Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#68112   HIPIS
 13 Rgp 2008 19:21
Ir as ikisiu savo trigrasi i nuomones apie ta Valiukonio super duper raine... :lol: ... tai nera kaskas naujo...Valiukonis tiesiog nukopino ir pristate sy ,,isradima''... savo vardu... Jei neklystu tai rusu sukurtas masalas, pries koki pusmeti net kaskokiam ru. soope buvau uzejas.. jis ten pristatomas kaip atvirkstinis vobleris o ir jo modifikaciju bei spalviniu varijaciju.. :shock: . iki ju musiskiam dar toooli... O su kaina tai ryskei perlenkta nera jis jau toks stebuklas, tiesiog kas iesko ko naujo ji nupirks vien pabandimui ir tiek ... manau, kad po kokiu metu jo jau ir prekyboi neberasim vo us tokia kaina sis masalas ilgai netems.......cia panasei bus kaip su anksciau isreklamuotu tipo super naujos koncepcijos VIVINGROS vobleriu Pleksne (nors latvei juo jau senei zvejoja)... nu tuo is dvieju daliu be liezuvelio.... kol jy reklamavo per Kabli Korsakas pirkimas dar judejo... o dabar net paciam Hobio Centre kur Valiukonis sklepuos buria.... jo jau nebemaciau pirkt...nors jis man ir patiko.... beto ir lidekines Valiukonio muses, strimerei.. is parduotuviu kaip ir dingo.....

#68133   Vegys
 13 Rgp 2008 20:50
Bijau sumaisyt, bet man atrodo yr pas Ina yr (bent jau buvo). Kaina apie 35 lt.

#68159   Xrapas
 13 Rgp 2008 21:55
Vegys rašė:... atrodo yr pas Ina yr ...
:-ou-je ,504 arba 505 spalvos.

#68199   Jackfish
 14 Rgp 2008 06:58
HIPIS rašė:Ir as ikisiu savo trigrasi i nuomones apie ta Valiukonio super duper raine... :lol: ... tai nera kaskas naujo...Valiukonis tiesiog nukopino ir pristate sy ,,isradima''... savo vardu... Jei neklystu tai rusu sukurtas masalas, pries koki pusmeti net kaskokiam ru. soope buvau uzejas.. jis ten pristatomas kaip atvirkstinis vobleris o ir jo modifikaciju bei spalviniu varijaciju.. :shock: . iki ju musiskiam dar toooli... O su kaina tai ryskei perlenkta nera jis jau toks stebuklas, tiesiog kas iesko ko naujo ji nupirks vien pabandimui ir tiek ... manau, kad po kokiu metu jo jau ir prekyboi neberasim vo us tokia kaina sis masalas ilgai netems.......cia panasei bus kaip su anksciau isreklamuotu tipo super naujos koncepcijos VIVINGROS vobleriu Pleksne (nors latvei juo jau senei zvejoja)... nu tuo is dvieju daliu be liezuvelio.... kol jy reklamavo per Kabli Korsakas pirkimas dar judejo... o dabar net paciam Hobio Centre kur Valiukonis sklepuos buria.... jo jau nebemaciau pirkt...nors jis man ir patiko.... beto ir lidekines Valiukonio muses, strimerei.. is parduotuviu kaip ir dingo.....
Isbandziau. Deja neilgam, nes luzo liezuvelis. Kaip uz tokia kaina, to neturetu nutikt. Manau kaina uzlenkta.

#68209   Agis
 14 Rgp 2008 07:59
Tiek visko pasaulyje pilna, kad nieko naujo israsti beveik neymanoma.Viskas anksciau ar veliau pasikartoja.Manau teigti, kad nukopijavo nuo kazko tikrai nereiketu, nes zinant jo spiningavimo staza, tai jau matyt ir jisai ne vienerius metus zinojo apie tokius masalus.Paprasciausia matyt, pajutes, kad atsirado poreikis tokiems masalams, pradejo juos masiskai gaminti.Na o kaina....cia juk ranku darbas :lol: Kas del kokybes, tai kai koks juozukas uz 40 lietuvisku uzsilenkia, tai kazkaip zymiai atlaidziau ziurime i tai, negu y uzsilenkusi lietuviska uz 15 lituku :lol:
Jei taip giliau pamascius ir pasidomejus nuo kada lietuviska produkcija, kad pavyzdziui ir Aises, klajoja po rusijos zveju dezeles, tai manau tikrai iskiltu mintis, kazi kas ir ko dar rusus pamoke.Pas juos atsirado viskas staiga ir daug, nes rinka reikalavo, o dar visai neseniai ir musu Blevyzgose buvo dedamos nuorodos apie ju dziaugsma, kad is Kinderio puiki seryklele iseina, ar kad padrozus stiklo pluosto virsunele ir prisabacinus prie spagos visai fainas dziginis kotas gaunasi :lol:
Taigi manau tikrai negalima teigti apie kokio nors masalo nukopijavima, kai ji sukuria zmogus, kuris tikrai ne viena valanda praleidzia zvejodamas ir stengdamasis sukurti kazka kibaus.

p.s.pavyzdziui yra kokia dirbtines museles forma.Vieni risa taip, kiti kitaip, vieni naudoja vienokias medziagas, kiti pakeicia kazkuo nauju, taciau reziume gaunasi tas pats masalas, tai negi mes sakome, kad tas ar anas nukopijavo.Juk sakome tokio tipo muse surista Hanso, surista Alberto ar panasiai.Manau taip turetu buti ir su siuo masalu.Taigi ir vadinti galime "Valukonio variantu"

#68226   senuks
 14 Rgp 2008 09:33
Man jis labai patiko,puikiai seklumuose dzirba :lol: Na bet,kodėl liežuvukai lūžta :-D Manau ponas Valukonis,gal paskaitinės čionais ir išspręs liežuvukų problemėlę :-D šiaip,dar vienas +,tai puikiai ans sviedžiasi,bandžiau 5g variantą,o tai 7g kaip eina :shock: :cool:
PS.Vakar su ul, apie 10vnt matrosų i 1vnt pizdikę- lydekikę :-D

#68316   HIPIS
 14 Rgp 2008 19:07
Apie Valiukoni ir jo Vivingros produkcija.. konkreciai voblerius galiu atsiliepti tik teigemai... pats turiu ju koki 15 vien.( dauguma savaip modifikaves)...... beet.. tik apie ankstesniu metu modelius,.... manau anksciau jis daugiau pats prie ju gamybos ranka pridedavo, teko man jo sklepuos pabuvot... :grin: net siule individualiai, pagal mano pageidaujamus, priciudus..... :-D .. serijele pagamint,... bet kaip sakant ...as pats rankas irgi turiu, teko ir vobleriu gamyba kaskada usiiminet, sau bei draugu ratui ne viena desetka iskepiau... :grin: .... Taigi ka norejau pasakyt.......... kai isilinguoja verslas ir ima spaust reikalas gamint didesneis kiekiais... kokybe isaugot nevisiems pavyksta... kaip pavizdi galiu paimt ...Aise... kurios gaminamos produkcijos o ypac vobleriu kokybe... nu nezinau.. :roll: ....atrodo, kad metai is metu tik prasteja.... net i vandeni juos baisu merkt, vo ziurek ir suskyla nuo dregmes... :roll: taigi su tom rainem tai irgi manau tas pats gavos... kol daresi sau ir draugams kokybe buvo .... bet masiniam ju kepimo procese kaskas kaskur ir ustrigo... o gal tiesiog sutaupe... :? ant kasko... o ir kaina neadekvati ir tam atvejui jei tai vien tik ranku darbas... vo viena tu bukaskiu, draugo prasimu, jau teko operuot... tai jo gamyba.... ,,, mano nuomone'''' paprastesne ir reikalaujanti maziau islaidu nei kitu Valiukonio siulomu masalu... taigi, atsizvelgiant i kaina ir kokybe... jo ateitis musu kraste , mano manimu, aiski.... :cry: .. nors masalas kaip pats... gan geras ir net kaskiektai unikalus....

#68328   cesius
 15 Rgp 2008 08:24
Tiek Valukonio tiek Aises kokybe ziauri, pirkdavau is rusio Vlado voblikus kol supratau jog jie vienkartiniai, kas liecia vivingros gamyba, tai pac Valukonis stovi prie vonios ir juos bando pries supakuojant. Galima pikt klaipedckus jei eini ant slakiu, kitais atvejais NE.

#68329   HIPIS
 15 Rgp 2008 09:41
Senuju Vivingriniu modeliu padengimas gan vykes, jei lydeka nesudrasko iki medienos ,,,, tai labai retai nenutinka''' jis laiko mirtinai, nei voblikas skyla nei lakas bei rastas atsoka... ko nepasakysi apie Jaksto stebuklus... :evil: .. Beto ir ju forma pasikeite,..nezymei, bet manau i blogaja puse... patys maziausieji Vivingriukai burbuliukai ..( senieji m.) kaskurtai 3,5 cm. su dviem trisakiukais ir metaliniu liezuveliu nu pasaka.. usimeta gerai dirba be priekaistu..... padengimas.. nei vienas dar neturi problemu... o ir zuvi pjauna.. ,, pogolovna'''... gaila kad tokiu daugiau neisigijau vo po ju eilines evoliucijos bei liezuvelio pakeitimo i plastikini.. voblikas kaip ir mire... lyginant su ankstesniu varijantu... nu ir jo forma pasikeite, netoks grakstus tapo, daugiau i aises voblikus panasus .. :? ( asmeniskai as manau, kad su siuo modeliu buvo galima gan neblogai pakonkuruot ir su Rapalos ir su Salmo ir su kiru firmu pamaseis modeliais vo ir kaina neuzlausta buvo).... O del liezuveliu keitimo i plastikinius as manau Valiukonis suklydo... visu pirma jie nors ir nezymiu svoriu bet geriau isbalansuodavo voblerius.. tiesiog stabilesni buvo... antra jei neturi kokybisko plastiko geriau visokio ,,s'' nekist, vo tik varda susigadinsi ir cia nepriklauso plonas tas liezuvelis ar storas jei sudinas plastikas jis nuo betkokio trinktelijimo lus.. o ypac esant zemai temperaturai......... ir trecia, nemanau, kad zuvis jau taip smarkei kreipia demesi i tai ar liezuvelis is plastiko ar metalinis.. cia daugiau zvejams skirtas varijantas... net sapalai man to nepatvirtino.. :grin: o tvirtumo, atsparumo dugno akmenukams oi kiek prideda... beto toki liezuveli labai lengva paciau pakoreguot.... as pavizdziui visus Vivingros vobliku liezuvelius savaip apdildau dilde... nu man jie per gilei neria taigi imu dile, liezuveli tregzdaliu patrumpinu o veliau suformuoju nauja blyneli kurio forma ir apvaluma irgi darau yvairu.....po tokiu atrodo drastisku operaciu, dar neivienas voblikas neprarado savo geruju savybiu... net keliems voblikams taip patrumpinau bei sumazinau liezuvelius, kad jie tapo mazesni uz mazojo pirstelio naga.. net centimetro netempia.... o vobleris toliau dirba nors tu ka ir nesivarto... :grin: jie labai pravercia seklumose,, bei tvicinguojant palei lelijas...

#68331   HIPIS
 15 Rgp 2008 09:55
ps... jei vizdelto vobliko padengimas iskilo ar kas nors atsoko....... yra vaistas.... nueini i masinu daliu bei dazu parde ir paprasai ... airozolinio skaidraus masinu isorei skirto lako... nu kur naudoje jei masina susibraizo.... taigi nurengi voblika plikai... :lol: tai yr.. nuemi trisakius bei suktukus,,.. aisku reik ir padziovint ant saules ar radijatoriaaus.. nu pabaigai ir fenu galima... paimi replytem uz auseles ir pagal lako instrukcija padengi voblika 2-5.. sluoksneis.. jis dziusta labai greit... o procesa pagreitint galima ir fenu... tik reik nepadaugint per viena purskima o tai nuvarves.... po tokiu proceduru voblikas laiko gan gerai net geriau nei orginalus padengimas...

#68332   cesius
 15 Rgp 2008 10:07
Nezinau ar tau pasiseke partija, bet man po ziemos kai kurie voblikai pamete lezuvius ,o kiti nusilupinejo, neturiu as tiek pinigu ant pigiu ir levu. :!: :!:

#68351   HIPIS
 15 Rgp 2008 18:55
Nu tikriausei man sekasi... :grin: ..nors as juos visus susipirkau skirtingu metu ir berods trijose skirtingose parduotuvese ir tai buvo.. manau kaskurtai apie...2000 metus ar dar anksciau... taigi ju padengimui priekaistu neturiu... net is pirmuju Aisaes vobliku ira likes gaisrininkas, kurio padengimas po kokio pusimcio zvejybu bei vos ne desimtmecio valiojimosi po dezutes liko kaip buve.. kazi ko taip.. :roll: ... o va mineta pleksne ir Valiukonio karkvabalis nu kol neperdaziau pats ... sud... o ne danga.. ikando lidekaite ir voblikui batai.... prisigeria per ta skilute vandens ir ima skeldet....... matyt visdelto kaska abu gamintojai pakeite savo tehnologijoje.... tikriausei noredami sutaupyt... . :? ...nu net rapala, kaskur skaiciau''...lyg ir 12 kartu voblikus dengia laku... atseit ploni sluoksnei vienas ant kito zymei tvirciau nei vienas storas.... gal mineti lietuviski gamintojai tiesiog negaista ant tokiu ilgu terlioniu... ir daro taip kad tik greiciau ir pigiau,,,

#68353   HIPIS
 15 Rgp 2008 19:03
O liezuvelis tik vienam isklibo... nu pats kaltas klibinau vis... :lol: tai super gliu isgyde... beto senesniu modeliu liezuvio islupt neimanoma.... :shock: .. as ten neoperavau bet manau kad ispradziu buvo klijuojamas liezuvelis o poto tiesei per jy isgreziama ir istatoma kilpa valui... nu kaip sakiau.., cia tik as taip manau... o dabar tie plastikinei tai tikrai.. niekaliukas ir tiek.... bereikalo tik mediena ant tokiu vobliku gadina...

#68648   Gdainius
 19 Rgp 2008 09:55
Gal kas matė Vilniuj ar Kaune užsilikusių Rapalos Tail dancer 9 cm , pagamintų Airijoj arba Somijoj, spalva neturi reikšmės.O gal pas ką nors guli dėžėj nenaudojamas,priglauščiau, o dėl kainos susitartumėm :)

#69699   senuks
 28 Rgp 2008 16:46
Labaryt :-D Skaitos išbandžiau strike pro Piatro- kultinius šapalinius :lol: Nuble,ešeriai liūbina juosiuos :-D O ir šapalaičiai vajojasi,ale neim.Pirkau tokį permatomos spalvos(mailiaus imit.)šis labai vykęs,nesiverčia šonan,o spalvotas variantas ,nenor dirbt.Anyway,maj jie patika :-D Po bisky pradėjo dirbt butheris salminis BE spalv.Jo kibumas- pastebėjau,ateina rudeniop.Fyg znajet,su kuo žuvinams jis asocijuojasi :-D

#69724   piatras
 28 Rgp 2008 20:48
senuks rašė:Labaryt :-D Skaitos išbandžiau strike pro Piatro- kultinius šapalinius :lol:
:-D Šviesiai žaliai margas toks kultiškiausias, jo jau nebeturiu - nunešė "kriaučka" su žirklėmis šapalyno verpetuose :-D :evil:

#70886   Tanius
 07 Rgs 2008 21:53
Stai keli vobleriai, gavau dovanu is krikstamotes tokios maladec :) Jos bendradarbis pigiai jai pardave nes juos pervezineja ar kas ten nebepamenu.Sake labai geri,brangus ir krc... pries pora metu cia gauti.Ant 3 is ju pilvu uzrasai 3d crank, dino crank md ir t.t. Kaip supratau rapalos. 2 is ju man neria per giliai. Vienas jurinis tipo tas baltas su magnetais.Ymanoma su jais ka nors nuveikt? Kelis kart pabandziau nekibo ir palikau. ka manot, ydomu. http://img134.imageshack.us/my.php?imag ... 556wv8.jpg

#70888   Vegys
 07 Rgs 2008 22:10
Tanius rašė:Ant 3 is ju pilvu uzrasai 3d crank, dino crank md ir t.t. Kaip supratau rapalos.
Yo-zuri cia. Bent jau 3 (desinej pusej abu + kairej per viduri). Kairej apacioj - irgi manau yo-zuri, o va to kairej virsuj - nezinau.

Kairej per viduri - L-minnow. Geras daiktas. Nezinau koks cia dydis, speciau kad 66 mm, tai sakyciau salaciams turetu tikti. Ir apskritai man L-Minnow upinis masalas, ezere man nepatiko. O kitais (crankais) negaudes. Xrapas berods jais gaudo.

#70893   Xrapas
 08 Rgs 2008 06:22
Vegys rašė:... o va to kairej virsuj - nezinau. ...
Čia tas dino crank md ir yra :) . Būtent tokio nemėginau, bet variantas SD (su trumpesniu liežuvėliu) šįmet gerai "suveikė" ešeriams.
Iš kitų nuotraukoj įdėtų dar labai patiko 3D flat crank

#70927   Airis
 08 Rgs 2008 08:16
o mano galva cia ne juozukai, o HAKKO. superines juoziuku kopijos ir kaina tik 10lt

#70951   Vegys
 08 Rgs 2008 09:40
airi, idomumui - pagal ka sprendi kad hakko ?

#70957   Agis
 08 Rgs 2008 09:51
Ar cia nebus is sitos kolekcijos
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... &start=240

23 zinute nuo virsaus.Tie du kaireje nuo virsaus, tai identiski kai ir pas mane pirkti is to pacio gamintojo kaip nuorodoje mano numestoje.

#70989   senuks
 08 Rgs 2008 11:22
Piatrai,dedu pliusą tava kultiniam šapaliniam straikui :-D Vakar,nors ir nepagavau salačio,bet jie domėjosi tik juo :cool: Po eilinio metimo,banga vijosi,ale vanduo kaip ašara,tai matyt apsigalvojo,palei krantą taipogi staigiu judesiu prišokdavo,tačiau tačiau.Esmė ta,kad siūliau gan platų asortimentą,taviškiai arčiausiai mailiaus išvaizdos yr :lol: Ot vietikę atradau Jūroj,netol namų visai :shock: Kokią valandžikę davėsi per 2metrus,tik jau dydžiai jų ne Nemuniniai po1-1,5kg salataičiai-teeneidžeriai :-D

#71025   piatras
 08 Rgs 2008 13:57
senuks rašė:Piatrai,dedu pliusą tava kultiniam šapaliniam straikui :-D
:-D Na dėkui, kokio velnio jie stambesniais nesidomi dar, L-minnow pvz. :? . Bandyk žaist spalvomis ir būtinai pabandyk pasroviui "ant ciongo" patraukt, nes jei srovė stipresnė prieš ją nepacionguosi. Be to gali ir šapalas iš duobės išsiropšti.???

#71053   senuks
 08 Rgs 2008 14:39
Kad te palei krantą 2-4cm mailius ganosi,jie juos ir taškė :lol: Traukiau 44 juozą,nieka.Nebent 66 pasiūlyt,ale nedašuto didelesnį pasiūlyt.Ten srovės veik nėra :? Krč.reik imti laitą ir bakinti su didesniais masalais :cool:

#71178   Airis
 09 Rgs 2008 13:24
Vegys rašė:airi, idomumui - pagal ka sprendi kad hakko ?
nesprendziu, kad hakko, o speju. apziurejau savo, tai ant hakko apacios uzrasyta toks ir toks voblikas, ant juozu to nera.

#71183   crg
 09 Rgs 2008 14:23
Skumbrotas rašė:Nerandu aš tos rainės ant Klaipėdos pirkt. Norėtusi vieną išskrost ir panagrinėt - manau nesunku būtų ir pačiam tokių prisirišti :roll: ...
Mačiau Hobio centre

#71552   DeGrigo
 11 Rgs 2008 21:51
http://www.salmo.lt/index.php?main_page ... ts_id=9416

Ka jus apie sita hornetuka galit pasakyti... H5F BD 5.cm - 7gr. gylis tipo nuo 3.5 iki 6 metru... Ar imanoma bus kaip manot su tokiu pazvejoti per meeta sventojoj?
Ir gal kas matet pirkti Buceriuku juodu su geltonais taskais???

#71560   DainiusM
 12 Rgs 2008 07:08
Tai, kad as ten matau gyli 2-3m... o salmo vobleriu kaip taisykjle didziausias pasirinkimas salmolitoje buna ;-)
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė