Mykalas rašė:na stovet valty man gaudant karsi karona nereikia

bet kazkkur skaiciau kad ta knyga nesifiksuoja ir tik braizosi i krastus tai lievas variantas kaip ir is jos tokiu atveju
Jei reiktų rinktis iš dviejų, tai tikrai rinkčiausi ne lentutes o knygą. Nėra ten jau taip prastai kaip kad sakai. Nešokinėsi ant gliso per bangas ir viskas bus OK. Dugnas su lentutėmis, tai.... mazochizmas. Turėjau, todėl ir žinau iš savo patirties. Na, stovėt, atsirėmus keliais į suolą galima iš bėdos. Ir stovėdavau ir tvičindavau, tačiau stabilumo jokio, kad ir be vėjo, visą laiką reik gaudyt pusiausvyrą. o svarbiausia, tai pats atsistojimas

Gal kam ir kitaip, bet sakau tai, ką pats patyriau. Be to, jei valtikė striuka, tai koks dugnas bebūt, stovėjimui ji tikrai neskirta.
Kadangi turėjau valčių su įvairiais dugnais, todėl galiu išreikšt savo nuomonę. Ir ji nebūtinai turi sutapt su kitaip manančių. Apie lentelinį jau rašiau. Dabar Airdekas. Su juo jau visai kitaip. Ir atsistot gali laisvai ir stovėt galima gana stabiliai. Bet, jei valtis nuo 3 m. ir ilgesnė. Maniškė buvusi 271m. tai jau ne visai komfortas, bet irgi, atsirėmus kojomis į suolą, galima ir tvičint. Ką ir darydavau eilę metų. Na , apie valtis kietu dugnu, manau neverta čia ir plėstis. Turėjau Hondą aliumo dugnu 3m., bet durnumas užėjo ir pardaviau.
Dabar apie valtį pripučiamu, žemo slėgio dugnu Navigator Baltik 330 Ukrainiečių gaminys. Jau buvo dvi žvejybos. Na ką galiu pasakyt. Iš pradžių net nejauku buvo, kai išpakavau ir prisipūčiau. Atrodė labai jau netvirtai ir palyginus su maniškiu Suzumaru, tai kai diena ir naktis. Žmona pažiūrėjo ir pareiškė " turėjai kad ir nedidukę, bet daug prabangiau atrodančią, o čia tai š......

" Pagal gamintojo deklaruojamą PVC, ji turėjo būti 1100 tankio, bet man kilo įtarimas, kad ji kiek plonesnė. Pasirodo, buvau teisus. Susirišiau su gamintoju ir jie patvirtino, kad medžiaga būtent Valmex 1000. Na bet yra taip kaip yra. Gamintojas sakė, kad pardavėjui atsiuntė valties instrukciją ir jie man perduos. (pakuotėje radau įdėtą visai kito modelio instrukciją). Taigi, varau ežeran ir nuleidžiu pirkinį undenin.

Tuoj užkliuvo tai, kad irklai per trumpi. Kadangi balionai gana dideli, vanduo pasiekt su trumpučiais, nepatogu. Valtyje gana nemažai žvejybinės irangos, sukama biuro kėdė su platforma iš senosios valtelės. Variklis Suzuki 6DF Koja ant trečios skylės. Priešinis vėjas nestiprus. Bangelė nedidelė. Gazas.... nedidelis priekio pakilimas ir aš glise. Greitis 23 km/val. Nuimu maždaug pusė gazo- greitis krinta iki 21 km/val., bet aš glise. Apsisuku ir pavėjui tik 1 km. daugiau taigi 24 pastoviai. Kartą kitą pramušdavo ir 25. Posūkiuose neįprastas elgesys. Lyg ir nori šonu užnešt, bet užtektinai stabiliai ima posūkius, neišeidama į didesnį posūkio spindulį. Stabilumas ant vandens, ne visai toks, kai su tvirtomis grindimis. Tai dėl to, kad jos praktiškai tik dugnas tesiekia vandenį o balionai, tai tik daugiau galine dalimi, arba tiksliau, tai kažkur nuo trečdalio balionų. Baisiai norisi išbandyt kaip ji eis per bangas. Dabar dėl paties dugno ir stovėjimo ant to "matraso"

Su Airdeku tikrai nepalyginsi. Ant šitų daug stabiliau. Praktiškai, tai jei kojomis nejaustum tos dugno "armonikos", būtų ne ką prasčiau nei ant kietų. Kodėl toks skirtumas tarp airdeko? Todėl, kad Airdekas praktiškai kabo ore jei taip galima išsireikšt. Jis remiasi savo vidurine dalimi tik į pripūstą kilį ir kraštais tik glaudžiasi prie balionų. Su dugnu jis nesisiekia visai. Pats dugnas tik kažkiek įtemptas PVC. O čia, viskas pilnai pripūsta. Dugnas eina kartu su kiliu ir jis tvirtai sujungtas su balionais ir transu. Visa tai ir duoda tvirtumą. Valties dugną kaip ir Airdekinės, išklojau kavrolinu. Basomis labai smagu. Vietos užtektinai. Iš bėdos ir dviese galima bus pažvejot. Bet svarbiausia, kad ji nesunkesnė ir už mano buvusią mažylę, bet daug talpesnė. Pasiplaukiot su savo seniuke bus galima šauniai.

Tiesa labai patiko surinkimas. Dar greičiau nei Airdekinės. nieko nei išimt, nei montuot nereik. Ištraukei iš Uaziko, išvyniojai, pajungei siurblį ir va.

Kol kas tiek. Mažai dar patirties su ja. Ateitis parodys