Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #672672   aurimas22
 11 Rgp 2016 18:35
Black Hole Swift 7-21 г Kas cia per spiningai gal kas zinote.Klausiausi vieno ruso video nesenei ikelto gal kas zinot juos galit placiau apie siuos spiningus pakalbet?Nes as apskritai apie juos pirma syki isgirdau.
 #672673   turgis
 11 Rgp 2016 19:00
aurimas22 rašė:Black Hole Swift 7-21 г Kas cia per spiningai gal kas zinote.Klausiausi vieno ruso video nesenei ikelto gal kas zinot juos galit placiau apie siuos spiningus pakalbet?Nes as apskritai apie juos pirma syki isgirdau.
Pietu Korejos firma. Rusijoj rinkoje zinoma jinai. Swift tai tvicui. 2016 naujiena firmos. Blankas carbonas 99,9, ziedai torzaite, rites laikiklis Korejos. Kaina Rusijoj 150 euru. Siaip gamina ir pludines meskeres ir dar kitokiu, rites, voblerius, vala, aksesuarus, net bridkelnes ju yra. Nepabandes nieko nepasakysi, o kai Lietuvoj nelabai kas prekiauja tai sunku ka ir pasakyt.
 #672687   aurimas22
 11 Rgp 2016 21:04
Inf laukiu ir jusu nuomones.Gal ka ir jus zinote apie siuos spiningus ?
 #672695   inf
 11 Rgp 2016 21:55
Nei as "jus" nei ka. O kokia mano gali buti nuomone apie nematyta negirdeta daigta. Labai abejotina, kad jis uz 150 eur turi Fuji Torzite ziedus, tik tiek galiu pasakyt. Nes ju savikaina sudarytu didziaja dali koto savikainos, gamintojui.
 #672701   slavikas
 11 Rgp 2016 22:29
sapalams krankint? avida 6 arba 6,6 pedos... UL arba L... pigus, atsparus krumams ir nesamonems... ir tegu nemadingas, bet tam reikalui tikrai tiks. :roll:[/quote]
Turiu Avidą iki 10,5 , tai jis man per grubus. Po japonų aš su juo visai kurčias. Norėčiau kažką delikatesnį.
 #672707   Aqua v.
 11 Rgp 2016 23:38
inf rašė:.... Labai abejotina, kad jis uz 150 eur turi Fuji Torzite ziedus, tik tiek galiu pasakyt. Nes ju savikaina sudarytu didziaja dali koto savikainos, gamintojui.
Материал колец - Korean Torzite
 #672708   Saugirdas
 12 Rgp 2016 00:42
Chuj tada ten TZ ziedai. Nebent kokiam aliumo reme.
 #672718   inf
 12 Rgp 2016 06:11
Korean torzite... Cia ir baigciau dometis siuo spiningu :)
 #672726   Tironas
 12 Rgp 2016 08:44
Keista kaip rusijoi prilipo brandas JUODOJI SKYLE. cia tik su salyga , kad jie angliskai nelabai.
 #672730   zipas
 12 Rgp 2016 08:52
Kad siais laikais populiaru kosmoso pavadinimus det :grin: ir shimanas ir zipbaitai tokiu tur :grin: nors man visai graziai tas pavadinimas atrodo.
 #672732   inf
 12 Rgp 2016 09:06
Pas rusus rudosios skyles, juoduju nedaug yra. Siaip prie dabartinio saziningai nusipelnyto rublio kurso jiem tik i korean torzite ir dairytis. Ir tas vidutine alga kainuoja ten
 #672734   Tadunce
 12 Rgp 2016 09:22
slavikas rašė:sapalams krankint? avida 6 arba 6,6 pedos... UL arba L... pigus, atsparus krumams ir nesamonems... ir tegu nemadingas, bet tam reikalui tikrai tiks. :roll:
Turiu Avidą iki 10,5 , tai jis man per grubus. Po japonų aš su juo visai kurčias. Norėčiau kažką delikatesnį.[/quote]

Pas mane avidas yra ir xfastas iki 10.5g ir ul 6'6 iki 5g, tai nėra net ką lyginti, visiškai nepanašūs kotai. Nesusidaryk nuomonės apie ul iš tokio galingesnio koto
 #672755   slavikas
 12 Rgp 2016 13:40
Būtų įdomu išbandyti ul 6'6 iki 5g , bet manau, kad kaip ir visi St. Croixai turi galios rezervą . Be to , pagal skambumą jis nusileis norimam išbandyti Major Craft Finetail Banshee FBA-602L. Neatsisakyčiau pabandyti ir VLSL-68-SS .
 #672783   inf
 12 Rgp 2016 19:26
o kam vazinejant ne lenktyniu trasoje reikalingos daugiau nei 100kw auto? kazkam tai reikalinga, nori spustelt pedala, tas pats ir su spiningo jautrumu. pvz nauda, kad lengviau gali pajausti, kada tavo vobleris pasigaves kokia menka zolele ir ne taip dirba, gali atskirti svelnius prisilietimus prie dugno nuo zuvies stuksenimo i vobleriuka.
 #672797   Aqua v.
 12 Rgp 2016 21:44
deja, bet skambumas (arba placiau - jautrumas) dazniausiai eina komplekte su kietumu, arba koto lengvumu (light'umu). Pirmas dalykas sapalu zvejybai nepageidautinas, antras nepageidautinas jei ruosies pagaut kazka virs puskilio ir zvejot didesniais (nei salmo tiny) krankiukais.

T.y. Inf :) , galetum jau ismokt ;-) pagrindu pagrindus: 1. Nera universaliu daiktu. 2. Kotai ne siaip sau kuriami su skirtingom savybem, atatinkamai krankiniai ir sapaliniai kotai ne siaip sau labiau moderatai, o dziginiai - extrafastai. 3. Perdetas galingumas, ar skambumas, ar lengvumas ne taip, kaip 100kw matore - nelabai panaudosi tiek kiek reikia, o kitus rezerve; jei kotas kuolas, tai ir bus kuolas net jei tu bandysi ne starki guma, o sapaliuka krenkiuku gaudyt.

Aisku, tarp moderatu ir net slow kotu yra skirtumai jautrume, turbut pagrinde del panaudotos anglies 'kokybes' ir is to isplaukiancio koto svorio. Pavyzdys galetu but gal koks AVS96LM2 ir STR1141 S GLX. Nominaliai panasiu parametru, bet 1141 bus nepalyginamai jautresnis.
Tai as eiciau panasiai tokiu keliu, bet jokiu budu ne imdamas jautru 'kalmarini' fast sapalu zvejybai.
 #672804   slavikas
 12 Rgp 2016 23:31
Major Craft Finetail Banshee FBA-602L yra area klasės, o Varivas VLSL-68-SS išvis su standžia įklijuota viršūne. Norėčiau panašų į cubiką f , tik galingesnį.
 #672807   inf
 13 Rgp 2016 05:48
Aqua, beveik zinojau, kad parasysi ir ka parasysi, zinau tavo nuomone ir sutinku. taciau viskas tobuleja, dabar tarkim moderate linkis gali buti ir visai bukas ir visai skambus.as turejau omeny skambuma neaukojant crankiniam kotui labiau reikalingu savybiu. Gi sapalus pats gaudziau labai crankiniu croixu panfish, net nedvejodamas ji iskeiciau i varivas kuris maziau crankinis, n kartu jautresnis ir nesigailiu. Smagiau su juo. Nekalbu apie rimtas zuvis ar net salati, ten zuvies laikymo ar metimo savybiu aukoti del jautrumo nesiulyzciau tikrai.
 #672809   Aqua v.
 13 Rgp 2016 06:36
nu cia vel griztam prie 'kam reikia':
kad krenkas visa diena kalatotu tau ranka, tai ne jautrumas ir 'smagiau', tai kazkoks surogatinis 'malonumas', nelabai su zvejyba susiejes (kitaip sakant vibratoriu rankoj galima ir namie prie kompo palaikyt ;-) );
kad nekrenkinis 'varivasas' gesintu krenkiuko darba? ;
kam praradineti geriausius egzempliorius - paziurek paskutini video upetakiu temoj viewtopic.php?f=23&t=245&start=8070#p672803, kaip kazkoks eserinis (tiksliau turbut rockfishinis) 'varivasas' 'paleidzia' visas is eiles '''bum zuvis (sorry Abrai)

Zodziu, jei sapalus gaudytum jautresniu moderniu krenkiniu kotu (vietoj senobinio :) 'nejautaus') , sakyciau geras pasirinkimas (nors gal brangus), o 'varivasas' - mados sauksmas ir klaida is principo.
p.s. taip, koznas turi teise rinktis ..... ir daryt KLAIDA ;-)
 #672810   aurimas22
 13 Rgp 2016 06:43
Man pasidare idomu.Kiek tu esi aqua padares klaidu renkantis kota??
 #672812   inf
 13 Rgp 2016 07:03
diskutavom sia tema n kartu, galu gale mane mane vistiek nudiskutuosi, nes visgi tikslas zuvis krante, na bet matyt as dar nedaaugau iki maximaliai orientuotos i zuvi krante koncepcijos. cia be sarkazmo :)
 #672814   slavikas
 13 Rgp 2016 08:38
Kiekvienas iš mūsų skirtingai teikiame pirmenybę tam tikrom koto savybėm. Pavyzdžiui Tict Sram JSR 76SS yra kuolų kuolas, bet jautrumo atžvilgiu jam lygių dar neturėjau.(be abejo, jų yra ,bet tai kita kalba). Ir dėl to , kad monolitinė viršūnė kieta dažnai plėšo , ypač mažesniems ešeriams lūpas ,kai kuriems žvejams jis nepatinka. Bet už tas jautrumo savybes , kada gali suskaičiuoti visus akmenukus ant dugno, kaip su pincetu gali krapštyti . Išgirsti kuomet ešerys lūpomis baksteli guminukui per uodegą ir paskutiniu spiningo judesiu išprovokuoti kibimui , man lieka nepamainomu.
 #672818   SauliusM
 13 Rgp 2016 09:12
Bet kalba tai ejo apie sapalu gaudyma krankais o ne apie eserius. Aqua si kart labai teisingai viska surase. Priedo galima paminet nebent spiningus ant museliniu blanku. Nes museliniu su savo paraboline ajcija yra labai jautriu. As pats dabar naidojuos kotu ant CTS affinity x blanko. Tai dar labai didelis klausimas kas jautriau. Ar GLX ar affinity x.
 #672821   slavikas
 13 Rgp 2016 09:54
Todėl prieš tai rašiau , kad norėčiau tokių pat savybių kaip Tict ICE CUBE IC-69F tik galingesnį. Jautrumo jam tikrai netrūksta ir akcija kaip tik krenkiukam . Nečiupinėjau Tict ICE CUBE IC-69P , bet kiek teko skaityti atsiliepimus, kad tai jau kuolas.
 #672823   SauliusM
 13 Rgp 2016 10:08
Jei su rockfishiniu charakteriu bet ne kuolas ir su krankiukam tinkama akcija tai visai smagus kotas yra nuovo finezza su tubular virsune.
 #672824   arta777
 13 Rgp 2016 10:22
slavikas rašė:Todėl prieš tai rašiau , kad norėčiau tokių pat savybių kaip Tict ICE CUBE IC-69F tik galingesnį. Jautrumo jam tikrai netrūksta ir akcija kaip tik krenkiukam . Nečiupinėjau Tict ICE CUBE IC-69P , bet kiek teko skaityti atsiliepimus, kad tai jau kuolas.
Jei taip,būtinai pasižiūrėk Tict Ralgo,galingesnį iš dviejų.Žiema pirkau cubiką 69f,kuri laaabai su kaifu naudoju ši sezoną,o draugui tuo pat metu pirkom minėtąjį Ralgo,purčiau jį čiupinėjau nemažai,pažvejoti neteko.Ir nors džiginis jis,bet vat turi kažkokį papildomą darbelį per blanko vidurį,taip padedantį švystelt lengvą masaliuką,ar laikyti bonusiuką.Man cubas 69f ir Ralgo-panašūs darbu koteliai,bent jau parduotuvei palyginimo lygyje.
 #672826   slavikas
 13 Rgp 2016 10:39
Esu aš jau išrankus :grin: Nepatinka man Ralgo nei rankena , nei koto spalva. O Finezza su malonumu patestuočiau. Kol renkuosi sau geriausia variantą mėginu iškeisti seniai į kampą pastatytą Graphiteleader Calzante EX GOCAXS-762UL-S į Graphiteleader Calzante EX GOCAXS-732UL-T.
 #672836   Rapolas
 13 Rgp 2016 11:30
Isrankiajam.. :-D turiu ledini kubika 69-P ,ruko kamputyje ,gal dar rasiu jam vietos.. jeigu ne- tai kamnors perlaisiu (su dvieju tipu virsunem).
Ralgo-75 turejau trumpai- man irgi neprilipo del rankenos..:D daugiau, pasikeiciau i Yamaga BLC68II - visai kitas reikalas, siulau paciupinet atidziau sita gamintoja, kiek maciau, turi (baitai) atsiveze bluecurrent ir variuos laituku ;-)
p.s.: aqua paskutiniai postai labai vertingi :gutgut
 #672854   salvys
 13 Rgp 2016 16:32
tik jau nereik pasakot ,kad "kalmariniai" kotai sapalu ir salaciu nelaikys ir mat tam reik botago, kad neduokdie nenusipurtytu ar dar geriau-negesintu masalo darbo :lol: va tikroji priezastis ir yra tas rankos vibravimas ;-)
69P yra geris, jai sugalvosi perleist kada,rapolai, gal ir as susidomesiu priimt i kolekcija.
 #672857   Rapolas
 13 Rgp 2016 17:31
OK, turesiu omeny.. :-D
Kalmariniu visokiu ir ivairiu buna, ypac kai su YB Various pazvejojau ,tai aplamai pakeiciau nuomone apie juos.laiko puikiausiai net nedickus eserius, bet.. ant sapalo vistiek mieliau eiciau su GL str1141, kuris ne toks skambus (imx pas mane), bet nuostabiai gesina pirmuosius sapalo smugius ,o veliau- tai be kalbu :gutgut
Nu su IC 69P ant sapalo tai jau neiciau tikrai, bet salati ne viena esu sumedziojes :-D
  • 1
  • 390
  • 391
  • 392
  • 393
  • 394
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė