Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #668764   zimkaxxx
 29 Bir 2016 18:34
:roll: geriau zvirblis saujoj...o siaip tai bushai jau laiko patikrintos valtys, o sios nelab ir mates....as bushu patenkintas, tik jos kiek siauresnes tarkim uz kinietiskas larusus ir uz latviskus dulkanus.... :grin:
 #668801   PelkiuSenis
 30 Bir 2016 08:06
Siuo atveju bushas ir platenis viduje, o ar 2cm skirtumas ant aerostato daug ka nulems, kai skersmuo prasideda nuo 40cm.
As siai dienai rinkciausi patikima gamintoja, Bush, brig, dulkan, Hondwave, jau nekalbant apie zodiac ir pan. Kiek skaiciau sia tema ir zmoniu nuomones, kurie taiso valtis - tai retai ada ka bloga apie siuos gamintojus isgirsi.
Pas mane yra virves pekelejas, na taip, patogu visai, bet pvz matau minusa, kai vanduo vesesnis, nuo virves rankos kencia (ir tai storesne naudoju, tai kai paplaukioju su draugais ir ju plonas virves inkarui pakilnoju dziaugiuosi savo :-D ), tad as pradedu mastyt apie kokiu 2cm juosta tam reikalui, tad cia praranda savo esme tas pakelejas.
Bet cia tik mano izvalgos ir man (ne)tinkatys dalykai :)
 #668995   darius82
 01 Lie 2016 18:26
Ačiū atsakiusiems.Užsakiau šiandien bush crab 360,iš didesnes neiškrisi... :-D . Tik bushu gamykla kažko ten stringa jau seniai žada atvežti i Lietuva,bet niekaip nedaveža, tai nežinia kada gausiu. I laivo sandeli jau seniai skambineju tai irgi vis žada žada... vakar skambinau tai žadejo dvieju savaičiu begi tureti...
 #669392   PelkiuSenis
 06 Lie 2016 10:57
Reikalinga patirtis, nuomone apie valtis su pripuciamais dugnais. Kaip tokioje su stovejimu, kaip atsparumas pazeidimams (na nuo guminiu batu akmenukai kriaukliu nuotrupos). Nes tokios valtys gana lengvos, ir neprarandamas kylis, kai su kokia lentuciu jau kylio nebus. Nors kaip cekass rase, jei gerai atsimenu,kad be kylio apie 5ag variklis baika plaukiot (jei klystu, gal autorius patikslins)
 #669403   alkanas
 06 Lie 2016 12:23
Su tokia plaukioju stoviu ramiai, minkštumas jaučiasi gi ne ant asfalto, airdeka pripuciu iki 0,5 daugiau neturiu su kuo, ir man rodos kad jos ant bangų labiau supas, bent jau maniske 2,7 m lyginant su kokia 3,6m kietu dugnu, bet gal tik dėl dydžio. Ant airdeko apsaugai ir maloniau basam esu paklojes sintetinį kilima
 #669416   PelkiuSenis
 06 Lie 2016 14:33
As ir manau, kad del ilgio turetu, nes cia banga pakele cia jau krenta priekis.
O kokio gamintojo pas tave tokia valtele? Bei kaskart naujai renki, puti? Ir ar vietos maziau tokia supkauota uzima kazkiek?
 #669433   Cekasss
 06 Lie 2016 19:44
kylis labiau pjauna banga tai per bangas minksciau plaukia.Dabar kai nupirkau 9,9varikli velkiaujant per didelis greitis matyt per greitas sraigtas tai velkiauju su isleistu kyliu tada gaunasi siek tiek leciau.ir kai reikia pakeist vieta plaukiu ant glico neputinesiu kas kart ir jokio skirtumo ar jis butu pripustas ar isleistas. tai kai kazkas cia rase kad be kylio nepaplauktum tik suktum ratus tai visiska nesamone turbut zmogus pats neturi valties ir sneka kas jam atrodo.
 #669435   varanas
 06 Lie 2016 20:12
draugas plaukė be kylio su 5 tuku per bangas mariose ant greičio gavo tokia bangą. kad valties viduje buvo pilna vandens greit prie kranto ir poto karto pakeitė iš kart valtį, nebent su 2.5 ramiai zvejoti be kylio ir kurso nelabai valtis laikosi skersai plaukia. cia as apie rovana lentuciu dugnu.
 #669437   PelkiuSenis
 06 Lie 2016 20:16
Aciu vyrai uz izvalgas, jau buvau rases cia, kad turiu 3m kietu dugnu, 50kg sveria. Tai vienam isileist, istraukt ir ilgas pakavimas per 2 metus pradejo nebelabai patikti ir mastau apie keitima i lengvesne, kad nugara maziau kentetu ir alternatyvos airdeck arba lentutes, bet bijau prarast stabiluma po kojomis ir plaukimo komforta. Tai po truputi link airdeck pradeda mane traukt :v-ar Tik airdeck geresniu firmu kainos siek tiek '''bum
Bet sezono vidury greiciausiai nekeisiu, nelabai pavyks, kad ir kaip noreciau :)
Beje, radau pora modeliu kur eina V Airdeck ir kylis su Airdeck. Kuris cia variantas dabar geriau, Honda turi V airdeck, o pvz Alkano waveline kaip suprantu kyli su airdeck. :roll:
 #669441   alkanas
 06 Lie 2016 20:58
V airdek yra kylis suformuotas iš dugno, o valties viduj kaip suprantu nelygus dugnas, bet garantuot negaliu nesu matęs, maniske kylis atskirai, kaip ir kietadugnej valty tas pats dugnas lygus, po juo kylis, tiesą sakant kylis šiek tiek islenkia dugną bet netrukdo
 #669442   Cekasss
 06 Lie 2016 21:30
kazkada ir as turejau airdek dugnu valti buvo 2,70 ilgio ir kaip kolega minejo kylis islenkdavo dugna nepamenu kokia buvo kinietiska kazkokia sena dabar gal nauhesnes technologijos gal maziau lenkia nezinau. zodziu pardaviau pazystamui.o jis kadangi valti vezioja ir laiko pripusta prie pripuciamo dugno priklijavo duraliuminio lapa ispjoves pagal dugna ne visa o nuo priekio iki vidurio valties nu zvengiau juodai,bet valtis pasunkejo apie 0,5kg ir tas islenkimas dingo tai sakyciau tik pliusai
 #669481   flaotte
 07 Lie 2016 15:05
aš ant airdec`o gavau išpjautą linoleumo gabalą, akmenukų ir viso kišo brudo nebijau :) ;uolrait
šiaip lyginant kelių gamintojų tai mano promarine (285cm) airdec`as nėra toks stabilus kaip draudo BRIG (lyg brig 360cm, rankos nukirst neduodu, bet valtis geresnio gamintojo ir didesnė). Pas jį stovim dviese, pas mane vienam nėra taip jauku. Dydis duoda stabilumo, ir pas jį geriau įsispraudžia dugnas.

mano airdeck`ą ta labiausiai žmona įsimylėjus, vis nori išplaukt ir miegot ant dugno atsigulus, minkšta, šilta :liež-uvis.
Kol buvo rusiška be dugno, tai niekas man kompanijos nepalaikė, vis vienas plaukiojau. O dabar teks valtį į didesnę keist, kad visai šeimai tilpt... :[anuol
 #669532   PelkiuSenis
 08 Lie 2016 07:20
Gyvai nemaciau, bet kiek is foto supratau - tai Honda V formos grindys ir viduje tokios formos. Idomu kaip per lietu :roll: greiciausiai susidaro balute, kai kito tipo turetu nubegt po grindimis link kylio, kad ir su airdeck bet su kyliu (isimtis lentutes be kylio) Zinoma nedidelis minusas cia :)
Kai privalumu ieskai tokiu kaip lengvumas, paprastumas ir labai neprarandant kieto dugno savybiu.
 #669715   Mr_G
 11 Lie 2016 10:03
Sveiki, greitas klausimukas.
Kadangi nerandu tokiu valties transportavimo ratuku kaip forumietis turi, pasikisanciu po valties galu, tad reikia pirkti tokius, kurie sukasi i transa.
Sakykite, gal galite kas pasidalinti patirtimi, kokius geriausia pirkti? Ju yra keletas rusiu, vieni atrodo per paprastai, kiti lyg lengvai pametami ir panasiai..
Idomi bet kokia informacija. Lieku dekingas
 #669902   Dolcas
 13 Lie 2016 13:03
Pas mane Runos rartukai iš nerūdyjančio plieno.Tvirtinau prie transo, prieš tai apdirbęs skyles.Varžtai taip pat iš nerūdyjančio plieno, tad viskas normaliai.
 #670202   timocha
 15 Lie 2016 13:06
sveiki gal kas naudojat benzinini varikli ant medines valties? klausimas ar imti su ilga koja ar trumpa, medinukes transas kokiu 25 cm aukstesnis uz gumines turetos, jei sulyg bortais nupjaut tai patrumpetu 5-7 cm, bet maziau jau nesinori pjaustyt.
  • 1
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė