bet jei jos iš tikrųjų yra identiškos, tai tikrai nesinori permokėti ~500 lituoklių. Ir kaip dabar žinoti, kiek teisybės yra pardavėjo žodžiuose?...pypkorius16 rašė:Honwave ir Suzumar ko gero lygiavertes.
Dėl variklio jau beveik apsisprendėm - Honda 5HP. Tik liko vienas klausimas - koks realiai skirtumas plaukimo greityje (ir patogume) lyginant 2,5 arklius su 5 arkliais? Neteko plaukti su jokia motorine valtimi, taigi kyla mažytės abejonės ar nemažas svorio prieaugis atneš pastebimą skirtumą traukoje?pypkorius16 rašė:Kas liecia variklius , tai mano nuomone tik Honda (pries Merkuri)
pypkorius16 rašė:Gal antras suoliukas ir reikalingas , bet as asmeniskai ant suolo NIEKAD nesedu. Ant baliono (borto) patogiau.
pypkorius16 rašė:Tiesiai jungti bet kokia aparatura NEREKOMENDOJAMA , lgiagreciai pajungtas akumas veikia kaip stabilizatorius.
Reikės salone pabandyti pasimatuoti įsėduspypkorius16 rašė:Del dydzio , tai T-35 dviem pilnai pakanka. 4m aisku erdviau , bet svoris....