Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #654453   PeVilius
 21 Vas 2016 17:45
Tolis rašė:
PeVilius rašė:Jo galiu labai placiai..jei nuo pat pradžios pasakoti, tai labai ilgai užtruks, bet jei sutrumpintas istorujos variantas tai:
Patinka "mušt" žemyn, tai visada dar tekštedavau su galu į vandenį, susitaupiau € ir nunešiau ArvidAsas'ui į "VGK" parduotuvę Kaune. O ten toliau visas tas rankenų nuėmimo subtilybes ir koto pripjovimo technikas jis tau galėtų papasakoti :)

Tubausis rašė:Gal galim placiau apie tuos patrumpinimus?
Pagal ugi darei ar is situacijos isplauke koks turi buti ilgis?
Tiesiog pardodžiau kiek patrumpint ir tiek. Tai yra specialiai nieko nematavau, o paprasčiausiai "iš akies" nustačiau ;-var-var.
 #655177   Tubausis
 25 Vas 2016 17:10
Tubausis rašė:Gaudau su kastinginiu michelu mag pro 601M cast , 6-28 gr, ilgis 1,83 cm. Noretusi kazko preciziskesnio, tokio pat ilgio, kuo trumpesne rankena, minoskem 12- 22 gr. 8-13cm ir lengviesiem dzerkams. Iki kokiu 150 eur. Gal galit kazka rekomenduot?

kokie atsiliepimai apie Major Craft CORZZA CZC-662MH? tiktu mano masalam? jaustus skirtumas nuo mitchelo ?gal kas bandet trumpinti toki varianta?
 #655778   Jurginas
 01 Kov 2016 08:37
Tubausis rašė:Del corzos kaip matau nieks neatsakys...tai gal kas yra bandes 6 pedu avida iki 17 gramu? tinkamas reikalas minetiem masalam? su dzigu nors kiek draugauja?
Turiu AVC66MF, tai su kokiu mag squad 128 prie griežtesnio pakapojimo jau biški lagina, bet man asmeniškai užtenka dar galios tokiam masalui. L-minnow 66 ar pontoon chaos 72f sr man dar 100 % komfortiškai metasi su juo.
Džigui tai taip sakykim tinka, bet tada reiktų būgnelio su kitu valu. Nes tvičui su su 120 cm vobleriais ir džigui su 10 gramų galva kokių 8 metrų gylyje mano supratimu visiškai kito diametro valo reikia. Aišku avidas ne jautrumo įsikūnijimas ir tikrai ne džiginis kotas, bet gerai/pakankamai jį apkrovus guma galima gaudyt. Kauno mariose su 25-30 gramų svoriu dropshotint starkius man jis labai patinka. Arba pakraščiais tarp lapukų kaišiot lydekoms gumą irgi puikiai sueina.
Kadangi tu žiūri į trumpesnį variantą, tai ko gero prie šito aprašymo reikėtų pridėt dar šiek tiek galios. O kad už mitchellą avidas geresnis, tai tikrai pajausi, tą irgi esu išmėginęs, tik ne kastinginį variantą. Paklausi kuo geresnis - ogi viskuo.
 #655832   Tubausis
 01 Kov 2016 16:57
Dekui uz posta. Belieka dabar rast pirkt nebrangiai :) kaip suprantu trumesnis bus kazkiek grieztesnis, su didesniu galios rezervu? Aisku pries perkant butu idomu ant vandens isbandyt. Tiesa, o kaip su metimu?" Ismetineja" pats kazkiek kokius 15 gr?
 #655864   Jurginas
 01 Kov 2016 21:29
Tubausis rašė:Dekui uz posta. Belieka dabar rast pirkt nebrangiai :) kaip suprantu trumesnis bus kazkiek grieztesnis, su didesniu galios rezervu? Aisku pries perkant butu idomu ant vandens isbandyt. Tiesa, o kaip su metimu?" Ismetineja" pats kazkiek kokius 15 gr?
Kad trumpesnis tikrai griežtesnis tik teoriškai pamislyjau, to tikrai nežinau, bet logiška būtų taip galvoti. 15 gramų tai jam pats gazas, su citica 201e visiškai komfortiškai mėtau aerodinamiškus voblerius nuo 7 gramų.
 #656038   Rapolas
 03 Kov 2016 04:47
inf rašė:Jei castas iki 200 eur tai uz Tailwalk niekas dabar geriau nepasiulys.
Labai uztikrintai pasakyta ,o kas gi uzsiima Tailwalk pardavimais ir minimaliu servisu ant LT? Kad galima butu gyvai paciupinet, pasitart, isigyt :-D Ne siaip klausiu, kazkiek susipazines, pora spiningu turiu, bet cast'o nesiryzau siustis, turiu minciu viena spininga persidaryt ;)
Jei konkreciau, tai gal pora alternatyvu galetumet pasiulyt va pvz. tiems 2 kotukams pradziai:
- st.croix avid AVC60mf iki 17.5g , kaina ~190-200€
- st.croix mojobass MJC68mf iki 17.5g , kaina ~130-140€
Kuriais Tailwalk modeliais permustumet? :-D
 #656044   inf
 03 Kov 2016 07:58
Rapolas rašė:
inf rašė:Jei castas iki 200 eur tai uz Tailwalk niekas dabar geriau nepasiulys.
Labai uztikrintai pasakyta ,o kas gi uzsiima Tailwalk pardavimais ir minimaliu servisu ant LT? Kad galima butu gyvai paciupinet, pasitart, isigyt :-D Ne siaip klausiu, kazkiek susipazines, pora spiningu turiu, bet cast'o nesiryzau siustis, turiu minciu viena spininga persidaryt ;)
Jei konkreciau, tai gal pora alternatyvu galetumet pasiulyt va pvz. tiems 2 kotukams pradziai:
- st.croix avid AVC60mf iki 17.5g , kaina ~190-200€
- st.croix mojobass MJC68mf iki 17.5g , kaina ~130-140€
Kuriais Tailwalk modeliais permustumet? :-D
Tiesiog klausimas medus man.
Kaune zvejoklyje yra daug Tailwalk spiningu tarp ju ir castu. Buvo abu Backhoo jei kam reik dvidalio kasto apie 110eur. Sis modelis n kartu smagesnis ir visokiariopai geresnis pradedant visa furnitura ir blanku uz mojo bass. Na ir pats perliukas Gekiha. Siu buvo 4 skirtingi. Tai kazkaip paemus avida i rankas ir si klausimu nekyla ne tik man. Kuomet atvaziavo sie spiningai savo senuka loomi jbr pardaviau iskarto.
Po poros trejeto savaiciu turetu buti dar ir foolrange castu. Tai tikimes bent 8- 10 skirtingu modeliu parduotuveje paciupineti bus. Apskritai Tailwalko po menesiuko pagal plana turetu buti bent 15-20 kotu.
 #656045   Rapolas
 03 Kov 2016 08:05
inf rašė:
Rapolas rašė:
inf rašė:.. Buvo abu Backhoo jei kam reik dvidalio kasto apie 110eur. Sis modelis n kartu smagesnis ir visokiariopai geresnis pradedant visa furnitura ir blanku uz mojo bass. Na ir pats perliukas Gekiha. Siu buvo 4 skirtingi. Tai kazkaip paemus avida i rankas ir si klausimu nekyla ne tik man. Kuomet atvaziavo sie spiningai savo senuka loomi jbr pardaviau iskarto.
Po poros trejeto savaiciu turetu buti dar ir foolrange castu. Tai tikimes bent 8- 10 skirtingu modeliu parduotuveje paciupineti bus. Apskritai Tailwalko po menesiuko pagal plana turetu buti bent 15-20 kotu.
Tai vistik ar buvo ,ar darbar turite kažką iš cast'ų. Domintų Gekiha :-D
 #656055   Rapolas
 03 Kov 2016 09:18
Beje dėl AVID-o...
Jurginas :gutgut
Labai neblogas buvo parašytas jo komentaras. Nenuvertinčiau šito koto (ir blanko). Persidarinėju iš spininginio AVS 60MF. O praleidau per savo rankas jau nemažai kastinginių kotų.. tai nuomonę šiokią-tokią:D turiu. Turiu ir su kuo palygint..
Problema didžiausia yra tame, kad norima gaudyt ir vobleriais (tvičinginiais) ir džigaut ,ir blizges švaistyt ,o dar ir su sukrėm žaist :-D
Nėra vieno tokio koto ir nebus.. Jei bus gerai su vienais masalais, bus prasčiau su kitais, o gal būt visai ne kas- su trečiais.
Beje, tas pats ir su- multikais.. :-D ten da viskas ženkliai painiau.. :-D
 #656056   Rapolas
 03 Kov 2016 09:36
Tubausis rašė:O kaip su ilgiais? Nematau kazkaip sesiu pedu...
Šešių pėdų- deficitas. Kodėl? Ogi, kad "tvičingistai" daugiausia tokio ūgio (arba mažesni).
Ką daryti? Ogi, keisti tvičingo techniką ir nedaužyti masalų kotu žemyn kaip sportininkai nuo "platformų" , o normaliai tampyti nuleistą kotą (kiek leidžia galimybės) šonu :-D Tuomet, ir 68 dydžio kotas bus visai neblogai :-D o džigui žiūrėk- dar ir per trumpas :-D
 #656062   inf
 03 Kov 2016 10:01
Turim dabar Gekiha 3 variantus. Trumpu ner. 6 pedu tikiuosi bus is Fullrange serijos. Uzsakinejau juos, ar gausim nzn dar.
Kas del trumpumo, tai cia jau skonio reikalas. Cia jokio tikslo gincytis ar irodineti savo tiesas. Ilgas toliau meta ir geriau laiko zuvi, trumpas lengvesnis ir patogesnis tiek transportuoti tiek ir darbui.
Kas del Avid, tai mano subjektyvia nuomone, siuo metu, sie kotai turi du pliusus tai pilna gama tiek ilgiu tiek gramaturu ir garantija. Minusai - technologiskai atsilikes. Tiek blankas tiek furnitura nebestebuklas -o, kaina kartu su doleriu deja tik didejo. Man asmeniskai labiausiai akis bado ziedeliai, lyg ir dzigine (tiek fast tiek x-fast)- per plona ir minksta tvicui (mano nuomone) galune . Jei kabintis dar labiau tai rites laikiklis su sriegiu po delnu, kuri vis daverst reikia.... jautrumas tikrai ne uz 200eur...
 #656066   Rapolas
 03 Kov 2016 10:23
Dėl Gekiha ,aišku. O kaip su bassine serija DEL SOL?
Dėl Avido dar..
Tvičui, kalbėt apie jautrumą kaip ir nėra prasmės, o liaunesnė viršūnėlė- pliusas džigaujant. Dėl technologinio "atsilikimo" irgi turiu abejonių, nes kotų gamintojai gan sparčiai grįžinėja prie "stiklo" ir didina jo kiekį struktūroje.. Taip, furnitūra galėtų būti geresnė ir šiuolaikiškesnė ,nu bet yra kaip yra :-D
 #656075   inf
 03 Kov 2016 11:33
Del avid, tai paskutiniu metu anglies pluosto apdirbimas taip istobulejo, kad kalbeti apie SCIII angli (avid) ir jos privalumus nelabai turetu buti paprasta. Kuomet gamintojai ismoko visus tris blanko sluoksniu padaryti anglinius (gloomis GLX ir St.Croix SCV ur velesni), visi senesnies anlgies blankai gali konkuruoti tik kaina (neskaitant specifines zukles, kuri mum mazai aktuali). Dabar beveik 100proc anglies kotus su aukstu tamprumu ir standumu (angl. hihgt modulus ir hight tensile strenght) padaro ir kinieciai. Stiklo pluosto ar daliniai kotai turi labai auksta tampruma, taciau su standumu jiem nekas. Senesni grynos anglies kotai turi auksta standuma, taciau su tamprumu jiem nekas. Del to ir buvo blaskomasi su tuo stiklu. Dabar to nebereik, nes su 100g sverianciu angliniu kotu gali pakelti (jei tik jegos leis) niolikos kg svori ore. Deja Avid jau labai toli nuo to...
 #656079   Rapolas
 03 Kov 2016 12:10
inf rašė:Del avid, tai paskutiniu metu anglies pluosto apdirbimas taip istobulejo, kad kalbeti apie SCIII angli (avid) ir jos privalumus nelabai turetu buti paprasta...
Aišku, kad nepaprasta... :-D
Aš pats kažkada išpardaviau savo spininginius AVID-us ,kad išbandyt aukštesnės klasės modulius, o taip pat ir kitus gamintojus, ypač japonus. Bet kai persimečiau į "kastą" ,tai vėl kažkaip teko sugrįžt ir pradėt nuo St.Croix'ų.. nu ir man jie visai dabar patinka, ypač universalumo prasme, tiesiog, reikia tinkamai išsirinkt savo žūklės sąlygom (ir masalam :D)atitinkamą ir tinkamą modelį :-D
Nu bet paieškos dar tęsiasi (o kaip be jų ) ,tiesa, išbandžiau ir Major Craft'ų (Volkey seriją /3kotus)- nepatiko ,dabar galvoju, kad kažką iš Tailwalk'o asortimento dar reiktų pačiupinėt ,neapsisprendžiu, ar DELSOL ar GEKIHA :-D
 #656161   Rapolas
 04 Kov 2016 09:05
Aišku, kad verta palaukt (tiesa, o kam laukt, taulos CT jau gi yra pardavime ) ,smagu ,kai ritukės kaina (129usd) per nepilnus metus nukrenta iki vieno AVAIL'inio būgnelio kainos.. :-D
p.s.: indomu ,kuom kiniečiai atsakys ,teks musiau pingint haib'us :-D
 #656293   Sportininkas
 05 Kov 2016 14:56
Gal pasiulytumet rite sukama kaire ranka, kota ir pinta vala pradedanciajam kastingu? Gaudau nuo kranto tiek upese tiek karjeruose ir tvenkiniuose. Vobleriam twitchint kota turiu, galvoju apie sunkesnius masalus "jerkus" ar panasiai. Tad nutariau bandyt ivaldyti kastinga. Mazdaug iki 70g ar panasiai. Biudzetas apie 300 euru plius minus.
  • 1
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė