Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#64131   Sokratas
 02 Lie 2008 20:31
galbūt, galbūt, ....aš tiek svaidyti neturiu kantrybės...arba kimba, arba ne :)

#64135   jarwa
 03 Lie 2008 06:03
Neturi kantrybės... :?: :?: :?: ,net niekingom 4 val...ir vistiek pagauni??? - laimės kūdikis :!: :lol: :!: ,pavydžiu juodai :-D

#64136   Xrapas
 03 Lie 2008 06:19
zacis rašė:... is serijos Aspire RA, Stradic FB , Technium FB kazka butu galima nugriebti :cool: Laukiu nuomoniu :)...
Techniume- guolio ant pagrindinio dantračio gali pasigesti, ypač jei gaudysi sunkiais masalais. Ten plastikinė įvorė :neutral: .
Aspire nebandžiau, o STRADICFI galiu tik pagirti.

#64138   Xrapas
 03 Lie 2008 07:06
HIPIS rašė:... Nesenei man i rankas pakliuvo tokia ritele.. Shimano Sustain 1000FD... svoris 222 gr.made in Japan.. Taikiciau ja prie G.L.842. Ja man pardavejas labai gyre. Pradine jos kaina :shock: grazi :lol: buvo.. Bet nuolaida, pasiule, dar grazesne.... PIGIAU..nei stradikas gautus :shock: Tai mane ir suneramino.... nes nuolaidele nu super...kazi kas ja nuleme...
Šitą aprašymą, matyt, esi skaitęs?:
http://www.tackletour.com/reviewshimano ... 100fd.html
Iš atsiliepimų- normali ritė... :donknow'
Kas dėl tau siūlomos kainos- pardavėjų altruizmu nelabai tikiu, todėl tam tikra loterija yra :-D
Į vidų, aišku, neįlysi, bet jeigu susigundysi imti, pamėgink kiek įmanoma geriau patikrinti.
Man, pavyzdžiui, viena tokia "akcijinė"- Japonijos rinkai skirtas Twinpower SR 2500 iškrėtė nemalonų siurprizą: žvejodamas aptikau, kad mechanizmas garsiai stuksi vyniojant prie tam tikros apkrovos :evil: . Gerai, kad parsiųsta buvo iš rimtos kompanijos, be didelių atsikalbinėjimų priėmė garantiniam remontui. Remontavo SHIMANO gamyklos meistrai- problema pasirodė pakankamai rimta, nes pakeitė praktiškai pagrindines mechanizmo detales... :lol:

#64201   HIPIS
 03 Lie 2008 19:04
Dekui us info. Xrapai... :gutgut . Nu dabar ir as galiu kaika apie sia ritute pakalbet... kaip sakoma siek tiek pasismaukiau prie riciu stendo.. :-D .ir nieko alternatyviai,vien is pasukiojimu ir paklibinimu, kokybisko, nerades paemiau Sustaina....Namuos iskart issigroviau....nu megejas as taip daryt.. :cig. .Nu ka, kolkas gan malonei nuteikia, visa konstrukcija lyg tai ir protingai sumeistravota,nieko neprikipsi. guolai visur kur reik..7 nu gal kiek ir perdaug tokiam dydziui... Sutepimas protingai saikingas.... korpusas bandytas kaskiektai hermetizuot... Bet guolai dauguma atviro pobuzip... kazi kodel. :donknow' .... Sukasi ypac svelniai.... bet tai budinga Simanams... Katik aptikau ja viename soope.. praso 249 zaliu.. :roll: .. Teko sendien, kaip sakoma, lauko saligomis,isbandyt.... nu ka galiu, is tokios trumpos patirties pasakyt... vediklio guoliuks biski slama....patikrinus paaiskejo...tepaliukas matyt isgaraves, sutepus viskas baigesi.... Teko ir su keliolika zuvyciu susitikt,... matyt tinkama koja islipau is lovos.. :jeheje: . pagrinde eseriukai bet..... ikirtau ir 41 cn margi :/nu/n/x bei panasaus sudejimo sapaliuka.... Rituke susitvarke be priekaistu, stebetinai daug galios beturinti, mazyle,.... ir dar atsizvelgianti i jos dydi ir gan nemenka perdavima.. Zodziu kolkas nieko blogo pasakyt apie sy modeli negaleciau, us tuos pinigus manau.... man pasiseke.. ;-var-var. . O del kainos ....ji jau daugiau kaip penkis metus parduotuvei pragulejo ir niekas ja matyt nebuvo susidomejas,tad pardavejas tiesiog pamane kad ja paemes i bala puole... o kai as parodziau susidomejima , ...tai ir suskydo.... :-D

#64202   HIPIS
 03 Lie 2008 19:09
Na ir dar pridesiu....estetiniu poziuriu,tikrai, nedaug taip vykusiai sudetu ritukiu pasitaiko ;uolrait

#64215   Sokratas
 03 Lie 2008 19:40
nifiga sibie , kažin kas būtų, jei aš išsiardyčiau :) ir dr naują daiktą. Kartais bandau ir aš, kai nebeina pasukti rankenikės, bet surinkti nebeišeina. Tai spyrokliukė kokia atsiranda nukritusi iš kažkaur, o kur jin buvo, pats dievas bežino...., tai guoliukas pasidalija į 14 dalių, tai dar kas :)

#64230   Rimasx
 03 Lie 2008 20:22
Jo atrodo nesudetingas mehanizmas ,bet kasko kaskas netaip susideda,ir daliu lieka [oj-me:

#64236   HIPIS
 03 Lie 2008 20:47
As prates.. ../;nzv . kaip sakant per klaidas ir ismoksti...Suskaiciavau netaip senei savo turetu riciu dezutes..42 vienetai :shock: patc nustebau kiek bapkiu, kaskurtai, nuo 1990 sukises i tai. :roll: .. O dezutes saugodavau tam kad ant ,senesniuju, ju budavo riciu breziniai o veliau tiesiog is yprocio..... Seip tai visiems patarciau to ismokt... juk masinas daug kas mokat siek tiek pasiremontuot.... cia tas pac ,svarbu pastabumas ir tiek . Isardzius keles ritukes, tiesiog imi suprast ju konstrukcija ir veliau, tereikia kaikuriuos niuansus tik isimint,,.. ir viskas ciki............... ps. as savo darbines rites profilaktiskai valau,pertepu kaskur 3-5 kartus per metus...manot perdaug.... nu kaip paziuresi....zvejoju vidutiniskai spimingu 3 d. per savaite.. buna ir daugiau :-D .. visa kita laika ....valdo mane museline.. :cool:

#64255   Xrapas
 04 Lie 2008 06:58
HIPIS rašė:...Bet guolai dauguma atviro pobuzip... kazi kodel. :donknow' ...ji jau daugiau kaip penkis metus parduotuvei pragulejo ...
Čia, matyt, ir atsakymas: tavo ritėj stovi greičiausiai A-RB tipo (atviri) guoliai, instrukcijoj turėtų būti tai pabrėžta :lol:
S A-RB (hermetiškus) Shimano, berods, pradėjo dėti į brangesnes rites nuo 2006 metų :donknow' .

#64273   Xrapas
 04 Lie 2008 11:00
HIPIS rašė:... us tuos pinigus manau.... man pasiseke.. ;-var-var. . O del kainos ....ji jau daugiau kaip penkis metus parduotuvei pragulejo ir niekas ja matyt nebuvo susidomejas,tad pardavejas tiesiog pamane kad ja paemes i bala puole... o kai as parodziau susidomejima , ...tai ir suskydo.... :-D
Nežinau, kiek mokėjai :roll: , bet šiandien žiūrinėjau būtent tą modelį "RivaGris" parduotuvėje. Guli irgi matyt dar nuo tų laikų, kai USD brangus buvo :-D Kaina pareikšta gan rimta, 1175 Lt (su atsarginiu būgneliu). Dėl įdomumo mėginau derėtis- nusileido iki 1012 Lt., bet žemiau- jokių suskydimų :-D

#64276   HIPIS
 04 Lie 2008 11:13
550 LT. :-D +mini paslaugele :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 HIPIS. Iš viso redaguota 4 kartus.

#64278   HIPIS
 04 Lie 2008 11:15
Tegu paguli dar pora meteliu.... toda gal ir suskys.. :lol:

#64280   HIPIS
 04 Lie 2008 11:27
O rimciau, tai as jo nuo juros puse parsiveziau, manau sio modelio nepaklausuma daugiausiai leme, kitokie to krasto riciu dydziu standartai. Nu tikrai, kalbant su to krasto zvejeis, tikrai mazai kam dasunta, ka galima veikt su 1000 ritele... nebent vaikui ant meskerytes, karosiukams ...... o cia bicas an spino ja kabina.... o dar ir us toookias bapkes :-kvankt .

#64747   HIPIS
 12 Lie 2008 10:08
Vakar vienoje parduotuceje uzmaciau ritele...Daiwa Saltist GEKKABIJIN 2004 ...( cia lietuvoi. nors ja jau ankciau klaipedoi irgi maciau) http://www.excite-webtl.jp/world/englis ... N&wb_dis=2 http://www.bass.jp/reel.php?c=reel&mode ... 0652638098 Paliko nebloga yspudi.... super negilus bugnelis, pati vos 195 gr. ant UL. butu pasaka... Aisku siam sezonui man visko per akis... bet atejus ziemai.. kai ir kainos visu riciu buna kitos... gal ir susigundiciau.. :roll: :lol: taigi pamaniau, jei ji jau lietuvoi, tai gal kas ja jau ir turi.... o gal ka kas yra nugirdes... ar skaites..( as angliskai neka raukiu.. :( taigi google nelabai padeda).... butu malonu isgirst ir jusu nuomones, ar vertas daiktas uzji prasomu bapkiu... un lietuvos praso 999lt. ziema aisku kokia 30..40..procentu pigiau gautus...
Paskutinį kartą redagavo 1 HIPIS. Iš viso redaguota 12 kartus.

#64748   ramkis
 12 Lie 2008 10:25
[quote="HIPIS"]Vakar vienoje parduotuceje uzmaciau ritele...Daiwa Saltist GEKKABIJIN 2004 ...( cia lietuvoi. nors ja jau ankciau klaipedoi irgi maciau)
jei kerti ruskai truputis info yra cia http://www.rosfishing.ru/catalog/index. ... T_ID=15779

#64750   HIPIS
 12 Lie 2008 11:29
Aciu dievui, rusu man, antra kalba.. :-D Nu o gal kas ja ,kaip sakant, lauko salygom yra bande.... ,,,ACIU UZ NUORODA,,,,.. -:saliut

#64923   Skridžas
 15 Lie 2008 10:53
va laukiu nesulaukiu kada gausiu robi zauber 3000,bet dabar mn dar klausimas toks yra aš planuojiu neužilgio pereiti ant pintukio tai sakau gal reiktu ziurėti kasaka tokio kas tinka ir tam ir tam valui? nes kiek supratau tai zauberis 3000 tik su paprastu? ar kas nors žvejojiot ir su pintukiu?
žodžiu noriu iš ryobi serijios kad butu nes kiek supratau patykimausias laikrodis :roll:

#64926   ramkis
 15 Lie 2008 11:13
žodžiu noriu iš ryobi serijios kad butu nes kiek supratau patykimausias laikrodis :roll:[/quote]
Pilnai gali 3000 zauberi naudoti pintukui, bet gal geriau patarciau exia, turiu ir ta ir ta, tai exia 3000 naudoju pintuikui ir sunkesniam darbui, o zauberi esu paruoses ir tam ir tam, ir taip jau keli sezonai. Jokiu problemu nemaciau :lol:

#64927   Skridžas
 15 Lie 2008 11:25
AA TAI NURAMINAI REIKIAŠI NMEKEISIU NUOMONĖS NES BISKI BUVAU NUCIUPES PASIUKIOTI TAI IR DARBAS I DIZAINAS MAN PREI SIRDEIS BET VA NIEKAS NETURI O KAS TURI NORI ŽVĖRISKAI,VINIOJ PARDĖJ VILNIUJ TIK YRA 339 KAINA ATIDUOSM SAKĖ UZ 300,BET VA AŠ KELIAS VIETAS ESIU UŽČUOPES KUR BISKI PIGAU BUS KOKIU 100 LT TAI IR LAUKIU BET MATIT NEISTVERSIU IR PIRKSIU BRANGAI :grin:

#64930   ramkis
 15 Lie 2008 12:02
skridzas rašė:AA TAI NURAMINAI REIKIAŠI NMEKEISIU NUOMONĖS NES BISKI BUVAU NUCIUPES PASIUKIOTI TAI IR DARBAS I DIZAINAS MAN PREI SIRDEIS BET VA NIEKAS NETURI O KAS TURI NORI ŽVĖRISKAI,VINIOJ PARDĖJ VILNIUJ TIK YRA 339 KAINA ATIDUOSM SAKĖ UZ 300,BET VA AŠ KELIAS VIETAS ESIU UŽČUOPES KUR BISKI PIGAU BUS KOKIU 100 LT TAI IR LAUKIU BET MATIT NEISTVERSIU IR PIRKSIU BRANGAI :grin:
Pas muni 250 :!:

#64931   ramkis
 15 Lie 2008 12:03
Na ten vilniuj ir kainas uzlenke :evil:

#64932   Skridžas
 15 Lie 2008 12:10
šakės didmenynė kaina yra 190-210 zauberio 3000 tukstanciai o čia vilniuje drasai visi prašio 300 lt,mat pas tave pragivenimio ligis mažesnis tai yr galima pigau nupirkty:p bet kaži ar man dėl 50 lt apsimoka i rasienius trenktys,nebent kškoki kita bud sugalvočiau:p ;-)

#65036   Xrapas
 16 Lie 2008 11:19
skridzas rašė:...dėl 50 lt apsimoka i rasienius trenktys,nebent kškoki kita bud sugalvočiau:p ;-)
Gariūnuose- RYOBI Excia- 190- 180 Lt, Zauber apie 220 Lt. Jei įdomu- galiu nurodyt kur. Vis arčiau, negu į Raseinius :-D

#65111   Skridžas
 16 Lie 2008 21:30
ačiu xrapai aš žinau kur yra bet zauberi jau veža garunai menesi ,tai laukiu:p ;-)

#65257   kazbekas
 18 Lie 2008 14:00
kaip atsargini varijanta isigijau biudzetini Trabucco Xenos XGB 1000. Mokejau kazkur apie 130 lt.
"Praejo" 5 zvejybas.Naudojau ant Jigingo (ilgis: 2,75, uzmetimas: 2-15 g.) ir Laito (ilgis: 2,40, uzmetimas: 5-15g.). Valas nuo 0,16 ir 0,18.
Kaip pigus varijantas Laitam sakyciau vienas is geresniu. Jokiu kilpu nemeta ir vala kloja labai ligiai (ko nepasakyciau apie Shimano biudzetini varijanta uz 150 $).
Kas patiko: pastorintas lankelis, lengvas tylus darbas, ligus klojimas, rankeneneles kojele (kopinta nuo Daivos) .
Kiek teko laikyt analogisku Daivu, tiek darbu tiek kokybe Xenos nenusileidzia Daiva analogams uz 250-350 lt.

cia jokiu budu ne reklama, tik pasidalinau savo ispudziais, kad besirenkantiems butu paprasciau orientuotis berybej pasiuloj.
 #65788   SSaras
 24 Lie 2008 12:01
sveiki, sugrizau prie meskeres meno :) po 6 metu pertraukos, todel jauciuosi siek tiek atbukes ir labai praverstu jusu patarimas kokia rite nusipirkti.
spiningauju nemune, gaudau salvius, masala dazniause nadoju slieka :grin: , jei rimtai 7-15g, valas 0.2mm, pintam dar neuzaugau.
Rites is kuriu vienos reiketu:
Ryobi Excia
ryobi applause
ryobi zauber
ryobi stamina

Cia ir noreciau isgirsti jusu patarimus koks butu optimaliauses variantas, tame tarpe kokio dydzio ar ten 2000 ar 3000, gal kuo didesne tuo patvaresne :oops: , ir kur galeciau kaune jas paciupinet pvz. Excia, ir kad neisdurtu ikisdami padielka

#65790   Agis
 24 Lie 2008 12:04
Manau perskaites sita tema nuo pradziu atrasi atsakyma, nes berods du kartus tai tikrai RYOBI rites buvo apsneketos su visais gaudziusiuju atsiliepimais.
 #65800   Xrapas
 24 Lie 2008 12:19
SSaras rašė:... spiningauju nemune, gaudau salvius... 7-15g, valas 0.2mm...koks butu optimaliauses variantas...
Iš išvardintų- ZAUBER 3000
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė