Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #634773   RastaMan
 11 Rgp 2015 23:11
Pritariu ir aš, pastarosiomis dienomis upėtakiai tikrai vangūs. Šiandien iki sutemų pasivaikščiojau, naujame, dar nežinomame upės ruože, tai viso turėjau keturis kibimus. Vienas iš jų buvo vidutinis ešerys, kitas - pyplys upėtakis ir du tikrai padorūs upėtakiai. Pastarieji į krantą taip ir neišlipo. Įspūdis susidarė toks, kad jie nelabai dėl maisto apskritai puolė, daugiau dėl to, kad nuvytų įsibrovėlį kuo toliau. Pirmasis rubuilis kartą per nagus trinktelėjo ir pasislepė po akmeniu, kiek palaukus ir pakeitus masalą - davė "antrą šansą", scenarijus lygiai toks pats kaip ir pirmasis kibimas. Antrasis taipogi gerai užmetė per "nagines" ir daugiau nepasirodė. Ir apskritai pasirodė ne pirmais metimais, o pavadinkim po gero "drožimo" perspektyvioj vietoj. Teks grįžti ten kai karščiai atslūgs ir bandyt laimę toliau :grin:
Trumpai tariant - sunku, bet įmanoma :grin:
 #634791   The hound
 12 Rgp 2015 10:13
Ruošiuosi dabar pavaikytis upetakius Merkio aukstupyje, gal kas galetu pasakyti nuo kur prasideda licendzinis ruozas ir kokia licendzija pirkti? Zvejo megejo kortele?
 #635072   nerjus
 14 Rgp 2015 18:35
arteja vasaros pabaiga, o as pirma karta tikriausiai siemet istrukau i rytine zvejyba (ne tik margiu bet apskritai )..turbut pamirses, kad jau nebe birzelis zadintuva nustaciau 3.30 :shock: prie upes buvau 4.30- visiska tamsa :grin: pakimarinau pusvalanduka ir i trasa ''plot nusileidus i upe po medziais dar buvo beveik tamsu..isibristi i daug siltesni vandeni nei oras buvo labai malonu:)
kibimu buvo daug
2015-08-14_12.31.06.jpg
2015-08-14_12.31.06.jpg (43.44 KiB) Peržiūrėta 6981 kartus(ų)
kibo tai upetakiai tai kirsliai nedidukai
2015-08-14_12.32.21.jpg
2015-08-14_12.32.21.jpg (55.93 KiB) Peržiūrėta 6981 kartus(ų)
2015-08-14_15.04.56.jpg
2015-08-14_15.04.56.jpg (61.92 KiB) Peržiūrėta 6981 kartus(ų)
ir beveik baigiant zvejyba, kai saule buvo labai aukstai ir apsviete paskutiniaja duobe, kurios dugno nesimate, uzmeciau mepsa 2nr ir ziuriu kaip sukasi graziai pavirsiuje ir staiga, kaip zaibas is giedro dangaus pakyla juodas seselis is dugno staciai i virsu, nepataiko i mepsa ir iskrenda i ora :[anuol adrenalino buvo daugiau nei sernas issokes is po koju :DDD pamanes, kad jis niekur nedingo, pakeiciu masala, tikedamasis kad susidomes kitokiu ir penktu metimu vel bam smugis yra ''plot nebuvo rekordas kaip pasirode tada kai issoko i ora, bet sios dienos didziausias ir idomiausiai sumedziotas ;-var-var.
2015-08-14_12.30.39.jpg
2015-08-14_12.30.39.jpg (42.66 KiB) Peržiūrėta 6981 kartus(ų)
visom zuvim tariau "I'll be back" ir paleidau :ruko
 #635076   RastaMan
 14 Rgp 2015 19:11
Gražu :gutgut :gutgut :gutgut
P.S. Į foto žiūrint, atrodo lygtais būsi kairiarankis, jei taip tai jau žinau 4-is žmogus, gaudančius upėtakius, kurie yra kairiarankiai (aš penktas) :-D
 #635077   aurimas22
 14 Rgp 2015 19:17
O nuotraukos grazios.As,ir kairiarankis ir kairiakojis:D ps:su vakarykste kairiarankiu diena:D
 #635078   RastaMan
 14 Rgp 2015 19:28
Dėkuj :/braj; , tave taippat
Kairiarankių gretos didėja :-D
 #635079   nerjus
 14 Rgp 2015 19:30
desniarankis as ;uolrait su kaire nemokeciau net pataikyt ant fotografavimo mygtuko :grin: :grin:
 #635090   RastaMan
 14 Rgp 2015 21:39
nerjus rašė:ir geri pagyrunai :-D
Žvejyba ir pagyros(ios) labai susiję dalykai :grin:
 #635238   Slovak
 16 Rgp 2015 22:36
hi upetakystai,

sezonas i pabaiga ir po eilinio nepaprastai idomaus pasiulyma siulau pasidalinti ispudziais apie kita upetakysto gyvenimo puse, apie mielus Lietuvos piliecius.
Taigi pradedu, siais metais is idomu pasiulymu galiu prisiminti, viena karta buvo pasiulyta kiausus nupjauti, du kartus nusauti, du kartus duoti snukan, trys pasiulymai pakalbeti su AA pareigunais, viena kompanija svarste perspektyva apsaudyti mane is pneumatikos. Is siulanciu neiprastu nuotykiu keturi bande patikrinti zvejo bilieta ir visi porindavo apie savo teise privaciai nuosavybei ir kaip as ju privacia nuosavybe niekinu.

Taip pat is padoriu zmoniu, pavogiau 3 sautuvus, 3 telefonus, neapskaiciuota suma Euru, 1 ozka ir istustinau 5-7 tvenkinius nuo zuvies.

Bet buvo ir maloniu zmoniu, kurie pasidalindavo informacija, paklausdavo kaip sekasi ir siaip buvo geranoriski.

Taigi kiek jus gavote siais metais idomiu pasiulymu.
 #635240   DiCarpis
 16 Rgp 2015 22:53
Tu gal gaudai vidury kaimo girtas su prasegtu klynu ir kirviu rankoje tenai, kur jokia upe neteka?
 #635259   Vvigass
 17 Rgp 2015 09:04
Slovak rašė:hi upetakystai
Iš tikrųjų, kur tu žvejoji, kad tiek žmonių sutinki, neskaitant baidaristų. Ir, svarbiausia, piktų. Žemaitijoj pikti žmonės paupiais nevaikšto :)
 #635267   Slovak
 17 Rgp 2015 09:43
tai sodybos savininkai, kaimeliai palei upe. Trys savininkai tai aisku buvo del ko putojo, prie ju sodybu buciukai stovejo, o upeliai upetakiniai, ir buciukai stovejo ant praejimo.
 #635273   DiCarpis
 17 Rgp 2015 10:04
Slovak rašė:Pagal save sprendi apie kitus ?
Tikrai taip. Na, gal as kiek per mazai tu zvejybu praktikoj turejau, va vakar po tavo posto pasiziurejau, kad vos 618 buvo, ir per jas net i snuki niekas nepasiule. Nors pasitaiko vaiksciot kur upe teka per kiema. Todel ir bandziau sumodeliuoti situacija, ka reiktu daryti, kad aptureti tiek nuotykiu, kaip pas tave buvo.
Beje, tavo sureagavimas i mano labiau juokais pasakyta fraze kazkaip nori nenori persa isvada, kad ne vien tavo sutikti zmones kalti buvo del ivykusiu incidentu.
 #635285   Slovak
 17 Rgp 2015 12:08
kazkaip nepastebejau sarkazmo tamsto zinuteje, bet gal tai angliskas stiliukas, sorry emigranto duonos neragavau, tai neatpazinau.
O del kaltes, tai prisipazinsiu, i klausymus, "ka cia darai ?!!!", "eik is cia", "parodyk zvejo bilieta" ir atsakau atitinkamai.
O jei pradeda pokalbi zmones nuo "Sveiki", "Laba diena", tai ir as atitinkamai atsakau.

P.S. uzbegant tamstai uz akiu, jei matau, kad zmogus atkreipia i mane demesi visada pasisveikinu.
 #635383   aurisss
 18 Rgp 2015 12:37
Pirmi metai težvejoju upėtakius, bet tokių atsitikimų kaip pas tave Slovak man nebuvo. Vieną kartą sutikau muselininką einantį palei srovę, o aš ėjau prieš srovę ir taip maloniai pasikalbėjom, pasidalinom informacija ir atsisveikinom ''plot
 #635413   RastaMan
 18 Rgp 2015 21:23
Labai retai, bet daugiau problemų turiu su palaidais šunimis arba su jaučiais kai kelias atgal labai sutrumpėja kertant ganyklas nei su žmonėmis, o dažniausiai vat tokių sodybų teritorijas kertu :-D
P_20150411_142725.jpg
P_20150411_142807.jpg
P_20150509_125000.jpg
P.S. bet kažkodėl tikrai nestebina, kad yra tokių "žemvaldžių" kaip, kad Slovak aprašė
 #635414   giedriuks
 18 Rgp 2015 22:18
Slovak rašė:O del kaltes, tai prisipazinsiu, i klausymus, "ka cia darai ?!!!", "eik is cia", "parodyk zvejo bilieta" ir atsakau atitinkamai.
O jei pradeda pokalbi zmones nuo "Sveiki", "Laba diena", tai ir as atitinkamai atsakau.
:-D nors upetakiu nezvejoju (dar, nes kur gyvenu aplink arti tiesiog ju nelabai yra), bet paskaitau sia tema ir perskaites sita posta smagiai pasijuokiau. :-D idomu butu isgirst atsakymu variantus i klausima "ka cia darai?" arba "parodyk zvejo bilieta" :-D :-D pazistama situacija, man karta einant per pieva link upes su pora meskeriu rankose buvo "o ko jus cia vaikstot?" :-D
is tiesu tai cia galima atpazint tikro tulo naujojo lietuvio mentaliteta - tik uzlipk ant mano nuosavybes, tai iskart nudesiu. :-D gerai, jei esi zmogus absoliuciai saltu nervu, bet tokiu manau reta. iseini kaip ir pailset, bet per tokius pyd...us tik nuotaika susigadini. blogiausia, kad tokiu vis daugeja.
 #635678   ignas2
 22 Rgp 2015 18:00
Sveiki,

Turiu problema, tai maniau pasiklausiu labiau patyrusiu kolegu. Patarkit kaip pagaut bent kiek didesni margi?! Bent jau legalaus dydzio? :) Buvau daugiau nei 10 zukliu sia vasara, isbandziau kokias 7-8 upes/upelius (Merkio aukstupys, Ula, Minijos aukstupys, Siesartis, mazesni upeliai kuriu turbut geriau nevardint), bet pagaunu tik ~15cm upetakiuku. Ziurint i jusu nuotraukas net seile tysta (metaforiskai aisku). Viena mintis yra pasididint masalo dydi. Gaudau pagrinde 5cm Marijos MJ-1 vobleriukais per zukles laidas isreklamuotais. Bet kai pagalvoji, tai upetakis ir vabzdziais maitinas, tai negi isbrokuos 5cm zuvyte? Priedo isbandziau ir daugiau skirtingu vobleriu ir net spinnerbait'u, bet laimikiu dydziam tas itakos neturejo. Dabar paskaites A. Ostapenko straipsni galvoju, kad gal per garsiai braidau. Buna vos brendu vandeniu, kad nebaidyt zuvies, bet prieky vis tiek eina tos bangeles isdavikes. Straipsnio autorius matomai is vis vengia braidyt, nesistoja pilnu ugiu palei kranta ir t.t. Bet as nelabai isivaizduoju kaip vasaros gale galima apzelusiu upeliu pakrantem vaiksciot. Dilgeles iki galvos, o kur dar status slaitai apauge krumais linkstanciais virs vandens. Negi jus visi selinat paupiu kaip nindzes ir slapstotes uz krumu vos iskise meskeres galiuka? Jei taip, tai man dar ne vienus metus teks treniruotis :) Gal dar kokiu patarimu turit ka galeciau isbandyt? Jauciu, kad ne sekmes man truksta, nes per tiek zukliu butu "pakrite". Kazko nezinau is esmes :) Gal geru vietu? Nes dar nemaciau, kad geras upetakis subulkuotu ar kaip nors kitaip issiduotu. Bebrynuose irgi sekmes nesulaukiu, nors kaip suprantu ten kilograminiai egzemplioriai dazniausiai slepiasi.

Dekui!
 #635688   krioklis
 23 Rgp 2015 01:15
Butent reik ieskot vietu kur slepiasi didzkiai. Pirmus 2-3 metus as drozdavau irgi kiekviena upes centimetra, nieks nepasakojo kur jie slepiasi, bet su laiku per daugeli metu jau beveik 100% zinai upetakiu vietas. Kaip sakant ismoksti upe skaityti kaip knyga. O del bridimo nesijaudink brisk ramiai ir viskas bus ok. Krantu eidamas daugiau sukelsi triuksmo. Pradziai kol ismoksi brisk pries srove, tada zuvis stoves veidu i srove ir taves nematys.
 #635692   rotveileris
 23 Rgp 2015 08:52
Galų gale baigėsi karpinių varžybų maratonas . Po ilgos pertraukos vėl paėmiau UL spiningėlį į rankas. Šiais metais svajojau perlipti per 40 cm. Sako svajok atsargiai, nes gali išsipildyti, man taip nutiko: 50,5 cm pupėtakis vakar susidomėjo Zip Baits rigge 50F vobleruku. Paėmė iš antro metimo: pirmu metimu išlindo iš slėptuvės ir kiek pasekęs masalą nusėdo vos per 4-5 m nuo manęs vidurį upeliūkščio. Antrą kartą masalą mečiau kiek į priekį, kad nereikėtų vaikytis- suveikė, vangiai bet stvėrė vobleruką prarydamas jį iki segtuko...
Paveikslėlis
Paveikslėlis

o čia paskutinis veiksmas, ką privalo padaryti kiekvienas save gerbiantis upėtakiautojas:
https://www.youtube.com/watch?v=juZo7RHtw1Y
 #635700   Svaigalas
 23 Rgp 2015 12:43
krioklis rašė:Butent reik ieskot vietu kur slepiasi didzkiai. Pirmus 2-3 metus as drozdavau irgi kiekviena upes centimetra, nieks nepasakojo kur jie slepiasi, bet su laiku per daugeli metu jau beveik 100% zinai upetakiu vietas. Kaip sakant ismoksti upe skaityti kaip knyga. O del bridimo nesijaudink brisk ramiai ir viskas bus ok. Krantu eidamas daugiau sukelsi triuksmo. Pradziai kol ismoksi brisk pries srove, tada zuvis stoves veidu i srove ir taves nematys.
Seip as ir naujokas pirmas sezonas man upetakiu zvejiboi :) bet vakar pasiseke Minijoi po kilometro braidimo radau duobe :grin: 4 emimai tris pasieke kranta foto neturiu bet 2 buvo po 39 cm .CIa mano pirmo sezono didziausi laimikiai
Pastebejau tik tai kad bent siuo metu upetakiai stovi tik ten kur neuzsviecia saule . O Minijos intakuos aplink Plunge tik smulkme , nors ju tikrai daug o dydziuju neteko uztikt
 #635707   nerjus
 23 Rgp 2015 15:26
O didziuosius kaip dazniausiai pagaunat ( aisku jei yra koks nors desningumas) traukiant pasroviu, skersai ar pries srove?
 #635725   RastaMan
 23 Rgp 2015 18:51
rotveileris sveikinu :/braj;
Jau buvau pradėjęs galvot jog "metei upėtakius", kad taip ilgai tylėjai :grin:
 #635732   rotveileris
 23 Rgp 2015 20:10
RastaMan rašė:rotveileris sveikinu :/braj;
Jau buvau pradėjęs galvot jog "metei upėtakius", kad taip ilgai tylėjai :grin:
Dėkui.
Tiesą pasakius buvau pametęs pupėtakiavimą. Teko atsiduoti karpių žūklei- LT čempionatas ir atranka į pasaulio čempionatą buvo prioritetas :roll: Dabar kai varžybos baigėsi čiupau ul ir į upelį ''plot
  • 1
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė