Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #651090   Tošis
 28 Sau 2016 19:33
Pats turiu SRAM 67 SMR . Geriausias dalykas nutikes mano gyvenime, itariu sitas ir gerulis ...
 #651095   The hound
 28 Sau 2016 19:47
Tošis rašė:Pats turiu SRAM 67 SMR . Geriausias dalykas nutikes mano gyvenime, itariu sitas ir gerulis ...
microjigui naudoji ar upetakiams?:)
 #651102   Tošis
 28 Sau 2016 19:55
Mikrinu, bet pagaunu ir kirsliuku ant jo, upetakius su kitu zvejoju . O RALGO kiek pamenu minkstesnis ...
 #651103   The hound
 28 Sau 2016 19:57
Ralgo minkstesnis , bet man jis irgi lipo ziauriai , kazkaip dvejojau del skeletines rankenos, bet prilipo , siaip ralgo su solid tipo virsunele
 #651106   Tošis
 28 Sau 2016 20:02
Lengvi tai nezmoniskai, metant tai net baisu kad nepabegtu is ranku :-D Man atrodo reiks pasiimt atitinkamu masalu ir megint po kelmais ceburaskas pakaisiot :)
 #651109   MikuMaku
 28 Sau 2016 20:13
Matau apie kotus kalbate... Gal ka girdeje apie Ice Cube rockin drift'a? Ziauriai smagus rankoi, bet ar tinka margiu zuklei?
 #651110   hoples
 28 Sau 2016 20:17
man tai liturgijos gaila tokie mkotam kazkaip :)
aisku uz favorita noretusi kazko eresnio, bet nu nzn ... su ta zukle banktotas kazkoks:)
 #651113   Tošis
 28 Sau 2016 20:31
Apie Ice Cube nieko negaliu pasakyt. Kazkuri starkiui lydekai buvau nuziurejas, o aplamai is Tict tai net nezinau ar yra tinkamu, cia jau expertu reik klaust, tik aisku ne parduotuvej :-D
 #651116   JustasM
 28 Sau 2016 20:50
Tictai tikrai ne upėtakiniai. Pats turiu tict inbaite ir čiupinėjau ne viena tai jie toli kad būtent tiktų upėtakiam.. geriau pqžiūrėkit kaip rayz ar palms egeria dar kokį smith iš geresnių :-)
 #651118   The hound
 28 Sau 2016 21:05
arba finetail banshee naujiena , neblogas atrodo:) tik nepatinka man fast akcija, todel pats dairausi i tenryu raiza
 #651133   ramis702
 28 Sau 2016 23:07
Tošis rašė:Pats turiu SRAM 67 SMR . Geriausias dalykas nutikes mano gyvenime, itariu sitas ir gerulis ...
The hound rašė:
ramis702 rašė:Vakar ir aš atsidariau jau vienu vieninteliu upėtakioku :grin: Tikslas buvo šiaip spiningą prasimėgint naują, nors ne tokiai žūklei skirtas bet reikėjo išmeginti :-D
kaip kotas, patiko ? :)
Kotelis super, aš ir turiu dar Tict SRAM UTR-67SMR, šį pasiėmiau, nes reikėjo vieno galingesnio :) Turėjau ir Tict Ice Cube ICP-69, Driftinis upėtakiui nelbai, iš kūbiko ICF-69 geriau, geriausiai kogero Ralgo RLG-66. Na upėtakiams Tict nėra idealiausia bet gaudyti tikrai galima nes jau kotai tokie skambus tai kai papėtakis kala tai nesupranti kas darosi :-D
 #651134   RastaMan
 28 Sau 2016 23:09
Seraphim rašė:... http://www.geoportal.lt ...
Kuom jis pranašesnis už Maps.lt? Ar čia tiesiog įprotis būtent Geoportal naudot? :ks>
hoples rašė:...nesibaido...gitarinio pavadelio?
Ne vienas buvo į graibštą paguldytas, kai vanduo buvo skaidrus kaip ašara ;-)
 #651146   rotveileris
 29 Sau 2016 08:25
RastaMan rašė: Ne vienas buvo į graibštą paguldytas, kai vanduo buvo skaidrus kaip ašara ;-)
Man su tais styginiais pavadėliais vis dar mįslė '''bum kiek jūs jų per žvejybą sudrožiat? nes aš po kokios valandos mėtymo jį susuku į ragą. o jei dar įkiši į krūmą tai ir po 15 min būba jau suraitytas., kas beja dažnai pasitaiko kaišant voblą po kelmais. o kaip žinia jei nors kiek styga palinko- tai gaudant tvičinant iš syk gaunasi bėda- amortizuoja voblos išmušimą, tokį išsyk reikia keist... o aš lygaus pravedimo nemyliu, tai tenka stygos atsisakyti ir į pavojingesnes vietas kišti netokį mylimą vobleruką :-D nors tų vietų pavojingumas visai nenuspėjamas, kartais iššoka dantytoji regis iš tobulos upėtakiui skirtos slėptuvės...
 #651158   arabas
 29 Sau 2016 09:24
rotveileris rašė:...jei nors kiek styga palinko- tai gaudant tvičinant iš syk gaunasi bėda- amortizuoja voblos išmušimą, tokį išsyk reikia keist...
Na, jau čia perlenkei lazdą. :-D

Tarp kitko, iš labai skirtingo metalo jas gamina. Labai geros rusiškos, tik sunku jų gauti. (Jei kas patars kur jų rasti, busiu dėkingas) O geros tuo, kad galima rankomis lengvai atlankstyti. Tai su tokia atgaudau visą dieną, nors ir atrodo ta styga kaip iš šiknos ištraukta.
 #651161   Seraphim
 29 Sau 2016 09:43
RastaMan rašė:Kuom jis pranašesnis už Maps.lt? Ar čia tiesiog įprotis būtent Geoportal naudot?
Maps .lt ir naudoju. Tačiau šis parodo smulkesnius pievų/miškų keliukus. Maps.lt irgi pradėjo daugiau mažų keliukų rodyt tačiau dar ne visus.
 #651162   DainiusM
 29 Sau 2016 09:50
o as dedu plonyti titanini ir nesuku jajku del stygu lankstymu... :liež-uvis
 #651163   arabas
 29 Sau 2016 10:07
Pono jaikos, pono valia. :grin:

Titanas gerai, bet visi tie užspaudimai, karabinai ir suktukai - gaidys. Porą kartų buvo lūžę prie kilpos, kartą per vidurį... Jei būtų lūžę kelias žvejybas naudoti pavadėliai, tai dar supraščiau, bet kai lūžta šviežias, tai pasitikėjimo nelieka.
O styga neturi visų tų nereikaligų elementų ir kažkaip dailiau atrodo.
Tipo, estetikos daugiau :roll:
 #651164   robkam
 29 Sau 2016 10:07
o as jokiu pavadeliu nededu zvejojant upetakius ir irgi jajku nesuku, viena vobleriuka pernai kazkas nukando ir viskas, siaip dugne palieku daugiau nei nukanda, tai nematau reikalo kazko deti...
 #651170   arabas
 29 Sau 2016 10:39
Gyvename laisvoje ir demokratiškoje šalyje, galima ir nedėti.
Apsauga nuo lydekos dantų - greičiau antraeilis dalykas.
Pavadėlis, o konkrečiai styga, man pirmiausia reikalingas kaip apsauga (Gaila, bet ne šimtaprocentinė), kad valas nesikabintų už kablių tiek metant, tiek agresyviau tvičinant.
 #651171   AAAzzz
 29 Sau 2016 10:46
Del valo kabinimosi ant kabliu siais metais ir as pasiryzes styga panaudoti. Nes tas kabinejimasis uzknisa ziauriai...
Arabai, o kokio ilgio styga naudoji?
 #651175   arabas
 29 Sau 2016 10:52
Kokias gaunu nusipirkti :-D
O šiaip tai +/- 10 cm. Turėjau ir 8 cm, ir 15 cm. Svarbiausia, kad būtų netrumpesnė nei vobleris.
 #651203   MikuMaku
 29 Sau 2016 15:10
Na ka, sveikinu save su pirmaja upetakiu zvejyba:) Joooo, cia ne karsius su donkem lupti atsisedus ramiai ant patogaus kreslo:) Aisku gal dar ir per siltai apsirengiau tai susilau juodai, slapias buvau:) Prisikaiciau cia , kad bristi upe negalima del upetakio lizdu istrypimo, tai slankiojau krumynais, bruzgynais, lipau i medi nukabinti voblerio ir t.t. Gerai , kad turejau kazkokius bridbacius, nes bridkelnes buciau papyles i skutus per pirma pusvalandi. Realiai daugiau laiko praleidau painiodamas vala bruzgynuose nei zvejodamas:) Reziume: nieko nemaciau, nieko nepagavau, bet Jums leidus kelias foto imesiu is sios dienos zvejybos:)
Prikabinti failai
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg (137.63 KiB) Peržiūrėta 4683 kartus(ų)
 #651209   robkam
 29 Sau 2016 15:40
As pamenu irgi per pirmas zvejybas ziema per siltai apsirengdavau :) :)
 #651211   Ovidijus
 29 Sau 2016 15:52
O man isvis niekad beveik nepavyksta nutaikyti kaip normaliai apsirengti tai per siltai tai per salta....
 #651216   BroniusM
 29 Sau 2016 17:14
Miku maku, gražios foto (Y), bandysiu vėl pajudėt, išlaukiau nuo antradienio, tikiuosi ledai pajudėję bus.. :)
 #651223   Aqua v.
 29 Sau 2016 18:00
AAAzzz rašė:Del valo kabinimosi ant kabliu siais metais ir as pasiryzes styga panaudoti. Nes tas kabinejimasis uzknisa ziauriai...
as ne pries stygas, bet del kabliuku ir siaip visu narpliojimusi sakose, net ant tulpes, man patinka FC pavadelis.
0,28-0,35 jau pakankamai standus, kad jei ne visai isvengt uzsikabinimu/uzsinarpliojimu, tai bent atsinarplioja viskas daug lengviau... nuo lydziu padeda tik dalinai, bet padeda irgi, beto cia galima ir salutiniu pliusu laikyt :)
 #651233   AAAzzz
 29 Sau 2016 19:16
MikuMaku, visai dar padoru upeliuka radai. Turiu omenyje, vandens lygi. Ar man tik taip atrodo fotkese? Nes as pasiziuriu meteo.lt i vandens lygi upese, tai per pusdieni pakyla po 15-20cm... net nesinori vaziuoti kazkur ir braidyt po miska...
Aqua v. gaudziau visa praejusi sezona su pintuku ir FC atkarpa. Nu pinasi jis ant kabliu vistiek, nors tu ka. Gal ne tiek kiek pinasi, bet persimeta per kabliukus. Siemet pazadejau sau visa sezona atgaudyt mono valu. Noriu paziuret ar labai skiriasi pati zukle, atsipurtimai ir pan.
 #651259   rotveileris
 29 Sau 2016 21:05
AAAzzz rašė:MikuMaku, visai dar padoru upeliuka radai. Turiu omenyje, vandens lygi. Ar man tik taip atrodo fotkese? Nes as pasiziuriu meteo.lt i vandens lygi upese, tai per pusdieni pakyla po 15-20cm... net nesinori vaziuoti kazkur ir braidyt po miska...
Aqua v. gaudziau visa praejusi sezona su pintuku ir FC atkarpa. Nu pinasi jis ant kabliu vistiek, nors tu ka. Gal ne tiek kiek pinasi, bet persimeta per kabliukus. Siemet pazadejau sau visa sezona atgaudyt mono valu. Noriu paziuret ar labai skiriasi pati zukle, atsipurtimai ir pan.
Nu svetimos man jūsų bėdos nors tu ką :-D per visą dieną mojuojant spiningu būna kokis 5 kartus užsimeta kabliai, na gal 7 kartus, kažkaip net nekrito į akį tokia bėda :roll:
ir dar šiais laikais jau nebe įsivaizduoju spiningavimo be PE valo :superšokas man nelabai suvokiamatokia logika: ieško pirkti ,,skambaus" koto ir po to užsideda gumą :superšokas
 #651260   upinis
 29 Sau 2016 21:13
Kai patvinsta ir vanduo kakavinis tai ieškau upelio, ištekančio iš ežero. Tokiuose vandens skaidrumas visai kitas ir vandens lygis taip stipriai nekyla.
Tai prisiminiau pažiūrėjęs Miku Maku nuotraukas. Labai jau primena vieną pažįstamą upelį.
  • 1
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė