Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto

#63785   Skumbrotas
 28 Bir 2008 10:44
Ištraukus menkę ar kitą žuvį iš 40-100m gilumos yra tik dvi išeitys - arba kažkaip suvartoti, arba pasmulkinti ir sušerti vietoj aplink besisukiojančiom žuvėdrom. C&R principu tokiu atveju jau nepasinaudosi.

#64122   Spoil
 02 Lie 2008 19:03
airis rašė:graziai paprasykime skumbroto, kad jis mums parodytu, spec. jurini kreveciu surinkimo aparata
spes jurinis kreveciu surinkejes turbut dar tas pats waikysteje matydavau kai shventojoje zvejai prisirinkdawo.
saciokas trikampis bet wisa konstrukcija turi buti tvirtesne o apacia turi buti kieta kad smeliu butu lengviau braukti dazniaisia naudodavo lenta uzsmailintu sonu kad geriau slystu ir nebutu didelio kampo :) tai esu mates kaip hebra tokiu budu ir plekshniu geru pagauna

#64123   Skumbrotas
 02 Lie 2008 19:17
Spoil rašė:
spes jurinis kreveciu surinkejes turbut dar tas pats waikysteje matydavau kai shventojoje zvejai prisirinkdawo.
saciokas trikampis bet wisa konstrukcija turi buti tvirtesne o apacia turi buti kieta kad smeliu butu lengviau braukti dazniaisia naudodavo lenta uzsmailintu sonu kad geriau slystu ir nebutu didelio kampo :) tai esu mates kaip hebra tokiu budu ir plekshniu geru pagauna
Beveik teisingai aprašei, tik forma paprastai būdavo ne trikampio, o puslankio. Galėsiu įdėti foto, dar tebedirba toks daiktas pas mane, o jaunimui tai jau kaip ir įdomybė, nes ir aš pats jau kokį 10 metų nebematau kad kas teisingai padarytą krabinę pajūryj stumdytų.
Padorios plekšnės ir pusėtini uotukai pakliūna krabiaujant, bet tai nedažnas atsitiktinis laimikis, specialiai nelabai kiek pavyktu jų pagauti.

#64124   kamstis
 02 Lie 2008 19:29
Toki esu ir as pasidares ;-) Dar dabar kazkur palepeje metosi,vienas nepatogumas jame :evil: sunkiai transportuojasi :grin: tai vezdavausi i Sventaja ismontuota,po to surinkdavau ir tada i darba ;-) dabar naudoju paprasta karpini sacioka su aliuminiu remu ,neka maziau kreveciu pagaunu ir darbo maziau ir stumdyt :twisted: lengviau :grin:

#64126   Skumbrotas
 02 Lie 2008 19:47
Paprastas sačiokas tinka tik ramiu oru, o kai stiprus bangavimas, stipri srovė išilgai kranto, kai neša daug žolių tai krevetės tūno stipriai apsikasusios, ir tada reikia kad sačiokas užgriebtu ir biški dugno smėlio, tam ir ta apatinė smailia briauna lenta reikalinga.

#64129   kamstis
 02 Lie 2008 19:57
:grin: Viska as suprantu Skumbrotai ;-) Pas mane ant senojo sacioko bruselis :roll: 5x10 pastrizai perpjautas :twisted: bet patikek sunku toki daikta ipakuoti tarp visu daiktu ,kai vaziuoji atostogauti :grin: ir dar aiebes zmonos ir vaiku turto reikia sutalpinti,tad bandai spresti problema visiems priimtinu budu,jei ka,krevetes Maximoj perkiesi :twisted: Visko yra buve ;-)

#64195   Arvidys
 03 Lie 2008 18:30
Gal galit man jaunam ir visiškai žaliam paaiškinti apie žvejybą jūroje. Taigi planuoju savaitės išvyka į šventają vis matau kaip ant akmenu kur buvo tiltas sėdi žvejai ir gaudo taigi nutariau ir aš pabandyti. Art imanoma butų bandyti gaudyti su paprasta meskeria ir ryte? kokio storio valo reikia kokio dydzio kabliuku turėti? ar reikia pavadėliu jei taip kokio storio? Kokiu svareliu pasiimti i žūkle kad masalas būtų savo vietoi? Jei ko nepaminėjau manau jus uzsiminsite ir padėsite man. O gal galėtumėte dar ir kokių linkų duoti kur galėciau pasiskaityti ir sistemėlių paziurėti? Išanksto dėkingas.

#64198   Skumbrotas
 03 Lie 2008 18:51
Jei žadi žvejoti paprasta meškere tai ir nesuk sau galvos. Naudok viską tą patį kaip ir upėj, nieko mandresnio ten nereik. Vėjažuvių jau neberasi.

#64200   Arvidys
 03 Lie 2008 19:03
Aišku ;-) O ar imanoma ka nors pagauti tokiom salygom kaip mano? :lol: :lol: Ir kada geriau aiti ten pasėdėti ir gerai praleisti laika? Ryte ar vakare?
Ir durniausias klausymas ka naudoti masalaui? (gal krevetes)

#64203   jashas
 03 Lie 2008 19:14
gali krevetes naudot arba raudes arba ziorbrio porcijas, porcijos tai zuvies file kabaliukai kabliukus naudok ilgakocius o vala bent jau as naudojo 0.3 svina jei nera bangu dideliu tai uztenka ir 3 unciju geriau eit ant vakaro bent jau man dar gali naudot fosforiukus

#64204   Skumbrotas
 03 Lie 2008 19:17
Nelabai aišku kokios ten tavo sąlygos :roll:
Sėdėti ten geriau nuo ankstaus ryto, galima ir vakare. Dieną tai kepti saulėje beprasmiška.
Kadangi tikėtinas laimikis ešerys, žiobriukas, plekšnytė, karšiokas - tai naudoti masalui gali vietinę krevetę, slieką.

#64206   Skumbrotas
 03 Lie 2008 19:19
jashas rašė:gali krevetes naudot arba raudes arba ziorbrio porcijas, porcijos tai zuvies file kabaliukai kabliukus naudok ilgakocius o vala bent jau as naudojo 0.3 svina jei nera bangu dideliu tai uztenka ir 3 unciju geriau eit ant vakaro bent jau man dar gali naudot fosforiukus
3 uncijų šviną ant plūdinės :?: :/nu/n/x
Paskaityk apie ką žmogus klausia...

#64207   Arvidys
 03 Lie 2008 19:26
O jis gal turėjo omenyje dugninę? Su dugnine ir norėciau pabandyti, prasau daugiau informacijos ir apie tai... (kiek yra viena uncija)

#64212   Skumbrotas
 03 Lie 2008 19:33
Apie dugninę šioj temoj yra prirašyta dachriena su biškiu, maloniai prašom paskaityti.
Uncija yra 28.35g

#64214   Arvidys
 03 Lie 2008 19:38
Paskutinis klausymas kokio leidimo reikia po gimtadienio dar nebuvau zuvauti nes leidimo nenusiperku leidziancio zuvauti.ar jis tinka visur ar jurai reikia kokio kito? :oops: :oops: :oops: :oops:

#64219   Skumbrotas
 03 Lie 2008 19:44
Jūroj tinka respublikinis neišnuomuotiems telkiniams.

#64223   jashas
 03 Lie 2008 19:56
as tai supratau kad su dugnine nori gaudyt

#64335   Arvidys
 04 Lie 2008 21:58
Taigi dar karta as jum ramybės neduodu su nojoko klausymais :lol:
Draugas sakė kad jo tėvas prisigaudo kreveciu juroje gyvu ar tai imanoma ir kur bei kaip reiktu gaudyti? :neutral:

#64344   jashas
 04 Lie 2008 23:46
su sacioku brendi isibrides i vandeni ir gaudai ;)

#66584   abrval
 05 Rgp 2008 08:30
Tarp Nidos - Preilos gaudziau pleksnes savaitgali,tai kazkas issiversdavo daznai pavirsiuje ir mailiu taip uzvaikydavo kad grazu ziureti buvo.itariu kad lasiakai arba vejazuves(sake Palangoje nuo tilto liaudis vel pagauna :shock: )nes tokiais tempais mailius pazirdavo i sonus,kad nei vienas eserys ar starkis taip neuzvaikytu.O as buvau pasiemes bridkelnes,pleksnems viska ,tik ne spininga :x

#69429   Spoil
 26 Rgp 2008 10:23
o siaip ar kas pagauna plekshniu gal reiktu jau wel surfus galasti :)

#69435   vašylas
 26 Rgp 2008 12:10
Buvau šį penktadienį-sekmadienį Papei.
Niekaip nesugebėjau pasėdėt per naktį, bet rytais gaudžiau. Negaliu pasakyt, kad žiauriai kibo, bet kiek pagavau užteko (2 šeimynos). Kas molonu, kad gan stambios kibo. Ant porcijos pagavau tik vieną (gal kuoja nekondicinė buvo), viskas pagauta ant krevetės (maxsiminės) arba naktinio slieko.

#72389   Skumbrotas
 18 Rgs 2008 17:51
Kadangi dažnai tiek mūsų, tiek kituose forumuose tenka išgirsti klausimą "Kokias žuvis galima pagauti Baltijos jūroje nuo kranto?" tai įdedu ištrauką iš Lietuvos hidrobiologų draugijos mokslininko R.Repečkos darbo "Žuvų bendrijų struktūra Baltijos priekrantėje 2000-2004 m. vykdyto monitoringo duomenimis". Iš pateiktų duomenų puikiai matosi situacija, kokių žuvų daugiau - kas apspredžia kokia tikimybė pagauti vienos ar kitos rūšies žuvį. Tyrimai buvo atliekami vasarą ir prie pat kranto, tad menkių nėra, bet užtat naudingi žvejojientiems surfais ar feederiais.

Baltijos jūros priekrantėje ties Moncičkėmis 2000–2004 m. liepos
pabaigoje–rugpjūčio pradžioje buvo žvejojama statomais įvairiaakiais tinklaičiais
dviejose stotyse. Viena stotis buvo 3–5 m, antra – 6–8 m gylyje. Žvejojama buvo po
du kartus kiekvienoje stotyje, panaudojant 30 m ilgio ir 1,8 m aukščio įvairiaakių
tinklų serijas (Thoresson 1993). Kiekvienoje stotyje žvejybai buvo naudojami 6
įvairaus (17, 22, 25, 30, 40 ir 50 mm) akytumo ir 30 m ilgio tinklaičiai.
Baltijos priekrantėje 2000–2004 m. sužvejota 16 žuvų rūšių, iš jų 5 praeivės, 6
gėlavandenės ir 5 jūrinės žuvų rūšys (1 lent., 2 pav.). Žiobriai Vimba vimba (L.) ir
upinės plekšnės Platichthys flesus (L.) buvo kasmet aptinkami visose tirtose stotyse.
Žiobriai buvo gausiausi (apie 40%) ir išsiskyrė didžiausia biomase (55,24%) iš
visų sužvejotų žuvų rūšių. Strimelės Clupea harengus membras L., upinės plekšnės
ir ešeriai Perca fluviatilis L. buvo dažnai sužvejojami, jų gausumas didesnis
kaip 10%. Sterkai Sander lucioperca (L.), kuojos Rutilus rutilus (L.), otai Psetta
maxima (L.) ir stintos Osmerus eperlanus (L.) laimikiuose buvo kur kas rečiau
sutinkami. Kitų žuvų rūšių monitoringo metu tebuvo sužvejota vienetai. Reikia
pažymėti, kad vienos iš rečiausiai sutinkamų Baltijos priekrantėje rūšių – ūsoriai
buvo sužvejoti ir monitoringo metu. Iki tol jie Lietuvos priekrantėje buvo
sužvejoti tik kartą.

Žuvies
pavadinimas Gausumas
vnt.
.................................................
Perpelė ....................13
Strimelė ..................472
Brėtlingis ................... 3
Lašiša ..................... 1
Sykas ..................... 2
Stinta ................... 37
Kuoja ................... 66
Karšis ..................... 7
Plakis ..................... 8
Žiobris .................. 858
Ūsorius ..................... 2
Ešerys ................., 230
Sterkas ................... 93
Didysis tobis................. 2
Upinė
plekšnė ................... 304
Otas ....................... 48
Tokį didelį žiobrių, ešerių ir sterkų gausumą priekrantės akvatorijoje mes
stebime tik vasarą ir ankstyvą rudenį: šios žuvys išneršusios migruoja į priekrantę
iš Kuršių marių atsiganyti jūroje

#72390   Airis
 18 Rgs 2008 18:46
galejo dar parasyti kuriame gylyje daugiau pagavo ir kokiame atstume nuo kranto

#72393   Skumbrotas
 18 Rgs 2008 19:20
Čia:
Paveikslėlis

#72585   Agis
 20 Rgs 2008 10:01
Buvau sianakt (is penktadienio i sestadieny) Juodkranteje ties gelbejimo stotimi.Uzsimeciau apie 18 val, neuzilgo "penkiakapeikes" zyzdavo masalus.Normalus kibimai prasidejo tik sutemus.Nuo 21 iki 24 val. prigaudziau beveik pilna kibira.Pleksnes dideles, keleta pasiteike visai nemazu, kad visa kibira uzdengdavo ir uodega perlinkdavo.Gaudziau ant virtos krevetes ir stintos mailiaus.Buvo net taip, kad viena pleksne surinkdavo abieju pavadeliu masalus.Buvau pamirses svieseles, tai gaudziau ant "nematuskes" palauki-istrauki, ir turi arba tuscius kablius arba pleksne.Vejas buvo praktiskai i nugara, tai visai silta buvo.Nuo 24 iki 01,30 nesulaukes kibimo patraukiau i Smiltyne, kur ryte dar starkioka suviliojau.

#72642   Airis
 21 Rgs 2008 10:24
Sestadienio vakara aplankeme butinge. zvejojome prie "vamzdzio".pleksnes kibo nereguliariai, pasitaike ir dideliu. kartais draugas , zvejojes su feederiais, arciau kranto, turejo daugiau kibimu, nei as , uzmezdaves toliau.pleksnes porcijos nenorejo, daugiau jame ant krevetes. visgi iki 23.30 puskibiri pririnkome.

#72701   Agis
 22 Rgs 2008 07:26
Ta paty pastebejau ir as, kad su feederiu uzmetus arciau, kibo geriau negu sus surfu uzmestu toliau.Isvada persasi tik viena, kad atejus nakciai nereikalingi jokie "Pendulum" :lol:

#73139   Airis
 23 Rgs 2008 21:58
atsedejau smiltyneje, tiesiai nuo senosios perkelos. nevarykit ten zvejoti--ten zuvies nera :grin: o gal suveike pirmojo sutikto senuko-praeivio-zioplio palinkejimas-"sekmes" :grin: ? nei vieno kibimo, nei ant krevetes, nei ant porcijos, nei ant slieko. galvojau, kad ten pleksniu nera, bet pora ikirtau uz uodegu. nesimaitino kapitaliai. otsos otsosovic :grin:

#73171   Agis
 24 Rgs 2008 07:46
Manau jios ten ispaike nuo stintu mailiaus kaip ir kitos zuvys besisukiojancios prie vartu.Nes visur tenai kibimai praktiskai buna tik ant mailiaus.As dar pradzioje netikejau senais krantines zvejais ale per vasara teko paciam ysitikinti, kad be mailiaus tenai nera kas veikti.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 82
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė