Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #648986   scape12
 10 Sau 2016 06:14
Robertas31 rašė:Rotveileri, kas per vabalas ten ant nugaros nugriuves? Beje, vis neprisiruosiu padekot uz pernai parduotus camionus - belenkiek man ant ju rekordiniu sapalu sukibo, dzenkuje bardzo!
gal turi situ stebuklu foto? :grin: megstu ir sapalus gaudyt :-D
 #649010   The hound
 10 Sau 2016 15:14
kad gal atvirksciai cia geiciau sapalainis masalas, bet tiktu ir upetakiam :) nu nelabai zinau daug zveju kurie crankais upetakius gaudo :D
 #649019   Robertas31
 10 Sau 2016 16:41
na japonai juos sukure upetakiam, o mes juo pritaikem sapalam. Upetakiu nesu gaudes su crankais, nezinau, gal kas bande lygint, galetu pasidalint patirtim del minnow vs crank upetakiu zvejyboj
 #649023   rotveileris
 10 Sau 2016 17:01
2014 m sezone, antroje vasaros pusėje žuvaujant upėtakius šitam camionui kibumu neprilygo nė viena minoškė. :ruko Gaudžiau tiek dzūkijoje, tiek žemaitijoje. Aišku tai dar nieko nereiškia, nes 2015 m sezone tuo pat laikotarpiu neaplenkiamas buvo plaukiantis 56 Riggas
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #649030   PelkiuSenis
 10 Sau 2016 18:28
O man kazkaip neprilimpa zalia spalva einant pas upetaki. Matyt cia mano tikejimo problema. '''bum O va tas Rigie sidabriniais sonais kelia pasitikejima. :gutgut
 #649072   Replay
 10 Sau 2016 22:21
Eilini karta Houndas norejo pasirodyt zinovas...skaitau jo postus ir negaliu nesijuokti per visas temas. :grin: Nenustok linksminti... :grin:
 #649114   berg
 11 Sau 2016 11:13
Trumpas klausimelis. Kokias dezutes naudojat susideti upetakinem minoskem 7cm? Tiek deepus tiek sr.

Bandziau meiho dvipuse, bet pasirode labai gremezdiska ir mazai masalu telpa.
 #649117   lauris
 11 Sau 2016 11:52
berg rašė:Trumpas klausimelis. Kokias dezutes naudojat susideti upetakinem minoskem 7cm? Tiek deepus tiek sr.

Bandziau meiho dvipuse, bet pasirode labai gremezdiska ir mazai masalu telpa.
bandyk meiho vienpuse dezute , as i ja sapalinius susimetes voblerius , mazesniems tik naudoju dvipuse iki 6 cm
 #649166   berg
 11 Sau 2016 19:53
ziurejau, bet jei ju 'lure case', tai nera pakankamai placios, o jei imi placias, tai labai gilios. Kazkaip nepatinka daugiau 3 vobleriu viename skyrelyje tureti. Uzmaciau ju 'worm case' M dydzio. reikes paziureti dar salmolitoj.
 #649185   RastaMan
 11 Sau 2016 21:02
Naudoju tokias :grin:
http://kiba.lt/aksesuarai/dezes-dezutes ... riams-90mm
Kaina gera, o ir asmeniškai man patinka, kad visi vobleriukai atskirai guli. 65 mm Rogos telpa be problemų, bet ir nesimakaluoja viduj. Telpa 14 vobleriukų.
Gali Justo užklaust ar tilptų tie masalai kuriem ieškai dėžutės
 #649276   Evaldas Z
 12 Sau 2016 21:43
RastaMan rašė:Gal kas esat užmatę voblerį (ne lenkų ir ne rapalos) kuo natūralesnio spalvinimo Rainės ar Gružlio?
Radau va toki stalciuj.
Raine.JPG
Pirktas gal pries 10m :) nzn kieno, ganetinai panasus i Spro Cranky Minnow, bet kazkiek skirias akys, keli bruksneliai ties ziaunom ir kilpele pas sita arciau nosies ir gal kiek liezuvis ilgesnis. Spro neturiu, tai lyginu is fotkiu.
Ilgis be galines kilpeles 52mm, svoris 3.8g .
 #649283   DiCarpis
 12 Sau 2016 23:06
Vai vai vai. Dar upetakis is po pazasties issitraukia knyga "Lietuvos zuvys" ir patikrina- jei kiek skirias nuo tikros raines, tai neima.
Primine toki neypac svanku anekdota:

Atsikelia baxuras ryte is po audringo vakarelio, nueina i vonia plaut dantu, o ziuri,jog tarp dvieju dantu istriges kushplaukis.. *žalia rūta*, galvoja bachuras, ka dabar daryt, taigi pas stomatologa tuoj eit reiks, ir bando visaip ta plauka istraukt,bet nesiseka, tai netekes kantrybes eme ir nukirpo ta plauka is vienos puses.
Atvaro i stomatologijos kabineta, atsiseda i kede, ir stomatologas tikrindamas jo dantis sako:
- matau vaikinas turejot karsta nakti.
o baxhuras sako:
- daktare pamatet kushplauki mano dantyse?
daktaras atsako:
- nea, jusu visa barzda s*udina

Tai va. Upetakis ziuri ciulnus raines rastus ir ima. Dzin, kad pas ta raine po kaklu ir uzpakaly trisakis, kad ji kieta kaip kuolas, kad plaukia kaip is durnyno paleista, kad pas ja nei vieno peleko anei uodegos normalios, kad ji vienisa, o ne bury, kaip iprasta, kad kazkokios vielos kyso, lupa kaip pas tuos afrikos aborigenus ir dar su auskaru ir tt. Isivaizduoju ta vaizda, upetakis islekia is po pagalio ir plaukioja, apziurineja, pakilnoja, pavarto... :-D
 #649301   rotveileris
 13 Sau 2016 09:51
DiCarpis- o kaip tikėjimas masalu? Kogero jau po pačio aprašymo ką mato ir masto upėtakis, ir tie kurie iki šioliai nesuprato, kad masalo gražumas ir mandrumas skirtas žvejui o ne žuviai, jau dabar tai suprato. Tai va gryšiu prie klausimo- o kaip žvejo tikėjimas masalu? ką jis nesvarbus? mano galva- tai pats svarbiausias dalykas kuris įtakoja kibumą. Todėl nėra RAINĖS - nėra tikėjimo. O čia jau blogai. Reiškia reikia RAINĖS, na iš bėdos butų gerai ir GRUŽLIUKO imitacija.
 #649316   DiCarpis
 13 Sau 2016 12:43
Na, tikejimas aisku labai svarbus dalykas, ypac ziema.
O kad masalai daugiau skirti gaudyt zvejams, tai visiskai teisingas pastebejimas. Aisku, tarp kardinaliai skirtingu modeliu ir zuviai yra skirtumas, bet ar vobleris raines, ar gruzliuko spalvu, o gal net ir isvis baltas (kadais Vitalijus rase, kai nuejo isbandyt zagatovkes pries dazyma ir ant visiskai balto pagavo), jai manau giliai dzin. Nebent vanduo mutnas ir nemato, tada koks nors ryskesnis pasiteisina. Manau populiarios BO spalvos ir yra toksai pagrindinis privalumas, kad jis kalatojasi "baltamelynaraudona".
 #649329   rotveileris
 13 Sau 2016 15:40
DiCarpis rašė:Na, tikejimas aisku labai svarbus dalykas, ypac ziema.
O kad masalai daugiau skirti gaudyt zvejams, tai visiskai teisingas pastebejimas. Aisku, tarp kardinaliai skirtingu modeliu ir zuviai yra skirtumas, bet ar vobleris raines, ar gruzliuko spalvu, o gal net ir isvis baltas (kadais Vitalijus rase, kai nuejo isbandyt zagatovkes pries dazyma ir ant visiskai balto pagavo), jai manau giliai dzin. Nebent vanduo mutnas ir nemato, tada koks nors ryskesnis pasiteisina. Manau populiarios BO spalvos ir yra toksai pagrindinis privalumas, kad jis kalatojasi "baltamelynaraudona".
Nesutikti nėra prasmės, bet yra kita medalio pusė- būna dienų lyg tyčia, kai pastebima tendencija, kad jiems nepatinka ,,baltamėlynaraudona" o jie nori ,,ružavabaltasu taškiukaisžalia" ar kokia kita čiudnesnė kombinacija. Ir tikrai nesuklysiu pasakydamas tokių dienų būna gan neretai. :ruko
 #649470   siJonas
 14 Sau 2016 17:01
image.jpg
image.jpg (48.11 KiB) Peržiūrėta 6762 kartus(ų)
Man kartais patinka gaudyt su tais ultra realistiskais musu regiono vobleriu dazymais. As tai laikau pagrindiniu pigesniu vobleriu privalumu, jei lyginant su japonais. Pvz apatinis (del dazymo) yra sekmingai pagrindinej sudety mazuose saltavandeniuose upeliuose gaudant. O japonu as vis nerandu tokiu (neskaitant pacio upetakio dazymo).
 #649478   RastaMan
 14 Sau 2016 19:30
PelkiuSenis rašė:O konkreciau, kaip cia tie jusu deriniai atrodo realybeje? :roll:
Tas ,,baltamėlynaraudona", kaip ir minėjo BO spalvinimas
BO.jpg
 #649488   The hound
 14 Sau 2016 21:23
Praktiskai vieni kibiausiu man masalu siti troutune, lengvas tvichas varo is proto tiek pacia zuvi tiek mane stebint masala kaip jis dirba.. :grin:
 #649489   RastaMan
 14 Sau 2016 21:28
Pritariu, tikrai geri masalai :gutgut :gutgut tik labai gaila jog dažai ant jų labai jau laikinas dalykas :-D
 #649490   rotveileris
 14 Sau 2016 21:40
RastaMan rašė:Pritariu, tikrai geri masalai :gutgut :gutgut tik labai gaila jog dažai ant jų labai jau laikinas dalykas :-D
Dėl dažų aš apakęs kaip jie šeriasi :superšokas
Beje man jie taip ir neprilipo, pagavau aš ant jų, bet jie toli gražu mano rankose taip nerodė gerų rezultatų, kaip šitie:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis