Siandien teko rinktis akmuliatoriu, aplankiau kaune dvi specializuotas parduotuves, vienoj kainas pamaciau skirtumas apie 30eu todel nuvaziavau i kita specilizuota parduotuve. Sakau maciau internete jusu tinklapi snajderi 125ah apie 97eu sako yra, bet valciai netiks, visgi sakau noreciau paziuret pasimatuot,o matavau as su tokiu agregatu
https://www.amazon.com/Quicklynks-Batte ... B01LZ4SLI1 reik pasirinkt akumuliatoriaus rusi, pasirinkt matavimo standarta EN,SAE ar pan ir ivest kiek amperu etiketej nurodyta. Sako, netikslus tas tavo aparatas, ka cia matuoji voltus?.. o pamatavus rodo kad Healthy 85proc ir 12,2.. voltu. Sako pala su savo normaliu pamatuosim, pamatuoja ir rodo 12,3.. -Jo sitas issikroves.. galim kita is sandelio atnest jei bus is to kokios naudos (aiskiai nepatenkitnu veidu)... vel pamatuoju atnesta is sandelio ir rodo Healthy 65proc (!)berods, o voltu 12.7v ir testeris raso - REPLACE -Nu va matai geras sitas..

nu ne sakau.. Zodziu nemazai jie nepatenkinti klausinejo ka as cia matuoju ar pats suprantu ka darau ir kas ta akumu talpa.
Na as tiesa sakant nezinau kokiu principu tas testeris matuoja, bet tikrai zinau,kad Healthy neturetu but 65proc, arba voltu 12.3, mano automobilio akumuliatorius 4 metu senumo ir tas rodo 85proc. Healthy rodo.
Taigi pamataves du snajderius HD 125ah nusprendziau daugiau nesimucint, sakau galiu pamatuot dar viena kitoki - Nu matuok. Pasimatuoju snajdery 110ah jau ta tinkamesni valtims ir mano testeris parodo Healthy 98proc ir Charge 100proc.
vadinas testeris visgi neblogai rodo. Taigi jei buciau be nieko atvaziaves buciau nusipirkes akumuliatoriu, kuris nezinia kiek laiko stovi su 12.2 v ikrova arba kita kurio "sveikatos" belike 68proc tai kiek gi realiai tureciau is 125ah.. ?
Kadangi mano testeris "netikslus" o as "nezinia ka" matuoju tai parduotuves pavadinimo neminesiu, bet tai specializuota prof akumuliatoriu parduotuve. Ka as norejau pasakyt, kad vaziuojant pirkt akumuliatoriaus, bent jau voltmetra butina turet, nes galima toki lavona nusipirkt..
Gavau as savam akumuliatoriui 2metu garantija, bet is bendravimo tai issivaizduoju jei akumuliatorius butu blogas kaip man ji pakeistu.. arba bet kokiu atveju likciau pats kaltas arba i dar didesni lavona pasikeisciau..