Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #632569   minBOAT
 14 Lie 2015 23:14
Gudrybė paprasta :) Susuk valties trancą taip, kad jis būtų įstrižai bortui arba beveik lygiagrečiai. Oro neturi būti.
Tie kiniečiai tikrai neįklijavo laikiklius kartu su lentelėmis
 #632597   Natter
 15 Lie 2015 15:40
Gal kas esate užmatę pirkti PVC mažą (2,1-2,2m) valtikę su lentelių dugnu ir kietu transu, bet kad būtų su pripučiamu kiliu, ar čia jau iš fantastikos srities :-)? Nes turiu normalią kietu dugnu 3m, tai ten kilis prisipučia viskas gerai, bet zaraza ba galo sunki ir didelė, o norisi kartais ant greičio pameškeriot, kad mano neuniversalo bagažinėje lengvai sutilptų ir būtų lengvutė, bet kažkaip be kilio atrodo nerimtai :-). Ar imt BIC Sportyak 215 ir nusipirkt stogo bagažinę :-)?
 #632615   alkanas
 15 Lie 2015 21:12
Natter, tas bic tikras bliudukas, as jy gyvai esu mates plaukianti, i toki tik pleze arba mazam sekliam ezerely, kad apvirtes nuo dugno rakandus susirinktum ir isbristum
 #632639   Natter
 16 Lie 2015 10:06
minBOAT rašė:Lentelių dugnas ir pripučiamas kylis nesuderinami dalykai :) Tai jau tikrai fantastikos sritis

Neseniai pardaviau Zodiac 200. Ji buvo 2 metrų su trancu, lentelių dugnu ir be kylio. Man joje vietos užteko, masalų dėžei- NE :/nek
Pasižiūrėk čia:
http://www.ebay.de/itm/zodiac-schlauchb ... 2354af4d10
O kaip su atsistojimu valtikėj su lentelių dugnu? Nes aš kažkaip įpratęs spiningaut stovėdamas ir nenorėčiau svaidyt sėdom :-). Kitas klausimas, tos lentelės išsiima prieš sudedant/išardant, ar susisuka su viskuom vienan gabalan, ir į kokį dydį maždaug susideda tokia valtis, ar telpa į normalią sedano bagažinę nesudėjus sėdynių? Kas dėl masalų dėžės tai pas mane ji nedidelė ;-).
 #632710   Natter
 17 Lie 2015 09:06
stasyo rašė:Nepastovėsi, o jeigu padėsi fanieros gabalą ant lentelių tai visai liuks.
Pas mane lentelių išiminėti nereikia susukant valtį.
O kokio dydžio gaunasi maišas kai išpūtęs susuki valtį?
 #632780   alkanas
 18 Lie 2015 06:23
supakavimo dydziai rasomi prie valciu dazniausiai, biski dadek matuodamas ar tilps, kiek esu mates sedanuose xebra papildoma dugna vezasi salone ir jy nebutina daryt viendali, as turejau dvieju daliu pasidares senoj rusiskoj guminej valty ir nenumiriau ir kolega i valti priimdavau, o dugnas joj buvo ne lenteliu, tiesiog pripuciamas turist 3, ir atsistot galedavau ir stovet esant normaliom oro salygom
 #632783   stasyo
 18 Lie 2015 07:33
Natter rašė:O kokio dydžio gaunasi maišas kai išpūtęs susuki valtį?
Aš negrūdu valties į jai skirta maišą,nes labai jau stipriai reikia ją sulankstyti, kad tilptu į jį, o tai tikrai
sveikatos valčiai neduoda. Pasitiesiu ant žemės didelę lovatiesę, išsiurbiu su elektrine pompa orą ir lengvai
susuku, po to lengvai suveržiu dviem diržais ir už jų paėmes įkeliu ją ant galinės sėdynės. Maniškės svoris 45kg.
Man tai riba,daugiau nepakelčiau.Dabar vežioju ant auto stogo. Pasigaminau valties pakėlimo mechanizmą ir
valtį laikau pakelta prie lubų. įvažiuoju į garažą, valtį nuleidžiu ant auto ragų ir pirmyn.Prie vandens nukeliu,
užkeliu vienas,bet ne jėga o gudrumu t.y. pakišu po valtim gražią storos ir švelnios medžiagos portjiera(žmona
šrote nupirko už du eurus :lol: ) ir tuomet valtis labai lengvai slysta kartu su medžiaga ir nereikia naudoti daug
jėgos.
 #633260   Natter
 23 Lie 2015 10:26
Nugasdino mane čia chebra dėl 2-2,1m valtikių, o iš 2,4 -2,6 būna kažkokių kompaktriškai susidedančių ir lengvų? Nes kola kas radau tk Aqua Storm STM-260 ir Kolibri KM-260
 #633267   Egidijus
 23 Lie 2015 11:57
minBOAT rašė:Vakar iš Vokietijos atvežė dėvėtą Zodiac 260 Airdeck. Bendras valties svoris 24 kg.
Pasicekavysiu: How much?
 #633281   auriux
 23 Lie 2015 14:07
minBOAT rašė:Vakar iš Vokietijos atvežė dėvėtą Zodiac 260 Airdeck. Bendras valties svoris 24 kg.
as kiek radau internete kad jos svoris 29 kg ar cia meluoja google?
 #633308   Tukas
 23 Lie 2015 21:03
Isigijau zodiac cadet 260, su mediniu dugnu, tai ko gero geriausias pasirinkimas vienam, na nebent dar air deck butu geriau, bet cia jau reikia pasvert pliusus minusus :) Tai sita valti vienas drasiai uzsidejes ant peties nusinesu kur man reikia, o suvyniota po pazastim pasikises nesiot gali ;-)
 #633318   minBOAT
 24 Lie 2015 01:17
Tukas, su airdecu tiesiog lengvesnė. O tie kiti + ar - ? Vis tiek ji tik baseinams ir baloms. Tam ir pirkau Z260Airdeck, kad lengvai būtų galima nusinešti pro krūmus iki vandens. Kitų savo Z valčių, kurių PVC HD taip lengvai nepatampysiu, su ratais yra ką veikti...
 #633330   stasyo
 24 Lie 2015 08:49
minBOAT rašė:Tukas, su airdecu tiesiog lengvesnė. O tie kiti + ar - ? Vis tiek ji tik baseinams ir baloms. Tam ir pirkau Z260Airdeck, kad lengvai būtų galima nusinešti pro krūmus iki vandens. Kitų savo Z valčių, kurių PVC HD taip lengvai nepatampysiu, su ratais yra ką veikti...
Bet saugiausiai jautiesi toje, kurią sunkiai tampai :lol:
 #633418   Egidijus
 25 Lie 2015 15:51
Laikyk kokioje spintoje sulankstytą, jei bijai kad pragrauš-apskardink bent jau kampus. Nebent jos ateis su bulgarke :roll:
 #633434   Feniksas
 25 Lie 2015 22:10
As savaja bagazinei palieku. Gal kas galit koki patarima duot kaip lengviau valti sulankstyt kad i maisa lengvai itilptu. Sita dalis yra pati sunkiausia... kai pagalvoji jog dar i ta pati maisa ir grindys isidet turetu, tai baisu daros. Dar sunku isimt- idet 2 trumpasias dugno lenteles. Ir siaip labai sunku su ta valtim. Gal visgi 270 reikejo pirkt. Nors nemanau jog daug islosi su tais 20cm. Tiesa pasimetus po kojom putplascio gabala tvicinti tikrai patogu.
 #633448   rusla02
 26 Lie 2015 10:07
Aš savaja valty 2.85 jau po kelių žvejybų i maiša buvo sunkiai sukišt. Tai nesivarginau, vežu tiesiog pagažinej ir tiek. Karkt nuo karto tik bagažine reikia išvalyti ir tiek. :grin:
 #633449   Rolandas19
 26 Lie 2015 10:09
Feniksas rašė:As savaja bagazinei palieku. Gal kas galit koki patarima duot kaip lengviau valti sulankstyt kad i maisa lengvai itilptu. Sita dalis yra pati sunkiausia... kai pagalvoji jog dar i ta pati maisa ir grindys isidet turetu, tai baisu daros. Dar sunku isimt- idet 2 trumpasias dugno lenteles. Ir siaip labai sunku su ta valtim. Gal visgi 270 reikejo pirkt. Nors nemanau jog daug islosi su tais 20cm. Tiesa pasimetus po kojom putplascio gabala tvicinti tikrai patogu.
Aš išemu dugno lenteles ir jokiu sunkumu :grin:
 #633598   savas
 27 Lie 2015 23:21
Kam ta valti kist i maisa? Gamyklinis maisas skirtas gamykliniam tobulam sulankstymui... Po zukles tobulai sulankstyt valti - titano vertas darbas. Paprasciau maisa uztraukt ant valties ... tam reikia tik maisa prapjaut isilgai ir padaryt apkaustytas kilpas isilgai viso pjuvio, panasiai i suvarstoma bata (bet kurioj batu taisykloj uz pora eru per 10 minuciu prisaudys). Idedi valti ir sutempi su virvele , jei ir nesusitemps koks kampas - maza beda. :ruko
 #633750   Rolandas19
 29 Lie 2015 15:44
Feniksas rašė:Bent kiek per placiai suvynioji ir gauni dar viena sansa vyniot per nauja. Nebent tavo maisas platesnis. Mano bark maisas tik tik kad tilptu.
Nu nežinau ar platesnis, bet jokio vargo. Telpa viskas grazei ir vietos laisvos nemažai lieka :grin:
  • 1
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė