Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #680393   Rapolas
 29 Spa 2016 20:05
Mykola rašė:Jeigu tai pirmas multiplikatorius, tai iš savo pozicijos irgi neimčiau. Geriau tada paprastas Aldebaranas 51 HG...
Ne paprastas, o Shimano 2015 Aldebaran 51HG :-D Čia tuo atveju, jei su Hyuga iki 14g poruot ;)
O jei su Veloce iki 21g, tai arba tamstos variantas (su 'skorpu') ,arba mano.. keli variantai :-D ,nu arba "Wilo" unikalus variants :-D
p.s.: paprastas 'barans'- tai senasis MGL :-D
 #680558   Mykola
 31 Spa 2016 19:51
Ai, daug žodžiais nepiktnaudžiauju aš ;-) minty turiu, jog man nepaprastas baranas -tai BFS ar iš limited serijos kažkas tiuninguoto ir tiesiai iš gamintojo toks. Visi kiti paprasti, nesvarbu kelintų metų :roll:
O kokį komplektą išsirinks būsimasis nepagydomasis :-D dėl tokio ir nepasigailės. Svarbu spėt sušlapint, o gal ir apžuvint šį sezoną dar.
 #683200   jaunikaitis
 02 Gru 2016 22:56
Kitam forume užklausiau dėl spininginio koto, bet domina ir kastinginis variantas :grin:. Tvičingui kastingas labai patiko.
Ateinančiam sezonui planuoju įsigyti džiginį komplektą starkiams (bus gaudomos ir lydekos). Žvejybos sąlygos dažniausiai Nemunas ir ežerai. Gyliai įvairūs, bet viduriukas būtų apie 5m., o dabar būtu malonu padiskutuoti su jumis ir išgirsti jūsų nuomonę. Jei nusišnekėsiu ar klysiu, prašau pataisykit.

Įranga: Ritė Chronarch, Casitas, Scorpion, Curado?
Kotas.. Turbut galiotų panašūs parametrai ir kastingui. ilgis turėtų būti 2,40m. (žvejosiu daugiau iš valties, bet ir nuo kranto), o gamintojo ir modelio tikrai neįsivaizduoju.
Masalai: Guma, 8-15cm. Svoriai: Manau nuo 10 iki 30g. turėtų pakakti. Valas: Pintas.
Kaina iki 250€.

Pačiam atrodo, kad žvejojant su 10g. galvakabliu + guma ir 25g. galvakabliu + guma vieno koto neužteks. Aišku, jei atsirastų universalas, kaip ir visi, būčiau nieko prieš :grin:. Ir visgi, kas geriau džigui, spiningas ar kastingas?
Jūsų pamąstymai, pasiūlymai dėl komplekto? Dėkui iš anksto.
 #683500   Rapolas
 06 Gru 2016 12:08
jaunikaitis rašė:... Kotas.. Turbut galiotų panašūs parametrai ir kastingui. ilgis turėtų būti 2,40m. (žvejosiu daugiau iš valties, bet ir nuo kranto), o gamintojo ir modelio tikrai neįsivaizduoju.
Masalai: Guma, 8-15cm. Svoriai: Manau nuo 10 iki 30g. turėtų pakakti. Valas: Pintas.
Kaina iki 250€.
Jeigu pasidintum biudžetą, tai verta būtų panagrinėt va šitą variantą:
http://www.bait.lt/meskeres/spiningai/y ... EaMNn3qmCg
Daugiau kap su 15g galvom nedžigauju, tai negaliu pasakyt ,kur jo viršutinė riba, bet jau nuo 5g (+ 3"guma) ant 5m jaučiu viską (ko man reik).
Su 10g jau labai smagu. Tvičinau su rudrom ir duo jerkbaitais (12-13cm) - tempia :-D
Upėj bandžiau nuo kranto tik kartą- tai irgi neblogi įspūdžiai.
Gaudau tarp kito su multiku (ABU LTZ arba Aldebaranu 51hg), su BI.. Stella 2500 - nekažką.. :-D
p.s.: ai, valas castaway #0.8
 #683528   jaunikaitis
 06 Gru 2016 17:27
Variantas tikrai puikus. Skaičiau apie Yamaga's, mačiau kainas, bet nežinojau kurie modeliai skirti džigui.
Leisk paklaust Rapolai, kodėl nenaudoji didesnių nei 15g. galvakablių? Kokios didžiausios gumos kuriom žvejoji?
Beieškodamas radau GrafitheLeader'io kotuką http://parduotuve.spiningavimas.lt/spin ... aspro.html . Modelis GAPC-802M arba GAPC-742M. Gal gali kažkas daugiau papasakoti? Nes reklaminiai video tik ir lieka reklaminiais, realybė dažnai būna kitokia.
 #683574   Rapolas
 07 Gru 2016 08:08
jaunikaitis rašė:Variantas tikrai puikus. Skaičiau apie Yamaga's, mačiau kainas, bet nežinojau kurie modeliai skirti džigui.
Leisk paklaust Rapolai, kodėl nenaudoji didesnių nei 15g. galvakablių? Kokios didžiausios gumos kuriom žvejoji?
Beieškodamas radau GrafitheLeader'io kotuką http://parduotuve.spiningavimas.lt/spin ... aspro.html . Modelis GAPC-802M arba GAPC-742M. Gal gali kažkas daugiau papasakoti? Nes reklaminiai video tik ir lieka reklaminiais, realybė dažnai būna kitokia.
Various serija - kalmariniai kotai. Tai nėra tipiniai džiginiai kotai, mūsų "starkiniu" supratimu. Ir jei reikalingas kotas vien tik tokiam.. džigui, tai galima ieškot ir laisvai tilpt į tuos 250€ (gal net pigiau:D). Su Aspro negaliu palygint ,nes negaudęs jais (ir nesiruošiu kažkaip) ,bet galiu garantout, kad pas mumis nėr tokios žuvies, kurios su VR nepakeltum (nu nebent mariose šamą įbubintum, nu abra upėj kokią 'čavyčą' pasikinkytum). O dėl svorio skirtumo (VR vs Aspro)- jau ir pats parašei :-D
Kodėl negaudau su didesnėm nei 15g galvom?- tai čia labai sunkus man klausimas.. :-D trumpai,- nepapuolu į tokias žūklės sąlygas kur jų reikėtų.. pvz. aš nelenktyniauju, kurio guma greičiau pasieks dugną unt 10-12m, man nereikia per minutę padaryti trijų pravedimų, nedžigauju didelė srovėj, nu ir pan. todėl man ir iki 15g ir užtenka, bet dažniausiai gaudau su 5-6g (iki 5m) ir su 7-10g iki 10-12m. Gumos- Reins ir KoPYTOS, 2"-4". Kaip ir nėra daugiau paslapčių :-D
Grįžtant prie VR79.. labai lengvas ir delikatus instrumentas ir be galo puikus metikas... 14g kasmasteris skrenda į kitą Neries krantą (net nepamenu su kokiu ilgesniu kotu būčiau tiek mėtęs). Nesiruošiu lb rašyt didelių 'panigirikų' jam ,nes nėra tokio tikslo- girt Yamagų ,o ir jos pačios save giria... paprasčiausiai,- nėra nieko nereikalingo jose, bet yra viskas ,ko reikia (bent jau man ) :gutgut
 #683599   mikutis
 07 Gru 2016 10:50
Rapolas
Pranešimo tema: Re: Kastinginiai kotai ir multiplikatorinės ritėsStandartinėParašytas: 26 Lie 2016 10:17

Pernai bandžiau, tai labai patiko ;-)
Tiesa, buvau tik 3-jose žvejybose, atidrožiau sąžiningai visas dienas, bet rezultato nebuvo, tai patraukiau su "lašišiniu" komplektu į Nemuną ,kur "narod'o" mažiau :-D (nepatinka ,kai ant galvos lipa ir dar stebisi su kuo čia gaudau) :-D
Trumpai apie komplektą.. Sauliukas (iš Triturus'o /pagarba :gutgut )surinko kastinginį kotą ant Greys muselinio blanko (kad voblerius galima būtų mėtyt padoriai :D), suporavau su Shimano Calcutta Conquest (101-a) ir Seaguar FC valu 10lb. Didelio "kaifo" mėtyt voblerius (po spiningo )nebuvo (aišku, dėl metimo nuotolio ), bet kai atsirinkau reikiamus ir gerai skraidančius voblerius (pvz. Jackson Atlette 9cm, Duo DeepFeat, Bassday Sugar... ir etc.. ) ,tai verstis pilnai galima. Jeigu katalint blizgėm (nemėgstu:D) ,tai praktiškai jokio skirtumo ,ar gaudyt spininginiu, ar kastinginiu komplektu (metimai panašūs, jautrumas kast'o geresnis, nu o jei pakiptų monstras ~15kg ,tai manau kastu irgi būtų lengviau:D).
Reziume.. žvejot pilnai galima, o jei blizgėm- tai net negalvočiau apie spiningą ir galima būtų drožt su užstorintu FC ,ko su spiningu nelabai padarysi.. :-D

Sveiki,

Senokai nebuvau čia užsūkęs ,tai tiek tai tiek prirašyta man aktualiomis temomis, kad dar labiau pradėjau galvoti apie naujus pokyčius ir vėjus savo žuklėse.
Labiausiai tai domina ši tema ir ar ji įgyvendinama mažosiose upėse bei upeliuose su įvairiais medžių brūzgynais be vietos stoka užmetimui. Domintu viskas meškerė 2,6 - 2,7m , ritė būtų gerai kad būtų su dviem būgneliais FL - PE. Vobleriais gaudau tiek su paties išvardintais ir Vivingromis . Na žodžiu viskas kas susiję. Kaip kastinginė ritė draugauja su šalčiu ?
Ar būtų įmanoma ši žuklė su paties išvardintu komplektu Yamaga Blanks Various 88L +Aldebaran. Kaip suprantu tai spiniginis komplektas su multu žiūrint į ateity perdirbti į kastingą?
Tai jei nesutrukdysiu labai būtų smagu išgirsti paties nuomone šiuos klausimu
Svetimų pinigų nebūtina taupyti :grin: svarbu kad būtų :gutgut kad ir ne brendinis komplektas.

Dėkui
P>S kad nekiltu bereikalingu diskusijų,pykčių ar kažkokių tai nepasitenkinimu kai kurių asmenų gal galima į asmeninę arba čia elgymida@gmail.com
Klausimų dar liko oiiiiii :lol:
 #683605   Rapolas
 07 Gru 2016 12:10
mikuti, ooo kokio 'senumo' postas išvilkts į dienos šviesą :-D
Išvykstu į Afriką (auksinės žuvelės gaudyt:D) ryte ,tai nebeturiu laiko šiandien daug rašinėt.. (kai grįšiu /į PM parašysiu :D).
Trumpai, atsakua į klausimą (ką aš galvoju apie tamstos sąlygas sąlygas ir tą komplektą)...
1) VR88L maži viršutiniai žiedeliai, tad žiemą nebus gerai ;)
2) Aldebaranas - per silpnas bus ir per greitas upei (geriau- scorpionXT1001 /dar geriau daiwutė 6-to bėgio su bronzine pavara ir atraminiu guoliu :D) ;)
3) Mažoms ir upelėms - 2,40m ilgio per akis ;)
4) Visos ritės su šalčiu prastai draugauja, dar blogiau draugauja multikai- reikia specialiai ruošt žiemai ;)
5) Turiu planą-chuliganą kitais metais (po Naujų )pabandyt vieną Yamagos modelį (su Tz didesniais žiedais) šlakiui ir lashiui, jei gausis- parašysiu plačiau ;-)
 #683611   Rapolas
 07 Gru 2016 12:36
mikutis rašė:... P.s Beje koks tikslus Daiwutės vardas :?:
Siūlyčiau porą variantų ,priklauso nuo koto pasirinkimo.. ant trumpesnio ir lengvesnio koto pakaktų Liberto Pixy68 ,ant ilgesnio (ir sunkesnio)- Tatulos su 6.3 perdavimu (td-sol ,pvz.) ir TWS ;-)
p.s.: abiems joms galima terkšlė (nu ir pagerinti stabdžiai ) :-D
 #683657   Boruze
 07 Gru 2016 20:38
Mikuti,
Jeigu pradesi gaudyti lengvais masalais ir krumuose kur negalesi lengvai ir placiai usmetineti bus kaput. Ziema multiplikatoriai veikia tik daugiau kaip -5 nemeginau ir tai ryte atsilo, tai pagrindine beda buvo spinigo uzsalantis ziedai na kartais prisalantis valas, o spiningas su valu per vidu visai uzsalo,bet rite veike be jokiuu bedu.
Jeigu manes paklaustumete kokia rite pirkti siuliciau pirkti deveta nes multiplikatoriuose tik keletas jautriu daliu, jas paziurejus viskas buna OK. Siuliciau ziureti rites su beasemis arba pusiau beasemis spulemis ir geriau senesnius bet brangesnius modelius nei naujus ir pigesnius. pvz. Abu garcia Morrum, Ryobi Varius 300, Ryobi Ixorne-1999 metu modeli su laisva spule. tvirtos patikimos rites. maciau jas skelbiu lt. O viskas kas nauja tai labai visko daug, bet geriau brangiau nei pigiau. Jeigu butumete Vilniuje ir buciua prie Neries galeciau pamokiti paprasciausiu gaudimo su multikais principu, tikrai nera sudetinga bet jeigu nera kantrybes gali uzknisti. O spininga naudoti su multiplikatoriu jokiu problemu tik priekini zieda bisi palenkti reikia, bet tai labai paprasto zmogaus sprendimas )
 #684982   Voblis
 23 Gru 2016 22:03
Ar kas nors, kurie naudojat senaji Daiwos steeza arba zilliona bandet ideti guoliuka i valo vedikli magnetu puseje?Ant naujuju daiwu galima pakeisti plastikini "guoliuka" ir tiek.O ant senesniu?
 #685822   inf
 03 Sau 2017 16:34
Na castingo maniakai, pameciau shimano antares spules atleidimo mygtuko guma ir nerandu kur uzsisakyti su worldwide pristatymu. Tik usa. Kur jus dalis uzsakote
 #685826   Mike
 03 Sau 2017 16:51
Kažkada man labai padėjo http://www.mikesreelrepair.com/ . Buvau gal 6 metų senumo nebegaminamo modelio (ne kastinginės) ritės detalę pametęs. Tai pavyko iš čia nupirkti. Čia lyg ir Kanados e-parduotuvė. Tik neprisimenu, ar siuntė į Lietuvą, ar teko draugų USA prašyti.
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė