Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #65801   SSaras
 24 Lie 2008 12:24
agi' skaiciau ir ne karta, bet kad niekas neraso kur kaune ju pamatyti butu galima ypac noreciau Excia paziuret. taip pat zauber pavelka tik 2,5kg tuo tarpu excia, apllause 6kg ar tai labai svarbus rodiklis, o gal tas 2,5kg yra didelis skaicius ir nieko cia baisaus
 #65813   Xrapas
 24 Lie 2008 13:09
SSaras rašė:...zauber pavelka tik 2,5kg tuo tarpu excia, apllause 6kg ar tai labai svarbus rodiklis, o gal tas 2,5kg yra didelis skaicius ir nieko cia baisaus...
3000 ZAUBER "pavelka" 5 kg ;-) .
Šiek tiek rimtesnėse ritėse stabdžio reguliatoriumi negalima "mirtinai" užveržti būgnelio: tam tikra konstruktyvinė apsauga nuo mechanizmo perkrovimo. Max Drag- tai jėga, kuria galima prasukti būgnelį su iki galo priveržtu stabdžiu.
Beje, jei kartais apsistosi prie APPLAUSE 3000, pasižiūrėk čia:
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... 3847#53847

#65851   Sokratas
 24 Lie 2008 21:54
Exsia aš pirkau Urmo bazėj pas Gytį. Mažesnių kainų kaip pas jį, ko gero nebūna.

#65871   SSaras
 25 Lie 2008 08:30
O Gytis savas bičas, neapgaus neykis kokios padielkos, keliuose rusu forumuose skaiciau kad nemazai padielkom bent jau ukrainos /rusijos rinkos uzkistos, todel siek tiek turgaus /baziu prisibijau.
Gal yra kokie žinomi skiremieji zenklai kad atskirti tikra nuo netikros :?:.
Taip pat patarkit i ka reiketu atkreipti demesy apziurint rite, ka paklibint, ka pasukineti kad brokuotos isvengti.

P.S. bobi o kiek sumokejai uz Excia ir gal zinai Zauber kokia kaina pas Gyti

#65892   blight
 25 Lie 2008 09:59
Pasuk Gyciui ir viska ishsiaishkinsi. Kontaktus idejau i tam skirta tema. Manau Gytis neuzhpyks :roll:

#65893   Sokratas
 25 Lie 2008 10:15
Mačiau, kaip ima tas rites iš jo maišais ir vežas, aišku, ne žvejybą...
Parduotuvėj pirksi gal net tą pačią, tik kaina bus kita :)
Teisingai sako, paskambink ir išsiaiškinsi, paddielkos, nepaddielkos ir pn...

#65895   SSaras
 25 Lie 2008 10:20
dekui blight uz kontakta, neuzpyktu as mandagus :grin: , bet pirma aplankysiu pesciom su kitu asortimentu susipazinsiu, gal cia ir rasiu sau megema parduotuve.

dar klausimelis, kas kiek laiko sutepate rites, tarkim as zvejoju tik savaitgaliais ir svenciu dienom :) , po kiek laiko man butu pravartu sutepti

#65896   Xrapas
 25 Lie 2008 10:29
SSaras rašė:...i ka reiketu atkreipti demesy apziurint rite, ka paklibint, ka pasukineti kad brokuotos isvengti...
Pirmiausia patikrink rotoriaus mazgą: paklibink į šonus ir patampyk pirmyn atgal. Gerai surinktoj ritėj leistinas nežymus šoninis rotoriaus klibėjimas, o ašine kryptimi laisvumo neturi būti.
Toliau patikrink būgnelio ašį: geriausia nuimti būgnelį ir patampyti ašelę pirmyn atgal. Laisvumas turėtų būti maždaug iki 1,5 mm. Tuo pačiu pamėgink dar vieną procedūrą: lengvai paspausk ašį pirštu žemyn (gilyn į mechanizmą) ir pabandyk sukti rankenėlę. Kai būgnelis nusileis arba pakils į galines padėtis, turėtum pajausti lengvą stuktelėjimą, bet eigos metu jokių stuksėjimų ar triukšmų neturi būti.
Patikrink rankenėlės įėjimo į korpusą mazgą, turėtų būti panašiai, kaip su rotorium: lengvas judėjimas į šonus leistinas, išilginis- ne. Čia, tiesa, gali būti vienas niuansas: kitoje korpuso pusėje po dekoratyviniu gaubteliu yra rankenėlės tvirtinimo varžtas, RYOBIUOSE kartais jis būna ne iki galo prisuktas ir rankenėlė kliba tik dėl to :) .
Sukant ritę, ypač naują su "neprasivaikščiojusiais" tepalais dažnokai girdimas lengvas triukšmas. Jei jis tolygus, na tipo "ošimas", "šlamėjimas" ar pan. ir nesikeičia, sukant ritę vairiomis padėtimis- reiškinys normalus ir eksploatuojant paprastai dingsta arba bent jau gerokai susilpnėja. Bet jeigu sukiojant girdisi bet kokie ritmingi pasikartojantys stuksėjimai, dantračių "riaumojimas" arba traškesys, o ypač- jei sukdamas pajusi kokius nors netolygumus, pristabdymus ar pan.- geriau žiūrėti kitą ritę.
Na ir bendra korpuso apžiūra- (Ryobiuose dažnai pasitaiko, kad atlenkiama rankenėlė deformuoja dekoratyvinius rotoriaus šonų dangtelius), padengimo kokybė ir pan.
Patikrink, ar veikia momentinis stabdis, kaip veikia lankelio atmetimo mazgas. Ryobi savaiminio lankelio atšokimo atvejų negirdėjau, bet pamėgink atlenkęs lankelį kelis kartus stipriai krestelti ritę.
Dėl "paddielkų"- masinių atvejų girdėt neteko, į Lietuvą veža pagrinde vienas tiekėjas ir net gariūniškos ritės būna su to tiekėjo lipdukais :-D , bet niuansų pasitaiko: neperseniausiai teko ardyti 2000 EXCIA- nustebino plastikinis juodas dantratis (kiek teko matyti, kitose tas dantratis iš gelsvo plastiko) ir daug metalo drožlių mechanizmo viduje, na ir visi klibesiai žymiai didesni, negu buvo maniškėj prieš 3 metus pirktoj EXCIJOJ .
 #66120   SSaras
 29 Lie 2008 13:39
dekui Xrapai uz issamia ir naudinga informacija, dabar parduotuvej ne tik rankenele pasukiosiu ir lankely palankstysiu o rimtu inzinierium pasirodysiu :) .
Dar toks niuansas, vienoj parduotuvej zauberis apie 300lt + du bugneliai, pardavejas sake kad ten kur be papildomu bugneliu pardavineja ten klastotes ir pan. Tai va kokia jusu nuomone, ar cia gali buti tiesa ar tiesiog skirtingu pardaveju skirtingos pardavimo taktikos, vieni mazesne kaina zaidzia, kiti papildais" :?:

P.S. Xrapai o kai tu pirkai senais gerais laikais EXCIA, ji su papildomais bugnais buvo ar be
 #66129   Xrapas
 29 Lie 2008 17:15
SSaras rašė:...pardavejas sake kad ten kur be papildomu bugneliu pardavineja ten klastotes ir pan...
Tas "klastotes" pirmieji atsivežė "CAPUTIS", o platina pagrinde "LARUS" :-D . Bandžiau aiškintis pas juos- gavau atsakymą, kad tokia komplektacija (be ats. būgnelių) buvo užsakyta gamykloje.
RYOBI su ats. būgneliais esu matęs "MARIKS" parduotuvėse. ZAUBER 2000 + būgnelis ten kainavo 279 Lt. Net buvau čia kažkur rašęs ;-)
Skirtumo tiek tarp tų, tiek tarp tų ričių nematau jokio :donknow'
Dar esu Vilniuje matęs RYOBI su medinėmis rankenėlėmis, va tos tai keistokos pasirodė :? .
EXCIA pirkausi Gariūnuose, būgnelio nebuvo. Pirkau papildomai už 20 Lt.
 #66130   Skridžas
 29 Lie 2008 18:42
Xrapas rašė:
SSaras rašė:...pardavejas sake kad ten kur be papildomu bugneliu pardavineja ten klastotes ir pan...
Tas "klastotes" pirmieji atsivežė "CAPUTIS", o platina pagrinde "LARUS" :-D . Bandžiau aiškintis pas juos- gavau atsakymą, kad tokia komplektacija (be ats. būgnelių) buvo užsakyta gamykloje.
RYOBI su ats. būgneliais esu matęs "MARIKS" parduotuvėse. ZAUBER 2000 + būgnelis ten kainavo 279 Lt. Net buvau čia kažkur rašęs ;-)
Skirtumo tiek tarp tų, tiek tarp tų ričių nematau jokio :donknow'
Dar esu Vilniuje matęs RYOBI su medinėmis rankenėlėmis, va tos tai keistokos pasirodė :? .
EXCIA pirkausi Gariūnuose, būgnelio nebuvo. Pirkau papildomai už 20 Lt.

o xrapai padarai reklama aš kaip tik ir laukiu iš LARUS blin dabar nebežinau ką daryti,o tiklsi žinai kad pas larusa klastotes?Bet manau turėtu iš karto pasimatyt toks dalikas grubesnis surinkimas i t.t žodžiu dėl tu falšifkiu bus dar sunkiau man nusipirkti....

p.s MARIKS parduotuvėja robis su 1+bugneliu..
 #66133   Gdainius
 29 Lie 2008 20:31
Xrapas rašė:
Tas "klastotes" pirmieji atsivežė "CAPUTIS", o platina pagrinde "LARUS" quote]
O tai Caputis ir Larus ne ta pati kompanija :?:
 #66135   Xrapas
 29 Lie 2008 20:51
skridzas rašė:...o xrapai padarai reklama aš kaip tik ir laukiu iš LARUS blin dabar nebežinau ką daryti,o tiklsi žinai kad pas larusa klastotes?...
Žodis "Klastotės" buvo kabutėse :-D :-D , taip kad nesibaimink: bus normalus dabartinis RYOBI vardą turintis produktas.
 #66136   Xrapas
 29 Lie 2008 21:11
Gdainius rašė:...O tai Caputis ir Larus ne ta pati kompanija...
Ta pati... :-ou-je
Tik CAPUTIS- UAB, o "LARUS"- prekinis ženklas.
UAB "Caputis" yra oficialus firmos Ryobi žvejybos padalinio atstovas Baltijos šalyse, ir "Larus" lipdukas ant šių ričių yra jų orginalumo garantas.
Kažkada berods panašiai ant OKUMA ričių "Albatros" lipdukus klijavo.

#66137   Skridžas
 29 Lie 2008 21:13
blin aš jau buvau persigandes ant smugio perskaičiau ir nepastebėjau kabučiu :eek: Aišku nuraminai mane manau jau kita menesi roby turėsiu ot žvejosiu tada :roll:

#66138   Gdainius
 29 Lie 2008 21:29
Dabar pažiūrėjau savo Ryobi rites , nei ant vienos neradau "Larus" lipduko ir neprisimenu, kad jie ten būtų buvę.Tai kaip čia išeina,bet tikrai žinau, kad iš Capucio buvo pirktos.

#66145   Xrapas
 30 Lie 2008 06:19
Gdainius rašė:...Tai kaip čia išeina,bet tikrai žinau, kad iš Capucio buvo pirktos...
Iškart tų lipdukų ir neklijavo, kai aš pirmus APPLAUSE, berods, 2005 metais pirkau, dar buvo be jų.

#66198   ensteinis
 30 Lie 2008 20:09
O pas mane buvo su7 lipduku ecusima ligtais, taij cia jau labai geraij, kad lipdukus ant rites pradejo deti? :D

#66223   Hookaz
 31 Lie 2008 09:46
nei ant ecusimos nei ant excios jokiu lipduku nera pas mane :donknow' rites pirktos maziau nei pries metus kokius :roll:

#66694   Fiskius
 05 Rgp 2008 15:54
Radau tokia faina, priimtina rituke Ryobi kazkas ten 2000. Limpa prie rankos, kaina normali, tik kazkodel turi tik 1 bugneli. 3000 modelis jau su 2 bugnais, o sitos su 1 :? Kas per nesamone :roll: :neutral:

#66723   piatras
 05 Rgp 2008 17:55
:? Deja pas mus taip būna, Zauberį irgi tokį gavau... pažiūrėjęs nete visur mačiau su papildomais būgnais. Teko už 50Lt dar porą prisidurt.

#66726   HIPIS
 05 Rgp 2008 18:40
Su riobeis gali but toks bajeris kad bugneliai du prie rites buna bet pardavejas iskomplektuoja.. jam taip geriau gaunas... atckirai brangiau parduos... :?

#66727   Skumbrotas
 05 Rgp 2008 19:00
Kai prieš kažkiek metų pirkau Zauberį, tai jie buvo komplektuojami su trimis būgneliais, vienodo dydžio ir metaliniais. Tas Zauberis ir dabar dirba kaip bitė, o tie kuriuos matau dabar parduotuvėse tai atrodo kaip kokie nevykę klonai.

#66728   HIPIS
 05 Rgp 2008 19:27
Ir as pastebejau kad Riobiu kokybe per pastaruosius metus... zyymei.. suprastejo lyginant su ankstesneis miodeleis....cia as is savo varpines.... :grin: Tik idomu kodel.. :roll: juk nemanau, kad apsimoka gaminti kita, nauja tokiu pat riciu linijos yranga... juk pvz. stakles kur lieja ir frezuoja kad ir korpusa.. kainuoja ne viena desimtiu tukstanteliu... o juk ir ten skaiciuot moka..... o jei jau turi suderinta linija nu nafig ka keist ypac i prastaja puse.. :?

#66776   Fiskius
 06 Rgp 2008 10:39
HIPIS rašė:Su riobeis gali but toks bajeris kad bugneliai du prie rites buna bet pardavejas iskomplektuoja.. jam taip geriau gaunas... atckirai brangiau parduos... :?
Kad bent jei butu atskirai tu bugneliu, nesukciau labai pautu. Ale dabar nera :? Matyt reiks ieskoti kazkokios alternatyvos. Nes 3000 modeliukas man jau didokas, o 2 bugneliu reikia kaip minimum :neutral:

#66777   Edosius
 06 Rgp 2008 10:43
Kad nesuktum labai pautu, pasidomek ar kartais SPRO riciu netinka. Man atrodo tokie pat, bet gal klystu :roll:

#66778   Fiskius
 06 Rgp 2008 10:44
Edosius rašė:Kad nesuktum labai pautu, pasidomek ar kartais SPRO riciu netinka. Man atrodo tokie pat, bet gal klystu :roll:
Dekui, reiks pasidometi ;-)

#66972   jarwa
 07 Rgp 2008 11:37
3000 Zauberiui papildomą būgnelį pirkau, kaip sakė Edosius,nuo SPRO ritės - tinka ir dar 12lt pigesnis, tik nėra kaip orginalaus Zauber būgnelio ,padengto to geltono kraštelio nitridu ar kokiu velniu,atseit ,sumažinančiu trintį,bet tai - jau iš tikimybių teorijos :lol: :lol: :lol:

#67107   Liveris
 07 Rgp 2008 18:35
Edosius rašė:pasidomek ar kartais SPRO riciu netinka.
Taip tinka, as turiu SPRO 2000 rite tai per Ramki gavau bugneli nuo zauberio viskas tinka.

#67195   ramkis
 08 Rgp 2008 09:03
Taip tinka, as turiu SPRO 2000 rite tai per Ramki gavau bugneli nuo zauberio viskas tinka.[/quote]
Aciu, kad prisimeni :grin: Kaip kotelis? :roll:
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė