Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #693999   Jamada2
 05 Bal 2017 21:51
Aciu uz patarima. Paziurejau apie tavo rekomenduojama kota. Viskas man tiktu, tik ilgis gal trumpokas. Bet sueis. Reiks paziureti kaip prie rankos limpa. Na o dabar teks persikelti i riciu skilti ir ieskoti kas tiktu:) mastau apie Shimano aero feederiui skirta.
 #694084   RoBass
 06 Bal 2017 23:13
Kaip tik priminet, o kur tu TDR riciu ant Lt zemes galima rasti ir gal zinot kokios ju kainos, jei pirkot??? O gal siuntetes is kokio patikimo eshopo, duokit linka ;-)
 #694144   Megejas_
 08 Bal 2017 09:06
Sveiki, galvoju pirkti dugninei shimano technium vala, kokie atsiliepimai ar vertas tiek pinigu? kokio storio renkates? manau 0.28 rinktis, zvejoju pagrinde KM, nemune...
 #694166   Ramekas
 08 Bal 2017 15:05
Manau verta. Sie metai bus 4ti kaip naudoju si vala, siemet tik pusem apkeiciau. Valas tikrai super, nustebino mane savo tokiu super ilgaamziskumu. O zvejybos tikrai buna intensyvios, geguze - liepa Nemune po 2-4 zvejybas i savaite, veliau iki spalio men ezerai.
Taigi rekomenduoju sita vala.
 #694170   Liocas
 08 Bal 2017 16:39
Sveiki kolegos,

Pavasaris ir štai dar vienas žalias atsirado... Negaudau aš beveik feederiu (lyginant su žmonėmis lankančiais šita forumo dalį), bet pavasarinio pasėdėjimo, bundančioje gamtoje prie Nemuno kranto , atsisakyti negaliu. Nenoriu išleisti visų "maistpinigių" ant drennanų ar salmo tournamentų. Noriu geriausios kainos ir kokybės santykio, kurį negailą bus pakabinti ant sienos po 5 žvejybų. Perskaičiau šią forumo dalį iki 2015 metų... Neradau jokio pasiūlymo apart kažkokio Globe New Hunter 3.90 heavy, kurio lietuvoje niekas nepardavinėja ir apie kurį atsiliepimai prastoki užsienio forume.

Sakysit "eik į bazes ir nusipirk pirmą pasitaikiusį" ... Taip ir dariau iki šiol. Bet kam pirkti kažkokį kinietišką no name, kai nešališki kolegos žvejai gali parekomenduoti kažką padoresnio už tą pačią kainą? Taigi ieškau sau Šv. Velykų proga pasidovanoti feederiuką. Žvejoju tik Nemune, karšiukus dažniausiai. Ar šauna kas į galvą mieli kolegos? Širdingai dėkoju už atsakymus :/braj;
 #694183   PelkiuSenis
 08 Bal 2017 19:09
feeder mazai gaudau ir ieskausi sau kazko... :-D
Bet kas kyla, tai klausimas koks pas tave biudzetas ir kokia gramatura. Nes new hunter tikrai turguose yra po 30-35 EUR, bet pagal kaina, matomai, ir uzsienio atsiliepimai.
O Solitronas nuo 70 iki 100 EUR kaina.
 #694184   Liocas
 08 Bal 2017 19:26
Solitrona pigiausia radau už 64 eurus. Atmečiau šitą variantą nes kotas yra 2013metu gamybos ( nebent yra kažkokių naujinimų modeliuose, kas okuma puslapyje neatsispindi). Didžiulis laiko tarpas, manau kainos/kokybės santykiu toks kotas negali rungtis su tarkim 2016m gamybos budget/low end kotais. Neatmetu galimybės įsigyti ir dėvėtą, gerai išlaikytą daiktą. Į mano akiratį pakliuvo : 1 Daiwa aqualite 3,90m 120gr. 2. Shimano beastaster DX 3,60 90.
 #694190   Edmis
 08 Bal 2017 19:56
Globe New Hunter-pardavineja.Ir dar kaip pardavineja '''bum !Tuoj ,tamsta Liocai,cia visiems pamoku apie fyderi pateiksi :gutgut .Okuma Solitron-jau uzsitarnaves savo varda fyderis,daugumos isbandytas,nors man nepatiko 3.90m.iki rodos 130 gr.Bet cia gal ne del to,kad tas fyderis butu prastas, as,matai, priprates su aukstesnio lygio kotais zvejoti.Daiwa Aqualite kaipir liuks,grazus blankas,dideli virsuneliu ziedai,bet tik dvi virsuneles komplekte(cia jau minusas) ir neaisku,kur ir po kiek jas gauti butu galima.Aisku,jei rankos pas tave "ne kreivos",tai ir pats jas prisisveisi/prisiderinsi,jei noro turesi ;uolrait Priesingai,nei Daiwai,Solitronui yra pigiu virsuneliu ,beto komplektuojamas su trimis virsunemis.Shimano Beastmaster-jau aukstesnio lygio kotas.Bet Nemunui gali buti per mazai iki 90gr.,cia jau nuo tavo zukles vietu priklauso.jei srove silpnesne,tai pakaks ir tokio.
p.s. o tu dek daugiau tokios informacijos,kada koks kotas pagamintas.
p.s.s ir kaip tu "atkasi"tokia info,man tai niekad nedaejo ieskotis gamybos metu,kaip automobiliui :ks>
Solitrono 2013m. gal isleidimo data,o gaminti juos ir dabar gamina,juk kassezona naujais pasipildo parduotuves.
 #694191   Liocas
 08 Bal 2017 20:07
Tamsta Edmi, kaip ir minėjau esu žalias visiškai šioje plačioje temoje, bet stengiuosi domėtis ir rasti kažką savarankiškai. :ks> :ks> Niekas nemėgsta gi tų, kurie nori gauti suvirškinta info ir patys tingi kuistis interneto platybėse ar ne?
Kažkur atgal šitoje pačioje temoje skaičiau, kad 90 yra standartas mūsų sąlygoms ir turėtų nemunui užtekti. Plius žinant ,kad yra rezervas. Ką manai?
 #694192   Edmis
 08 Bal 2017 20:15
Zinok as ne"manau",bet tikrai zinau,kad ne visi kotai rezerva turi.Yra tokiu fyderiu,kuriems ir be "rezervo"truksta galios iki uzrasytu 90gr.Ka patarti galiu,tai tik tiek ,kad ieskok srovei kietesnio,pvz.fast akcijos koto,kitaip minkstas tau perlinks nuo sroves tempimo,neziurint ,kiek to rezervo jis tures.Nu,nebent tau patiktu ant upes kranto i baranka ziureti,tai tada tiks ir minkstas :) Tu geriau parasyk,kokia suma pinigu kotui skirti planuoji,tada forumo liaudis tave apipils galimais variantais.
 #694206   Liocas
 08 Bal 2017 21:26
PelkiuSenis rašė:Prie to pacio, niekam neteko susidurti su Tubertini feeder kotais? Kaip pvz sis Tubertini synthesis. Del tubertini, kas man baugu, kad nebutu per plonos sieneles kotu...
Man tas pats klausimas iškilo, nes galima už priimtiną kainą nupirkti
 #694208   upinis
 08 Bal 2017 21:51
Turiu aš tą solitroną iki 130 gr. Ir maždaug žinau vietas, kur Liocas gaudai. Man tas kotas per grubus. Pilnai užtektų ir iki 100 gr.
Bet kad jau nusipirkau, tai negi išmesi lauk... :-D
Ir dar - nereikėtų kuklintis pirkti jau naudotą. Jei tvarkingai laikytas norimo modelio kotas, tai tikrai geras variantas.
Kainuoja pigiau, o kokybė niekur nedingsta ;uolrait .
Bent jau man iki šiol sekėsi :) .
 #694210   Liocas
 08 Bal 2017 22:09
upinis rašė:Turiu aš tą solitroną iki 130 gr. Ir maždaug žinau vietas, kur Liocas gaudai. Man tas kotas per grubus. Pilnai užtektų ir iki 100 gr.
Bet kad jau nusipirkau, tai negi išmesi lauk... :-D
Ir dar - nereikėtų kuklintis pirkti jau naudotą. Jei tvarkingai laikytas norimo modelio kotas, tai tikrai geras variantas.
Kainuoja pigiau, o kokybė niekur nedingsta ;uolrait .
Bent jau man iki šiol sekėsi :) .
Upini labai dėkoju už atsakymą, nes jau buvau beveik linkęs ieškotis 130 :shock: Kadangi panašiai žinai kokiose sąlygose gaudau, pasitikėsiu tavo patarimu ir pasiieškosiu kažko su 10 hr ;uolrait
 #694212   Bratka
 08 Bal 2017 22:33
PelkiuSenis rašė:Prie to pacio, niekam neteko susidurti su Tubertini feeder kotais? Kaip pvz sis Tubertini synthesis. Del tubertini, kas man baugu, kad nebutu per plonos sieneles kotu...
Pačiam neteko gaudyt,esu tik purtęs visai nieko pasirodė iš brangesnių serijų.Kas jais gaudo jau ne vienus metus neesu girdėjęs nusiskundimų.
 #694224   PelkiuSenis
 09 Bal 2017 09:03
Bratka rašė: Pačiam neteko gaudyt,esu tik purtęs visai nieko pasirodė iš brangesnių serijų.Kas jais gaudo jau ne vienus metus neesu girdėjęs nusiskundimų.
Tai va, kad sis modelis ekonominis pagal kaina gaunasi ir idomu kaip jis :) Tikiu, kad brangesni Tubertiniai geri :gutgut
 #694225   PelkiuSenis
 09 Bal 2017 09:07
upinis rašė:Turiu aš tą solitroną iki 130 gr. Ir maždaug žinau vietas, kur Liocas gaudai. Man tas kotas per grubus. Pilnai užtektų ir iki 100 gr.
.
O kokio tipo tos salygos? :) Kad pagal jus suprasciau ar 100g ar siek tiek galingesnio verta ieskotis. Na, pvz kokia upe, gyliai, kad suprasciau kokia tekme, kokio svorio seryklos ir pan :)
 #694236   ėrnis
 09 Bal 2017 13:55
vakar gaudžaiu su tubertini synthesis skirvytėj ;) kaip ekonominės klasės kotas visai neblogas, 100g be vargo mėčiau 25m. žuvi atidirbo gan neblogai, nepatiko tik, kad mažoki žiedai ir per pirma žvejyba jau lūžo viršūnė :-D
 #694244   upinis
 09 Bal 2017 16:34
PelkiuSenis rašė:O kokio tipo tos salygos? :) Kad pagal jus suprasciau ar 100g ar siek tiek galingesnio verta ieskotis. Na, pvz kokia upe, gyliai, kad suprasciau kokia tekme, kokio svorio seryklos ir pan :)
Upė - Nemunas žemiau Kauno.
Gyliai maždaug 2,5-4m esant vasariniam vandens lygiui.
Tėkmę aš vadinčiau vidutine, nes gaudoma dažniau įlankėlėse. Bet čia jau kiekvienas gali vertinti pagal savo supratimą. Tiksliausia būtų matuoti m/s :-D
Šėryklos 60-90 gr. Retkarčiais ir sunkesnę tenka panaudoti.
  • 1
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė