Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #656713   blight
 08 Kov 2016 11:25
hoples rašė:nu gays, sustumiama. lyg nei vienas nesupratot.
Nu aš gi nepiktai, dėl to gėjais :koliorava vadinti tikrai nebūtina :lol:
Grumzdukas rašė:Kokios gramatūros kotus naudojate jūs? Ar daug atsargos pasiliekat viršutinei ribai? Jei gaudysiu 1,5-6g plūdelėm max 10g plūdėm ar pakaktų 4-15g išmetimo koto (pataria vienas žmogus nenusilengvinti) ar geriau su atsarga ir imti 5-20g? Pagrinde gaudysiu mažom plūdelėm, norisi kad būtų smagu su tokiom operuoti, bet pagalvoju ar nebus su liaunu kotu problemų bandant susidoroti su stambesniu lynu ar karosu. :roll:
Match'as ne spiningas, tiek daug dėmėsio ant jo rašomai gramatūrai tikrai nereikia skirti dėmesio :-D Tavo sąlygom kaip supratau labai tolimų metimų tikrai nereikia, tai tokiu atveju tikrai imčiau "lengvesnį", bus smagesnis, iki 10gr tikrai jam nieko nenutiks, neklausyk ką sako - nereikia ten tokio rezervo :-D
 #656718   Grumzdukas
 08 Kov 2016 11:48
Na valas bus pagrindinsi bus 0,2-0,22 mm pavadėliai 0,1-0,18 mm. Aš niekad neplėšiu per prievartą žuvies, o lengvai traukiu, kiti žiūri akis išsprogine ir nesupranta ko aš taip ramiai ir atsipūtęs traukiu. :) Tik va gaudant žolėse, kartais reikia rimčiau pavaldyti žuvelioką, čia ir nenoriu pralošti.

Na tai ok reiks pasidairyti ir lengvesnių kotų iki 15g. Mačiau tubertini siūlo http://www.gelezinislydys.lt/home/1171- ... -420_light įdomų variantą.
 #656732   St.Darka
 08 Kov 2016 12:39
Siaip jei kota naudosi pagrindiniai paskirciai t.y.wagler tipo pludes tai nusiploninti koto nepatarciau, nes siais laikais kai yra visokiu craluso kur jautruma galima susireguliuoti iki begalybes, o atsarga tureti visada gerai. Beto match kotas is principo yra metikas tai ir su lengvesnem pludem didesniu problemu tureti neturetum.
As naudoju iki 20g kota, 0.18 0.2 valus ir tikrai jauciuosi komfortiskai pakankamai placiam diapazone.
 #656759   Raupsuotas
 08 Kov 2016 16:06
Grumzdukas rašė:Na valas bus pagrindinsi bus 0,2-0,22 mm pavadėliai 0,1-0,18 mm. Aš niekad neplėšiu per prievartą žuvies, o lengvai traukiu, kiti žiūri akis išsprogine ir nesupranta ko aš taip ramiai ir atsipūtęs traukiu. :) Tik va gaudant žolėse, kartais reikia rimčiau pavaldyti žuvelioką, čia ir nenoriu pralošti.

Na tai ok reiks pasidairyti ir lengvesnių kotų iki 15g. Mačiau tubertini siūlo http://www.gelezinislydys.lt/home/1171- ... -420_light įdomų variantą.
Žiūrėjau tavo nuorodą. 4.20m ilgio ir 193g svorio :ks> Manau pagal pinigus geriau tikrai, tikrai nerasi. Tik pirk ir daug negalvok.
 #656786   kitas
 08 Kov 2016 19:47
Gramzdukui, jei taikinys yra šapalai, lynai, o tai galingos žuvys ir su jomis kautis rekomenduočiau kotą su išmetimu 5 -25 gr. Taip pat su tokiu kotu normaliai gaudysi kuojas ir karosus. Kas dar liečia koto išmetimą, tai iš savo praktikos galiu pasakyt, kad smagiausia metasi sistemas kurios sveria pusę koto išmetimo deklaruojamo svorio.
Kas liečia plūdžių svorio pasirinkimą, aišku visi norėtume pačios lengviausios sistemos, bet stovinčiame vandenyje jos neturėtu veikti nei bangos, nei povandeninės srovės...to išvengti padeda valo skandnimas, ko lengvesnė sistema to sunkiau skandinamas valas....aišku upėje kiti dėsniai
 #656788   kitas
 08 Kov 2016 19:49
p.s. ko greitesnė meškerės akcija to taiklesnis metimas
 #656840   Grumzdukas
 09 Kov 2016 08:40
Sveiki, buvau susigundęs tubertini xenia, kotai lengvi, bet vietoj turėjo tik 3,9m 4-15g, papurčiau gal nieko toks, galvojau lauksiu kol gaus 4,2m. Kitoj vietoj radau okumo solytron 4,2 5-25g tai šitą ir pasiėmiau. Sunkesnis nei tubertini xenia, bet manau neprašoviau. Plius kotus taisantis meistras sako okuma deda geresnį angly, o tubertini ale prastesnę ir nemažai atneša taisymui, kiek tiesos neaišku. Bet kai sakant lengvumas už dyka neateina, deda plonesnes sieneles ir jei anglis ne geriausiai tai ir kotas trapesnis, o už gerą kotą eina atitinkama kaina. Dar čiupinau tubertini eclipsia 4,2m išmetimo nepamenu berots 5-20g plius minus. Tai gan smagus pasirodė bet ir kaina 100+€ tai čia kita klasė ir reiktų daugiau už tokią kainą papurtyti..

Įdomu ar tubertini vardas turi kainą užsilaužęs ir kaip jo kokybė? Shimano automatiškai mokam daugiau vien už vardą..

Rututę prigriebiau ir pigieną 5:1 perdavimu su plačiu sekliu būgneliu plius atsargoj grafitinis gilesnis ~30€, buvo salmo modeliukas su 7:1 perdavimu, bet kaina arti 60€ ir tik vienas gan gilokas būgnelis, tai susilaikiau nuo šito.. Jei trūks greičio tada pasižiūrėsiu kažką su 6:1. Bet kokybiškų ričių su 6:1 ekonominėj klasėj nelabai yra, o dėti ant plūdinės 2X brangesnę ritę nei kotas neaišku ar verta, jei paprasta ritutė 5:1 turi gerą stabdį manau dirbs savo darbą..
 #656843   blight
 09 Kov 2016 09:44
Grumzdukas rašė:Rututę prigriebiau ir pigieną 5:1 perdavimu su plačiu sekliu būgneliu plius atsargoj grafitinis gilesnis ~30€
O kokią pasiėmei? :-D Šiaip jeigu iš tu visų piguvų, tai labai neblogas variantas yra Tica Cambria. Plastmasinė jin visa aišku, bet būgnelis metalinis. O kas įdomiausia, tai kad viduj sistema kaip ir kitų brangesniųjų Tica modelių - būgnelis stumdomas ne dėka įprastos S formos detalės su griovuku, o vietoj jos - išlietu ritės korpuse grioveliu (Intelligent Oscillating system). Tai už tokią kainą aš abejoju ar kokia kita ritė tarnaus ilgiau:
http://www.zvejoklis.lt/pludine-zvejyba ... ly-fd.html
 #656912   kitas
 09 Kov 2016 19:15
sveikinu įsigyjus visai neblogą meškerės kotą, pats su tokiu tris metus atgaudžiau ir ruošiuosi ketvirtus atvaryt, jokių problėmų....
Dėl rytės, tas 6 ir didesnis perdavimas nėra toks jau didelis gėris koks yra piešiamas. Valo suviniojimo greitis ne tiek kartu padidėja kiek pasunkėja rankenėlę sukt...jei jau rinktis ryte su 6.1 ar didesniu perdavimu, tai geriau jau dėt 4000 su 5,1.
 #656938   Grumzdukas
 09 Kov 2016 21:25
kitas rašė:sveikinu įsigyjus visai neblogą meškerės kotą, pats su tokiu tris metus atgaudžiau ir ruošiuosi ketvirtus atvaryt, jokių problėmų....
Dėl rytės, tas 6 ir didesnis perdavimas nėra toks jau didelis gėris koks yra piešiamas. Valo suviniojimo greitis ne tiek kartu padidėja kiek pasunkėja rankenėlę sukt...jei jau rinktis ryte su 6.1 ar didesniu perdavimu, tai geriau jau dėt 4000 su 5,1.
4000 svers kaip karvė.. Tai čia ne sprendimas.. Spinigui naudoju 6:1 jokių problemų.. Tai nematau kas čia sunkaus pasukti rankenėlę.. Nors vienam forume vienas patyręs plūdininkas minėjo, kad visą dieną atgaudžius su rite turinčia 7:1 paskaudo riešą.. Bet čia gal įprast reik, arba daugiau info šaltinių susirasti kaip kitiems.. Na arba plūdininkai slabakai. :-D
 #656946   kitas
 09 Kov 2016 21:55
ant tokio koto buvau uždėjęs trijų skirtingų svorių rytes, geriausiai jaučiausi meškeriodamas su sunkiausia iš jų. Po pusdienio meškeriojimo pakeitus tą sunkią ritę į praktiškai labai lengva, nebepažinau meškerės, net sunku buvo damest į tašką kurį nesunkiai pasiekdavau su tą tipo gremėzdiška....po to ant jo uždėjau 3000 aplausa, viskas normaliai, bet man norėjosi truputi didesnės, gal kad pats didelis, tad šiemet tam kotui nupirkau ecusimą 4000, balanso nežiūrėjau, bet jaučiu bus pats tas.
Jei idomu, savaitgali galėsiu surašyti visu naudotu ryčių svorius...
 #656956   Raupsuotas
 10 Kov 2016 06:27
Sakoma: "pagal Jurgį ir kepurė". Vyrai nepainiokime kelių dalykų - jėgos, užmetimo tikslumo , nuotolių ir pn. dalykų. Supraskime vieną dalyką. Yra ritės skirtos žvejoti jūrine įranga, dugnine, museline ar plūdine meškere todėl ir labai šaunu kada viską parenkame pagal reikiamus parametrus. Kokia bus žvejyba su spiningui skirta rite ar koks bus aukšlių žvejojimas su dugnine meškere. Todėl nepamirškime šito prieš darydami pirkinius. O ūgis, jėga čia ne prie ko. Greičiau požiūris ir teisingai parinkta taktika. Pastarieji faktoriai ir suteiks Jums malonumą būsimose žvejybose :/braj;
 #656962   Grumzdukas
 10 Kov 2016 08:31
Balanso aš nelabai žiūriu, nes kad išbalansuotum ilgą kotą reiks daug svorio.. Na bent ant spinigo taip darau, kad renku lengvą komplektą. Su šituo bus matyti kai pažvejosiu. Teoriškai jei laikai kotą ties ritės tvirtinimu balanso niekad nepasieksi.. balansą gali pasiekti, tik jei kotą laikysi aukščiau ritės tvirtinimo..
 #657002   vyrgaz
 10 Kov 2016 12:43
Grumzdukas rašė:4000 svers kaip karvė..
Šitoj vietoj drįsčiau pasiginčyti- dažnu atveju 3000 ir 4000 ritės skiriasi tik būgnelio dydžiu, o to paties modelio ričių mechanizmas toks pats..Taigi 4000 ritė už mažesnę gali būti viso labo 10-20 gr sunkesnė..
Pvz. garbolino; tas pats yra ir su ecusima 3000vi..
 #657034   kitas
 10 Kov 2016 18:24
Siguti arba Raupsuotas, kiek pamenu pats ant matchu buvai, o gal tebesi užsidėjes spinigines ryteles stradikus, tai jei nesunku ir papasakok kokia tai žvejyba buvo ar yra ant plūdinės meškerės užsidėjus spiniginę rytę. Prašau.
 #657049   Sokratas
 10 Kov 2016 19:50
kitas rašė:sveikinu įsigyjus visai neblogą meškerės kotą, pats su tokiu tris metus atgaudžiau ir ruošiuosi ketvirtus atvaryt, jokių problėmų....
dėl ryto kaip ir aišku.... O vakare kokia geriau?
 #657054   kitas
 10 Kov 2016 20:39
Atsiprašau, bet aš nekaltas, kad pas jus žodis rytė tariasi ritė
 #657056   hipy
 10 Kov 2016 20:45
aplinka kalta... :-D
 #657076   Raupsuotas
 11 Kov 2016 06:32
kitas rašė:Siguti arba Raupsuotas, kiek pamenu pats ant matchu buvai, o gal tebesi užsidėjes spinigines ryteles stradikus, tai jei nesunku ir papasakok kokia tai žvejyba buvo ar yra ant plūdinės meškerės užsidėjus spiniginę rytę. Prašau.
Kažką painiojate arba mano info tur būt buvo ne visai tiksli nes aš turiu tris shimano rites (viena skirta dugninei ), o kitos abi plūdiniai žvejybai. Dugninė ritė iš 2000 serijos, o likusios 1000-tinės. Kadangi žvejoju itin lengvu (sveria vos 140gr.) matchu (ilgis 14pėdų) tai niekuomet nedėsiu sunkių 3000 ar 4000 tūkstančių serijos ričių skirtų karpių ar spiningavimo žvejybai. Man tai būtų per sunku ir tuo pačiu nepatogu :ks>
P.S. Pasitaikius progai įkelsiu savo ričių nuotraukas :/braj;
 #657079   kitas
 11 Kov 2016 07:08
Ačiū už atsakymą, db jau supratau, kad ričių dydį skirstai pagal meškeriojimo būdą, o aš pagal meškerės galingumą. Gal iš šono profų akimis žiūrit ir kvailai atrodo mano meškerė su 4000 rite, bet aš jos net neįsivaizduoju su tūkstantine, o renkantis tolimojo užmetimo meškerę aklai nesiorentuoju tik į jos svorį, man svarbu ir jos akcija, rankena, rytės laikiklis irgi ne paskutinėj vietoj, be abejo pirmiausia renkantis kotą žinau kam jį renkuosi, lynams ar aukšlėms gaudyti.
 #657083   Raupsuotas
 11 Kov 2016 09:23
Nepasakysiu nieko naujo jei parašysiu, kad kuo liaunesnis kotas tuo maloniau žvejoti. Aš žvejoju, renkuosi įrankius kuo minkštesnius, lengvesnius tam, kad turėti daugiau malonumo. Vadovaujuosi tuo principu, kad geriau didesnis malonumas nei žvejyba kuolu tam, kad nepabėgtų tie vieninteliai monstrai. Nors kai pagalvoji - ne visada ir stambi žuvis atitrūksta nuo lengvų, plonų sistemėlių ar liaunų kotų. Esu per ilgametę žvejybą turėjęs visokių žuvies sugavimo dydžių tačiau dėlto nesu gyvenime sulaužęs nei vieno koto ar jo viršūnės. Ir šiaip manau, kad teisingai elgiantis su kotu jo sulaužyti neįmanoma, kokia žuvis beužkibtų. Galimas tik valo nutrūkimas ir ne daugiau :/braj;
 #657088   kitas
 11 Kov 2016 10:26
dėl šito nieks nesiginčija, net ir gamintojai pradėjo gaminti liaunesnius kotus todėl kad smulkėja mūsų gaudoma žuvis, o mes ją gaudydami patirtume tą patį malonumą....esu gaudęs ir su labai liaunais, tai užkibus stambesniam lynui jau nebe malonumas, o stresas buvo.
p.s. tas kotas okuma solitronas nei ten kuolas nei sasiska, su juo mano ispūdingiausias laimikis 2,2 kg amūras, 0,12 pavadėliu ir 14 nr kabliuku.
 #657091   St.Darka
 11 Kov 2016 10:46
Daug kas priklauso ir nuo zvejybos vietos, nes man pernai ant slieko paeme 1.5-2kg karpis. Iki 20g irankiu traukimas beveik nevaldomas, kai tvenkinio krantus juosia pakankamai plati ajeru juosta, o tu sedi siaurame koridoriuje.
Siaip iki 20g kotas pakankamai universalus gaudant lynus,karsius ar upeje paleidziant plude ir tikintis ziobrio ar sapalo. Jei pagrindinis taikinys kuojos su plakiais tai jau gerokai per grubus kotas.
 #657095   kitas
 11 Kov 2016 11:10
kartais ir gamintojai ant jų užrašo pievas, kai rinkausi kotą irgi ieškojau iki 20 gramų, bet renkantis krautuvėje iš keturių tas solitronas pasirodė smagiausias tai ir užmerkiau akis į tą užrašą iki 25....praktikoje 100gr kuojytę juo traukdamas jau jauti kad netuščia kabliuką persitempi.
 #657114   Raupsuotas
 11 Kov 2016 13:18
Apie šitą kotą kalba eina? http://viskaszvejui.lt/preke/3/778/mesk ... match.html

Jei taip tai jis man per grubus. Jei kitas tuomet ir vertinimas kitas. Žuvis iki kilogramo beveik visas aplamai didelis malonumas traukti 4-5metrų botu. Liaunumas, lengvumas, amortizavimas traukiant. Jokių ričių, jokių papildomų svorių - tikras malonumas. Matchu jau kiek būtų primityvoka.Tačiau tai kiekvieno pasirinkimas ir aš jį gerbiu :/braj;
 #663044   Edvinasnnn
 30 Bal 2016 11:14
Kolegos gal galit parekomenduot kokia bolonine meskere 7m arba 8 m , kad butu geras kainos/kokybes santykis ?
 #663106   Raupsuotas
 01 Geg 2016 05:22
Daryk užsakymą per katalogą :/braj;
 #663383   Kykas
 03 Geg 2016 20:14
Imant match tipo meškerytę universaliam naudojimui. Geriausiai 4,20m. Kurią geriau imt? O gal kokią kitą?
http://www.zuklesprekes.com/pludine-meskere-xenia-light
http://zuklys.lt/meskeres-lt/pludines-m ... 20-lt.html

Ritė tokia bus ok ar kitos pasidairyt?

PS. iš paskutinių 3 temos psl išvadas pasidariau, bet ar jos teisingos?
 #663431   Raupsuotas
 04 Geg 2016 06:27
Kykas rašė:Imant match tipo meškerytę universaliam naudojimui. Geriausiai 4,20m. Kurią geriau imt? O gal kokią kitą?
http://www.zuklesprekes.com/pludine-meskere-xenia-light
http://zuklys.lt/meskeres-lt/pludines-m ... 20-lt.html

Ritė tokia bus ok ar kitos pasidairyt?

PS. iš paskutinių 3 temos psl išvadas pasidariau, bet ar jos teisingos?

Na aš esu labai išrankus kotams ir keliu jiems aukštai reikalavimų kartelę bet šis variantas tikrai labai, labai neblogas.Kalbu apie Xenia Light ir tik 4.20m. Imponuoja koto svoris. :gutgut :gutgut :gutgut Būtų gerai tokią pažiūrėti vietoje, paimti į rankas ir pn. Kas liečia ritę tai tokiam kotui žiūrėčiau gal truputį geresnę, t.y. brangesnę ir greitesniu perdavimu, ir pn. Finale turėsi puikiai sukomplektuotą įrangą. Linkiu greičiau įsigyti ir išbandyti naują produktą :/braj;
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė