Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #665525   Evaldas Z
 25 Geg 2016 21:10
turgis rašė:Apacioj pilve svareli ar pora net paklijuok. Padaro blyniukus tokius. Pas rusus maciau taip daro.
Yra pirkt tu "blyniuku" visokiu dydziu ir svoriu rinkinuku.
Suspendots.jpg
O pas mane tai hornetukas vel nusluoste nosi visiem grifon'am ir chubby'kam :) ne pirma kart jau suveikia ant pasyvaus sapalo :roll: Geriau mestusi, tikrai dazniau naudociau.
DSC_0028.JPG
 #665527   turgis
 25 Geg 2016 21:24
Evaldas Z dekui. Na matai, net gatavu yra pirkt :gutgut . Net ir svoriai surasyti ....As ju nenaudojau pats , bent mane sudomino tie blyniukai kaip pamaciau per Golevlomania youtubej.
 #665532   Saugirdas
 25 Geg 2016 22:05
Dabar supratau. Aciu. Bandysiu.
Fishycatas tikrai neturi tokio varianto kurio reikia. Nauja kompanija, dar turi kur tobulet, nesuku del to galvos. Modelis butent tas kuri nurodziau.
Evaldai, jei vobleris F tai bandai plukdyt, jei nenusimeta?
 #665534   Evaldas Z
 25 Geg 2016 22:22
Saugirdas rašė: Evaldai, jei vobleris F tai bandai plukdyt, jei nenusimeta?
Tu cia rimtai klausi ? :) Siaip ar taip, skersai upes nuplukdyt dar neismokau :grin: Nekalbant , zinoma, apie upes vingius, kur ir palei priesinga kranta pravest galima toliau paplukdzius.
 #665543   blight
 26 Geg 2016 08:17
Nu tai kokios problemos? Jei nenusimeta dėk blyniukus kelis Large Thick size ir lėks kaip japonas :lol:
 #665559   arta777
 26 Geg 2016 11:45
Man tai revoliuciniai tie blyniukai pasirodė,bent teoriškai kol kas.Dėkui Evaldui!Jaučiu,jų ieškoti reik,kas Pontoon prekiauja.....Triturus,Žvejoklis?
 #665622   Sportininkas
 26 Geg 2016 21:37
Kokio ilgio kotus naudojat sakykim nemune/neryje? Arba as nedametu iki tos vietos kur sapalas lakosi arba gaudau ne ten.. Yra didele akmenine damba ir posukis, ir ta damba srove y viduri upes perduoda ir gaunasi apie 100 metru kaip ilankele be sroves, bet metant 15 metru mazdaug nuo kranto jau yra srove, uzmetu siektiek y srove rigge arba sukre ir nieko... valas gana storas 1.2PE , naudojau kitose zvejybose bet jokio kito neturiu kolkas.. nebent sasame samuline kurio nedaug like gal 80 metru ar daugiau bet 0.10 ar 0.12mm jis, gal vyniot 'bekinga' ir ant virsaus sasame? kotas 2.3m 2-15g
 #665629   Mike
 26 Geg 2016 22:27
Ne kiekvienoje damboje šapalų yra. Bandyk prieš dambą, paprastai šapalai ten laikosi.
 #665639   Ce5ar
 27 Geg 2016 07:16
Sportininkas rašė:Kokio ilgio kotus naudojat sakykim nemune/neryje? Arba as nedametu iki tos vietos kur sapalas lakosi arba gaudau ne ten.. Yra didele akmenine damba ir posukis, ir ta damba srove y viduri upes perduoda ir gaunasi apie 100 metru kaip ilankele be sroves, bet metant 15 metru mazdaug nuo kranto jau yra srove, uzmetu siektiek y srove rigge arba sukre ir nieko... valas gana storas 1.2PE , naudojau kitose zvejybose bet jokio kito neturiu kolkas.. nebent sasame samuline kurio nedaug like gal 80 metru ar daugiau bet 0.10 ar 0.12mm jis, gal vyniot 'bekinga' ir ant virsaus sasame? kotas 2.3m 2-15g
As Neryje gaudau su 2,10 ilgiu. Kol kas uztenka... na 80 m, ne lasi gaudysi, manau neisvynios, jei net ir didesnis uzkibs.
 #665658   upinis
 27 Geg 2016 10:21
Sportininkas rašė:Kokio ilgio kotus naudojat sakykim nemune/neryje? Arba as nedametu iki tos vietos kur sapalas lakosi arba gaudau ne ten.. Yra didele akmenine damba ir posukis...
Gaudant Nemuno dambose perspektyviausi man yra priešdambiai - ten, kur baigiasi duobė ir dugnas jau kyla. Ypač ta tolimoji dalis. Dažniausiai apgaudau tą dalį brisdamas žingsnelis po žingsnelio link dambos galo. Brendu, kiek įmanoma giliau, kad nestyročiau jiems prieš akis iškilęs aukštai.
Kai priartėji pakankamai prie dambos galo, verta apmėtyti tą dambos tęsinį, kuris jau yra po vandeniu. Jei ten tinkamas akmenynas-šabakštynas, tai šapalas gali stovėti ir visai negiliai. Ypač anksti ryte, dar prietemoje. Aišku, čia visi šansai laidot masalus :-D , bet kas nerizikuoja, tas...
Na, o žemiau dambos, tai tikrinu tik pačią artimiausią zoną gale dambos, kur vanduo dar sūkuriuoja ir galbūt dugne dar akmenynas nesibaigė.Žemiau man nekimba.
O koto ilgį meškeriotojas renkasi sau, kad būtų patogu. Pats šapalas į tai tikrai nereaguoja :-D .
 #665660   Mike
 27 Geg 2016 10:45
Ant vadinamo dambos "špikio" ne tik šapalą, bet ir salatį dažnai galima sutikti. O stipriai sušilus vandeniui ir lydeka mėgsta didelėje kunkuliuojančioje srovėje gaivesniu vandeniu pasimėgauti. Praeitais metais ant pačio "špikio", gal 40 cm gylyje, kai plojo, galvojau kad salatis geras. Pasirodo lydekiokas 2,5 kg.
 #665710   shelwius
 28 Geg 2016 09:54
Dar viena medžioklė. Kibimų buvo ant minoškių, bet tik tuščių. Sudirbo krenkučiai tamsesnių spalvų - Maria MC-1, Tsuribito Baby crank, pastarasis didžiausią padovanojo - 46cm. O vat ryškios, blizgios spalvos ir paviršiniai masalai vis dar tyli...
SAM_6707.JPG
SAM_6711.JPG
SAM_6706.JPG
SAM_6712.JPG
Paleidimas:
https://www.youtube.com/watch?v=JtXxkrm ... e=youtu.be
 #665746   Ce5ar
 28 Geg 2016 22:47
Laikas shelwiau Tau nufilmuoti zvejyba... snd geras 3 val Neri sukavau ir nei vieno kibimo... jauciu kazka ne taip darau...
 #665751   aurimas22
 28 Geg 2016 23:40
Gal,geriau butu labiau, lysti siuo momentu i mazesnes upes.?.Nes pvz ventoi pas mus tai gerai juda sapalas.O kimba, tai ant mazai nerenciu, tai ir gyliau (vobleriuku).
 #665767   shelwius
 29 Geg 2016 11:12
Nėr kameros filmavimui ;-) tikrai sutinku, kad mažesnėse upėse dabar kur kas geriau, bet aš Nemuno vaikis :[anuol
Ryte kelias perspektyvias vietas apėjau ir nė barkšt, na tik ešerys gražus buvo... Labai kritęs vanduo, gal dėl to... O ir putas kažkokias Nemunas nešė. Na žodžiu rytas be šapalo, reiks vakaro laukt ;-)
SAM_6716.JPG
 #665783   turgis
 29 Geg 2016 15:42
As siandien is ryto nuvarau prie Neries. Vieta nauja , kaip ir nieko tokia, bet sirdy kazkas netaip. Jauciu ne mano sita upe siandien...Mintyse sakau varau i Dubysa, i savo vieteles. Vel laikas, kuras , bet ko nepadarysis del zvejybos ;-) Ir ka, 4 sapalai ir vienas eserys. Vanduo skaidrus. Smagiu akimirku buvo, neimanoma aprasyt. Buvo momentu kai as apgavau juos , buvo kai ir mane apgavo ... :)
 #665787   Ce5ar
 29 Geg 2016 16:53
Labiau is ryto gaudot? Kai tik pradeda svieset? Ar jau kai saule kyla uz horizonto?
 #665789   aurimas22
 29 Geg 2016 17:10
Ce5ar rašė:Labiau is ryto gaudot? Kai tik pradeda svieset? Ar jau kai saule kyla uz horizonto?
Rytas,protingesnis yra uz vakara:) (rytas man geriau).Bet ir ant vakaro sugaunu ir viduri dienos).
 #665802   shelwius
 29 Geg 2016 19:04
Ce5ar rašė:Labiau is ryto gaudot? Kai tik pradeda svieset? Ar jau kai saule kyla uz horizonto?
Kai šilti orai, vasarą - tai ryte einu 7-8val. Per karščius sukimba kartais ir per piet. O vakare man rezultatyviausiai yra nuo 19:30val. Su naktine žūkle dar nelabai susipažinęs, bet kiek teko, tai po 2val nakties jau kibimų nebūdavo.
 #665804   turgis
 29 Geg 2016 19:23
Siandien tik po devyniu buvau prie upes. Pirma sugavau kazkur 10, o kitus tris nuo 11 iki 12.30. Esery tarp 10 ir 11.
Kai pirma sekminga zvejyba apturejau irgi prie Dubysos tai ir apie 9 val buvau prie upes. Ir paskutini kazkur pagavau 14 val. , paskui jau pavargau. Tokia tada diena buvo kad dzin laikas. O esu atvares ir jau puse sesiu ryto buves ir :/nek , viena zuvis ir ta puse devyniu :). As kiek susidariau nuomone bent tokiose mazesnese upese jei jie aktyvesni tai laikas neturi dideles reiksmes. Man rytas paprasciausiai patinka dar del to, kad nereik skubet baigt zvejybos pagal saulelydi, ar nespesiu gryzt namo ar kazkas panasiai.
 #666021   V1lius
 01 Bir 2016 09:49
Sveiki, kolegos! Gana čia tik skaitinėti ir stebėti forumą :ks> jungiuosi prie diskusijų, tikiuosi priimsite į kompaniją!

O aš iškart raportuoju situaciją iš Neries. Vakar po darbų nuvažiavau pamėtyti trejetą valandėlių - nuo 19 iki 22 valandos. Tik atvažiavus vandenyje matėsi šioks toks judesys ir gal penktu metimu pasisveikino jaunuolis, susidomėjęs Bassday Bun'u:

Paveikslėlis

O vėliau kažkaip viskas rimo, nebeįsiūliau storasprandžiams nei Chubbio, nei Red Rag'o, o ir Bun'u nebesidomėjo, nors prie upės nelabai ir skubėjau važiuoti su ta mintimi, kad vis vien saulei slepiantis už horizonto prasideda pagrindinis aktyvumas, tačiau vakar kažkaip apsigavau :-D

Bet, prie upės, kaip visada, gražu!

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Taigi, daugiau fotoreportažo, nei sėkmingos žvejybos, bet aš taip nepaliksiu - šį vakarą vėl prie upės! ;-var-var.
 #666061   turgis
 01 Bir 2016 15:12
Man patinka Neris prie Vilniaus, kad siauresne jinai ten, ir kazkaip jaukiau iskart prie upes...Saunu kad pagavai, nes buna kartais atmojuoji ir nieko nepgauni ;-)
 #666069   V1lius
 01 Bir 2016 15:38
turgis rašė:Man patinka Neris prie Vilniaus, kad siauresne jinai ten, ir kazkaip jaukiau iskart prie upes...Saunu kad pagavai, nes buna kartais atmojuoji ir nieko nepgauni ;-)
Čia jau šiek tiek už Vilniaus ši vieta, bet taip - yra čia vienur, kitur nemažai tokių siauresnių vietų. O čia tai tokia įdomi vieta, nes upė išsišakoja, o ten kur matosi kitas krantas tai iš tiesų tik sala viduryje perskirianti upę :)
 #666137   shelwius
 02 Bir 2016 09:29
Kaip visada, didžiausi pabėga... Spėjau šiandien atsidurt prie Nemuno prieš keliant vandeniui ir apturėjau kolkas didžiausią šio sezono storasprandį. Jau bridau paimt, o jis tik pyyyst po žolėm palindo, kol atėjau iki jo, paspurdėjo, vobleris žolėse ir liko - mačiau tik kaip nuplaukė... Ech, na nieko, didesnis užaugs iki kito karto :gutgut o voblerį šį sezoną pirmą kart bandau - tai Lucky Craft Medium Cra Pea - puikus vobleriukas savo darbu ir srovės laikymu, na ir šapalui patiko :ruko
 #666140   V1lius
 02 Bir 2016 10:10
Vakar vakarą ir vėl praleidau prie Neries. Žvejybą pradėjau apie 18:30, baigiau 22 valandą. Na ką, atvykus prie vandens - vaizdas daug žadantis, gražiai vakarėja, saulė šviečia, vabaliokai virš vandens skraido, tik šapalai kažkaip paviršiuje nebulksi. Žvejyba prasidėjo ir gal dešimtu metimu su Bassday Bun'o vabalu pasilabino puskilinis šapaliokas.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

O vėliau - daug smagių smūgių, azarto, tylių keiksmų, bet daugiau nei vieno realizuoto kibimo. Tik kartais išties nesuprantu kodėl, ir kabliai geri ir visa kita, bet sekundę palaikau ir žuvis dingsta. O kibimų buvo dar ne vienas ir ant Bun'o, ir vėliau uždėjus Red Ragą, taip pat buvo keli smagūs ir gerai matomi - girdimi kibimai paviršiuje, o galiausiai temstant ant mėlyno Chubby vėl gražus kibimas paviršiuje. 'viarkt :-D Taip pat, visi kibimai traukiant palei srovę, kiek greičiau už ją. Palaikymas prieš srovę vakar nedavė rezultatų.

O vaizdai, kaip visad, faini -

Paveikslėlis

Sūkuriukai :ks>

Paveikslėlis

Bent po kelis kibimus turėjau ant šios trijulės. Žodžiu įsitikinau - dirba visi. :-niak'

Paveikslėlis
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė