Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #693806   Cekasss
 03 Bal 2017 14:48
as karta keiciau impeleri yamaha 6ag impeleris buvo geras ale sakau pagerbsiu ant vasaros. variklis buvo stovejas lygiai 6men. kai nusiemiau koja ziur sraigtas nelabai sukinasi unt laisvo begio. tadu as vienon kiton pusen ji. ir finale kai isardziau impeleri buvo pora sparniuku kiton pusen ziurejo.Reziume turbut isdziuvo vanduo per laika tepimo ner ir sparneliai prilipo prie sieneliu.gal nezdamas ar kaip transportuodamas netycia pasukai sraigta kiton pusen ir pasiverte sparnelis.as manyciau taip.nes man taip yra buve.

quote="ramkis"]Vakar nusprendžiu ptikrinti svo kumeles prieš didžiuosius sezono startus. Užsikabinu, užpompuoju, "padsosą" užtraukiu, brūkšt iš pirmo patraukimo. Murkia kaip kačiukas, net gera klausytis. Visą žiemą garaže prasivoliojo. Nu sakau, paleisiu daba pilna "zovada" po lankas kaip trakinius kumelius iš po žiemos, prasilakstyt. Bet fyst, stebiu, kad kažko nenori "myžt" , o tik burbuliuoj keistai. Nu aš lėtai lėtai į krantelį. Nusikeliu nuo valties, išskerdžiu koją tiesiog prie vandens. Kūrdza mat, vienas impelerio sparnelis į kitą pusę žiūri :shock: Viską sutvarkau kaip turi būti, surenku, uždedu ten kur reikia. Brūkšt, murkia, sysioja ;-var-var. Ir gazelio, kad net kepurės nuo galvų lakstė. Bet vat neduoda vienas klausimas ramybės. kaip taip galėjo nutikti? nagi mekanikai, trenkit logišką paaiškinimą :-D[/quote]
 #693810   ramkis
 03 Bal 2017 15:29
Gali būti. Nes man tai pirmas kartas toks. Išsigandau,nes impelerė keičiau praeitą vasarą. Nu galvoju cirkai, ale išaedžiau,anas kaip naujas,nei pakietėjęs nieko. Atstačiau į vietą ir sysiojo kaip kūdikis.
 #693826   vaikis
 03 Bal 2017 19:15
Sveiki,
Trukdau ir vel del savo tohatso ;/ buvau valtines servise ir nieko jie man nepadare.. sureguliavo su tachometru min apsukas tik iki 1200, kas buvo keista bet pasake kad cia taip turi but. Min greitis plaukian 3.7km/h sukant sriuba min apsuku, pradeda purtytis ir nenori dirbt mazesnem apsukom.. bet radau youtubej filmuka, cia imanoma ta sriuba isukant sumazinti apsukas ir kad dirbtu nesipurtant ;/ https://youtu.be/wuybNLeV1HM
 #693828   ramkis
 03 Bal 2017 19:21
franfurktas rašė:
ramkis rašė:Turėtu užtekti. O kokiu tikslu visa tai darai?
Nusipirkau varikli ir noriu tepalus pasikeisti
Nu kojoj net aš nekeičiu tepalų kai nuperku naują. Juos reikia keisti kai reikia. Kai kažką tvarkai,lendi į reduktorių ar panašiai. Arba ten koks salnikėlis vandens praleidžia. Nu žodžiu. Juk net UAZ'uose kryžmėse niekas nekeisdavo solidolio,jau kai išsiplaudavo tai tada pritrėkšdavo šviežaus,tas pats su razdatkėmis buvo. Kojoj panašus tepalas kaip solidolis. Jo nereikia keisti jei neįvyko kažkokie kataklizmai. Nes ir iškrapštyti jį iš ten problematiška.
 #693836   Vitolis
 03 Bal 2017 20:05
franfurktas rašė:
ramkis rašė:
franfurktas rašė:Kiek i suzuki df5 koja tepalo reikia?
Šiaip, yra 2 varžtai, abu atsuki ir spaudi iki tiek kiek reikia. T.y. kolei nepasirodo viršutiniame. O šiaip, be didesnės nadabnosties nėr ko te landyt :-D
Sita zinau,klausiu todel,nes galvoju 350ml tepalo tutele pirkti ir nezinau ar uzteks.
Suziui kojai reik 230ml.
 #693838   Vitolis
 03 Bal 2017 20:16
ramkis rašė:Gali būti. Nes man tai pirmas kartas toks. Išsigandau,nes impelerė keičiau praeitą vasarą. Nu galvoju cirkai, ale išaedžiau,anas kaip naujas,nei pakietėjęs nieko. Atstačiau į vietą ir sysiojo kaip kūdikis.
Onebuvo žiemą prišalęs. Gal kada neatsargiai suktelėjai ar sūnus tėvui nežinant. Nieko, pasikeisi. Nagai gi iš teisingos vietos dygę, jei prie undenio mocą papylei, surinkai ir vėl pirmyn :-D
 #693840   Vitolis
 03 Bal 2017 20:24
vaikis rašė:Sveiki,
Trukdau ir vel del savo tohatso ;/ buvau valtines servise ir nieko jie man nepadare.. sureguliavo su tachometru min apsukas tik iki 1200, kas buvo keista bet pasake kad cia taip turi but. Min greitis plaukian 3.7km/h sukant sriuba min apsuku, pradeda purtytis ir nenori dirbt mazesnem apsukom.. bet radau youtubej filmuka, cia imanoma ta sriuba isukant sumazinti apsukas ir kad dirbtu nesipurtant ;/ https://youtu.be/wuybNLeV1HM
Ko tu nerimsti su tom apsukom. Tau sutvarkė servise :gutgut 1200 ir turi būt. Ir greitis velkiavimui pats gazas. Jei pagal yotube pradėsi reguliuot, jaučiu pasidarysi varikliuką '''bum Ten kur rodo, tą varžtą, jis yra mišinio kokybei reguliuoti. Ir jis yra paslėptas po aliuminiu dangteliu. Jį reikėtų atsargiai nugręžt ir nulupt, norint prie jo prieit. Japas neatsitiktinai jį po plomba paslėpęs. Geriau jau ten nekišk nagų. jei nori reguliuot, paprašyk patyrusio motoristo. Bet manau neverta nieko keist. Viskas su apsukom pas tave gerai. Nemažink apsukų. Matai pats,kad motoras purtosi. O ir tepimo jam neužteks visai jas sumažinus. Na gal viską pasakiau. Kabink ant valties ir bus tau džiaugsm :grin:
 #693843   ramkis
 03 Bal 2017 20:54
Vitoliau. Keičiau pernai. Anc naujas,faktinai. Visą žiemą garaže po spyna pragulėjo. Prasukti nebuvo galimybių. Bet vat jei buvo biški pridžiūvęs,tai gal ir kolei užkabinau ir sujudinau biški. Išsiardžiau ir susitvarkiau. Impelerį pakeist,tai kai du pirštu apmyžt. O ir šiaip,nelabai te yra ką tvarkyt. Kas turėjo paauglystėj šiknabirbį tas ir matorą sugebės pataisyt. Rygai būdavo ant kelio variklį persirinkdavom. Niekas nepadėjo ir nemokino. Tiesiog,kožnas kas turėjo bent syki matoriuką perrinkdavo :-D Aš net tėvo moskvyčiui pavarų dėžę buvau išardęs ir perrinkęs. :ruko
 #693852   franfurktas
 03 Bal 2017 21:40
ramkis rašė:
franfurktas rašė:
ramkis rašė:Turėtu užtekti. O kokiu tikslu visa tai darai?
Nusipirkau varikli ir noriu tepalus pasikeisti
Nu kojoj net aš nekeičiu tepalų kai nuperku naują. Juos reikia keisti kai reikia. Kai kažką tvarkai,lendi į reduktorių ar panašiai. Arba ten koks salnikėlis vandens praleidžia. Nu žodžiu. Juk net UAZ'uose kryžmėse niekas nekeisdavo solidolio,jau kai išsiplaudavo tai tada pritrėkšdavo šviežaus,tas pats su razdatkėmis buvo. Kojoj panašus tepalas kaip solidolis. Jo nereikia keisti jei neįvyko kažkokie kataklizmai. Nes ir iškrapštyti jį iš ten problematiška.
tai va,kad nzn kas ten daros,todel ir norisi paziuret,o tai seip is esmes jo keits nereik profilaktiskai?
 #693853   PelkiuSenis
 03 Bal 2017 21:50
Vyrai, kas esat susidure au honda 2.3 varikliukais? Gerai blogai jie?
Gyvai neteko bandyt girdet. Internete paziurejau, pabandziau palygint su kokia yamaha 2,5 tai nepasakyciau, kad del ausinimo oru butu labai triuksmingesnis. :roll:
Delioju sau mintis apie ivairius variantus ieskodamos tiesos :-D tai ir honda sarase atsirado :-D
 #693856   Vitolis
 03 Bal 2017 22:15
PelkiuSenis rašė:Vyrai, kas esat susidure au honda 2.3 varikliukais? Gerai blogai jie?
Gyvai neteko bandyt girdet. Internete paziurejau, pabandziau palygint su kokia yamaha 2,5 tai nepasakyciau, kad del ausinimo oru butu labai triuksmingesnis. :roll:
Delioju sau mintis apie ivairius variantus ieskodamos tiesos :-D tai ir honda sarase atsirado :-D
Gal tegu dingsta iš tavo sarašo ta 2,3 honda :-D Nepalyginsi su jokiais kitais japonais tokio galingumo. Pirda ir yra pirda :grin:
 #693863   ramkis
 04 Bal 2017 06:16
O man patinka,pirmiausiai tai svoris. O pirdos ,jos visos :-D
 #693864   ramkis
 04 Bal 2017 06:18
Frankfurtai,iš esmės jei ten nelendi ir nėra jokių anomalijų nereikia.
 #693884   naujokas001
 04 Bal 2017 13:12
Sveiki ruosiuosi pirkti valti dulkan d400 turiu yamaha 5ag aisku kad bus per silpnas . Koki varikli optimaliause pirkti tokiai valciai , kad dviese plauktume 25 km + /h ? gal kas turi tokia valiti ir koki varikli naudojat
 #693888   PelkiuSenis
 04 Bal 2017 13:34
Ne visai tai ko reikia tau. Bet... Svogeris turi dulkan 3,6m ir suderines su tohatsu 9.8 2T, einam dviese (apie 90kg kiekvienas + manta) glisu kaip dera :gutgut mariose per bangas ejom tai maniau, kad ir dantis issimusinesiu :-D
 #693891   PelkiuSenis
 04 Bal 2017 13:53
ramkis rašė:O man patinka,pirmiausiai tai svoris. O pirdos ,jos visos :-D
Na va, vienas pries, kitas sako ok :-D Tai, visi jie pirpaliukai, kas 2.5. Bet idomu kas per blogumai su jais, lyg Honda 5AG su nesklandumais. O kaip kiti. Nes pvz bandau suprast kiek cia to triuksmo is oru ausinamo pries vandeniu.
https://www.youtube.com/watch?v=9-F-oDLZ_f4
https://www.youtube.com/watch?v=TxKRYTszYX8
Ir turetu buti geriau nei elektra ir didelis pliusas svoris varikliuko :)
 #693893   naujokas001
 04 Bal 2017 14:02
as turiu yamaha visai tilus 4 taktis 5ag ir 4metai tik tepalus keiciu geras varikliukas . Dabar mastau apie nauja 10-20ag jei ka pardavinesiu veliau savo 5ag visi servisai tik yamahoj daryti visi dok yra.
 #693895   ramkis
 04 Bal 2017 15:08
Honda 5, tai problem su užvedimo smagračiu, anie šiaip dirba kaip laikrodžiai, bet vat 5 inpirdolintas flastmasinis kažkoks nesusipratimas, anas ir būna nusukamas. Daugiau viskas kaip ir gerai. 2,3 lengviausias klasėje tur būt. Taip, vozduškė, bet atkrinta visokie impeleriai, aušina neaušina ir panašiai. Daugiau ten nėra kam gesti. Visi kiti didesnio svorio, ir turi impelerį. Viskas.
Dėl matoro ant 4 dulkano, taio viskas kas virš 15 tinka. Geriausiai 2T, jei nenori tai tada 4T bet jau reiktu žiūrinėtis nuo 20. Viskas.
 #693896   naujokas001
 04 Bal 2017 15:13
4takciai silpnesni gaunas ? ziurejau raso 9.9ag, bet pakeltas gamikliskai iki 20ag ir su garantija nauji cia yra teisybes ? ir koks 20ag minimalus greitis . O del 2.4 variklio tai reiktu pagalvot ar verta ar nereiks keist greitai i didesni , geriause ziureti iskart i 5ag kaip min.
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 81
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė