Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #659628   inf
 31 Kov 2016 20:31
kaspysius rašė:Sveiki visi. Norejau paklausti gal kas ciupinejo tokio modelio kotuka GOLDEN MEAN JJ MACK AIR ? Kokia butu jusu nuomone?
Turiu si spininga. Tiksliau jj mack air Kake iki 10g. Tai as ji tiesiog dievinu, kuomet reik spiningo viskam :)
Realiai jis yra zymiai galingesnis sakyciau iki 18g. Pagal linkio akcija ir jautruma jis arciausiai dziginio spiningo. Dzigauju as su juo nuo 5g iki 35g galvakabliais. Juokingai didelis intervalas, bet su 5 gramais jau jauciu dugna, o su 35 jis dar vis neluzta ir siek tiek lagindamas zuvi gaudo. Taipogi su siuo kotu visai sekmingai gaudziau pernai salvius vobleriais. Voblerius meta jis puikiai. Visgi susikovus su 4,8kg salaciu, nusprendziau isigyti i galingesni spininga salviauti, nes su JJ mack air jauciausi jau siek tiek nejaukiai. Tuomet atrode, kad kotas sulus, kai man stovint Nemuno viduryje sroveje zuvi iki koju atvezti meginau, kad pavyktu su lipgripu pasikabinti. Deja kotas buvo per silpnas ir, kad ir kiek ji atgal lauzciau jis linko perdaug, ir teko atbulom bristi i kranta, kas Nemuno sroveje nelabai jauku.
Taipogi kraciau visus kitus modelius. Tai man pasirode, kad ilgiausias is ju butu idealus sapalui. Trumpesni nepaliko ispudzio, ne nepamenu apie ka jie, nes dabar Larus ju kazkaip neatveza, tai senai beturejau pardeje.
 #659889   inf
 02 Bal 2016 13:30
museliautojo isprusimas padeda zinoti tikrus zuvu pavadinimus, bet nepadeda atskirti LT tautinio zargono?
As paprastas, kalbu visiem suprantamu zargonu, kaip ir tu keikiesi visiem suprantamai, bet rusiskai.
 #659926   PeVilius
 02 Bal 2016 19:40
Tironai, čia tiesa ar mitas ką apie tave legendos byloja?
"...jo muselines valas supintas iš jo kasos plaukų, museles jis riša iš barzdos šerių, klijus ir laką atstoja seilės, o vietoj kablių jis naudoja antakiu plaukus.." :?:
Kažkaip pabijojau rašyti kuri tavo kūno dalis naudojama vietoj muselinio koto, kadangi tik vienoje vietoje radau šią informaciją.. :oops:

Tironas rašė:kaip galima tiketi zmogumi, kuris gaudos salvius Lietuvoje? gal tada ir menkes gaudo Nemune ?
 #660073   inf
 04 Bal 2016 07:09
Baikit ;uolrait , mes su Eugiu viena ranka musam. Tik ir stengiames padaryti didziule zala zveju bendruomenei, juos kiek imanoma daugiau apgauti, suklaidinti, istustinti jiem kisenes ir paskui kikenam ant pinigu maisu atsisede :twisted: Musu gi tikslas visus nuskriausti ir kai neliks nei vieno patenkinto pabegti i menuli.
 #660135   Tironas
 04 Bal 2016 12:55
Man asmeniskai nepatinka kai salatis vadinamas salviu arba ubagu lasisa. Salatis ir yra salatis.

O del tiogu ir LJ, taip, mes prekiaujam sitais kotais ir kai kurie is ju yra tikrai geri ypac turint omeni kaina. Ne visi aisku. bet yra tikrai vykusiu modeliu ir jei neturi 400 euru , kodel nepasrinkus koto uz 150, kuris tikrai nera stebuklas , bet ir tikrai vertas tu pinigu
 #660142   Mike
 04 Bal 2016 13:51
[quote="Tironas"]Man asmeniskai nepatinka kai salatis vadinamas salviu arba ubagu lasisa. Salatis ir yra salatis. /quote]

A kuo blogai, kad tam tikram regione salatis šalviu vadinamas? Tai tada blogai, kad dzūkai kuojas mekšrais, o žemaičiai raudom vadina, žemaičiai pūgžlius pūkiais, o visa Lietuva gružlius kilbukais. Nekalbu apie plotkes, leščius ir podleščiakus, kad yra aiški svetimybė.

Moderatorių atsiprašau iš anksto už pokalbius ne į temą.
 #660150   Jurginas
 04 Bal 2016 14:19
Tironas rašė:Man asmeniskai nepatinka kai salatis vadinamas salviu arba ubagu lasisa. Salatis ir yra salatis.
Tai kodėl asmeniškai ne Eugenijum o kažkokiu Tritonu vadiniesi? Ar tu ne Eugenijus?
Jeigu į tema - su tioga galima žvejot, bet yra geresnių kotų. Net už tuos pačius pinigus.
 #660241   Gyčenas
 04 Bal 2016 22:05
kaspysius rašė:Sveiki visi. Norejau paklausti gal kas ciupinejo tokio modelio kotuka GOLDEN MEAN JJ MACK AIR ? Kokia butu jusu nuomone?
Turiu GOLDEN MEAN JJ MACK AIR JMAS-73, kaip jau minejo kotukas viskam :) man puikiai dirba su sukrem nr2 ir vobleriukais ~5cm upeje. Padzigaut dar nespejau ( nes turiu jy tik pora sav) tik testuojant uzdejau 7g galva+ guma tai meta be problemu ir dugnas jauciasi nors td buvo uzvyniotas 0.18FC, tai manau, kad su plonu pintu ir 2-3g galva viskas y ranka turetu jaustis puikiai. Rimto priesininko dar nebuvau su juo uzkinkes, bet ikirtus y saka ar kelmyna kotas linksta graziai per visa ilgy, tdl speju kad zuvy turetu gesinti gerai. Palyginti jo neturiu su kuo, nes tai pirmas mano tokiu parametru spiningas(0.3-5g), bet as jame radau viska ko ieskojau ir norejau, pakolkas esu patenkintas be galo, be krasto ''plot
 #660242   Tironas
 04 Bal 2016 22:07
PER_cH rašė:Na man tioga small game tai labai patinka ;uolrait . Galėtų šitą parodyt per kokią laidą, tikrai geras kotas :roll:
negalime rodyti laidos su ja :) neliko nei vieno neparduoto ant lietuvos, o nauju dar vis negaunam

Del salviu, tai nera joks tarmiskumas. SALVIS, yra tokia zuvis. Lydekos tai nevadinat barakuda ar eserio kokiu nors gruperiu.
 #660246   aurimas22
 04 Bal 2016 22:15
Tironas rašė:
PER_cH rašė:Na man tioga small game tai labai patinka ;uolrait . Galėtų šitą parodyt per kokią laidą, tikrai geras kotas :roll:
negalime rodyti laidos su ja :) neliko nei vieno neparduoto ant lietuvos, o nauju dar vis negaunam

Del salviu, tai nera joks tarmiskumas. SALVIS, yra tokia zuvis. Lydekos tai nevadinat barakuda ar eserio kokiu nors gruperiu.
Jo sake neturite,nei tu kotu,nei tu gumu,tavo kolegos padetos reklamuoti:).Sandelyje.
 #660250   Aqua v.
 04 Bal 2016 22:44
"Salatis( Aspius aspius L.) (galaspioris – Švendubrė, šalvis, šalve – Seredžius (Vir.), salotė – Šilutės r. Grinaičių k., šelvys – Švendubrė (Zn.-Pr.) – dažna Kauno ir Kuršių marių bei Nemuno, ypač Šilutės r. ruože, žuvis. Znamierowska – Prüfferowa abejojo identifikuodama žuvis, Švendubrėje vadintas białaspiór kaip Aspias rapa Lesk. Neabejotina, kad tai salatis, kurio šonai yra pilkšvai sidabrinės spalvos, o pilvas baltas. Antanas Suraučius 1993 m. šio darbo autorei minėjo, kad Švendubrėje šelvys dar vadinamas galaspioris (plg. Rus шереспер).
" LAURA PIŠKINTAITĖ – KAZLAUSKIENĖ "Nemuno žuvys"

"...Daug painiavos su šios žuvies vardu. Pastaruoju metu literatūroje ji vadinama salačiu, nors Šventosios ir dalies Nemuno meškeriotojai ją vadina šelviu. Pirmoje meškeriotojiškoje knygoje “Meškeriojimo sportas” Vytautas Goštautas taip pat šią žuvį pavadino salačiu, teigdamas, kad ją dar vadina salote ir klaidingai -šelviu. Kalbininkai irgi “pripažįsta” salatį, neužsimindami, kad yra ir kitų vardų: šalvis, šelvys. Beje, V. Goštautas šelviu vadina kiršlį. Kad žuvys turi daug vardų, nereikia stebėtis, nes kiekvienas regionas turi savus, tarmiškus žuvų pavadinimus. Ir kuo didesnė tauta, tuo daugiau tokių vardų. Antai vokiečiai karšį vadina net 58 vardais!..."
salt.: http://www.manozuvis.lt/salatis/ (gal ir ne 'moksliskiausias' saltinis, bet Gostauto knygos neskenuosiu del tokios temos)
 #660281   Tironas
 05 Bal 2016 08:16
Jurginas rašė:Nebūk nuobodus. Paaiškink dar žemaičiam, kad kuojos raude negalima vadint. Nors pch tos kuojos, ne upėtakinė žuvis.
cia turbut dar didesne nesamone. nes Raude tai yra zuvis gyvenanti lievoje. ir kuoja vadinte raude, tai tas pats kad karpi pavadnti karosu
 #660393   kaspysius
 06 Bal 2016 06:51
Gyčenas rašė:
Turiu GOLDEN MEAN JJ MACK AIR JMAS-73, kaip jau minejo kotukas viskam :) man puikiai dirba su sukrem nr2 ir vobleriukais ~5cm upeje. Padzigaut dar nespejau ( nes turiu jy tik pora sav) tik testuojant uzdejau 7g galva+ guma tai meta be problemu ir dugnas jauciasi nors td buvo uzvyniotas 0.18FC, tai manau, kad su plonu pintu ir 2-3g galva viskas y ranka turetu jaustis puikiai. Rimto priesininko dar nebuvau su juo uzkinkes, bet ikirtus y saka ar kelmyna kotas linksta graziai per visa ilgy, tdl speju kad zuvy turetu gesinti gerai. Palyginti jo neturiu su kuo, nes tai pirmas mano tokiu parametru spiningas(0.3-5g), bet as jame radau viska ko ieskojau ir norejau, pakolkas esu patenkintas be galo, be krasto ''plot

Didelis dekui komentavusiems :) Laukiam kotuko JMAS-76 0,5-7.5 gr.
 #660405   Tironas
 06 Bal 2016 09:03
as nesu toks kietas, kaip kai kurie cia esantys. Bet noreciau komentaro. teko gaudyti kotais kurie raso 0,4 -6g, kitas 0,5-7 ir pan. (kalbu ne tik apie salmo). nei su vienu is ju nesijauciau komforiskai bandydamas gaudyt su 0,5g. realiai tai buvo avizele su guma, tai turbut ir daugiau svere.
ar sitas parasyma yra tiesiog teorinis kazkoks matmuo? nex ok nauji SALamo kotai seip visai neblogi, bet gaudyt su jais 1 g kazkaip nekaifas. 3 g jau gerai, . turiu varivas kur irgi raso dali gramo, bet netikiu kad bus smagu su tiek.

kas gli nesaliskai saziningai prakomentuoti?
 #660409   D911
 06 Bal 2016 09:29
Aš manau, kad čia normalu, kadangi tokie kotai sąlyginai yra UL kategorijos ir žemutinis matmuo yra daugiau teorinis. Kiek pastėjau visi normalūs kotai geriausiai dirba su vidutiniu nurodytos gramatūros svoriu t.y. jei gramatūra 0,4 -5g, tai geriausiai kotas dirba su ~3g. O komfortiškam gaudymui su 0,5-1g svoriais manau skirti visai kiti kotai (SUL, XUL kategorijos) su 0 - 3g. gramatūra ir pan.
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė