Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #624375   MK_
 27 Bal 2015 07:52
na, as gerokai po pietu neiskentes nuvaziavau vakar, vejas didelis, saule spigino, sutikau kelis kolegas, visi tusti. kazkaip man ten vobleriai nepasiteisina, nebent uzdambese, tik kad ten nukritus vandens lygiui ner kur mest, seklu labai, uztat blizges puikiai dirba sroveje, paleidu ties linija, kur sukasi gryztanti srove, praeita pavasari ten turejau gana istabiu laimikiu, tik siais metais sezono atidarymas gana liudnas
 #625454   Aqua v.
 05 Geg 2015 21:55
Isejau an baltos :) atsidaryt,
prasme tikslingai, ziemos pavasario priegaudos neskaiciuojant ;-) .

Ir visai neblogai, sakyciau (kol HE dave pakankamai vandens).

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

mekniokai ne monstrai, nu bet ir ne ant legalumo ribos :)
o kaip mekniokai kimba :gutgut ir spardos :gutgut - irgi ne paslaptis :)
vienas dar ir salto mortale dave nemazai, net suabejojau is tolo, ar nebus mano pirmas upetakis ant Nemuno :?
Beje maloniai nustebino rezultatyvumas - is keturiu trys 'prisisvartavo' krante :gutgut . Pernai tokiu pat metu buvo kokie 2 is 10 :-ug ne mano naudai. Ar cia kibo kitaip, ar kabliai 'parekomenduoti' padetjo, ar zvejo nervai saltesni buvo :grin: :oops: :donknow'

Gale dar (maloni) priegauda, dydzio irgi drasiai 'legalaus':
nerysku itartina judesi ne visai mekninej vietoj uzmates uzsidejau 7cm LeeBait'a 'pratestuot' :lol: , ir ...

Paveikslėlis
https://youtu.be/uiHS3hDezaY
 #625507   shelwius
 06 Geg 2015 11:18
Linai, smagiai pažvejojai :gutgut
Aš vakar bandžiau tikslingai šapalą jamt Nemune vakarop, bet kibimo nesulaukiau, ten kur gaudau kiek per aukštas vanduo, ten reik vasarinio lygio, nors vakar gan žemas buvo, biesas žino, gal dar ankstoka ten jiems :roll: Norėjosi ramiai vobleriukus mažus pamaudyt, nes lydžių jau šiek tiek atsigaudžiau, o ir salačių gražių papuolė ant lydekinių voblų - didžiausias 3,5 kg buvo ;-)
 #628845   Liksime
 03 Bir 2015 08:37
bernotukas rašė:Sveiki , gal yra zveju kurie nemune ties sanciais zvejoje ? Ar kas kimba ir su kuo gaudot?

shelwius labiau pajudink tuo klausimu. jis kazko tais tyli ir neparaso nieko. gal nenori kad tu ten zvejotum :)
 #629726   bernotukas
 12 Bir 2015 17:44
Sveiki , turiu toki idomu klausima :) kaune ties Lapem Neryje spiningaujant užtenka respublikinio leidimo ar reik ir zvejo kortos ? Nelabai esu spiningautojas tai nelabai žinau apie tuos leidimus.:))
 #629740   Ovidijus
 12 Bir 2015 21:10
bernotukas rašė:Sveiki , turiu toki idomu klausima :) kaune ties Lapem Neryje spiningaujant užtenka respublikinio leidimo ar reik ir zvejo kortos ? Nelabai esu spiningautojas tai nelabai žinau apie tuos leidimus.:))
Nu kiek suprantu klausymą, tai ,,respublikinis leidimas" ir ,,žvejo korta" vienas ir tas pats. :) Taip, kad gali drąsiai varyti ir bandyti laimę spiningaujant. !-kliovas-! Atskiri leidimai perkami tik Nemuno deltos regioniniame parke jei žvejoji, arba privačiam prūde pas privatininką. :-D
 #632291   BroniusM
 11 Lie 2015 20:00
Sveiki,

žiūriu ganėtinai apmirus tema... Šiemet kažkaip baisiai sunkiai su mariom, tai Įdomu kaip judesys su feederiukais Neryj, Nemune ties Kaunu? Įdomu ant , kaip gaudot , ką pagaunat, gal šamukų naktim išprašyti pavyksta? :)
 #632581   turgis
 15 Lie 2015 09:17
Ispudinga zuvele :gutgut ..... As ir vakar vakare buvau Neri zemiau Betegalos porai valandu pametyt. Bet jau kelinta zvejyba tusciai :lol: .Aisku as ne upiu profas, truksta man ziniu, gal ir masalu, bet po biski pradedam upese.....
 #632583   samas235
 15 Lie 2015 09:49
turgis rašė:Ispudinga zuvele :gutgut ..... As ir vakar vakare buvau Neri zemiau Betegalos porai valandu pametyt. Bet jau kelinta zvejyba tusciai :lol: .Aisku as ne upiu profas, truksta man ziniu, gal ir masalu, bet po biski pradedam upese.....
neris labai savotiska upe, duoda tik tada kai ja perparanti. o tam reikia uzsispyrimo:)
 #632635   turgis
 16 Lie 2015 09:37
Klausimelis upiu profam. Kiek laiko mazdaug paskiriat jusu pasirinktai zvejybos vietai? Ilgai metot vienoje vietoje keisdami masalus, ar stengiates praeit kuo ilgesnius upes ruozus? Imkim varianta kad upe nera gerai pazystama. Bet kazkurioj vietoj kaip pvz. matai musant salati. Kiek toje vietoj uzsibut?
 #632644   shelwius
 16 Lie 2015 11:14
Šiaip jei vieta žinoma, tai būna ir pirmais metimais pagaunu, bet kartais tenka pavargt vienoj vietoj kol išprašai ką nors. Naujose vietose tai apmėtau po kelis metimus ir skirtingais masalais iš pažiūros perspektyvias vietas ir keliauju toliau. Nors yra ir išimčių, tarkim yra rėva ir žinau jog pro ją keliauja "raudona" žuvis, tai toj vietoj užsibūnu vos ne visą dieną.
 #632661   turgis
 16 Lie 2015 15:27
Dekui shelwius uz mintis. Na as ir kazka panasaus darau su nezinomom vietom, o jos man dabar visur nezinomos... :). Tik gal as blogai darau, kad negryztu i vieta kuri lyg man ir patiko, bet as ten nieko nepagavau. Zuvies gal ten ir yra , bet nepagaunu del savo ziniu trukumo, ir ne tais masalais gal zvejoju, ir po to vel lekiu i nauja vieta, ir vel nieko nepagaunu....Ir gaunasi toks uzburtas ratas :).
 #633672   Audrius M
 28 Lie 2015 18:56
Taip graudžiai dabar atrodo Nemunas mano valdose, fotografuojant nuo tos kranto linijos, ties kuria įprastai būna vasarinis vandens lygis.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #633674   Rapolas
 28 Lie 2015 19:12
Pats laikas dbr ekskavatorium kokią duobikę išsikast, kurioj kitais metais bus galima karšius jaukint ir dropshotint :-D
p.s.: Juoks juokais, bet vandens tikrai lb kūdai.
 #633676   Audrius M
 28 Lie 2015 19:31
Ten kur dabar sausa, normaliomis vasaromis kibdavo karšiai, meknės šapalai, lydžiai.
Liko tik Nemuno vaga kurioje net vietinis Nemuną aptarnaujantis laivas dažnai sėda ant seklumų.
Yra buvęs toks žemas Nemunas gal prieš 20metų bet tai truko labai trumpai, o dabar jau visas mėnuo taip :e:e
 #633687   upinis
 28 Lie 2015 20:56
Smalininku vandens matavimo stotyje jau beveik menesi lygis tas pats - 66 cm. Ir nejuda. Gal maniau rodykle uzstrigo.
Bet turbut, kad ne. Pats pries pora savaiciu buvau, maciau kaip yra :superšokas . Tokio rekordo nepamenu, kad butu buve.
Turiu tokia megiama sapaline damba, vandens stipriai uzsemta, tai braidziojau ant jos ligi keliu, tikejausi bent viena is savo nutrauktu mylimu vobleriuku surast ;-) . Neradau :( .
Ateinanti menesi vel Nemuna aplankysiu. Kazin kaip bus...?
 #633739   vaitko
 29 Lie 2015 14:20
shelwius rašė:Turbūt daba kaip Jėzus pereičiau Nemuną savo vietose... Nepamenu dar tokio žemo vandens, net beveik žvejot neturiu kur...
Jo jo ziaurumelis jau kokia savaite.. "mano vietose" uztenka vaziuojant is toli paziuret ir iskart aisku kad net vargo nukrusto eseriuko nerastum :) tenka vaziuot gerokai zemiau, zemiau Vilikijos, ties Kriukais - ir vandens daugiau ir veiksmo.
 #633747   vaitko
 29 Lie 2015 15:05
Wytux rašė:Bet ta izuvis gi neiskrido - ar tipo visa nusileido i kursmares ?
Tai neiskrido, bet ir tikrai nesulindo/nesusikonentravo i tas kelias likusias duobutes ir vaga (jei dar ten galima vadint vaga ja) - manau kad butent taip ir yra kad zuvis nusileido zemyn, kur vandens daugiau...
 #633748   Audrius M
 29 Lie 2015 15:06
Žuvis gal nepradingo, bet tikrai kai kurie Nemuno ruožai beveik tušti liko. Kur slepiasi sunku pasakyti, manau kad jei vaga gilesnė tai ten visa sulindusi, o kur vaga sekli ir nusekus lygiui neša smėlį, ten tikrai dabar ne tik arčiau krantų bet ir vagoje visiškai tuščia.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 28
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė