Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #658376   slavikas
 20 Kov 2016 20:37
Gal dar papildomai kokį neutralų silikoną įpurkšt, tada tikrai neišdžius. Nepamenu tiksliai, lygtais Megabaso guminukai (tie kur labai tempiasi), tai plastmasinę dėžutę ištirbdė.
 #658383   Jurginas
 20 Kov 2016 20:54
DainiusM rašė:Del dazymo aisku... velgi, panasiu atsplaviu tepalus galima maisyt be bedos. Vat ar kam nors isdziuvo/sutrupejo/sukietejo palikti neoriginalioje pakuoteje reinsai arba keitehai (sitie man aktualiausi, nes daugiausia turiu)?
Arba gal i tokio tipo sandarias dezes bandyt grust? Pagal logika sitokioj neturetu dziuti...
Paveikslėlis
Asmeniškai prieš žvejybą susidedu tai, ką galvoju, kad naudosiu į vieną dėžę su skyreliais. Na, ta prasme einamiausių modelių ir spalvų tiek, kiek galvoju žvejyboj man prireiks. Tada dar galvakablių, čeburaškų, drop shotinių svarelių ir t.t., viską į vieną tam tinkamą dėžę. Žvejybos metu nebereikia knistis tuose maišeliuose, kurie žvejybinėj tašėj tupi, nebent papildyt atsargas kokios spalvos ar modelio.
Po žvejybos gumų iš dėžės niekad neišiminėju, kai kurios ten ir visą sezoną prabūna, o kartais ir peržiemoja. Vienintelė savybė kuri pasikeičia, tai kvapas, maišeliuose jis nepalyginamai geriau laikosi.
 #658385   DainiusM
 20 Kov 2016 20:56
:gutgut vadinasi kai tokio tipo dezute uzkrausiu pilnai vieno gamintojo gumom, tai ir kvapas niekur nedings. z-a-j-a-b-a-l-i maiseliai. :[anuol
 #658387   edmundaxx
 20 Kov 2016 21:03
Aš irgi darau kaip Jurginas. :gutgut Tik po žvejybos atgal į maišelius sumetu atgal.
 #658392   Jurginas
 20 Kov 2016 21:12
DainiusM rašė::gutgut vadinasi kai tokio tipo dezute uzkrausiu pilnai vieno gamintojo gumom, tai ir kvapas niekur nedings. z-a-j-a-b-a-l-i maiseliai. :[anuol
Patys maišeliai nuo tų gumų yra drėgni, pilni kvapo, tai sakyč kvapas ir tas glitumas/drėgnumas vis tik geriausiai maišeliuose laikosi.
 #658402   DainiusM
 20 Kov 2016 21:39
tai jei visa maiselio turini iskratysi i dezes skyriu- kartu ir sultys sueis. o jei deze bus tik vieno gamintojo smirduku- pilnai ten to kvapo bus, man rods.
O pries zukle det, po zukles imt lauk tai cia jau ne man... :oops:
 #658404   Jurginas
 20 Kov 2016 21:47
DainiusM rašė:tai jei visa maiselio turini iskratysi i dezes skyriu- kartu ir sultys sueis. o jei deze bus tik vieno gamintojo smirduku- pilnai ten to kvapo bus, man rods.
O pries zukle det, po zukles imt lauk tai cia jau ne man... :oops:
Dėžės plastmasė juk yra porėta, sugeria tiek sultis, tiek kvapą. O išiminėt po ribalkos nebūtina, tik karts nuo karto papildyt atsargas dėžėj šviežiom gumom, minimaliai pastangų ir laiko reikalaujantis darbas.
 #658449   Edmis
 21 Kov 2016 10:01
Bet juk kvapai susimaisys toje dezuteje,beto,kaskart darinejant,kvapas dar greiciau "nugaruos".Ir maiseliuose laikant,kvapas labai susilpneja ,ilgiau palaikius ir isigijus nauja tokia pat pakuote,kvapail ryskiai skiriasi kvapo stiprumu.
 #658460   DainiusM
 21 Kov 2016 11:57
kazkaip neuzkliuvo skirtingi kvapai man pvz pas reinsa. kazkiek nugaruos- nupirkus ir sumetus nauja paki i deze- atsisviezins. dzin...
p.s. del plastiko poretumo, manai nugaruos per sieneles? ko tai abejoju... :roll:
 #658463   Aqua v.
 21 Kov 2016 12:32
o plastiko poretumas zinok ne toks ir 'teorinis'. Cia turbut ir nuo medziagu lakumo priklauso, ir plastiko storis, ir rusis, tai del masalu kvapu nezinau kuo (ir kada) baigsis :) .
Bet va su dazais galiu paminet savo patirti: kazkada sugalvojau, kad patogu butu laikyt dazus masalams vienkartiniuose plastikiniuose svirkstuose, aisku gerai uzkimsus. Ir jei trumpai, tai visi dazai 'sandariuose' svirkstuose sudziuvo, ir tai nebuvo kokios acetonines 'rugstys', o ivairios emales gana 'nepiktos'.
Nu o kas 'neisdziuvo' :) , tai tepalai spricuose :-D , sitiems tara tiko :gutgut . Gal ir silikono 'taukai' neisdziutu :donknow'
 #659753   manchinis
 01 Bal 2016 12:31
Alus skarbonkėje taip pat "garuoja", todėl ten yra "truputį miltelių" laikančių savybes, stiklas-kitas reikalas, Dainiau, čiupk "trilitriaką" pasidaryk skyrius ir fsio :-D
 #660556   Saugirdas
 07 Bal 2016 13:36
Droshotui ;-var-var.
 #660561   DaliusM
 07 Bal 2016 14:58
Pavasari ir rudeni man tokie puikiai ir ne dropshotui sueina.. Spalva viena megstamiausiu mano ish keitechu :gutgut
 #660575   aurimas22
 07 Bal 2016 16:11
Romai,,ta keitech,naujiena jau seniai yra prekyboje:D.Pas mus mazeikiuose jau koki 1-2men juos prekiauja neatsimenu uz kiek atrodo 8ar 7 eurus.
 #660598   Saugirdas
 07 Bal 2016 20:01
Ir vasara ant dzigo sueina. Bet dropshotui man kirmeliukai geriausiai eina. Ipac 3coliu ir i virsu. 2coliu visai atsisakiau...
 #660626   Jurginas
 08 Bal 2016 07:31
Saugirdas rašė:Ir vasara ant dzigo sueina. Bet dropshotui man kirmeliukai geriausiai eina. Ipac 3coliu ir i virsu. 2coliu visai atsisakiau...
Nu *PYP*, 2 colių live impactas man ežerų gilumose vėlų rudenį ant drop shoto killerių killeris. Esant vangiam kliovui užsidėjus 3 colių gumą ( apie 4 net nekalbu ) kibimų skaičius dažnai mažėja netgi drastiškai. O kad efektas yra, tai ne kartą ir varžybose įsitikint teko, pvz. kasmetinėse Rubikių spiningavimo paskutinis kelis metus nė karto neteko grįžt be maksimalaus 20 žuvų limito, ko daugiau nelabai kam pavyksta pasiekti. Pirmas vietas aišku prapisi ant lydžių, bet čia jau kita kalba :grin: Bet šiaip naudoju kartais ir 5 colių kirmėles.
 #660651   Saugirdas
 08 Bal 2016 10:22
Nu va, o man kitaip. Hmmm. Reiks pabandyt ir velu rudeni 2colius. Bet kaip iki lapkricio nepamirst.
 #661399   baronas
 15 Bal 2016 17:25
sveiki, gal kas nepatingetu ideti nuotrauku su savo silikoniniu masalu arsenalu?
Klausiu, nes noreciau siais metais daugaiu pagaudyti silikonu. Iki siol pagrinde buvo sukres ir vobleriukai. Tai butu idomu paziureit kas ka turi, kaip mazdaug komplektuotis eseriam ar lydemon, ir siaip idomu butu pamatyti kaip skiriasi dezuciu turinys skirtingos lietuvos kampeliu zveju.

Nesu ir nemegstu tinginiu kurie pirmiau klausia poto iesko, bet isnarsiau foruma, badziau youtube paziureti video (deje anglisku nekazka, o rusu nemoku:( ) tai nieko doro neradau. :\ Zurnaluose daug reklamos ir labai daznai kazka paraso, o kitoje pastraipoje jau paneigia ka parse..

Butu smagu suzinoti:
1. kokiu metu laiku kokius dydzius naudojat?
2. kokios formos/spalvos pasiteisino upej ar ezere?
3. kada kokias sistemeles naudojat.
4. ar verta moketi extra uz 'cheburaskas'
ir panasiai..

jei kartais turit geru nuorodu, tai ir pasidalinkit :)
aciu!
 #661483   slavikas
 16 Bal 2016 20:54
Buvau nuvažiavęs šiandien į paroda ir pasakysiu-nepatiko. Tikėjausi kažko daugiau. Daugiausia iš žvejybinių masalų tai valgomos gumos, bet toks jausmas , kad jos lietos vienoj formoj. Gal didesnis pasirinkimas keitech ir fishup , bet kainos parduotuvinės. Kiti guminukai , toks jausmas , sandeliukų gamybos su neeinama spalva. Buvo Rapalos stendas ir tikėjausi nupirkti vieną voblerį (Lietuvoje jo nerandu), deja nebuvo ir čia. Keli stendai kurių produkcija sudomino , buvo tik kaip didmeninikai ir man nepardavė. Bet kaip sakė vienas prekybininkas, praeitais metais buvo dar prasčiau ir šiais metais yra padaryta pažanga. Gal tokia paroda prigis ir pavirs panašia į tokia
https://www.youtube.com/watch?v=pj6c2lI_L2U
 #661485   Jurginas
 16 Bal 2016 21:10
baronas rašė:sveiki, gal kas nepatingetu ideti nuotrauku su savo silikoniniu masalu arsenalu?
Klausiu, nes noreciau siais metais daugaiu pagaudyti silikonu. Iki siol pagrinde buvo sukres ir vobleriukai. Tai butu idomu paziureit kas ka turi, kaip mazdaug komplektuotis eseriam ar lydemon, ir siaip idomu butu pamatyti kaip skiriasi dezuciu turinys skirtingos lietuvos kampeliu zveju.

Nesu ir nemegstu tinginiu kurie pirmiau klausia poto iesko, bet isnarsiau foruma, badziau youtube paziureti video (deje anglisku nekazka, o rusu nemoku:( ) tai nieko doro neradau. :\ Zurnaluose daug reklamos ir labai daznai kazka paraso, o kitoje pastraipoje jau paneigia ka parse..

Butu smagu suzinoti:
1. kokiu metu laiku kokius dydzius naudojat?
2. kokios formos/spalvos pasiteisino upej ar ezere?
3. kada kokias sistemeles naudojat.
4. ar verta moketi extra uz 'cheburaskas'
ir panasiai..

jei kartais turit geru nuorodu, tai ir pasidalinkit :)
aciu!
Ne karvę tos gumos kainuoja, bandyk, eksperimentuok ir bus aišku, o tai čia į tavo klausimus reikėtų paklodę visą prirašyti.
Mano keli trumpi pastebėjimai.
Lydekoms forma, spalva daug maš pch kokia, svarbu ja tikėti. Dydį naudoji lydekinį, smulkintis nėra ko. Mano favoritai Akara su didele kanopa ir Sandra. Bet 100 % esu įsitikinęs, kad tiek pat ir su Relaxais pagaučiau.
Ešeriams beveik visada groja tepalas, jeigu jis nedirba, tik tada pradedu kažko kito ieškoti. Prie silpno kliovo padeda masalo sumažinimas, kai šaltas vanduo reikia lėto pravedimo, tada už džigą geriau dirba paternosteris ir dropshotas ( dropshotas ypač gerai kur gilu ). Modeliai įvairiausi, bet asmeniškai labiau mėgstu visokius vėžiukus ir kirminiukus, kuriems daugiau animacijos reikia suteikti.
 #661508   Arturijus
 17 Bal 2016 08:35
Sveiki gal kas patars kokios spalvos silikonus naudojat tamsoje, spinigaujant nakti??? Sviecianti, rysku... spalva nesvarbu.???
 #661517   slavikas
 17 Bal 2016 11:09
Kolektyve buvo daugiau medžiotojų ,tad teko derintis prie jų ir iki 17 val. nenorėjo likti. Gaila, norėjau čempionų paklausyti.
 #661655   Aqua v.
 18 Bal 2016 16:16
Jurginas rašė:...Lydekoms forma, spalva daug maš pch kokia, svarbu ja tikėti. Dydį naudoji lydekinį, smulkintis nėra ko. Mano favoritai Akara su didele kanopa ir Sandra. Bet 100 % esu įsitikinęs, kad tiek pat ir su Relaxais pagaučiau...
del formos siek tiek nesutikciau. Guminuko forma~=guminuko darbas, o lydekai nera visai vienodai, kaip masalas dirba, vibruoja. Nesakau, kad ant kazkuriu neimanoma lydekos pagaut, tiesiog skirtingi masalai truputi skirtingai gaudo, skirtingose vietose, skirtingu laiku, skirtingom 'taktikom' :roll: .
Pvz to pacio Relaxo kanopos yra skirtingos, vienu modeliu uodega - didesnis gumos smotas, kitu - mazesnis. Atitinkamai vienos uodega kratosi labai piktai, kitos - daug 'delikatniau' :) . Ir rudeni as bent jauciu skirtuma :-ou-je (kibimams)
 #661656   martiz-zz
 18 Bal 2016 16:27
Del spalvos irgi... :roll: gal nera tokios isrankios kaip starkis, kad ant vieno ima o siek tiek kitoks ir spyga, bet spalva tikrai nemaza vaidmeni duoda... :roll:
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 75
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė