Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #633795   blight
 30 Lie 2015 09:01
Audrius M rašė:Yra buvęs toks žemas Nemunas gal prieš 20metų bet tai truko labai trumpai, o dabar jau visas mėnuo taip :e:e
Atsimenu tuos metus :roll: . Tada vanduo dar žemesnis buvo. Oj blizgių ir mepsų nutrauktų radau :-D Bet kaip ir sakai, truko daug trumpiau - gal porą savaičių...
Ties manim tai dabar absoliučiai visa žuvis vagoj, nors tai kad ir iki tos vagos vietom iki kelių dabrendu. Jau dabar dažnai tenka gerai pagalvot kur eit žvejot - į Nemuną, ar kur į kitus plotus.
Man tik įdomu ar čia prie to daug prisideda Baltaruskių HE... Kad kažkiek įtakos turi tai be abejo, nu bet taip daug gal neturėtų... Dabar irgi įdomiai, lyja ir lyja, o Nemunas kaip senka taip senka... O šiaip ar čia šįmet daugumoj upių vandens stygius, ar tik pas mūsų upių tėvą? Kaip ten tarkim Neris? Shelwiau tu ten bastais - ar ten irgi vandens trūkumas? Arba Nevėžis... Nesilankau tenai, tai nežinau :roll:
 #633800   scape12
 30 Lie 2015 09:14
Tas pats ir neri,nors db nebuvau po situ liuciu.bet pries tai reikejo gal nemazai nuo kranto per zoles isibristi,kad pametit. Nemuno aukstupis prie Liskiavos irgi su crocsais gali vaikscioti.
 #633813   Wytux
 30 Lie 2015 11:32
Nevisai i tema, ber Sventojoj ir vanduo zemas, net po liuciu tik trumpam kilstelna per pirsto ar dvieju stori ir poto vel nukrenta....
 #633820   Audrius M
 30 Lie 2015 12:59
blight rašė:
Audrius M rašė:Yra buvęs toks žemas Nemunas gal prieš 20metų bet tai truko labai trumpai, o dabar jau visas mėnuo taip :e:e
Atsimenu tuos metus :roll: . Tada vanduo dar žemesnis buvo. Oj blizgių ir mepsų nutrauktų radau :-D Bet kaip ir sakai, truko daug trumpiau - gal porą savaičių...
Ties manim tai dabar absoliučiai visa žuvis vagoj, nors tai kad ir iki tos vagos vietom iki kelių dabrendu. Jau dabar dažnai tenka gerai pagalvot kur eit žvejot - į Nemuną, ar kur į kitus plotus.
Man tik įdomu ar čia prie to daug prisideda Baltaruskių HE... Kad kažkiek įtakos turi tai be abejo, nu bet taip daug gal neturėtų... Dabar irgi įdomiai, lyja ir lyja, o Nemunas kaip senka taip senka... O šiaip ar čia šįmet daugumoj upių vandens stygius, ar tik pas mūsų upių tėvą? Kaip ten tarkim Neris? Shelwiau tu ten bastais - ar ten irgi vandens trūkumas? Arba Nevėžis... Nesilankau tenai, tai nežinau :roll:
Baltarusijos hesas kažkiek aišku įtakoja, bet kiek girdėjau Nemuno aukštupyje vandens lygis tik ne daug žemesnis negu įprastai vasaromis būna. Daug įtakos manau turi tai, kad du metus iš eilės nebuvo žiemomis sniego, nebuvo jokio rimtesnio pavasarinio potvynio. Juk kai būdavo normalūs pavasariniai potvyniai, Nemunas į savo įprastines vėžes sugrįždavo tik gegužės pabaigoje o kartais tik birželio ar net liepos mėnesį, o šiemet visą žiema buvo labai žemas, visai nežymiai pakilo ir per pavasarinį vadinamą potvynį, tad viską sudėjus matyt taip ir gaunasi, kad dažnas lietus jau nepadeda. Aplamai ir tokios skaidrumo vanduo vasarą niekados nebūna, nebent tik vėlų rudenį kai rimčiau pašala.
 #633884   DiCarpis
 31 Lie 2015 09:04
Vakar griztu namo palei Nemuna Sanciuos... pala pala, nesupratau? Sustoju paziuret, ogi zoles paciam vidury auga , kur budavo zvyriukas ir net sansu nebudavo jom dygt. Fredos krante tai is viso viksvos kazkokios suzele gal per 100 m. atstuma nuo kranto. Pasaulis nemate tokiu vaizdu. Dar kaip sake, keisciausiai, kad lyja tai kas antra diena.
Daba atvare pazistamas nuo Prienu, sake jau kilstelejes vanduo siek tiek vakar, matyt tie lietus pramuse kazkaip. Dabar lieka pakelt HESui vandeni, tai plauks tokios pievos, kad bus galima jomis pereit i kita kranta kaip per pelke ;) Man idomiausiai tik kur tos pievos galu gale pasideda, nes kiek suprantu kokios Vilkijos jos nedaplaukia.
 #633977   Aqua v.
 31 Lie 2015 21:41
Viskas su Nemunu yra gerai :)
ir neisplauke zuvys i jura (->Wytux ;-) ),
ir nebutina vaziuot uz juru mariu, kur (Kriuku :grin: ) pieno upes teka (->vaitko ;-) )

man liepa ir seklus Nemunas 'dave' nu labai ir :gutgut graziu :gutgut egzemplioriu :)

Taigi liepa, 'sėkliai' ;-) ir:
#1 ('riebiausias)
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

lyg #4
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

lyg #5
Paveikslėlis
Paveikslėlis

nu ir #6-8~15,
del mases tsakant :grin: :oops: , bet 'vaiku' cia (fotkese ir #) nera
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

nu ir siaip liepa,
keli :-grazi? zuvu 'portretai' :) ,
Nemunas surantama ;-)

2+kg :gutgut :-ou-je
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #633978   BroniusM
 31 Lie 2015 21:49
Superiniai laimikiai... Kad tokie bent vieną įkabint :)), bet šuo dar geresnis, su tokiu draugeliu ir žvejyba kitokia... :))
 #633982   scape12
 01 Rgp 2015 03:27
nu va ir aqva pasireiske :grin: super foto ir laimikai,mano rekordas 66cm ir to jau turejau ka veikt ir smagu buvo,bet tavo foto 1ma vieta ima tavo suo,jai kur uzmatisi zuvies foto ir suniu salia tai cia aqva :-D jis priprates pozuoti jau pries objektiva :) cia gal su veiksmo kamera ar fotiku tokie vaizdai uzfiksuoti?

P.S. gaila pas mane kate :-D
 #633988   Aqua v.
 01 Rgp 2015 09:27
scape12 rašė:... :) cia gal su veiksmo kamera ar fotiku tokie vaizdai uzfiksuoti?....
telefonu ;-)
nu, valtyje - fotikas (beveik tikras :grin: ), kitur - IP55/IP58 telefonas. Kolkas patogiausia 'komplektacija'.
 #634246   Aqua v.
 04 Rgp 2015 22:58
MINDULE rašė:...Stebint foruma toks ispudis, kad tik tu (Audriau) vienintelis ant LT zvejoji ir kazka pagauni, o visi kiti :ruko ...
Nu negali taip sakyt :oops: :)

Paveikslėlis
Paveikslėlis

isibrauna i (mano Aspius 2015) penketuka :gutgut , lyg numeriu 4
PaveikslėlisPaveikslėlis

Gal kozno pirst ir neaprasom :donknow' ,
ale ir nevisai :ruko ...
 #634289   Audrius M
 05 Rgp 2015 14:28
Gražių vietinių lašišų pagauta ir dydžiai labai padorūs. Pagarba Aqua v. ;-)
Specialiai jų negaudau, bet šiais metais net ant gumos atsitiktinai dažnai pasigauna. Matyt žemas lygis jiems tinka.
 #634295   Aqua v.
 05 Rgp 2015 15:25
ant gumos pasigauna labai neblogai ir tikslingai gaudant ;-) , o kai kam tai pagrindinis salatinis masalas :roll:
zinot turbut anekdota apie 1000 salatiniu masalu, kur pjautine eina 1001 numeriu :)

beje, esu 'kazkur girdejes', kad ant gumos net karsiai kimba :shock: :grin: , tai jau salaciai.... :-D
 #634296   Audrius M
 05 Rgp 2015 15:40
Su karšiais ant gumos paprasčiau :grin: bent jau man :oops: :grin: o salatukai ant guminukų daugiau tik atsitiktinai man pasirašo :oops: . Specialiai niekad jų ir negaudau, bet.... :oops:
Pjautinė man iš vis salačiams nelabai pasiteisino, jau geriau tada ant gumos :shock: :grin:
 #634397   Aqua v.
 06 Rgp 2015 12:55
Ne rekordas, bet visai padorus salaciokas :gutgut

Paveikslėlis

Veiksmo, isejimu ant masalo buvo ir daugiau, bet nuotaika ir zvejyba susiko valas :-ug (cia jau valu temoj)
 #634401   Replay
 06 Rgp 2015 14:36
Kas cia per masaliukas Linai ? Beje toks klausimas,tikslingai salati gaudant geriau volkeris,nei klasika pjautine ir panasiai ? Idomu del to kad,mano gaudomose vietose salatis nereaguoja nei i jokius voblerius ar gumas ar pjautines,todel mastau pabandyt volkeriukus :roll:
 #634424   Aqua v.
 06 Rgp 2015 18:17
kazkas tarp stickbaito ir valkerio, as pravedineju beveik kaip volkeri pavirsiuj. Lenkiskas, ~Thrill be liezuvelio.
Butinai bandyk pavirsinius masalus; jei zuvies matai, o nekimba, pavirsiniai gali daryt stebuklus. Aisku dar reikia pravedimu niuansus ir pns atrast....

p.s. aisku, gali ir nesigaut to stebuklo :roll: :lol:
 #634434   Replay
 06 Rgp 2015 19:45
Dekui Linai...tikrai reiks bandyt pavirsiniais dar,nes zuvies matyti tikrai daug ir solidzios,o kibti visiskai nebenori.
 #634457   Aqua v.
 06 Rgp 2015 23:47
ne yr uz ka ;-) ,
butinai pamegink, o tada papasakok, kaip pasiseke :-ou-je

O man vakare viena pavyko isprovokuot
Paveikslėlis

kiek nustebino, kad dar pries saules laida, prie alinancios kaitros gana aktyviai kibo neblogi eseriai, ir sapaliukai.Paveikslėlis

O jau faktiskai sutemus - smagus bonusas (negaliu sakyt, kad netiketas netyciukas :) )
PaveikslėlisPaveikslėlis
 #634473   turgis
 07 Rgp 2015 09:00
Na upiu profai kaip visada savo stichijoje :). Grazus laimikiai. O kur suniukas dingo is fotosesiju ? Jo toks zvilgsnis man labai patinka, lyg sypsosi ir mintyse nori pasakyt "va matot kokia zuvi mano seimininkas pagavo". Ir dar klausimelis , kai turi kliova ir kazka trauki, tavo ciuckis ramiai sedi ant kranto, ar pradeda loti ir lakstyt paupiui ?
 #634485   Aqua v.
 07 Rgp 2015 10:33
suo nedingo niekur ;-) , jis visada 'behind the scenes' :grin:
Maniskis nelaksto, neloja (ant zuvu :grin: ) ir i vandeni nesokineja. Jam pagal amziu/patirti tokios kvailystes nepritinka :)
 #634777   Aqua v.
 12 Rgp 2015 08:08
Savaitgali buvom prie ezeru, konkreciai vieno is zveju :[anuol Rojaus ezero. Nezinau, ar ten tas rojus jau 'uzveistas', ar ne, bet meskeriu net nesiveziau....

Uztat grizes sekmadieni vakare neistveriau nenulekes prie upes. Vanduo gerokai pasidrumstes, tai idarbinau kazkiek uzneriancius voblerius, vietoj iprastu siam laikui pavirsiniu.

Pora grazuoliu, nors ne rekordiniu:PaveikslėlisPaveikslėlis

ir pora jau trofejiniais galima laikyt:
PaveikslėlisPaveikslėlis
Antrasis tai jau vel i mano salaciu penketuka 'issispraudzia', tik neskaiciuosiu neieskosiu, kelinta vieta...
bet pamenu, kad dabar penketuke jau visi salviai virs 4kg :gutgut

ir siaip ivairoves bonusiukas - starkiokas ir samukas vaikelis:
Paveikslėlis
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 28
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis