Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #654388   radza777
 21 Vas 2016 10:42
Sveiki,jeigu plastikines valties tech,pase neraso kokio galingumo benz,varikli rekomenduojama statyti,kaip man nustatyti koki rinktis ar 6AG ar galima 9.9 AG.
Bijau ,kad nenurautu transo ar dar kas blogo neatsitiktu,gal kas gali patarti ?
valtis plastikine 3.10m ilgio ,keturviete , svoris apie 75 kg,keliamoji gali apie 400kg,bus plaukiojama max,dviese plius iranga.
ACIU
 #654391   Agis
 21 Vas 2016 11:18
slavikas rašė:Jūs bent įsivaizduojate kuom skiriasi nerūdijantis plienas nuo paprasto ? Aš jau 25 metus kiekvieną dieną kilnoju tuos strypus .......
Tai vaaaa :-D
 #654410   Vitolis
 21 Vas 2016 12:52
radza777 rašė:Sveiki,jeigu plastikines valties tech,pase neraso kokio galingumo benz,varikli rekomenduojama statyti,kaip man nustatyti koki rinktis ar 6AG ar galima 9.9 AG.
Bijau ,kad nenurautu transo ar dar kas blogo neatsitiktu,gal kas gali patarti ?
valtis plastikine 3.10m ilgio ,keturviete , svoris apie 75 kg,keliamoji gali apie 400kg,bus plaukiojama max,dviese plius iranga.
ACIU
Plastikinė tai ne PVC su 9,9 gali būt, kad galas jau beveik panirs dar neplaukus. Dėčiau 6Aj. bet tai tik aš taip mislinu.
 #654417   -=Tadelis=-
 21 Vas 2016 13:11
Kai aš turėju plastikinę 3.10 ilgio tai max rekomenduojamas iki 1,85 kW / 2,5 AG variklis.Klausiau pačių gamintojų tai jie nerekomendavo dėti didesnio dėl transo lūžimo ir plaukimo komforto.
Nueilk i http://www.valtys.puslapiai.lt ir ten prie plastikinių valčių rasi visą info apie variklių galingumus.Gali panašiai pasiderinti prie savo.
 #654418   Vitolis
 21 Vas 2016 13:18
-=Tadelis=- rašė:Kai aš turėju plastikinę 3.10 ilgio tai max rekomenduojamas iki 1,85 kW / 2,5 AG variklis.Klausiau pačių gamintojų tai jie nerekomendavo dėti didesnio dėl transo lūžimo ir plaukimo komforto.
Nueilk i http://www.valtys.puslapiai.lt ir ten prie plastikinių valčių rasi visą info apie variklių galingumus.Gali panašiai pasiderinti prie savo.
Tikrai taip. Mano buvusi plastikinė Kauno Plastolito gamybos irgi 3.10 buvo. Tai jai 2,5 varikliukas jau ant ribos. Jei atsisėdi būdavo netoli galo, tai valtis piesto stojas. Kai papuoliau kartą Tauragno ež. per gęrą ventiliaciją, tai galvojau, kad nedatrauksiu iki kranto.
 #654420   radza777
 21 Vas 2016 14:06
-=Tadelis=- rašė:Kai aš turėju plastikinę 3.10 ilgio tai max rekomenduojamas iki 1,85 kW / 2,5 AG variklis.Klausiau pačių gamintojų tai jie nerekomendavo dėti didesnio dėl transo lūžimo ir plaukimo komforto.
as is ju savo valti ir pirkau ,bet buvo lll senai,dar kai tik jie kuresi sia firma,pats direktorius man ja ir uzregistravo,bet dokumentuose nieko apie AG neraso,o dabar ju parduodamoms valtims panasia galia ir siulo apie 2.5AG.
Tai jeigu as pastatyciau 5- 6 AG gai blogai baiktis ?o ar sutvirtintas tas transas ar ne as net nezynau ,kaip tai suzynoti ?
Ruosiuos pirkti benz varikliuka,tai net nezynau i kokia galia ziureti.o jeigu as cia imesciau valties transo foto,kasnors galetu pasakyti ka jis gali atlaikyti ?????
 #654424   -=Tadelis=-
 21 Vas 2016 14:27
Nieko nepadarysi,mano situacija buvo tokia pati.Sužinojau kad neišeis didesnio variklio kabinti,tada pardaviau valti ir dabar laukiu naujo pirkinio PVC .
Suprask jei ir transas atlaikys kažkiek laiko,tai negalesi normaliai plaukti su valtim ,nes kels greitai priekį.Jei nesunku parašyk jiems apie savo norus jie tau atrašys,nes aš jų klausiau to paties.
 #654427   alkanas
 21 Vas 2016 14:51
taigi pats radai tokia pat ir raso 2,5 ag, viskas.
pazystams turi plastika 3,6 ir benzina 4 aj, daugiau neleidziama, o ir apsiverstu turbut aukstielnykas, sedi jis gale, nosis dangu raizo, daug kas jam sako rumpeli su slanga prasiilgint ir persest i viduri, bet jam nepatinka.
siaip valtis maza speju i didelius vandenis nelendi, plastikas lengvai slysta, gal ir elektros uztektu
 #654548   radza777
 22 Vas 2016 09:36
alkanas rašė:taigi pats radai tokia pat ir raso 2,5 ag, viskas.
pazystams turi plastika 3,6 ir benzina 4 aj, daugiau neleidziama, o ir apsiverstu turbut aukstielnykas, sedi jis gale, nosis dangu raizo, daug kas jam sako rumpeli su slanga prasiilgint ir persest i viduri, bet jam nepatinka.
siaip valtis maza speju i didelius vandenis nelendi, plastikas lengvai slysta, gal ir elektros uztektu
sveiki,didziausi vandenys Kauno,Elektrenu marios ir panasus Ignalinos bei Moletu rajonu ezerai,elektrinio varikliuko kaip ir mazoka visa diena pavelkiaut ar jeigu kur toliau plaukt reikia nelabai uztenka nors ir variklis 54 lbs ir akumas galingas,jau nekalbu apie triju ar daugiau dienu poilsio prie ezero.
kaip variantas gal butu pas kanors pasiskolint desimciai minuciu varikli penkiu ar sesiu AG,bustu aisku,bet kas gi tau sutiks :e:e

ir dar ,pagalvojus gi plastikine mano valtis sunkesne pvz, uz pvc kuri sveria 20 kg maziau nei plastikine,ir deda zmones net ir 9.9 AG ir visai normaliai plaukioja bedu neturi,karocia ciuju reikia skolintis varikli ir bandyti.

ACIU jums uz komentarus :/braj;
 #654564   -=Tadelis=-
 22 Vas 2016 11:15
nelygink tu valčių svorių pvc ir plastikinės,nes jos abi ant vandens elgiasi skirtingai.Plastikas greičiau slysta vandeniu ir mažesnis pasipriešinimas negu pvc.
 #654646   ramkis
 22 Vas 2016 17:24
jonkac rašė:Ką vyrai klojat į PVC valčių kietus dugnus. Norių į savo busha pasikloti ir svarstau kas labiau tiktu, turiu omenyje kokį kilimą ?? :roll: :/braj;
Persišką tiesk :-D
 #654707   Cekasss
 22 Vas 2016 20:59
Idomu o kam isvis klojat? Kas nuo to geriau? Nes esu kazkada mates pas zmogu tai buvo pasiklojas kaip dirbtina zole buna toki zalia daikta.nezinau ar gerai tik dregme sulaiko
 #654755   Dolcas
 23 Vas 2016 07:54
Geriausias variantas, tai tie kilimėliai, kur į vonias tiesia.Jie neslysta, ir išplauti lengva.Aš asmeniškai nieko netiesiu, nors ten kur pastoviai kojos laikomos gal ir tikslinga būtų patiesti, nes per sezoną labai jau prisitripia, po to sezono pabaigoj labai jau tas vietas šveisti reikia. :grin:
 #654762   jonkac
 23 Vas 2016 09:08
Cekasss rašė:Idomu o kam isvis klojat? Kas nuo to geriau? Nes esu kazkada mates pas zmogu tai buvo pasiklojas kaip dirbtina zole buna toki zalia daikta.nezinau ar gerai tik dregme sulaiko
Tai be kilimo labai pribyra tarp grindų ir dugno ivairiausiu šiūklšlių, smėlio, akmenuku smulkių ir t.t... paskui labai greitai prasitrina dugnas, o ir sėdėti daug smagiau ant kilimėlio ir daiktai taip nečiaužo po valtį ir t.t...
o dėl drėgmės išgarinimo tai tikrai jokių bėdų, nes visur pakraščiuose atviri tarpai lieka tai ir išsivėdina be problemu ta drėgmė.
 #654959   turgis
 24 Vas 2016 11:51
minBOAT turim Meluga 320 su aliumke. Jau du metai atzvejota. Sie bus treti. Absoliuciai nieko blogo. Veziota ir isleista ir pripusta, nes kai kolega zvejoja vienas neturi galimybes transpuortuot apart isleistos. Ziema laikoma pripusta garaze. Meluga dar netapo mums keiksmazodziu ;-)
 #654968   turgis
 24 Vas 2016 13:29
Del misiu uzpirkimo valciai ar mum, reik pasiskambint ? :lol:
O jei rimtai, tai pilnai sutinku, kad mes kaip paprasti vartotojai galim kazko nematyt, ka mato profesionalas. Greit atsidarysim sezona, gal kas islys po sio perziemojimo. Jei ka pastebesim, kreipsimes. Dekui uz kontaktus.
 #654972   minBOAT
 24 Vas 2016 13:49
Nenoriu būti blogu pranašu, bet 2012-2014 m gamybos Meluga valčių, kurios neturėtų problemų su trancu, NEBUVO! Tiek kiek 2014 m pardaviau naujų Meluga, visas patikrinau ir baigiau darbus, kuriuos nepadarė gamykloje... Kiti pardavėjai pirkėjui atidavė neišpakuotas dėžes.
Meluga turėtojai, galite patys pasitikrinti trancų būklę. Neturi būti net mažiausių plyšiukų ar pūslelių. Kam prireiktų daugiau informacijos, kreipkitės :)
 #654975   Egidijus
 24 Vas 2016 14:35
Turiu ir aš melugą. Irgi, plaukiojau išsiviepęs ir rodės, viskas liuks, kol nepasigyriau savo kreiseriu forume. Na, minBOAT (duok Dieve, jam sveikatos), paaiškino, kur ieškot bėdų. Pažiūrėjau-akurat, trancas blogai priklijuotas, vietom akivaizdžios pūslės... Plius truputį leido vandenį per vožtuvą trance. Tai va. Dabar viskas liuks!!! ;)
 #654986   turgis
 24 Vas 2016 15:06
Reikes atidziai apziuret. Gal kazkiek mus gelbeja, kad vien tik elektra plaukiojam ir kazkaip ta transo problema neislindo kai nezinai kur ziuret...Su benzininiais itariu visai kitokios apkrovos ir gal greiciau islenda, ar pastebi pats tas blogas vietas.
 #654988   minBOAT
 24 Vas 2016 15:29
Nėra skirtumo ar plaukiama su elektra ar su pakabinamu varikliu. Blogai surinktoms valtims užtenka ir lietaus vandens niekur niekada neplaukiant! Jei vanduo patenka į plyšius tarp PVC ir tranco, būtinai prasideda puvimo procesas. Jo sustabdyti šansų nėra. Lieka tik keitimas. Esu įkėlęs tranco foto su rodyklėmis pažymėtomis probleminėmis vietomis. Susiraskite šioje temoje.
Žinoma daug blogiau kai savininkas tuo nesidomi. Jau ne vienas atvejis kai benzininis motoras išplėšė supuvusį trancą ir nuskendo... Tai kalbant apie valčių TA, labai abejoju, ar tikslinga ją panaikinti. Juk situacijos ant vandens pasitaiko ir labai sudėtingos! Tada betrūksta pamesti trancą su varikliu. Niekam to nelinkiu. O susirūpinti verta
 #655013   Rolandas19
 24 Vas 2016 18:41
Nu pas mus ir ne wiena meluga ekspluotuojama ir praktiskai nepriziurimos ir dar nekilo problemu bet.... Gal galetum kokia nuoroda ikelti kur galima ta sarasa surasti nes kol laikas reik apsiziureti.
  • 1
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė