Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #704481   flaotte
 25 Rgs 2017 18:08
ačiū. Nuostabus aprašymas, galima būtų dėti į pirmą temos puslapį vardan lengvo radimo. :gutgut
Mažiausias masalas kurį planuoju mėtyti - OSP rudra, dar keli vobleriai po 30g, tai vakare bandysiu užsakinėti 200 modelį. ;uolrait gavosi dar geriau nei galvojau, užsakysiu tiesiai namo, nereikės iš lietuvos galvoti transporto :lol:

Mačiau jų yra dviejų greičių, nesu tikras kas geriau, bet įtariu save dažnai lupant masalus pergreit, tai imsiu lėtesnį. Nebent kas perkalbės.

kairė/dešinė, čia pasirodo kaip su šakute - kol valgau tik su šakute - kairiarankis, kai paimu peilį (šakutė lieka kairėj) tampu dešiniarankiu ;-var-var.

Beja, gal galit pametėti minčių dėl koto? Tikiuosi išmušti 25-35g voblerius bei pamėtyti <50g masalus (dėl jų daužymo tebūnie deybų klausimas)
Abu garcia Venerate 802MH?
Shimano Beastmaster SBMDX24H?
 #704497   Giedra
 25 Rgs 2017 20:51
Pats turiu zilliona type-r cia is senesniu toki geruli ir curada 301e. Na dar ir tatula ct-r. Nors uzmusk man man daiwos multikai daug labiau patiko su tais savo magnetukais. Nereik lyst i vidu reguliuot labai. Ir bent man barzdu maziau. Tik va curadas pas man dzerkam iki 150g naudojamas nes tokios galingos daiwos neradau pas mus. Cia jau kaip kam gal but. Na dar greitu metu isbandysiu shimano magnetukine muiline
 #704519   DainiusM
 26 Rgs 2017 08:54
o ka ten lyst i ta curado vidu jei gaudai tokiais svoriais? as du gruzikus atspaudziau po nupirkimo rites, tai vidun tik guoliu pertepimams namnie karts nuo karto ilendu. :-D
 #704522   DainiusM
 26 Rgs 2017 09:25
Velgi naujasni shimankiu modeliai turi isorini reguliavima (stabdziu ziedo pavirsiu artina-tolina nuo gruziku), tai man schema veikia labai ok- 1-2 gruzikai priklausomai nuo rites ir zvejyboj retkarciais su isoriniu ratuku pazaidi. Daiwu magnetai man patiko dzigui... o vobleriams labai... nepatiko. :[anuol
 #704532   flaotte
 26 Rgs 2017 11:56
jeigu gerumai/blogumai tarp aptariamų modelių - skonio reikalas, tai viskas labai ok. :-D
Reiškia konkurentai rimtesnių minusų neturi. :[anuol

užsakiau vakar curada 200, turbūs bus lygiai tiek gera, kiek bet kuri kita iš šitos kategorijos. Beliko sulaukti ir mokytis išpainiot valą ;uolrait
 #704546   flaotte
 26 Rgs 2017 15:00
Giedra rašė:Va ta ispainiot dalis pradzioi ir patampo nervu biski :grin: ypac kai gaudai ne vienas ir kitam kimba o pas tave veltinis ritei :grin: bent man taip buvo karta :grin:
Šūdą :tia-tau

su kitais eidamas nešiuos seną gerą mėsmalę, kol įvaldysiu mėtymą :[anuol tegu galvoja, kad čia vienas du ir ;uolrait :ruko
 #704547   Giedra
 26 Rgs 2017 15:52
As ir taip dariau :grin: ale kazkaip taip ir nepanaudojau mesmales. Uzsispyriau kad vat gaudysiu su multiku, ismoksiu ir viskas :grin: viena kart tik turejau lizda kuri 40 min narpliojau :oops: :grin: greit pasimokiau is klaidos :grin:
 #704548   zhnyplius
 26 Rgs 2017 16:05
zipas rašė:O as pradesiu taupyt ant zilliono sv tv. Nelabai man patiko shimanas. Manau zilionas bus lengviau valdomas zvejojant su vobleriais.
Turiu tokį ty zillion sv tv - mano subjektyvia nuomonė ritė absoličiai verta už ją mokėtu piningų gaudau antri metai neturiu prie ko prikibti išskyrus kad truputi per lėtą nusipirkau (6.3 perdavimas) bet čia jau mano bėda ne ritės. Tiesa pagrinde gaudau ja guminukais ir metalu vobleriais žvejojant mieliau abu MGX-ą imu (jei voblos iki 110 dydžio) jei daugiau shimano exsence dc naudoju.
 #704550   zhnyplius
 26 Rgs 2017 16:12
Giedra rašė:Va ta ispainiot dalis pradzioi ir patampo nervu biski :grin: ypac kai gaudai ne vienas ir kitam kimba o pas tave veltinis ritei :grin: bent man taip buvo karta :grin:
Turbut daug kam žinomas metodas bet kažkada man labai padėjo dabar reikia jau gerai susimauti kad per porą minučių neišpainioti.
https://www.youtube.com/watch?v=X-fUSamfb_I
 #704556   zipas
 26 Rgs 2017 17:40
zhnyplius rašė:
zipas rašė:O as pradesiu taupyt ant zilliono sv tv. Nelabai man patiko shimanas. Manau zilionas bus lengviau valdomas zvejojant su vobleriais.
Turiu tokį ty zillion sv tv - mano subjektyvia nuomonė ritė absoličiai verta už ją mokėtu piningų gaudau antri metai neturiu prie ko prikibti išskyrus kad truputi per lėtą nusipirkau (6.3 perdavimas) bet čia jau mano bėda ne ritės. Tiesa pagrinde gaudau ja guminukais ir metalu vobleriais žvejojant mieliau abu MGX-ą imu (jei voblos iki 110 dydžio) jei daugiau shimano exsence dc naudoju.
As butent del voblu jy pirksiu, nors gal ir guma su vartikle pametysiu, noriu kiek imanoma universalesnes. Todel bandysiu su daiwute susibendraut. Juolab valtis bus, kauno marias sturmuosiu :grin:
 #704565   SauliusM
 26 Rgs 2017 19:38
DainiusM rašė: Daiwu magnetai man patiko dzigui... o vobleriams labai... nepatiko. :[anuol
Keista. Net labai. Mažyčius voblerinius mikrobus šapalams ir upėtakiams metau būtent su magnetiniu daiwa SOL... Nekalbant jau apie didesnius pagalius. Išvis solas sakyčiau super turbo universali ritė viskam, kam užtenka jo greičio.
 #704572   DainiusM
 26 Rgs 2017 20:59
Mazycius vobleriukus upetakinius as metau su aldebaranu bfs magnetiniais stabdziais... o didesniem voblam man shimano sistema priimtinesne. Gal metimo stiliui labiau tinka, nzn.
 #704579   SauliusM
 27 Rgs 2017 02:16
Nu kur labai dideli tai aš irgi su abu garcia recordu metau. Didesni tai aš turėjau galvoj didesni nei upetakiniai ir iki maždaug pointer 100 ar orbit 110. O siaip tai dar didesnius tai mano įsitikinimu giliai p..x su kuo mėtyti, kad ir su nevskaja...
 #704582   DainiusM
 27 Rgs 2017 07:28
Tai as ir rasiau didesni nei upetakiams. Vienas castas 7-11cm voblams su aldebaranu, pora 10-14cm voblams su chronium ir tokiu jdm rinkai geltonu daiktu skritu vertikaliam dzigavimui (net stabdziu neturejo, pritaikiau nuo citikos) ir vienas sunkiem dideliem voblam ir pusdzerkiam- su curado 301. Ai dar kazkur haibo metosi ant patrumpinto red shadzio, bet kazkaip nedziugina. :roll:
 #706338   piatras
 22 Spa 2017 18:27
:roll: protingą svorį ! :-D Sezonui iki 30, dviem sezonams iki 20, trims iki 15... penkiems iki 10 :-D (jei naudosit vieną šią ritę) Nesupraskit kaip parašiau, tai nieko konkretaus tik medžiaga apmastymui :roll: Dar viena labai subjektyvi ypatybė - kas tas yr "supjauti" ?! Kai nubyra pavaros krumpliai ? :mėlynvarla
 #706473   vaikis
 25 Spa 2017 01:29
piatras rašė::roll: protingą svorį ! :-D Sezonui iki 30, dviem sezonams iki 20, trims iki 15... penkiems iki 10 :-D (jei naudosit vieną šią ritę) Nesupraskit kaip parašiau, tai nieko konkretaus tik medžiaga apmastymui :roll: Dar viena labai subjektyvi ypatybė - kas tas yr "supjauti" ?! Kai nubyra pavaros krumpliai ? :mėlynvarla
Gal galit pakomentuot? Nes kaip tik tokia rite planuose pirkti, rudroms, balisongams :) nejaugi sitas naujas chronius silpnesnis uz ci4 :(?
 #706529   Rapolas
 25 Spa 2017 16:25
10g - tai toks svoris, kuri normaliai mes ir daug galingesni kotai. Aš su MF metau laisvai nuo 7g.
Aišku, priklauso dar koki multika su MLF suporuosi, gal net daugiau nuo jo ir priklausys ;)
 #706576   Rapolas
 26 Spa 2017 06:58
incu rašė:Chronarch mgl planuoju deti.man reikia kad kotas dirbtu nuo 10g iki kokiu 15g.turiu gloomis jbr753c bet jis tokiems svoriams jau per galingas
Jei pagrindinis svorių intervalas būtent toks, tai aš asmeniškai rinkčiausi AVC66MF ;)
Dėl chroniaus mgl nepatarsiu (neturėjau šio modelio )bet kos nors scorpion'asXT1001 su lengva špule būtų tikras gėris :-D
 #706581   incu
 26 Spa 2017 07:40
O tai jbr753c ir avc66mf nera panasus kotai pagal galinguma? Jeigu rasot kad mlf rudras tems tai kam tas mf jei rudra 20g sveria? Tokiems masalams as jbr naudoju.kazkaip nesuvedu galu jusu mintyse
  • 1
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė