Apie rites velkiavimui ir kotus rašėme čia:Urlys rašė:...Norėtusi paeksperimentuoti velkiaujant su multiplikatorine rite...
Aš ieškočiau kuo lengvesnės: visų pirma, velkiaudamas kotą dažniausiai laikau rankoj, jei kotas be spygliuko pirštui, ritė pastoviai suka riešą ir į žvejybos pabaigą paprastai pradeda jaustis...Urlys rašė:... kokio svorio ribose patartumėte ieškoti? ir kas ten per stabdžių rūšys, ar aktuolus guolių skaičius?...
Vakar ir aš tokią paėmiau, tik 3000-tinę. Gal gerai bus ant 1141 GLX?upelis rašė:Buvau šeštadienį gariunuose, vaikštau su mamyte, maišelius nešioju. Praeidamas visus žūkles kioskus apžiūriu, ieškau Roybi Excia. Vienam radau, toks nedidelis asortimentas, keletas ričių, yo-zuri vobleriai, Larus kuprinės visokios... Stoviu, žiūrineju, atsisuku - mamyte už nugaros stovi, laukia. Sakau excia turit? Jo, turim. Kainos jau neklausiu, nes iskart bus![]()
Nu lygtai apsipirkom, sakau, nesu as maiselius į mašiną, a tu dar eik savo užuolaidų pasižiūrėk.tokia, sako gerai. Su keturiais maišais raketą įsistatęs varau iki to kiosko. Kiek, parodyk, jamu...
pagaliau nusipirkau
Už 180Lt, Excia 2000. Gaila, būgnelių atsarginių neturėjo. sakė po 3 sav. atsiveš. Lauksim...
Ryobi taip nurodomi būgnelių dydžiai.Liveris rašė:Na truputeli patarkit:
nusiziurejau Ryobi ecusima arba excia (jei rasiu Shiauliuose), ka sprendziau skaiciai 1000-2000-3000, cia bugnelio dydis ar pacios rites dydis? Noriu naudot prie spiningelio 5-20 ar 5-25g (kuri dar zadu pirkt, dabar kazkoks salmo 10-45g, kol nesipasikeisu), gaudau pagrinde sukriuke lydekas ir eseriukus. Kokio dydzio rinktis?
Skirtumas 30 g, ty ~ 10 %. http://www.badger.ru/shop/catalog/fishi ... i/ecusima/bobis rašė:Mėginau lyginti svorius 2000-tinės ir 3000-tinės, neatskyriau...
Nu bet ir skirtingi spiningai LiveriLiveris rašė:dave Jaxon spinuka 240cm 0-10 g. ir salmo 240 cm 10-25 g. Labiau prie rankos lipo tas Jaxon.
Metytis gal ir metysis, ale kaip tau 4 nr mepsiukas trauksis ? Spiningas bus keturlinkas vien nuo traukimo. Kitas dalykas, jei jau 4 nr mepsais gaudai, matyt i lydekas taikaisi. Tai kam tada 0-10 g ismetimo spiningas ?Liveris rašė:O kaip sakykit su tokiu uzmetimu 0-10g, normaliai metysis 2-4 numerio mepsiukai, ar tik 2-3g?
Nežinau apie visas, bet Stradicas 4000 pas mane pastoviai dirba ant tokių apkrovų ( mažesniams masalams naudoju 2500) ir laiko jau ketvirtus metus. Beje jūroj tik su ja žvejoju, yra kelis kartus arusi dugno smėlį, maudosi jūros vandenyje kiekvieną žvejybą ir nieko, laiko - patikima ritė.zacis rašė:....is serijos Aspire RA, Stradic FB , Technium FB kazka butu galima nugriebtiLaukiu nuomoniu
Taip tai taip, bet ne su svarstyklėmis svėriau. Paėmiau abi į skirtingas rankas ir skirtumo praktiškai nejaučiauVegys rašė:Skirtumas 30 g, ty ~ 10 %. http://www.badger.ru/shop/catalog/fishi ... i/ecusima/bobis rašė:Mėginau lyginti svorius 2000-tinės ir 3000-tinės, neatskyriau...