Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai

#68215   vaidazz
 14 Rgp 2008 08:39
[quote="skridzas"]tai stovinčiam vandeni kokia reiktu naudott kad nespjaudytu masaliu? :shock:[/q]

Kiek imanoma minkstesne... Gamiklines tikrai visas teks paslifuot svitriniu popierium, kad tiktu stovinciam vandeniui, o jei tingi tai pirkis arba swing virsunele (sumazes uzmetimo nuotolis) arba kokia lengvesne bezdzionele kur vienas galas sniureliu prisirisa prie kuoliuko, o kitas uzsispaudzia ant valo.

#68221   vaidazz
 14 Rgp 2008 08:55
beje su tom bezdzionelem viskas labai gerai, meskere guli statmenai krantui... Isivaizduok dabar zukles vieta kur koks 1 - 2 metrai priejimas prie vandens yra, aplink meldai ar krumai kokie... su bezdzionelem zvejojant ir tris dugnines sugebetum sumest, o va pagal virsunele sudas gausis, nes reik kad meskeres padetis butu horizontali krantui, arba keli i virsu... Jei dar vejas tai suda pazvejosi. O jei dar sumanytum nakti zvejot, tai tikrai kibimus geriau pamatysi stebedamas bezdzionele nei virsunele papuosta svitureliu (poilgo stebejimo akyse prades mirguliuot, prsides galiucinacijos kad ta sviesele juda :-D )

#68288   Skridžas
 14 Rgp 2008 17:01
niekiur vilniuje nėrqa viršunėliu pirkti,tinkančiu man,kaskaip baisu sslifuoti kad neperslifuociau :eek:

#68290   senelis
 14 Rgp 2008 17:05
skridzas rašė:niekiur vilniuje nėrqa viršunėliu pirkti,tinkančiu man,kaskaip baisu sslifuoti kad neperslifuociau :eek:
Saviskiu tai tik nebandyk slifuoti - sugadinsi 100 %! Geriau nusipirk kokia,nuimk ziedelius ir tada slifuok... Nors as tai paieskociau geriau tinkamu...

#68292   Skridžas
 14 Rgp 2008 17:13
Nu ne originaliu neliesiu norėjau nusipiorkti bent tinkančia bet tai per plonios tai per storios suynkiu atytaikiti visas parduotuves pralakai... Reikės dabar pastovai diziurinti kol atsyras
:)

#68301   senelis
 14 Rgp 2008 17:24
jei truputi per storos - ne beda.laisvai gali su svitriniu popieriumi pritrinti. Man tai visos per plonos,nes skyle 3.5 mm :?

#68302   Skridžas
 14 Rgp 2008 17:26
aga as irgi pqamislinau kad galėjaun ta kur p[er stora nusipirkti reikės ja gal paimti ir paekspeerementuoti,o ka reiktu žiedus nuimti jai trinsiu ar tarp ziediu patrynty? :shock: Tu esi ta darasa?Pagrinde pas mane irgi visos per mazios buvio tik viena radau ikuri storoka buvio:p

#68312   vaidazz
 14 Rgp 2008 18:23
nu *PYP* duodat... stora tai ne per plona... per stora tai bac nupjauni, ir su svitriniu paslifuoji, paziuri ar isikisa, jei ne dar truputi paslifuoji, vel bandai... O ziedeliu nereik nuiminet, palik juos ramybeje, slifuok tas vietas kur iki ir po ziedeliu, nes jei nuimsi ziedelius ir slifuosi po to juos cher uzdesi normaliai, nes pati virsunele pasidaro labai plona...
Paskutinį kartą redagavo 1 vaidazz. Iš viso redaguota 17 kartus.

#68314   vaidazz
 14 Rgp 2008 18:25
senelis rašė:jei truputi per storos - ne beda.laisvai gali su svitriniu popieriumi pritrinti. Man tai visos per plonos,nes skyle 3.5 mm :?
tai nechilas feederis jei toj vietoj kur virsunele kisas 3,5 mm :shock:

#68318   Skridžas
 14 Rgp 2008 19:31
pas ji simanio kaip ior pas dauglis:p

#68463   Skridžas
 18 Rgp 2008 08:27
Pasirodo gerios mani viršunelės šlifuoti neraikia viskas ok :grin: Čia mane starkis paprotinio,pasirodio reikia tik i rymta žujkle išvikti ir viskas susidėlioja:p

#68464   senelis
 18 Rgp 2008 08:34
vaidazz rašė:
senelis rašė:jei truputi per storos - ne beda.laisvai gali su svitriniu popieriumi pritrinti. Man tai visos per plonos,nes skyle 3.5 mm :?
tai nechilas feederis jei toj vietoj kur virsunele kisas 3,5 mm :shock:
Medium akcijos,lengvas fyderiukas.Tiesiog toks standartas tu Shimano super tips...

#68496   vaidazz
 18 Rgp 2008 13:06
skridzas rašė:Pasirodo gerios mani viršunelės šlifuoti neraikia viskas ok :grin: Čia mane starkis paprotinio,pasirodio reikia tik i rymta žujkle išvikti ir viskas susidėlioja:p
Nu tai jei matos kibimas, ir jei po pirmo krestelejimo zuvis nepabega tai aisku nereikia tais rankdarbiais uzsiimti. Nereik per daug demesio kreipt i tai kas ka ant tu virsuneliu raso, paminkai palankstai, pabandai ir pamatai kas prie ko ;-)

#68497   vaidazz
 18 Rgp 2008 13:11
skridzas rašė:Pasirodo gerios mani viršunelės šlifuoti neraikia viskas ok :grin: Čia mane starkis paprotinio,pasirodio reikia tik i rymta žujkle išvikti ir viskas susidėlioja:p
Nu ir kaip kibimas? ;-)

#68502   Skridžas
 18 Rgp 2008 13:47
bleha starkis pajeme mana federi aš buvau uždėjas pačia launausia ai saka per launa gal ir nepakrtei žuvies del tio,tai tada 2 uncijiu uždėjau tai bleha puikai matiosi kaip kuojios purtio aišku pakirsty ne labai išeina bet kaip vėlau pamačiau kibio hujukai maži,bet kai pajeme karšys didelis tai jiokiu problėmiu palingavio ir pakirtau ir kuojias dideles pakirtau normalai o mažiukiu neina pakirtsy todėl kad gablis didelis,tai dabar galvojiu reikės pintio valio užsidėty,pažiurėsiu gal labjau patyks :grin:

#68514   vaidazz
 18 Rgp 2008 14:27
skridzas rašė:bleha starkis pajeme mana federi aš buvau uždėjas pačia launausia ai saka per launa gal ir nepakrtei žuvies del tio,tai tada 2 uncijiu uždėjau tai bleha puikai matiosi kaip kuojios purtio aišku pakirsty ne labai išeina bet kaip vėlau pamačiau kibio hujukai maži,bet kai pajeme karšys didelis tai jiokiu problėmiu palingavio ir pakirtau ir kuojias dideles pakirtau normalai o mažiukiu neina pakirtsy todėl kad gablis didelis,tai dabar galvojiu reikės pintio valio užsidėty,pažiurėsiu gal labjau patyks :grin:
kur cia taip? ezere zuvys meskeres nuo stovu plesia? :shock: :-D
O su tuo pintu ner ko skubet, jei kotas kietas, dar pintas valas tai nulis amortizacijos, nusipurtis nuo kablio daug zuvu... Aisku jei kotas minkstas botaginis tai pintukas butu super ;-)

#68516   Skridžas
 18 Rgp 2008 14:32
Tai starkis su 2 fiderais varė tai viena pakirtynėja kita su kojia primina kad neitrauktu žuvinas aina peklain,žmogus po prakaitu varė,a ašej su graibštu taip ir darbaviomės visa diean nebuvio laikio kadea atrsypusty :grin:
Tai va dar daugau gal ytra kas be senelio kas pintuka ant fiderio turi baisi norisi išgirty atsiliepimiu?

Pas mane kotas tai pominkštys nes toli užmesty negaliu ,tai todėl ir galvojiu pintuka naudoti:p

#68520   vaidazz
 18 Rgp 2008 14:40
skridzas rašė:Tai starkis su 2 fiderais varė tai viena pakirtynėja kita su kojia primina kad neitrauktu žuvinas aina peklain,žmogus po prakaitu varė,a ašej su graibštu taip ir darbaviomės visa diean nebuvio laikio kadea atrsypusty :grin:
Tai va dar daugau gal ytra kas be senelio kas pintuka ant fiderio turi baisi norisi išgirty atsiliepimiu?

Pas mane kotas tai pominkštys nes toli užmesty negaliu ,tai todėl ir galvojiu pintuka naudoti:p
toliau su pintuku ir nenumesi, bet daugiau pakirsi

#68521   Skridžas
 18 Rgp 2008 14:42
Nu žožiu kol neišbandysiu negaliu niekio sakyti bus matyty bet su fideriu žvejyba nepakartojiama,man patykio dabar artymaausiu metu pludės neimsiu :grin:

#68523   vaidazz
 18 Rgp 2008 14:50
skridzas rašė:Nu žožiu kol neišbandysiu negaliu niekio sakyti bus matyty bet su fideriu žvejyba nepakartojiama,man patykio dabar artymaausiu metu pludės neimsiu :grin:
Man tai ir dugnine megstamiausia, nors turiu ir matcha, o savaitgali dar ir angline bolonke 5 m nusipirkau, cher znajet kada su ja rimtai zvejosiu :lol: Nors ir pirkau ja nerimtai, tipo teleskopas, kad kompaktiskas butu ir nereiketu meskeres sistemeles perrisineti, jei sumanyciau, kada plude paganyt :lol: tai sakau paimsiu kokia desovke 3 m ir vsio, bet gavos kaip gavos, angline, 5 metru, lengvute :lol:
Paskutinį kartą redagavo 1 vaidazz. Iš viso redaguota 18 kartus.

#68524   Skridžas
 18 Rgp 2008 14:52
Žodžiu žvejybai galimibės nerybotos :grin:

#68570   Skridžas
 18 Rgp 2008 20:00
Kagi federio kotai smulkai smulkausi aptarty,dabar atėjio eilė aptaarty rytes,šendien žiurėjau awa-sima rytuke,bet davalai sunki is rankios manau kiokie 350-400,bet platus bugnas ,stabdys preikinias, tiesa perdavimas nedidelis mažesnis nei standartas 4,9/1,šeip smagi tokia du metalinaai bugnelai,žinoma didoka tai kaži ar pre manio fiderio pritaptu..Kaina irgi tokia padori 188lt Tai va pardavėjas dar truputėli pagyrė tai beveik ir susigundes bebuvau bet susilaikau.

Tai va kas ka apie fideriu rytes gali pasakyti?

#68572   Airis
 18 Rgp 2008 20:05
juk ne spiningui perki rite, istisai sukti nereikes, tik , kada uzkibs, tad kazkokios super duper nereikia

#68573   Skridžas
 18 Rgp 2008 20:11
NU bet vistiek kaškodėl dugninei stabdys aina gale,idomiu kodėl? Nes pas mane prekije visom ir man patogu net neisivaizduojiu stabdžio gale,beti sakė kaškas kad prekinis stabdis stypresnis nei galinis;p :) Tai va vvistiek norisi kad butu smagi rytė,o užmetymu ne pasakyčiau kad mažai jaigu spiningaudamas praleidi 3-5 val ir mėtai ištysai tai žvejodamas fideriu 10 val mėtai kas 5-10 min tai irgi turi rytė buti gera,nes dirbs ne taip ir mažai plius ir žuvi reikės didele temty:p

#68574   senelis
 18 Rgp 2008 20:20
Na jei zvejoji su 15-20g seryklele,tai rite gal dideliu apkrovu ir negauna,bet jei teks zvejoti didesnese upese,kur reikalingas iki 50-80g serykleliu,tai rites tikrai reikia gana stiprios.Pacios pigiausios su plastmasinem detalem ilgai nelaikys.O stabdis galinis ar priekinis tai tiktai ipratimo reikalas. Man tai feederiui kazkaip galinis labiau patinka,spiningui tai neeee :?

#68578   Skridžas
 18 Rgp 2008 20:32
Supratau tai kolkas reiškiasi aš drasai galiu žvejoti su savio sert spiningine ryte ,bet va kai prtadėsiu upėse tad reikės geresnės.
Ta kosk turi buti styandartinis federio rytės perdavimas?Srtypri tai reiškia kiek gali rauti kilogramu?Gal galima truputėli plačiau?

#68580   senelis
 18 Rgp 2008 20:40
Tai kuo mazesnis perdavimas,tuo rite stipresne ir atvirksciai.Bet tai bandyk rasti optimalu varianta savo zukles budui. Jei nesiruosi sportuot,tai rite su perdavimu 5:1 visai tinka.Na su 6:1 greiciau prisitrauksi seryklele po tusciu pakirtimu arba permatant.

#68582   senelis
 18 Rgp 2008 20:42
Ziuriu,skridzai,tuoj iki platformu aptarimo priesim :)

#68583   Skridžas
 18 Rgp 2008 20:48
ta prasme 6:1 yra silpnesnė nei 5;1? V cia tai man naujiena sito nežinojau,o platformos tai cia tos kur žvejis ant krantio pasistatio? Ta prasme dėl didesnio serviso?Teisngai supratau?
Šeip gal ir niekio :roll:

#68584   tench
 18 Rgp 2008 20:48
skridzai, imho vienas iš svarbesnių dalykų, mėtant sunkius pribimbasus — kad atlenktas lankelis gerai fiksuotusi ir neužsilenktu metimo metu, nes tas pyzdec kaip "pyp". Kaip tą patikrint parduotuvėj?... :roll: Geriausia turbut paklausinėt dėl to ar ano modelio tą ritę naudojusių.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė