Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #649354   AAAzzz
 13 Sau 2016 18:47
Slovak, visiškai teisingai ;-)
 #649385   Zmeegolov
 13 Sau 2016 21:44
Na aš buvau žvalgyboj apie VLN tai kelis grioviukus radau be ledo...ryt nuo pietų bandysiu nuo voblikų dulkes nuplaut...
 #649418   robkam
 14 Sau 2016 08:54
Saugirdas rašė:Robkam kuris meistras sutinko kota?
Na, man tos juodumos ant kamscio... Fuuu...
Kota surinko PracowniaRoztocze Lenkijoj. Man tas juodumas visai netrukdo, ne del grozio kota perku.
 #649437   Zmeegolov
 14 Sau 2016 11:52
robkam rašė:
Saugirdas rašė:Robkam kuris meistras sutinko kota?
Na, man tos juodumos ant kamscio... Fuuu...
Kota surinko PracowniaRoztocze Lenkijoj. Man tas juodumas visai netrukdo, ne del grozio kota perku.

O ar bandei jų gamybos voblerius?
 #649438   robkam
 14 Sau 2016 11:56
Ju gamybos voblerius ne tik bandziau, bet ir zvejoju jais pastoviai, mano dezutei jie sudaro gal 80 % turimu upetakiniu vobleriu, ir as sitais ju vobleriais prekiauju Lietuvoje.
 #649457   rotveileris
 14 Sau 2016 15:24
robkam rašė:Ju gamybos voblerius ne tik bandziau, bet ir zvejoju jais pastoviai, mano dezutei jie sudaro gal 80 % turimu upetakiniu vobleriu, ir as sitais ju vobleriais prekiauju Lietuvoje.
Čia kokie voblereiai? gal galima jų kur pamatyti? :ruko
 #649458   rotveileris
 14 Sau 2016 15:26
rotveileris rašė:
robkam rašė:Ju gamybos voblerius ne tik bandziau, bet ir zvejoju jais pastoviai, mano dezutei jie sudaro gal 80 % turimu upetakiniu vobleriu, ir as sitais ju vobleriais prekiauju Lietuvoje.
Čia kokie voblereiai? gal galima jų kur pamatyti? :ruko
Ačiū, nebereikia, radau '''bum
 #649519   MikuMaku
 15 Sau 2016 09:19
Sveiki tautieciai:)
Norejau klustelt kompetetingos ekspertu nuomones apie upetakines upes:) Ne, ne, pavadinimu ir koordinaciu atskiru ruozu nereikia:) Bet idomu ar aplink Vilniu , na kokiu 30-50 km spinduliu ar imanoma rasti koki upeli kuris nebutu uzsales?
Prisiskaiciau daug, susideliojau upeliuksciu sarasa su didele populecija sesliai gyvenanciais margaisiais upetakiais:) Aisku kaikuriu upiu siu puikiu zuvu populecija kelia itarimu, bet... Tiesiog idomu ar kazkas randa kur imerkti vobleriuka ir ar verta ieskoti neuzsalusiu atskiru upiu ruozu ?
 #649529   MikuMaku
 15 Sau 2016 11:09
Buvau nulekes prie vieno man dar nematyto:) Kazkas lyg ir ciurlena, bet kazkaip labai jau sisuras pasirode:)
Ar pagaunate tokiuose upeliuose? Ir kaip einate apsirenge prie tokiu ipeliu tokiu laiku. Aisku minus siandien nedekingas , bet gal ijungs pats auksciausiasis silumos kitai savaitei;)
Prikabinti failai
image.jpeg
Kazkas ciurlena
 #649536   siJonas
 15 Sau 2016 11:55
Tokiame tikrai galima pagauti :) aisku cia fotkeje srove stiproka, bet radus ramesni duburiuka tai jega!
 #649560   aurimas22
 15 Sau 2016 14:14
MikuMaku rašė:O su kokiais kotais vaikstot po tokius bruzgynus?
Neabijuok,tikrai sugausi.Ir nesitikejas rasi net dydeliu upetakiu.
 #649567   PelkiuSenis
 15 Sau 2016 14:59
Jau apkalbejom siek tiek, bet kad kartojasi klausimas. Tai man asmeniskai 2m per trumpas. Atsimenu kai rinkausi mane "gyde" kad oi, cia 1.8m per akis upetakiui ir t.t. Jei vaikstai upe - tai gal ir gana to 1.8m. Bet jei buni ant kranto - tai ypac vasara buna ir trumpas tas 2.3m, tai koks kelmas, tai medis psvires, o ten duobe ir z*pai ciujis, kad tn sedi margis, o pravest nu niekaip, nors imk ir grizk kelis simtus metru, kad perbrist i kita kranta ir padarytum ta metima kurio tau reikia. O siaip kiekvienam savo ir pagal upe.
 #649570   aurimas22
 15 Sau 2016 16:28
PelkiuSenis rašė:Jau apkalbejom siek tiek, bet kad kartojasi klausimas. Tai man asmeniskai 2m per trumpas. Atsimenu kai rinkausi mane "gyde" kad oi, cia 1.8m per akis upetakiui ir t.t. Jei vaikstai upe - tai gal ir gana to 1.8m. Bet jei buni ant kranto - tai ypac vasara buna ir trumpas tas 2.3m, tai koks kelmas, tai medis psvires, o ten duobe ir z*pai ciujis, kad tn sedi margis, o pravest nu niekaip, nors imk ir grizk kelis simtus metru, kad perbrist i kita kranta ir padarytum ta metima kurio tau reikia. O siaip kiekvienam savo ir pagal upe.
Tokiuse upese.Gali ir su tuo 1.8 eit o jei vasara padziuna.Gali brist su krioksais.Nera beda.Nes vietom tokios upes vos prateka.(kalbu kaip mano krastuose buna su mazais upeleis upetakiniais)
 #649658   aurimas22
 16 Sau 2016 15:37
Mazeikiu raj.Buvau tikrint upeliu.Visi uzsale,dar pasirinkau seklu upeli kur vasara visas isdziusta.Nors tiek gerai kad palaikiau gamtoi spininga:D.
Prikabinti failai
CAM00357.jpg
CAM00357.jpg (46.22 KiB) Peržiūrėta 6109 kartus(ų)
 #649824   BroniusM
 17 Sau 2016 22:00
aurimas22 rašė:
MikuMaku rašė:O su kokiais kotais vaikstot po tokius bruzgynus?
http://zuklys.lt/meskeres-lt/spiningine ... ro-spin-lt
Tokiu kamstine rankena tik.Dabar nusipirkau tam reikalui favorite profesonal iki 10 g.Ziuresim:)kaip bus.
Tokį patį naudoju :) , labai smagus kotukas, kadangi upėtakius realiai rimčiau gaudžiau tik pirmą sezoną, o mano upeliai kuriuose gaudau visai mažiukai, tai man jo tikrai per akis :), kalbu apie Mitchell Mag
 #649886   siJonas
 18 Sau 2016 11:51
Mano pagrindinis upetakinis kotas yra 2.40 Nors pradedanciam ir atrodo, kad siauresnis upelis - trumpesnis kotas, nepatarciau piesti tokios paraleles. Ilgesnis kotas gaudant upetakius yra labiau del priejimo atsargesnio prie zuvies. As spiniga "nusitrumpinu" iki 2.10 tik keletoje upeliu (kurie ne tokie ir mazi) del ten esanciu specifiniu priejimo prie perspektiviu vietu salygu. Tipine tokia situacija butu kai gauni atsargiai braidyti ir svaidyti masala lygiagreciai vandens pavirsiaus per 30cm del pasvirsusiu saku. Bet bendrai paemus visuose tuose zolem apaugusiuose, siauruose, apipelkijusiuose ir per velniai zino kur tekanciuose upeliuose (kur kartais atrodo, kad ir gyvena didziausi upetakiai), be 2.40 ar dar daugiau ilgio gali but nelengva. :)
 #650004   MikuMaku
 19 Sau 2016 09:36
Gal sian pavyks nulekti ir man paziureti kaip gyvena upelis bruzgynuose... Kazkaip vilties nedaug, kad rasiu vandens, bet paziuresiu...
Del kotu: kokias gramaturas naudojate? Kokias akcijas? Del ilgio apsisprendziau - 2.40m:) A ,ir dar, ar tepate kuom nors ziedelius per tokius minusus? Turbut apie pinta vala nera net ir ka galvoti...
 #650007   robkam
 19 Sau 2016 10:12
MikuMaku rašė:Gal sian pavyks nulekti ir man paziureti kaip gyvena upelis bruzgynuose... Kazkaip vilties nedaug, kad rasiu vandens, bet paziuresiu...
Del kotu: kokias gramaturas naudojate? Kokias akcijas? Del ilgio apsisprendziau - 2.40m:) A ,ir dar, ar tepate kuom nors ziedelius per tokius minusus? Turbut apie pinta vala nera net ir ka galvoti...
Katik isigijau Matagi, blankas TR78 234cm, 3-14g, fast, 5-12lb
kotas pasaka, aisku atsiras tvirtinanciu kad gramatura perdidele iki 14g ir panasiai, bet cia bus tokie kurie matagi rankose nelaikus... siaip paliginau su savo turimu banaxu 2-11 g tai matagi zymiai jautresnis ir liaunesnis :)
kainavo apie 300 eur.
 #650009   Ovidijus
 19 Sau 2016 10:23
Naudodavau seniau Fast akcijos 229 cm, 1-12 gr. kota. Laikas parode ir mano poreikiai padiktavo, tai, kad man norisi kazko liaunesnio, kad metimas gautusi plastiskesnis, lengvesnius masaliukus lengviau mestu, kotas metimo metu lengviau uzsivestu. Nu cia mano spec poreikiai buvo... Jauciu dar nevisus ir to isvardinau. Taigi isigijau trumpesni Regular akcijos, nuo 1-10 gr. uzmetimo spiningeli. Nedaug teko zvejoti si sezona su juo, bet pakolkas esu patenkintas... :)
 #650010   Ovidijus
 19 Sau 2016 10:31
ar tepate kuom nors ziedelius per tokius minusus? Turbut apie pinta vala nera net ir ka galvoti...
Iki -2 naudoju pintuka. Ziedeliai sala, bet nieko nepadarysi, nusivalau ir toliau. Jei didesnis minusas, tai mono arba fc vala naudoju. Yra teke gaudyti prie -10 su mono valu tai ziedeliai nelabai besala. Vanduo susala ant valo nepasiekes ziedeliu ir nutrupa ties pirmuoju ziedeliu. Nepatogumas tame, kad masalai apledyja. Tepti nieko netepu.
 #650018   rotveileris
 19 Sau 2016 12:11
robkam rašė:
MikuMaku rašė:Gal sian pavyks nulekti ir man paziureti kaip gyvena upelis bruzgynuose... Kazkaip vilties nedaug, kad rasiu vandens, bet paziuresiu...
Katik isigijau Matagi, blankas TR78 234cm, 3-14g, fast, 5-12lb
kotas pasaka, aisku atsiras tvirtinanciu kad gramatura perdidele iki 14g ir panasiai, bet cia bus tokie kurie matagi rankose nelaikus... siaip paliginau su savo turimu banaxu 2-11 g tai matagi zymiai jautresnis ir liaunesnis :)
kainavo apie 300 eur.
Kiek metimų su juo padariai? kelias žuvis su juo ištraukiai, kad jau žinai jis jautresnis ar ne?
o dėl gramatūros, jei tau ji tinka, tai gali tvirtinti kas ką nori- žuvausi vis tiek tu o ne jie ;uolrait
 #650019   rotveileris
 19 Sau 2016 12:14
Jo tepam, ne gi negali spiningas gulėti neteptas. Kai near ledo tai žuvaujam, bet kai ledas ant upelių 15-20 cm tada iškart pradedam tept....
  • 1
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė