Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#64549   Rimasx
 09 Lie 2008 20:27
Aisku nukencia izmetimo nuotolis

#64602   Jackfish
 10 Lie 2008 17:54
Nezinau ar visi cia su mono toliau uzmeta, bet as asmeniskai, naudodamas mono vala nestoriausia, nenumetu tiek kiek su pintu. Pintas - 0.12; mono - 0.16 :roll:
Idomu butu isgirsti komentrus tikrai tai bandziusiu. Nes dazniausiai taip sneka, net nebande pinto

#64607   Rimasx
 10 Lie 2008 18:54
Jackfish rašė:Nezinau ar visi cia su mono toliau uzmeta, bet as asmeniskai, naudodamas mono vala nestoriausia, nenumetu tiek kiek su pintu. Pintas - 0.12; mono - 0.16 :roll:
Idomu butu isgirsti komentrus tikrai tai bandziusiu. Nes dazniausiai taip sneka, net nebande pinto
NER cia ka bandyt paimk abudu 0,16 ir su abiem pabandyk sausumoj :shock:

#64617   Jackfish
 10 Lie 2008 21:41
Na as pradedu valus tikrinti kaip amerikieciai daugmaz: pagal atlaikoma svori :grin:
As taip lyginu: pvz, jei nudojai mono 0.2 storio ir jei keiti i pinta, tai kodel butent i toki pati stori. Juk drasiai gali imti 0.14: ir atlaikys daugiau ir numesi toliau :roll: Na mano tokia logika, bet gal as klystu?

#64665   Rimasx
 11 Lie 2008 11:30
Kalba ejo apie 0.16 tai,tai as atsakiau ,bet tavo logika teisinga :idea:

#67378   senuks
 09 Rgp 2008 21:36
Pagiriamasis manasis zodis, stroft 0,14 mono.Nebuvo kitokio shope,sakau duoket shen,ishbandysiu-maniau anas daugiau pludinei tinkamas.Man reikejo ant UL.Nagi ir ishgelbejau 3mikriukus,atlenkdamas galvakablius :shock: Mislyjau jiems bus aleliuja.Dabar jau ir 0,16 trosas atrodo :-D :-D juokauju :-D :-D

#67418   Vitolis
 10 Rgp 2008 21:44
senuks rašė:Pagiriamasis manasis zodis, stroft 0,14 mono.Nebuvo kitokio shope,sakau duoket shen,ishbandysiu-maniau anas daugiau pludinei tinkamas.Man reikejo ant UL.Nagi ir ishgelbejau 3mikriukus,atlenkdamas galvakablius :shock: Mislyjau jiems bus aleliuja.Dabar jau ir 0,16 trosas atrodo :-D :-D juokauju :-D :-D
Man pernai UL su 0,14 Stroftu pavyko paimt Starki arti 3 kg. Tikrai geras valas.

#67489   DainiusM
 11 Rgp 2008 09:02
O as vakar WFT pintuka paciupinejau... labai patiko, idealiai apvalus, labai slidus, aisku turi ir minusu, ziauriai graziai truksta per mazgus ir giliai iki vienos vietos koks tas mazgas, bet metaliniai karabineliai skirti "bemazgiam" valo prijungimui prie masalo reikala pataiso is esmes. :gutgut

#67497   Sokratas
 11 Rgp 2008 09:34
kaip suprasti- be mazgo? kas per daiktas???

#67515   Agis
 11 Rgp 2008 10:22
O daiktas toks, kad nereikia priristi, tik apvynioji ir uzfiksuoji.

#67526   Gdainius
 11 Rgp 2008 10:52
Taip atrodo karabinas, kurio pagalba pririšamas valas be mazgo,savadarbis:
Paveikslėlis

#67537   blight
 11 Rgp 2008 11:34
Dar prie to paties, gal kas bandet specialu skysti sustiprinanti mono vala mazgo vietoje? Pavadinimo dabar neatgaminu, bet buvo Romadoj pasirodziusi naujiena :roll:

#67561   Sokratas
 11 Rgp 2008 12:33
Aha, tikrai, juk apvynioti irgi reikia mokėti, bet kaip netiks. Skleiskit paslaptis iki galo, jei jau pradėjot :).

#67589   Gdainius
 11 Rgp 2008 13:27
Pirma: sulenki valą per pusę ir užkabini ant segtuko kabliuko:
Paveikslėlis
Poto apvynioji dvigubą valą aplink ašį segtuko minumum 5 kartus, gal ir daugiau reiks,viskas priklauso nuo valo, nes kai kurie išslysta, na šioj vietoj reikia pasitikrint:
Paveikslėlis
Trečias žingsnis:reikia tą dvigubą valą pakišt po strypeliu, kad negalėtų valas savaime atsivynioti, ir likusį galą valo nukirpt, bet palikti kokius 2 cm, kad galėtum nuimti po žvejybos:

Paveikslėlis

#67602   Sokratas
 11 Rgp 2008 14:12
Pala pala:
1. O tai kaip ir kur dabar masalą užsekti?
2. Iš kiokios vielos lankstot tuos segtukus?

#67603   Gdainius
 11 Rgp 2008 14:16
Jo ,svarbiausia ir užmiršau :grin: , masalą arba pavadėlį reikia pirmiausia užmauti ant žiedėlio, o poto tik perlektą valą vynioti ant ašies:
Paveikslėlis
Šiaip yra pirk tokių segtukų, bent jau vln tikrai rasi ne vienoj parduotuvėj:Fanatikuose, pas Iną,Fabuose(tikrai geri ir netgi , kiek mačiau, kelių dydžių)

#67605   Sokratas
 11 Rgp 2008 14:38
Dabar viskas aišku. dėkui už išsamius atsakymus. Reiks paieškoti, Mažeikiuose vargiai bus, į Vilnių nuvažiuoju kas 5-i metai...
Kas čia minėjo, kad pats lanksto? Iš kokios vielos?

#67606   DainiusM
 11 Rgp 2008 14:41
Bobi is savarzeles bandyk :) o seip plona stalke geriau butu :roll:

#67608   Agis
 11 Rgp 2008 14:45
Nei tu vark juos darydamas nei tu ka, manau is musu ne vienas pabande ir sugryzo prie paprastu segtuku.Geriau viena karta normaliai uzristi, negu kiekviena karta keiciant masalus atrisineti sita sistema.As jau prie tokio bandziau ir paprasta karabina kabinti, bet kazkaip neuzsikabinau ant to ir naudoju viska po venoviai.Tiesa dar turejau tokiu susuktu kaip ozio ragas( kei reikia prikabinti masala, tai ji perveri kelis kartus, nu tipo kaip isplesta spyruokle, bet kabinasi tai valas, tai kabliukai ir viena grazia diena, atsidarius dezutej anie sugule zoleje, tai visai del to nesisieloju :lol:

#67610   DainiusM
 11 Rgp 2008 14:50
O man jie tikrai labai pasiteisino, prie ju masala risu nebent kai zvejoju mazais voblikais, o seip naudoju pavadi ir prie jo kabinu pavadzio sukuti, na toliau tradiciskai pavadys-segtukas-masalas. Seip paprastai sniuras truksta per mazga, sitas reikalas tai iseliminuoja (aisku truksta dazniausia kelmus raunant... o kelmu nemune daug). :roll:

#67611   Gdainius
 11 Rgp 2008 14:55
Tokius karabinus naudoju velkiaujant arba su fireline pintu valu 0.04 mm, nes pastarasis nelaiko mazgo.Bet yra vienas minusas, kai užsikabini, tai plyšta valas bet kur, tokiu būdu prarandi gabalą valo.

#67616   Sokratas
 11 Rgp 2008 15:22
Jo, jei kiekvieną kartą prrišinėt, tai jau ne kas. o jei ne masalą kabinant, o karabiną ant jo, gal ir gerai. bet jei prarandi valus dešimtimis metrų vėl ne kas... Vienu žodžiu, nebūna vien tik pliusai, be minusų...
Kelis masalus praradau vien dėl to, kad išsivyniojo pinto valo mazgas. Kas keičiausiai, mazgas tas pats, o kartais ima ir išsivynioja... bet dažniausiai- ne.

#67643   blight
 11 Rgp 2008 19:22
blight rašė:Dar prie to paties, gal kas bandet specialu skysti sustiprinanti mono vala mazgo vietoje? Pavadinimo dabar neatgaminu, bet buvo Romadoj pasirodziusi naujiena :roll:
Atkapsciau pavadinima, tai patikslinu klausima:
Ar kas bandet mazgu stiprinimo skysti Ockert "Ultra knot" :?:

#70353   Tanius
 03 Rgs 2008 15:48
Gal kokia nuomone turit apie spiderio pintus vala kaina maciau nedidele apie 40lt. Pats naudojau Power uz 80lt bet pameciau rite :(.beja koky vala siulytumet pametyt nedidziausias gumas. Mikriukus kartais rimtesne guma ar vobleriuka.Ar nelabai eina suderint mikriuka su vobleriu?

#70361   Xrapas
 03 Rgs 2008 16:40
Tanius rašė:...Gal kokia nuomone turit apie spiderio pintus vala kaina maciau nedidele apie 40lt...
Su šituo geriau neprasidėk... :evil:
Nusipirkau pernai multiplikatoriui- visų pirma pervyniodamas kažkur apie vidurį radau kažkokį guzą iš susivėlusio pluošto: teko rišti mazgą. Žvejyboj- 0,2 trūkinėja kaip siūlas, ir per mazgus, ir šalia. Pateriojau vieną Slaiderį ir valą pakeičiau.
Iš pigesnių matyt patys kokybiškiausi- Yog Ami PE super. Pagrinde naudoju 0,19- 0,21, jokių nusiskundimų. Bėda tik, kad Vilniuj gauti išeina tik per pažintis :-D

#70436   Mike
 04 Rgs 2008 08:42
Gal kas žino kur Kaune Sufix pintuko yra?

#70453   Deividas
 04 Rgs 2008 09:07
Xrapas rašė:
Tanius rašė:...Gal kokia nuomone turit apie spiderio pintus vala kaina maciau nedidele apie 40lt...
Su šituo geriau neprasidėk... :evil:
Nusipirkau pernai multiplikatoriui- visų pirma pervyniodamas kažkur apie vidurį radau kažkokį guzą iš susivėlusio pluošto: teko rišti mazgą. Žvejyboj- 0,2 trūkinėja kaip siūlas, ir per mazgus, ir šalia. Pateriojau vieną Slaiderį ir valą pakeičiau.
Iš pigesnių matyt patys kokybiškiausi- Yog Ami PE super. Pagrinde naudoju 0,19- 0,21, jokių nusiskundimų. Bėda tik, kad Vilniuj gauti išeina tik per pažintis :-D
ziauriai geras valas spider nebent kazkoki netoki nusipirkai,,ir beje spider valo nebuna uz 40lt,uz tokia kaina tik kinas su spider etikete galejo padaryt

#70460   Agis
 04 Rgs 2008 09:15
Deividai, mano nuomone irgi tokia, kad pabegau nuo to valo ant spiningo, liko jis tik ant feederio, nes trukineja ilgais galais, kai uzkabini uz kliuvinio, tai palieka po 10-20 m.Tai po keliu kliuviniu lieka tik galiukas.Jei sakysi, kad reikia storesnio, tai atsakysiu, kad reiskiasi, jog meluoja uzrasas.Jeigu sakysi, kad kinietiskas pas mane buvo, tai atsakysiu, kad mane apgavo...pats zinai kas :lol: (sake parvezta is uz Atlanto).Zinoma is dvieju-triju ritineliu negali buti labai objektyvi nuomone, taciau mano manymu per brangu didesniais kiekiais testuoti, paprasciausia pasirenki kita.
Cia tik mano, turincio nedidele spiningavimo praktika, nuomone.

#70884   Tanius
 07 Rgs 2008 21:46
As pries pora dienu pasiemiau nauja pintuka naujai ritei kuri dedasi ant naujo spiningo :D Pardavejas isgyre pats sake toky turi brangesnis negu poweris siek tiek. sumokejau man rodos apie stolnika. Gal galit pakomentuot? Man tai jis patinka. http://img393.imageshack.us/my.php?imag ... 561xf9.jpg

#70887   DeGrigo
 07 Rgs 2008 21:56
Nu ka tikrai neblogas jis gal ir reklamos jo per daug visur zurnaluose bet kaina man tai jo yra didele mano piniginei...
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė