Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#65266   DainiusM
 18 Lie 2008 15:42
tuomahaukas rašė:
Minras rašė:nuvaziavau shian su "koviniu" ir metau viena ranka :)
Ai, nu negražu meluot, gi 2 skirtingais kotais gaudei !bee! ;-)
Pamatytum tu musu "mazuli" tai nenustebtum, ka jis ir 4metre dugnine viena ranka uzmetineja... :-D

#65279   Minras
 18 Lie 2008 23:22
ghy nu te foto pirmos su UL o paskutine su "koviniu" lamiku :) o idomumas tame kad kibimas ant UL idomiai atrodo tipo esherys pribego kapt bet jokio spurdesio, kuomet pakerti toks atbulines eigos rezimas zuviai isijungia ir tik tuomet ji supranta kad uzkibo :) o toliau ...... :)

#65294   Minras
 19 Lie 2008 21:58
Sveiki

Šiandien salmolitoj užbėgau "paspoksot" :) , užsivezė naują partiją "bukaškių" tai "prispoksojau" keletą vienetų :) , imant daugiau nešykšti nuolaidos.

#65298   Skumbrotas
 19 Lie 2008 22:31
Minras rašė: Šiandien salmolitoj užbėgau "paspoksot" :) , užsivezė naują partiją "bukaškių" .....
Kokių - kokios firmos, kokių tipų :?:

#65300   Minras
 19 Lie 2008 23:12
nu firma pas juos viena kaip supratau salmo ir mase dar neispakuota mano pinigines laimei :)

#65301   Skumbrotas
 19 Lie 2008 23:20
Salmolita ne vien Salmo produktais prekiauja, bet ir visa eile kitų gamintojų....

#65406   ramkis
 21 Lie 2008 09:53
ramkis rašė:Daba ciupiju Lamiglas'a G1321, 9' ilgio metimas 1/16 - 3/8. Ka manote ar verta toki UL imti. Turiu panasu 7' G1214 tai tas labai psiemnas, bet noretusi dar truputi liaunesnio ir ilgesnio. Ka manot?
Tai kas kas nors man papasakos apie sita koteli, ar taip ir liksiu pabejonese paskendes :grin:

#65422   Skumbrotas
 21 Lie 2008 10:32
Sunkus atvejas Ramki - labai retai kas tokio ilgio UL naudoja, o dar konkretaus tave dominančio modelio, tad ir patarimo sunku tikėtis.

#65424   ramkis
 21 Lie 2008 10:40
Na tai gal kas ciupinejo, na nors ka. Siaip ir man jis ilgokas, panasaus trumpesnio nezinau, siaip esu gan prisirises prie lamiku :-D

#65594   Lioxa
 23 Lie 2008 08:57
Man rodos kad mes kalbam ne apie tai ką turėtumėm kalbėti, apie žvejyba. Užteks lyginti kotus ir rites ............ visa žiema prieš akis ..........
Ši savaitgali nulėkiau iki tvenkinuko ir pasvaidžiau spiningą, ieškodamas dryžuotu banditu. Gerai grėbę varini mepsiuka 0 , tačiau su dideliem pauzėm, pagaunu keleta eseriu viena po kitu 3-5 paskui nekimba keleta minusiu. Paskui vėl kimba.
Šiam sezonui prisipirkau daug mažu vobleriuku , neėmę nors tu ką , biški nusivyliau. Bet labiausiai nustebino tai kad labai vangiai daužę mikrodzigus, pradėjau nuo klasikos guma 1,5gr galva 2gr spalva tepalas. Paskui naudojau ryškesnes spalvas , rezultatas tas pats vangiai daužo vienas kitas užkimba, nors ir žinau kad su mepsu aina tolko tak. Pabandžiau pakeisti provodke(iki šiol labai lietai lygiai traukdavau mašalą), pradėjau biški tampyti i šoną t.y, pagal horizontą. Reikalai šiek tiek pagerėjo, bet ne per daug. Nusprendžiau išbandyti vertikaliąja provodke , duodu nusileisti masalui ant dugno ir vyniodamas valą stipriai tampau viršūnėle į viršų ~30cm. Kas ten prasidėjo kibimas ant kiekvieno užmetimo....... jie neužkibdavo iš pirmo karto vydavosi masala 3-4m kol paimdavo. Iš viso žvejojau 4val buvo pagauta 30-40 ešerioku, visi paleisti.

Tai va noriu paklausti , kas kokia taktika naudojat žvejodami ?
Nuo kokio masalo pradedat ? kokio dydžio ? kokios spalvos ? ką iš pradžių keičiat jei nekimba ....
Paskutinį kartą redagavo 1 Lioxa. Iš viso redaguota 23 kartus.

#65613   cyma
 23 Lie 2008 10:13
Pagal rezultatus, čia visi tavo patarimų turi klausti :-D tai ir toliau eksperimentuok :grin:

#65691   Minras
 23 Lie 2008 21:16
Jo uzteks gincytis einam zvejot :) shian ne UL'ishki esheriai uzpuole :)

Paveikslėlis

#65806   crg
 24 Lie 2008 12:31
Vakar ir man Minijoj pora tokių užkibo :)

#66642   lydekiukstis
 05 Rgp 2008 13:24
Ultralaitinis savaitgalis
Sestadieni su kolega nusprendem pavaikyti eserius. Pasirinkom skaidriavandeni karjera. Jau nuo pat pirmuju metinu, pasipylė saunus kibimai. Eseriai grazus, naujai susimeistrautas mikro- jig kotelis lankstesi kaip padukes. Smagumelis. Kai kurie egzemplioriai taip spaudes prie dugno, kad vos sekesi atkelti. ''plot Zaide 2 cm vos vos rusvas tvisteriukas, su laisvai kabancia raudona, 1 gr.galvute. Kiek veliau kibimas slopo, bet puikiu ispudziu pasisemiau uztektinai. Draugas taip pat nesnaude, bet jo tepaline " kanopele" susiviliojo ir 3 lydekaites.
Sekmadieni nutarem paieskoti zemaitisku margiu. Pasiilgau tokios zukles...Pirmas upelis - nusekes tragiskai. Tada patraukeme i kiek didesne upe. Cia ir nepyragai, sroves nera, vanduo tik keliose duobutese "gaudomas" ( ta prasme bent 30 cm gylis yra ) net nesitikejau, kad tokia nesuper maza upe, taip nusekusi :evil: Kibimu apsciai: kala ir kala, bet retas pasikerta. Siomis salygomis nieko geresnio uz mepps aglia 00 nr. neradau. Na uzteks skriausti mazius, supratom, kad kazko rimtesnio vargu ar pavyks suviliot.
Paskui dar aplankem eserini tvenkinuka - absoliutus nulis. Ir pabaigai nulekeme iki Dubysos. Cia su strike pro burbuliuku revoje suviliojau 3 eserius ir margiuka. :) Smagu. Dievinu mazus masaliukus ir vasara :-D

#67338   senuks
 09 Rgp 2008 08:41
Hmmm,hmmm.Labadiena gerbemieji.Taigi nukirtau mitchell privilege 2-6g UL spin.Na tai,biudžetnas reikalas-made in čainyz,bet *BLYN*-smagus rūpūžoks.Xrapai,kaip te tavo mitchellas laiko,a da nelūžo :-D Tum žyg,ritukę kirstelėjau,tam dalykui bisky stambiau mestelėjau :-D Pasirinkau shimano exage 1000.205g svorio,pasukinėjus dirba bardzo :lol: Tai tiek-norėjau pasidžiaugti :je-heh

#67426   lydekiukstis
 10 Rgp 2008 23:33
Ultralaitinis savaitgalis nr.2
O jis prasidejo nuo ketvirtadienio :-D Taigi, pavakare nulekeme i tvenkineli eserioku. Nieko gero. Sprindinukai, ir tie nenoriai kabinejos. Sugavau ir ant guminuku ir ant vobleriuku.
Penktadienis. Noriu margiu, margiu ir dar karta margiu. :!: Su draugeliu nusprendziam pabandyti palekti pas aukštaičius... Upelis pasitinka pakankamai maloniai: vandens dar yra, srove taip pat jauciasi ( tai ne zemaitijos vienoje is upiu) Deja rezultatas nedziugina: pora stuktelejimu ir eseriokas... O jau ejimas krantu :shock: Zoles, dilgeles, kemsynai... Pervaziuojame i kita vietele. Bumt eserioks... Toliau tyla. Prieinu sukuriuota vietele, kur baigiasi zoliu kasa. Dedu savadarbe dzig - musele, pora pravedimu ir yra. Malonus pasispardymas ir krante nediduks, bet legalus ... :arrow http://i269.photobucket.com/albums/jj49 ... sliuks.jpg
Labai malonus ir visada laukiamas svecias ant kabliuko ;-)
Vieteles grazios, viskas ciki, bet va su kibimu nelabai. Ant to paties vilioklio dar atsikabina nelegalus upetakiokas. Draugui ta pati situacija.
Visiskoje prieblandoje dar apturiu kontakta su kirslioku ant "mepps comet"00nr. Kolega parsitraukia sapaleka. Stai ir viskas.
Siandien po piet, su draugeliu islekem i viena karjeriuka eseriu pagainiot. Vanduo skaidrutis, metimai reikalingi tolimi, todel gaudau su 0,1mm valiuku. Masaliukas - mazytelaitis tvisteriukas, su laisvai kabancia galvute ( apie jas rasiau siame "Žūklės +" nr.) Taigi eseriokai smagiai lanksto kotelius ir dziugina didindami adrenalino doze.
Lydekiukstis in action :-D :arrow
http://i269.photobucket.com/albums/jj49 ... nietis.jpg
Draugelis neatsilieka
http://i269.photobucket.com/albums/jj49 ... G_2446.jpg
Kibimas visai neprastas, dar suvilioju pora saudykleliu.
Taigi, tiek ziniu is mano puses ;-)

#67432   Xrapas
 11 Rgp 2008 06:21
senuks rašė:...Xrapai,kaip te tavo mitchellas laiko,a da nelūžo...
Mano nužiūrėtą AVOCET kažkas nujojo iš panosės "Abu Partneriuose" :donknow' ... O daugiau 210 cm. niekur ir nemačiau. Buvau radęs tiesa dar vieną AVOCET, bet kažkodėl "LARUS" ir irgi trumpokas :roll:
Va tas PRIVILEGE tai gan įdomiai atrodo, ypač rankena. Kur aptikai ir kiek kainavo?

#67438   senuks
 11 Rgp 2008 07:10
Laba,man jį iž Vilnios parvežė,berods iš''abu partneriai''.Kaina apie 130lt,sveria 99gr.Vakar bridau bisky,nu ir fuk-nei ešeriuka neįsegiau :evil: Įpatingas derinys su privilege, tai rapalos countdown 2cm bukaškiki.Lyg akmenuką sviestum :lol:

#67442   Xrapas
 11 Rgp 2008 07:15
senuks rašė:...berods iš''abu partneriai''...

Įdomu, kur slepia :shock:. Buvau prėjusią savaitę, bet kažkaip nepamačiau. Arba vėl "paskutinį paėmė" :-D ...

#67450   senuks
 11 Rgp 2008 07:39
:shock: dar minėjo,kad šalimais ''abu'',lyg yra didmena kokia tais :?: Kita vertus,sakė avocet nebegamina,o šic privilege tipo naujovė arba tęsinys avoceto :roll: Juk jie mitchelus atstovauja :!: :?:

#67630   plexniauskas
 11 Rgp 2008 16:03
Ir as sendien ta mitchell privilege 2-6g UL spina nuspirkau :grin:
pirmas mano ulas tai zesma kas man gausis :grin:

#67635   Xrapas
 11 Rgp 2008 17:04
plexniauskas rašė:...Ir as sendien ta mitchell privilege 2-6g UL spina nuspirkau...
Šiandien žiūrėjau "Abu Partneriuose", kažkodėl sustatyti su "Hardy" produkcija, tai anksčiau liko nepastebėti... :-D
Na ką, smagus kotelis, nieko neprikiši, ir kaina visai padori: 119 Lt. Tik...labai apmaudu pasidarė, kad neužsukau prėjusią savaitę- buvo "MITCHELL" akcija ir tas spiningas kainavo 83 Lt. Matyt, teks dar palaukt kokios nors eilinės ""MITCHELL" savaitės" ;-) ...
Beje, šią savaitę ten 30 proc. nuolaida "BERKLEY" produkcijai :roll:

#67637   plexniauskas
 11 Rgp 2008 17:22
Aha, ta proga nuspirkau BERKLEY pintuka :grin: gal kas galit patart kur ieskot vobleriuku UL-ui?

#67640   jordza
 11 Rgp 2008 18:54
Didelis pasirinkimas UL masalu pas Ina Lazdynuose ;-)

#67641   plexniauskas
 11 Rgp 2008 19:06
gal galima tiksliau? :grin:

#67646   jordza
 11 Rgp 2008 19:43
lygtais erfurto g.10 ;-) vobleriai, vartykles, sukres,valas, c@r graibstai, segtukai. smulkmenos - o ko daugiau reikia?

#67648   plexniauskas
 11 Rgp 2008 19:46
ligtais tian buvau kaskada netycia uzklydes, reiks dar nulekt :)

#68048   DainiusM
 13 Rgp 2008 12:42
nugi jugi vagi... paskutinem dienom gaudau kaifa lupdamas eserekus voblikais ir sukrem... ir bresta (labai intensyviai) mintis salia savo "pseudoUL" techniumo 2-10g isitaisyti kazka is tikro UL. Siuo metu vyksta zvalgyba... man va kuo techniumas patinka, kad su juo kaifas sukres mest ir zuvi traukt, bet jis del savo "karvauodegiskos" akcijos visai netinkamas gumai ir voblikams tvichinti. Bandysiu ieskoti koki tai aukso viduriuka, kad turetu pakankamai to "techniumishko" minkstumo, bet butu pakankamai standus, kas leistu dirbti su voblikais. Ne paskutinej vietoj yra spiningo "dizainas"- todel lumisas atkrinta is karto, nors seip visai patiko darbines savybes. Ilgis minimum 2.1m (matyt ir maximum...) Gal kas ka pasiulyt galetumete? :roll:
p.s. iki visisku skruzdeliu nenusileidziu, sukres 0 ir 1nr, bet is bedos turetu mestis ir 00; vobleriai 3-5cm...

#68052   Xrapas
 13 Rgp 2008 13:34
niuxa rašė:... Gal kas ka pasiulyt galetumete?...
Užmesk akį į tą MITCHELL Prestige "Abu partneriuose", man tai visai įdomus pasirodė.

#68072   plexniauskas
 13 Rgp 2008 15:36
Na va, sendien isbandziau savaji pirmaji UL spininga MITCHELL Prestige. Pirma karta su tokiu meciau, bet baisei patiko ''plot . 00 sukre, nepersistengdamas nusviedziu i neries viduri, manau pakankamai :grin: . netgi keleta kibimu apturejau :grin:
Ka turit omeni spino ir rites subalansavimu? Manaji sukomlektuota galima padet ant pirsto ties rites laikikliu ir jis stovi horizontalioje padetyje, ce su balansuota?Ar dar kokiu tai niuansu yra?
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė