Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #707171   Dovydas30
 06 Lap 2017 10:15
Tukas tai tas dnd ce kazkoke naujiena kad jelis kart geriau uz airdeck? :shock: ir tokiu valciu mates buvau pas rusus solar giria pas mus nesimato ju,radau ta navigator baltic h330air,bet ir kaina jos nevaikiska uz toki ilgi sakyciau, beje 2 stovet galima ant sito dugno :)
 #707186   PelkiuSenis
 06 Lap 2017 13:18
Kiek naujiena, kiek kitoks sprendimas, nei airdeck ir nei honwave v-hull (berods taip vadinasi). Ukrainieciu ar rusu gaminiai daznai neturi CE sertifikatu, ko pasekoje ir nematai visokiu solar, nebent nori plaukioti su elektra, kitaip ju neregistruoja, ir net nezinau ar normliai gali prekiauti be CE.
O kas del ju, tai va, forumiecio pasakojimas: viewtopic.php?p=697056#p697056
Dovydai, o tu kur planuoji laikyti valti? Bute, garaze?
Nes as tai kaime tik garaze laikau, bet uzkniso zvejot tik kaime, nes jei nevaziuoji i kaima tai lieka kiti zvejybos budai ir ne visi telkiniai pasiekiami. Tai man dabar keli kriterijai svarbus, kad save kankinciau laikydamas ja bute:
1. Svoris, apie 35kg, vienas ejimas ir tai veiklos bus, nes varikliuka 27kg nesiau kelis kart tai papuskuoji jau.
2. supakuotos dydis, kad kuo talpiau gautusi, kad namie tilptu ir patogu nest butu.
3. Balionai apie 40cm
4. Stacionarus transas
Kol kas honwave pildo siuos duomenis (tik erzina transo gale esantis islendantis dugnas), bei keletas ne Lietuvoje prekiaujami modeliai, deja Lietuvoje skurdus pasirinkimas su airdeck arba kaina nejuokinga.
Na, ziema dar tik arteja, tad bandysiu kenteti stebeti rinka :)
 #707189   Paulius_K
 06 Lap 2017 13:34
Nesu turejes pries tai kitu, tai negaliu lyginti, bet... Turiu Solar su ndnd. Dugna rinkausi del laikymo salygu (neturiu kur laikyt pripustos). Stoviu joje drasiai, priprasti reikia, bet bijot nera ko, o surinkimas ziauriai paprastas. Pamenu kazkada saltu oru teko kietu dugnu surinkinet ir isrinkinet - daugiau nenoriu. Jei reiktu dabar vel rinktis - vel ziureciau ndnd. Tik nezinau del Solar, nepaisant visu liaupsiu rusu forumuose. Gal cia tik man taip, bet as jau du kartus tvarkiau ir dar syki gresia. Lyginant su matytom Navigator ndnd valtimis pas Solar yra vienas pliusas - tinka standartniai laikikliai ant tranco (sonarui, ratukai), dugnas nera issikises, bet benzo nepakabinsi nes neturi CE.
 #707192   Edmis
 06 Lap 2017 13:46
...siaip,man nereikia-turiu jau isigijes su lentelių dugnu 3.10m.(ne motorine). Bet smalsu pasidare,nieka nezinojau apie tokias rusų valtis. Google nieko neparodo” dnd valtys”. Gal galite kokia nuoroda imesti i filmuota medziaga ,apie tokias valtis,ju surinkima. Ir kaip jus jas atsisiųnciate,kai Lt ju nera pirkti?
 #707197   alkanas
 06 Lap 2017 14:53
Лодки нднд пвх
Parveža kas į ten važiuoja ir gali, arba pats važiuoji, bet kokiu atveju iš anksto būtina skambinti tiesiai į parduotuvę.
Registracija jų įmanoma, jei su fantazija
 #707200   Dovydas30
 06 Lap 2017 16:58
Pelkiusenis. Nu bute zinoma gabaritai mazesni irgi butu gerai dabar susisuko galva su tom vaktim su tais nd dugnais tai airdeck net sakau nebeziuret reik,ir oigesni modeliai eina su ndnd dugnu? Lp serita irgi raso air. :shock:
 #707202   alkanas
 06 Lap 2017 17:56
Dabar naujienomis nesidomejau, bet prieš kurį laiką Lt parduotuvese buvo galima įsigyti tik navigator su ndnd ir jos nebuvo pigesnės. Reikia daug ką įvertinti renkantis valtį , ndnd turbūt didžiausia bėda tai dugno sujungimas su trancu, Paulius_K turbūt irgi tą bėda išlindo, o Rusijos atsiliepimus apie ndnd reikia vertinti atsižvelgiant, kad jie tom valtim daugiau laksto upėmis, jas sudrozia gan greitai ir todėl naudoja trumpiau nei mes norime, ty dažnų atveju visam gyvenimui, ir tą jų valčių kokybė nuo to turbūt priklauso ir žinoma žmogiškasis faktorius ar tik nebus pagrindinis. Ndnd valčių bumas turbūt Rusijoj jau praėjo, dabar gamintojai pasiruošę bet kam parduoti, tik $ mokėk
 #707210   Paulius_K
 06 Lap 2017 19:14
Na ne, kol kas su trancu ner bedu. Vienam kampe buvo atsiklijaves dugno vitsutinis sluoksnis po keliu isaukimu. Salia vieno ventilio ora leido, dabar salia dar vieno radau. Nezinau gal cia taip man papuole, bet nenustebciau jei rusu kokybes supratimas ir musu skiriasi :)
 #707216   Tukas
 06 Lap 2017 20:51
skirasi ir valciu kokybe musiskiu nuo ukrainieciu. Pvz. perkant ta pati navigator Ukrainoje pvc nebus vokiskas "valmex" kaip, kad perkant pas mus, nes ju rinkai jau gaunasi per brangi valtis su vokisku pvc, todel jie sau daro is pigesnio. Kas man asmeniskai pas maniske nelabai patinka, kad kylis sakyciau gal net per daug isreikstas, valties nosis atrodo kazkaip labai pakilusi kai vienas plauki, bet per banga atrodo geriau eina, na ir grindys gale prie variklio gaunasi gan aukstos, nu bet tvicinti patogiau :grin:

p.s. dviese zvejojom ne karta, viskas normaliai, as pats kartais net pamirstu, kad stoviu ant pripuciamu grindu :grin:
p.p.s youtube pilna video, kad ir suvedus tiesiog valties modeli
 #707277   Vitolis
 07 Lap 2017 18:54
Viskas su tom NDND gerai. Navigatorius tarnauja puikiai. Šiandien dapučiau pirmą syk, nes normalu, kai oras atvėsęs. Niekur jokios kliurkos kol kas nėra. Per nemažas bangas irgi teko ne kartą palakstyt. Nepalyginsi su kietom grindim. Nors,,, turint problemų su nugara, man didelio komforto irgi nebuvo. Tiesa, reik prisiklijuot papildomą rankeną ant baliono, kad skrendant per bangas galėtum įsikibt. Jau turiu, reiks klijuot. Vietos sočiai vienam, dviese irgi be problemų spiningaujam. Ant suolo prisukau ( su pasukamuoju mechanizmu) žvejybinę kėdutę, tai gavosi daug aukščiau ir patogiau sėdėt. Bet yra vienas niuansas. Kaip žinia, tokiu būdu prisabačinus kėdutę su atrama nugarai, negali drąsiai atsilošt, nes virsti aukštielninkas. Pasidariau spec. tvirtinimą tam reikalui. Tai dabar viskas čiki. Kėdė sukiojasi aplink ir labai stabili. Nuotrauką pasistengsiu įkelt. Gal kam pravers. Gandonke :-D esu patenkintas ;-var-var.
 #707359   Vitolis
 08 Lap 2017 18:31
Kaip žadėjau. Nieko blatno, bet aš patenkintas :-D
20171108_142609.jpg
Prie suolo prisukta pasukama platforma ir prie jos žvejybinė kėdutė (žentas nusuko nuo savo beleikos parsivežtos iš hano) Apačioje suoliuko dviejų laikiklių pagalba (skirti vamzdžiams tvirtinti)ir baldinių veržlių dėka pritvirtintas gabalas storasienio spaudiminio plastikinio vamzdžio, kurio vidinis diametras labai tiksliai sutapo su baldiniu hromuotu vamzdžiu. Prakišau baldinį vamzdį per jį ir kitą jo galą su laikikliu prisukau prie transo. Medvarščius pasodinau ant poleuretaninio hermetiko. Suoliukas su kėde laivai slankioja pirmyn- atgal, bet nei kiek nesivarto.
Prikabinti failai
20171108_142618.jpg
 #707361   Vitolis
 08 Lap 2017 18:37
dar kitos foto.:
20171108_142628.jpg
Dar ir samapalnas staliukas echalotui ir spinų laikikliams. O ir šiaip bet ką pasidedu. Viduje skyrelis echo akumui. Kai pamačiau kainas tokiems niekučiams '''bum (bet reikalingiems) tai ir pasidariau. Pačio gamybos daug mielesnis :grin:
20171108_142709.jpg
Ir ant borto liniuotė užklijuota, kad nelegalkės neinsidėt terbon netyč :-D
20171108_142839.jpg
 #707391   opuokas
 08 Lap 2017 22:10
Ziuriu auksciau cia truputi uzsiminet apie oro nuotekius, tai turiu keleta klausimu, gal atsakysit tie kurie zinot...
Zodziu turiu Brig D330 valti, zuvauju dazniausiai savaitgaliais. Laikau pripusta staciai, ant valties priekio nesildomam garaze. Klausimas: kiekviena savaite reikia ja dapusti, cia normalu? Soniniai ventiliai kur yra,ten buna isejes oras beveik pilnai, kur priekis, na ant kurio stovi pati valtis, tas maziau. Valciai 7 metai.
 #707444   Vitolis
 09 Lap 2017 18:48
alkanas rašė:Nesusiveda man galai- visa ta xujne į ndnd valtį - tai kam tada tokia valtis niekaip nedaeina
Tai pagal tave nieko papildomai nereik daryt tokioje valtyje ir naudot tik tokią, kokią pirkai? tai man nesusiveda galai. :-D Atrodo, kad tamsta neturi problemų su nugara, jei tokios mintys kyla. O jei apie tokios valties mobilumą, tai juk viskas viens-du ir nusimontuoja. gal suolo nenaudoji? Naudoji. Koks skirtumas ar tu su sėdyne uždėsi ar be.??? Gal nesinaudoji echalotu? naudojiesi. Tai kuo tas staliukas netinka. Viskas atsivežama mašinoj ir prie balos netrunki visko sumontuot, kol el. pompa dirba savo darbą. Tai darau vasarą, kai šilta. Dabar gi, vežioju sumontuotą ant priekabos. Mažiau pisalynės kai šalta. Valties viršusvisada vežant aptrauktas tentu, todėl esant žemai temperatūrai valtyje vežuosi daug savo pribambasų ir jų iš valties niekad neišimu. Inkaras, graibštas, echalotas, akumas (jei nereik dakraut) neperlyjami viršutiniai drabužiai, net spiningai su visais masalais ten nuolat būna. :gutgut Lieka tik nuleist undenin ir variklis prisukt prie balos :-D
 #707463   alkanas
 10 Lap 2017 07:41
Vitoli, taip paskutinėje savo valtyje net suolo nenaudojau kad kuo lengvesnė būtų ir kuo mažiau tampyti viską reikėtų. Jei su priekaba- kitas reikalas, galima ir telika įsidėti bet tada tik kietadugne imciau.
Supratau kad dėl kažkokių priežasčių negali visad vežioti ant priekabos, todėl ir pirkai ndnd kad panestum kai reikia
 #707486   alkanas
 10 Lap 2017 14:52
Latka- gėris, tik reikia nuvalyti paviršių ir išspausti ir palikti kalną koks išeis! Laiko liuks!
Žiūrint ką klijuosi tiesa sakant, siūlėm nepadės, nu gal trumpai
 #707487   auriux
 10 Lap 2017 14:56
Sveiki. Pribrendo reikalas keisti valti tai niekaip neapsisprendziu kas geriau aliumas ar pvc. Senoji pvc tai jau labai pavargo. Gal kas esat bande siuos modeliu arbu labwi norisi stabilumo judan po valti, o buvojas esu tik pvc valtyse. Cia mano mineti modeliai: Marine Light range 12M,
Alumacraft jon 1236. Transportavimas visada tik ant priekabos.
 #707665   Dovydas30
 14 Lap 2017 14:32
Vyrai gal kas turit honda honwave 270 su airdeck? Kazkaip pradejau ziuret ta egoistini varianta del svorio,ar labai jau skirsis nuo tos navigator su nd dugnu stabilumas stovint? Dar ziurejau suzumar 265yra airdeck,arba gal dar kazkokiu variantu neuzmaciau galit pm ar ce dekui,valteles ziuriu tik su kyliu ir transu bus perkamas 6hp varikliukas
 #707696   Vitolis
 15 Lap 2017 10:15
Dovydas30 rašė:Vyrai gal kas turit honda honwave 270 su airdeck? Kazkaip pradejau ziuret ta egoistini varianta del svorio,ar labai jau skirsis nuo tos navigator su nd dugnu stabilumas stovint? Dar ziurejau suzumar 265yra airdeck,arba gal dar kazkokiu variantu neuzmaciau galit pm ar ce dekui,valteles ziuriu tik su kyliu ir transu bus perkamas 6hp varikliukas
Štai jums ir atsakymas, kokia valtelė geresnė. Jei manot, kad šis klipukas yra daugiau marketinginis, tai būtų netiesa. Dabar, jei tektų rinktis iš jūsų išvardintų modelių ir NDND, pasilikčiau prie pastarojo, nes turėjau (žino daugelis forumiečių) ir Airdekinį variantą. jei žadat naudot 6hp varikliuką, tai galiu aiškiai pasakyt, kad su suzumaru 265 (turėjau 271) tikrai bus vargas su glisu. Valtelė iki 3 m. per trumpa šiam agregatui. Savo NDND naudoju jau sezoną. Trūkumų nepastebėjau. Jokių kliurkų dėl valtelės surinkimo kokybės neradau po sezono naudojimo. Nors pirmas įspūdis nusipirkus ir pripūtus su šalia surinktu Suzumariku, atrodė kaip mersas prieš moskvičių :-D Suzikas tikrai atrodė daug tvirčiau ir patikimiau. Medžiaga visai kitokia. Todėl ir svoriai abiejų beveik lygūs, nors viena 271m o kita 330m. Mano galva, kilis galėtų būti ir kiek žemesnis. Kai plaukioji vienas, tai visas šmotkes stengiuosi sukraut priešakyje, kad nors kiek padidintų valties balionų sąlytį su vandens paviršiumi. Kai valtis vandenyje, tai jos balionai vandens paviršių liečia tik nuo trečdalio balionų. Kai taip aiškiai išreikštas kilis, sumažėja stabilumas stovint valtyje. Bet plaukiant daug lengviau ji slysta, kai taip remiasi į vandenį. Mano svoris iki 80 kg. (priklausomai kiek priėdu :-D ) tai glisan eina kai bitė. (Suzuki 6hp) Su anūku 47kg. irgi be problemų. Su sunkesniu, jau prastai. Tik pereinamasis režimas. Labai abejojau pirkdamas ir dėl valties ilgio. Maniškė 330m. Kam man tokios didelės reik???? Bet dabar ji man nei kiek nedidelė. Jei reiktų vėl gryšt prie trumpikių, tai jau tikrai negrysčiau. Rinktis žinoma jums. Aš pasakiau tik savo nuomonę.
 #707700   Dovydas30
 15 Lap 2017 14:15
Matai Vitoli. Baido kaip tu parasei ta isvaizda firma uz toke suma,iseina geri brendai kitu firmu tik vat suka galva tas ndnd :grin: nu kai uzleksiu gyvai apziuret ja,gal pasikeis nuomone,bet va as daugiau 1 plaukiosiu tai jau minusa parasei del kylio :)
 #707705   vygis13
 15 Lap 2017 17:03
Sveiki. Aš irgi užsisakiau Navigatoriu su NDND dugnu, tik 360. Dažniausiai žvejojama dviese, tai ėmiau didesnę, svorio atžvilgiu jos skiriasi minimaliai tai ėmiau iškart didesnę. Gaila tik tai, kad jau užsisakiau prieš gerą mėnesį, bet tuo metu neturėjo Lietuvoje, tai laukiu kol parveš iš Ukrainos. Nekantrauju išbandyti dar šiemet.
  • 1
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė