Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #666379   aurimas22
 05 Bir 2016 16:18
V1lius rašė:
aurimas22 rašė:Sveiki,jau zinau gerai gaudo pontoono red ragas sapalus bet jis neria,tiek 0.4-0.6m tai jau gali rinkti zolias.Ziuriu fop pontoono kaip jums gal kas megine ant sapalu? Jis neria siek tiek maziau 0.1-0.4m.Gal ir butu gerai su juo ?.
Kad Red Ragas SSR man giliau kelių centimetrų nepaneria. Labai norint šiek tiek, bet šiaip tai kupra skrodžia paviršių :ks>
Ai uzsisakiau,pontono valo kur shelwius patare,ir red raga viena.Tai ziuresiu kaip cia bus :D,su juo.
 #666419   arta777
 06 Bir 2016 08:23
Šapalo beieškant,Nemuno žemupy praleistas šeštadienis ir sekmadienio rytas.Deja,krante tik du.1,2kg.ir 800gr.Smūgių,palaikymų,atsikabinimų sočiai.Kaip beje ir lydekiokų,salačių ir pora meknių,pastarosios maloniai nustebino,nors ir nedidelės.Jau apie 15m.važinėjama mano į tas vietas ir tik šis sezonas,pirmasis išskirtinai spinu ir vobleriukais,tai pirmosios sugautos meknikės.Dirbo be konkurencijos yozuri l minow44.Tą patikrinus 100%.Kai jų veiksmingumu buvo įsitikinta lygiai prieš mėnesį,tai šią žvejyba,kiekviena naujai prieitą damba,buvo patikrinama daugeliu skirtingų modeliukų.Ir tik ploto,uždėjus minėtąjį juozuką,kažkas būdavo,arba ne.
IMG_20160604_100729_1.jpg
IMG_20160604_100729_1.jpg (43.28 KiB) Peržiūrėta 7504 kartus(ų)
Prikabinti failai
IMG_20160604_100931.jpg
IMG_20160604_100931.jpg (91.11 KiB) Peržiūrėta 7504 kartus(ų)
 #666423   JustasM
 06 Bir 2016 09:57
Po darbų, kai vakarai šilti ir ilgi!

Paveikslėlis

Vakar ant vakaro atvėso oras, po lietaus, važiuojant rodė 21 kas labai džiugino, darbe pameditavau prie Maps.lt ir vuolia, labai gražus Minijos ruožas. Vanduo idealus.
Pirmoje vietoje jau kibimų turėjau, Realiai per tris vietas sugaudžiau viską.

Paveikslėlis

Viso 7 šapalai, vienas ešerys ir viskas :lol:
Kibimų buvo gal tiek pat kiek žuvų o gal net daugiau, neskaičiavau.
Bet kad aktyvūs tai faktas :doubleup:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #666427   V1lius
 06 Bir 2016 10:29
JustasM rašė:Po darbų, kai vakarai šilti ir ilgi!

Paveikslėlis

Vakar ant vakaro atvėso oras, po lietaus, važiuojant rodė 21 kas labai džiugino, darbe pameditavau prie Maps.lt ir vuolia, labai gražus Minijos ruožas. Vanduo idealus.
Pirmoje vietoje jau kibimų turėjau, Realiai per tris vietas sugaudžiau viską.
Smagiai! Ant ko surinkai šapaliokus? O vakar temstant tai gerokai atšalo, ir šiandien vėsesnė diena. Kažin kaip tokie pasvyravimai šapalams? Iš kolegų patirties - labai jautrūs jie temperatūros pokyčiams pvz.: kiek atvėsus po stabiliai karštų orų? :ks>
 #666433   JustasM
 06 Bir 2016 11:29
Šiaip viskas priklauso nuo upės, ir jie maitinasi visai kitaip, dauguma ant rigge 35f dar dirbo khamsin mažieji, chubby tik kaldavo bet tik tiek.
Atvėsimas po karščių man dažniausiai efektingi būna bent pirmas kelias dienas, vėliau jau reikia dėti, deep tipo voblerius, arba mikro vartiklęs :)
 #666434   V1lius
 06 Bir 2016 11:47
JustasM rašė:Šiaip viskas priklauso nuo upės, ir jie maitinasi visai kitaip, dauguma ant rigge 35f dar dirbo khamsin mažieji, chubby tik kaldavo bet tik tiek.
Atvėsimas po karščių man dažniausiai efektingi būna bent pirmas kelias dienas, vėliau jau reikia dėti, deep tipo voblerius, arba mikro vartiklęs :)
Įdomu kaip didžiosiose upėse - Neryje ar Nemune. Gal tie pasvyravimai nedaro tokios didelės įtakos kaip mažose, bet man atrodo jei aktyvumo super ir nesumažina, tai bent jau nuo paviršiaus vabaliokus vangiau turėtų jie rinkti..
 #666448   V1lius
 06 Bir 2016 12:51
JustasM rašė:jie ir nerenka atvėsus orams, tiesiog kad jų nebūna :)
Būna, kai nėra dramatiško atšalimo, o tik vienas kitas laipsnis, bet šiandien atšalo tikrai neblogai, ir vėjas pakilęs, tai svarstau ar keliauti vakare prie upės :roll:
 #666455   aurimas22
 06 Bir 2016 13:30
V1lius,megink vakare gaudyti.Gal jie sukils.Nors kas mazai yra tiketina.Bet tikiu sugundysi koki nors placioburni :).
 #666458   V1lius
 06 Bir 2016 14:22
aurimas22 rašė:V1lius,megink vakare gaudyti.Gal jie sukils.Nors kas mazai yra tiketina.Bet tikiu sugundysi koki nors placioburni :).
Na bandysiu tikriausiai šiandien arba ryt vakare nulėkti. Kaip visada - pranešiu kokia situacija :) Pats nežvejosi?
 #666459   aurimas22
 06 Bir 2016 14:24
V1lius rašė:
aurimas22 rašė:V1lius,megink vakare gaudyti.Gal jie sukils.Nors kas mazai yra tiketina.Bet tikiu sugundysi koki nors placioburni :).
Na bandysiu tikriausiai šiandien arba ryt vakare nulėkti. Kaip visada - pranešiu kokia situacija :) Pats nežvejosi?
Laukiu pontono valiuko.Siandien is ryto pravedziau pinigus.Greiciausiai jau ryt tureciau gauti.Tai rytoi gal ir lekt reiks :).
 #666463   V1lius
 06 Bir 2016 15:14
aurimas22 rašė:
V1lius rašė:
Laukiu pontono valiuko.Siandien is ryto pravedziau pinigus.Greiciausiai jau ryt tureciau gauti.Tai rytoi gal ir lekt reiks :).
Kokį ėmei? Aš tai ne per seniausiai užsimečiau Dragon Fishmaker Braided Line Gray 0.10 :grin:
 #666464   aurimas22
 06 Bir 2016 15:18
Kokį ėmei? Aš tai ne per seniausiai užsimečiau Dragon Fishmaker Braided Line Gray 0.10 :grin:
Pontoon 21 Exteer.Kaip pirma sezona,gaudau jau pradejau rimciau.Tai supratau.Reikia ieskoti atitinkamo valo sapalui greit droziasi pintas.:D.Ir dar red raga vis del to pontono paemiau :D
 #666481   shelwius
 06 Bir 2016 17:53
Atvėsimas didžiosiose upėse daro savo, kibimų sumažėja, nors pasitaiko didesni egzemplioriai. Esant vėjui ir šaltesniam orui nei yprastai, vėl dirba minoškės, paviršinius ssr'us ignoruoja šapalas. Kaip Justas ir minėjo - tikrai sudirba vartiklės. Beje, jos puikiai būna sugroja ir per dideles kaitras.
 #666526   upinis
 06 Bir 2016 23:03
Patikrinau Šešupę. Viskas tvarkoj ;-var-var. Šapalai jama. Tik gaila, nedideli. Bet gausiai.
Ir ne vien tik šapalai. Pakliuvo ir ešerių, įmitęs strepetys, žiobriukas-chuliganas.
Beveik visą žuvį surinko vobleriukas Lucky John Basara. Keista, bet kiti patikrinti "šapaliniai" masalai nedirbo.
Beje, žiobriukas paleistas, kiti - taip pat ;uolrait .
Prikabinti failai
ziobriukas.jpg
ziobriukas.jpg (91.44 KiB) Peržiūrėta 7271 kartus(ų)
basara.jpg
basara.jpg (30.9 KiB) Peržiūrėta 7271 kartus(ų)
 #666535   Artūras1
 07 Bir 2016 09:05
Evaldas Z rašė:
turgis rašė:Apacioj pilve svareli ar pora net paklijuok. Padaro blyniukus tokius. Pas rusus maciau taip daro.
Yra pirkt tu "blyniuku" visokiu dydziu ir svoriu rinkinuku.
Suspendots.jpg
Kazin is kur butu galima i Lt geriausiai uzsisakyti tu klijuojamu svareliu ant vobleriu, gal kas jau esat is kazkur pirkes?
 #666548   V1lius
 07 Bir 2016 13:22
upinis rašė:Patikrinau Šešupę. Viskas tvarkoj ;-var-var. Šapalai jama. Tik gaila, nedideli. Bet gausiai.
Ir ne vien tik šapalai. Pakliuvo ir ešerių, įmitęs strepetys, žiobriukas-chuliganas.
Beveik visą žuvį surinko vobleriukas Lucky John Basara. Keista, bet kiti patikrinti "šapaliniai" masalai nedirbo.
Vakar čia šitie plėšrūnai atakavo, nepabūgę šalčio? :-D

Jei varysiu šį vakarą iki Neries tai galvoju reikia užsukti į Triturus ir prigriebti vieną kitą minoškę, nes besiginkluodamas šapalų žūklei įsigijau įvairiausių crank'ų, kurių pagrindinius jau lyg ir išsigryninau (Chubby, Red Rag, Bun, Baby Griffon, Magnum), bet kaip dėl minnow tipo masalų? Kurie yra must-have? Yo-zuri LM44, P21 CrackJack / Mojarilla, Rigge 56sp ? Kas dar? :ks>
 #666549   aurimas22
 07 Bir 2016 13:39
V1lius rašė:
upinis rašė:Patikrinau Šešupę. Viskas tvarkoj ;-var-var. Šapalai jama. Tik gaila, nedideli. Bet gausiai.

Jei varysiu šį vakarą iki Neries tai galvoju reikia užsukti į Triturus ir prigriebti vieną kitą minoškę, nes besiginkluodamas šapalų žūklei įsigijau įvairiausių crank'ų, kurių pagrindinius jau lyg ir išsigryninau (Chubby, Red Rag, Bun, Baby Griffon, Magnum), bet kaip dėl minnow tipo masalų? Kurie yra must-have? Yo-zuri LM44, P21 CrackJack / Mojarilla, Rigge 56sp ? Kas dar? :ks>
Kam,tau minoskiu.Gi dabar puikiai sugaudysi,sapala ir be ju :),
 #666551   Evaldas Z
 07 Bir 2016 13:45
Artūras1 rašė: Kazin is kur butu galima i Lt geriausiai uzsisakyti tu klijuojamu svareliu ant vobleriu
Tai kad yra Lt parduotuvese. As Triturus kazkada pirkau, bet savaitgali maciau net ir nedidelio miestuko zukles parduotuvelej, tik kito gamintojo.
 #666552   Ce5ar
 07 Bir 2016 13:48
aurimas22 rašė:
V1lius rašė:

Zmogus susirgo pirkimu manija... normalus dalykas kaip pradedanciajam ;) :D
 #666553   blight
 07 Bir 2016 13:49
upinis rašė:Patikrinau Šešupę. Viskas tvarkoj ;-var-var. Šapalai jama. Tik gaila, nedideli. Bet gausiai
Aš kiek pastebėjau ten šapalai (didesnieji) ant spino ar vabalo ima kiek vėliau nei kitose upikėse. Šymet ten kiek buvau tai dar normalaus nepagavau. O dar kai prieš menesį, tai vietiniai kukurūziniai donkininkai tempė namo juos maišais po 30kilų, tai geriau sakau nesigadint ten nervų :roll:
 #666554   aurimas22
 07 Bir 2016 13:53
Kam,tau minoskiu.Gi dabar puikiai sugaudysi,sapala ir be ju :),[/quote]
Zmogus susirgo pirkimu manija... normalus dalykas kaip pradedanciajam ;) :D[/quote][/quote]
Viliau kai ispardavinesi voblerius rasyk,man gal koki viena kita paiimsiu :D :D :D ;uolrait ;uolrait ''plot ''plot
 #666556   aurimas22
 07 Bir 2016 13:55
blight rašė:
upinis rašė:Patikrinau Šešupę. Viskas tvarkoj ;-var-var. Šapalai jama. Tik gaila, nedideli. Bet gausiai
Aš kiek pastebėjau ten šapalai (didesnieji) ant spino ar vabalo ima kiek vėliau nei kitose upikėse. Šymet ten kiek buvau tai dar normalaus nepagavau. O dar kai prieš menesį, tai vietiniai kukurūziniai donkininkai tempė namo juos maišais po 30kilų, tai geriau sakau nesigadint ten nervų :roll:
Skambini Gamtosaugai is karto ir viskas.Nebuk abejingas zmogus.Nebent tu toi upei retai gaudai.Tai tau nusispjauti yra.Pamatyciau mano upei taip darytu.Tai skambinciau ka esu dares :).
 #666561   V1lius
 07 Bir 2016 14:13
aurimas22 rašė:
V1lius rašė:

Ir ta manija, panašu, kuo toliau tuo didesnė :-D

O dėl minoškių, tai reikia juk ir jų turėti, kai pasikeičia oras, šapalai nerenka masalų nuo paviršiaus tai crank'ai kartais gali ir visai nedirbti, o va minoškė ims ir sudirbs, tai dėžutėje vieną kitą patikrintą turėti, manau, reiktų.
 #666563   V1lius
 07 Bir 2016 14:15
aurimas22 rašė:
Viliau kai ispardavinesi voblerius rasyk,man gal koki viena kita paiimsiu :D :D :D ;uolrait ;uolrait ''plot ''plot
Gerai, turėsiu omenyje :-D :-D
 #666564   aurimas22
 07 Bir 2016 14:15

O dėl minoškių, tai reikia juk ir jų turėti, kai pasikeičia oras, šapalai nerenka masalų nuo paviršiaus tai crank'ai kartais gali ir visai nedirbti, o va minoškė ims ir sudirbs, tai dėžutėje vieną kitą patikrintą turėti, manau, reiktų.
Tada imk depus :D
 #666565   blight
 07 Bir 2016 14:16
aurimas22 rašė:Skambini Gamtosaugai is karto ir viskas.Nebuk abejingas zmogus.Nebent tu toi upei retai gaudai.Tai tau nusispjauti yra.Pamatyciau mano upei taip darytu.Tai skambinciau ka esu dares :).
Skambinu, bet abejoju ar iš to naudos daug :? . Po to dar parašiau ir Jonauskui FB (kad aplinkosaugininkus paragintų), tik nežinau ar perskaitė mano žinutę, nes prie draugų negali jau priimt, bo pasiekė friend'ų limit'ą :-D
 #666566   aurimas22
 07 Bir 2016 14:20
blight rašė:
aurimas22 rašė:Skambini Gamtosaugai is karto ir viskas.Nebuk abejingas zmogus.Nebent tu toi upei retai gaudai.Tai tau nusispjauti yra.Pamatyciau mano upei taip darytu.Tai skambinciau ka esu dares :).
Skambinu, bet abejoju ar iš to naudos daug :? . Po to dar parašiau ir Jonauskui FB (kad aplinkosaugininkus paragintų), tik nežinau ar perskaitė mano žinutę, nes prie draugų negali jau priimt, bo pasiekė friend'ų limit'ą :-D
Oh,problema.Manau vis,tiek sugebetum.Kas kaip prisisaukti ta gamtosauga.Matyt,silpnai saukei ir taves neisgirdo :D :) :)
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė