Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai

#67769   DainiusM
 12 Rgp 2008 12:14
O as manau, kad nera jokio reikalo i dugnines investuoti dideliu pinigu... nebent tai tavo megstamiausias gaudymo budas. Nes is esmes ar ji biski sunkesne ar lengvesne, ar kamstis ar pusiau guma ant rankenos ne tiek svarbu- 90% laiko meskere guli ant laikikliu :roll: As spro papirkau ir labai davolnas, patiko nes ziedai virsuneles dideli, o ir kaina nebloga ~200 lietuvisku uz 3,9m meskerykoti.

#67773   senelis
 12 Rgp 2008 12:32
niuxa rašė:O as manau, kad nera jokio reikalo i dugnines investuoti dideliu pinigu... nebent tai tavo megstamiausias gaudymo budas
O isivaizduok,niuxa,yra ir tokiu iskrypeliu... :? ir dar sakydavau,kad be spiningo manes daugiau nieks nedomina :?
Taigi ka noriu pasakyti...Galima zvejybos malonuma patirt ir su fyderiu. Kad rankose laikyt koto visa laika nereikia tai tiesa,bet valkiot pakirsta stambia zuvi su geru irankiu tai malonumas tikrai didesnis,negu su kuolu...

#67776   tench
 12 Rgp 2008 12:54
Aš irgi manau kad normalaus fyderio normali kaina — ~200Lt ir brangesni nereikalingi, bet... Fyderio kotui super-puper anglies nereikia, taip. Kitas klausimas žiedeliai. Jeigu, kaip pvz. senelis, naudoja pintą valą, žiedelių reik gerų, o tai sudarys nemažą kainos dalį.

Dar noriu pratesti savo mintį dėl siauraakių, prekinių ženklų ir gamybos kultūros. Man pvz. pox kokiam Kinijos kaime Philips gamina savo LCD monitorius. Svarbu kad jie užtikrina kokybės kontrolę — iš čia atitinkamas produkcijos lygis ir vartotojui suteikiamos garantijos. O kaina šiaip ar taip nebaisiai didesnė nei panašių parametrų neaiškių firmelių gaminių.

p.s.
Atsiprašau jei nelabai rišliiai kalbu — byški pachmelnas. Reikėtų ait padirbt, bet... nu jūs supratot... :-D

#67778   Skridžas
 12 Rgp 2008 13:15
Nu tas awa-shima ne taip ir pigai pagalvojiuas 212 lt tai daugau nei aš už savio spininga mokėjau ,kurėis irgi sauraakiu darbas nes firma isvis negirdėta kaskoks iš flaming ar kaskaip panasai tai uz spinisnga 159 gal suplojau,tai va sityas awa kainuojia 2 su kapeikom ilgis 3,6,+dar isvisios 4 galunės nu manau kad ir kosk jis ten s bebutu bet gal sezina pazvejosiu,o jai ne tai trauk velnai kitam kartui pirksiu firmini,bet ir su tuo firminiu velnias zinio,ir jie ne labai jau kaina skirasi,valar paziurėjau keliata simhano kotu tai kainios toksio 260-300lt tai irgi normalai bet kieti *pyp* o tas aiwa sima toks misnkstasd nu patykio reiks ziebti musau :lol:

#67779   DainiusM
 12 Rgp 2008 13:21
senelis rašė:
niuxa rašė:O as manau, kad nera jokio reikalo i dugnines investuoti dideliu pinigu... nebent tai tavo megstamiausias gaudymo budas
O isivaizduok,niuxa,yra ir tokiu iskrypeliu... :? ir dar sakydavau,kad be spiningo manes daugiau nieks nedomina :?
Taigi ka noriu pasakyti...Galima zvejybos malonuma patirt ir su fyderiu. Kad rankose laikyt koto visa laika nereikia tai tiesa,bet valkiot pakirsta stambia zuvi su geru irankiu tai malonumas tikrai didesnis,negu su kuolu...
Seneli, apie kuolus kalba gi neina ;) cia nebent prikibtum prie koto svorio, bet as link to ir lenkiau, kad priemus domen, jog mazai tenka laikyt rankoj meskeres svoris atsiduria antram plane. :roll:
p.s. tench as jirgi pintuka naudoju feederiukams ;-)

#67780   senelis
 12 Rgp 2008 13:27
Skridzai,siaip tai tais labai minkstais kotais labai nezizavek... o tai idomu kokie shimano modeliai kieti? Catana ir nexave tai man per slangavoti pasirode :? O speedmasterio akcija (as cia apie medium kalbu) tai labai man patiko,bet kaina kandziojasi... gal tikrai uz varda neapsimoka moketi tiek... O del tu 4 virsuniu,tai jei zvejoji pagrinde stovinciame vandenyje,tai tau tikrai uzteks 1-2 virsuneliu... Na kai i kitu metu myta Atmaton vaziuosi,tai reikes pasiimt ir kietesniu ;-) O tu nekratei Shekespeare Mach 3 fyderio? gal tau patiktu?

#67783   Skridžas
 12 Rgp 2008 13:47
Aš ten jiu perkračiau gyvas velnias ju,ir shimanio irdar kaškokiu super duper firmu ,žinai ka man tas kratimas duoda kai nesu net tokio daikto turėjes maždaug isivaizduojiu kaip bus ir tiek,nors jio kai labai minkstas tai susilensk kai karmuske privanosi ir xuiū pataikisi i taikini,gal ir kietesnio reikia ,dabar susimasciau,o beje kaip nuspresty kuria virsunele naudoti?

#67787   tench
 12 Rgp 2008 14:31
skridzas rašė:kad ir kosk jis ten s bebutu bet gal sezina pazvejosiu,o jai ne tai trauk velnai kitam kartui pirksiu firmini
Nu tai tada nax tuos 212Lt mokėt, geriau tada ritę geresnę už tas babkes pajamk, man atrodo daugiau naudos bus... Nors ką aš žinau... :?

#67788   senelis
 12 Rgp 2008 14:37
tench rašė:
skridzas rašė:kad ir kosk jis ten s bebutu bet gal sezina pazvejosiu,o jai ne tai trauk velnai kitam kartui pirksiu firmini
Nu tai tada nax tuos 212Lt mokėt, geriau tada ritę geresnę už tas babkes pajamk, man atrodo daugiau naudos bus...
Logikos yra :roll: Pazvejok,kol suprasi ko tau tikrai reikia su pigesniu daiktu... 212 jau visai pusetinas turetu buti kotelis,jei tau jis nelabai patinka,tai ir nepulk... Taigi palauk,skridzai,kol senelis ispardavima paskelbs :) Gal ir rite nebloga papigiai spesi pagriebt ;-)

#67998   vaidazz
 13 Rgp 2008 08:15
Tai jopimat viska dabar kinijoj gamina, tai ka dabar... O tie awashimos kotai turetu but visai geri, nes kai spininga ciupinejau visai padorus pasirode :roll:

#68103   Skridžas
 13 Rgp 2008 19:06
seneli paajamau aš fiderei :grin:

#68105   Skridžas
 13 Rgp 2008 19:10
bleba pas mane 4 skirtingio minsktumio virsunėles rasio pas jais kas jeroglifus oz nuo 3 iki 1
tai yra 3, 2½,2¾, 1½ oz. va ant visu keturiu tokie uzrasai

#68106   senelis
 13 Rgp 2008 19:10
skridzas rašė:seneli paajamau aš fiderei :grin:
Maladiec! Sveikinu istojus i zemiausios kastos zveju gretas! ;-) Zemiau jau tik tinklininkai ir elektrikai :-D Ka jamei?

#68107   senelis
 13 Rgp 2008 19:13
skridzas rašė:bleba pas mane 4 skirtingio minsktumio virsunėles rasio pas jais kas jeroglifus oz nuo 3 iki 1
tai yra 3, 2½,2¾, 1½ oz. va ant visu keturiu tokie uzrasai
Na tai cia Medium -Heavy jau vadinas... :roll: Na bet nieko - prisitaikysi 0.75 - 1 Oz virsuneles.

#68108   Skridžas
 13 Rgp 2008 19:14
awa-shima medium heavy action 3,60 pagalvojau man pakolkas bus socai davalai kaip pradedanciajam 3,60

#68109   Skridžas
 13 Rgp 2008 19:15
ta prasme reiktu imti virsunele pacia launausia?
1½oz?

#68110   senelis
 13 Rgp 2008 19:18
Tai jei stovinciame vandenyje,tai jau sita tiks . apie 20 g,. seryklele turetu laikyti.Na nevilkt turi dugnu,bet turi lengvai lenktis,kai itempi.

#68111   Skridžas
 13 Rgp 2008 19:21
sita paty launausia yra.kaskaip keista kad reiktu ja naudoti nu niekio iprasiu. 20gr tu turi mintije bendra seriklėlės svori su pasarau? Nes pas mane seriklėes jau pasunkintos nuo 15 iki 30 gramua

#68113   Skridžas
 13 Rgp 2008 19:22
ka rweiškia medium heavy?
Senelis gal turi gmaila? ten per čiata greičiau bendrautusi?
arba skype?

#68114   senelis
 13 Rgp 2008 19:24
Ok skype junkis :) koks tavo nickas - as tave rasiu :)

#68178   vaidazz
 13 Rgp 2008 22:40
as nemanau kad naudojant 1½ oz virsunele stovinciam vandeny matysi kibimus :-D Nu matyt gal matysi, bet cher spesi pakirst. Turiu winkel pickery bairono 3-12 gr svori metyt, tai pacia liauniausia virsunele teko smulkiu svitriniu popierium paplonint, kad zuvys neitardamos klastos smgiai lankstytu virsunele ;-) O kas liecia naujo feederio pirkima, tai nafik, turiu laruso 3.90 m feederi iki 120 g ir nieko geresnio nemaciau kol kas... pats kotas standus, virsutine dalis lanksti, o virsuneliu minkstuma galima pakoreguot smulkiu svitriniu popierium, jei esamos netenkina ;-)

#68179   Skridžas
 13 Rgp 2008 22:49
Tai tu nori mpasakyti kad manio paty launausi virsunėlė per standy?Čia gi ne pikeris o fideris ir dar reikės man su juo karmuške 40g išvankuoti;p

#68180   vaidazz
 13 Rgp 2008 23:00
skridzas rašė:Tai tu nori mpasakyti kad manio paty launausi virsunėlė per standy?Čia gi ne pikeris o fideris ir dar reikės man su juo karmuške 40g išvankuoti;p
feederis, pikeris, koks skirtumas... metomas svoris tik skirias ;-) virsuneles turi but labai jautrios, kad stovinciam vandeny butu galima zvejot ;-)
Pamegink kada prikimsta karmuske pasvert, tas tavo 40 gramu myzeris ;) 70-80 gramu bus ;-) Nepergyvenk nelus tos virsuneles. Cia tik pradzioj bus baisu is sveikatos sveist, bet po kiek laiko pamatysi, kad be reikalo pergyveni ;-)

#68182   Skridžas
 13 Rgp 2008 23:12
nu jio mislinu rytoj gal pardėsiu su stuprene galiune žvejoti,o dar buna jautresniu ar launesniu? nei 1½?

#68183   vaidazz
 13 Rgp 2008 23:20
skridzas rašė:nu jio mislinu rytoj gal pardėsiu su stuprene galiune žvejoti,o dar buna jautresniu ar launesniu? nei 1½?
Buna dar 1; 0.75... plonesniu neteko matyt, bet nesakau, kad nera ;-) bet sakau nepergyvenk ;-) nusipirksi kokia atskirai virsunele, padrosi dildele, svitriniu ir pritaikysi prie savo koto ;-) aisku tai daryt reikia jei zadi stebet kibima ziurint i virsunele, jei zadi su "bezdzionem" zaisti tai dafieni tas virsuneles jautrumas ;-)

#68184   Skridžas
 13 Rgp 2008 23:23
blin kaskaip pirkdamas kota visai neatkreipau demesio i virsuneles...
pasirodio tas daiktas c1½ nėra pats jautrausias,aiksiu o viršuneles lengvai mozna pritaikiti? ta prasme kad gauti plonesne tyarkim ,75 ar 1 oz,ir ar jios tiks su karmuskėmk žvejioti?O aš fideri tam ir pirkau kad su viršuneele žiurety kibimius nes su bezdzione gali ir sau kuoliu žvejioti..

#68185   vaidazz
 13 Rgp 2008 23:32
skridzas rašė:blin kaskaip pirkdamas kota visai neatkreipau demesio i virsuneles...
pasirodio tas daiktas c1½ nėra pats jautrausias,aiksiu o viršuneles lengvai mozna pritaikiti? ta prasme kad gauti plonesne tyarkim ,75 ar 1 oz,ir ar jios tiks su karmuskėmk žvejioti?O aš fideri tam ir pirkau kad su viršuneele žiurety kibimius nes su bezdzione gali ir sau kuoliu žvejioti..
nu ale vot uzsiciklinai 1; 0.75 oz... :-D savo pikeriukui kur virsunele padariau tai manau, kad gavos nedaugiau kaip 0.3 oz nes 10 gr svarelio netysia dugnu ;-) o pritaikyt tikrai galima, vienur nupjauni, kitur paplonini ir pritaikai ;-) o ten ar 0.5 ar 1.5 oz bus tai pofik, kai pakabini prikimsta karmuske ir viena ir kita buna perlinkusios vienodai, skirtumas tik tas kad zvejojant stovinciam vandeny su viena matysi kibima, o su kita nosi krapstysi ;-)

#68195   Agis
 14 Rgp 2008 06:49
Arba pamatysi, tik paskutiny patempima pries ispjaunant zuviai masala

#68196   Skridžas
 14 Rgp 2008 06:51
tai stovinčiam vandeni kokia reiktu naudott kad nespjaudytu masaliu? :shock:

#68203   starkis
 14 Rgp 2008 07:19
skridzas rašė:tai stovinčiam vandeni kokia reiktu naudott kad nespjaudytu masaliu? :shock:
Skridzia..stovinciam geriausia naudoti savadarbe virsunele...is bambuko... :je-heh Ir jautri...ir kibimas matosi kai zuvis dar tik priplaukia prie kabliuko ... ;;'plim -:kiss:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė