Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai

#68925   Raupsuotas
 21 Rgp 2008 09:52
Stora vala zuvis ir jaucia, ir mato, ir baidosi.

#68930   vaidazz
 21 Rgp 2008 11:36
wors rašė:kazki ka ten mato, gal cia pas kukuruza saknys o ne valas? :lol:
nu tai tu tai zuviai rastiskai paaiskink kad cia ne valas o saknys kukuruzo, ir tai visai ne kabliukas is kukuruzo kiso, o irankis kukuruza susismulkint, kad patogiau nuryt butu... Faktas tas kad baidos storesnio ar kietesnio valo, o kodel tai nieks ir nezino

#68933   giedriuzzz
 21 Rgp 2008 12:14
Karsiams naudoju 0,14 o jei vanduo skaidrus tai ir 0,12 uzsidedu. Tinkamai susireguliavus stabdi ir per jega zuvies neplesiant 2kg karsi istraukiu be didesniu problemu. Aisku valas ne is turgaus po 2lt :grin:

#68946   vaidazz
 21 Rgp 2008 13:51
wors rašė:kokio storio tada jus naudojat donkei pavadeliams?
pas man 0.18, 0.16
pikeriukui 0.12, o grubesnei donkei ar feederiui 0.14-0.16 ;-)

#69011   Edosius
 21 Rgp 2008 20:34
skridzas rašė:labai gerai susireguliuoti rites frikcini stabdi

o kokie budai susiregulavimo kad butu pats tas?ar iš akies?
1. Skridzia, uz valo temk ir ziurek kad rite buksuotu, o ne valas truktu.
2. Ikabink kabliuka i zoles ir patampynek meskere i virsu, reguliuok taip kad valas netruktu o prabuksuotu rite.
3. Tuos du budus ikirtes jau busi puse darbo ismokes, trecias variantas traukiant pacia zuvi gali DAreguliuoti, arba uzversti arba atverzti ;-)

#69308   Skridžas
 25 Rgp 2008 14:31
Nu va aplėkau visas vilnaus parduotuves ,ir žinokit gauti fideri su 1 uncijios viršune ,beveik be šansiu,žodžiu ar tik ne kumunizmas atėjio,pinigu yra a pirkt ka nėra :roll:

#69314   gelmės
 25 Rgp 2008 14:43
Geri feederiukai išpirkti, nes jau vasara eina un pabaigų, ;-) o nauji bus tik kitą sezoną. Man taip rodosi. Panevėžyje tai pardavėjai taip aiškina.

#69318   Skridžas
 25 Rgp 2008 14:49
Tai taip panvežy tyk senelis ir gelmės perka tai jiem neapsimoka ši sezona vežty,nes snelis jau turi o gelmės tay visa glėby turi fyderiu..
Na vilniuje man žadėjio kad čia savaite kažka gaus,tai va dar yra šansu kažka gauti...

Beje vilniečiai jaigu matėt kur daug šytu gėribiu tai bučiau dėkingas kad padarytumėt pastebėjima,nes gali buti kad ne vysur apžiurėta mano,Šeip silpnas pasirinkimas daugumos parduotuviu.Kurias apibėgau :roll:

#69326   giedriuzzz
 25 Rgp 2008 15:05
skridzas a ziurejai Siaures miestelyje kur yra parduotuve? Pavadinimo tik neatsimenu :roll: Arba Kareiviu gatvej kur prie McDonaldo

#69398   vaidazz
 26 Rgp 2008 06:45
skridzas rašė:Nu va aplėkau visas vilnaus parduotuves ,ir žinokit gauti fideri su 1 uncijios viršune ,beveik be šansiu,žodžiu ar tik ne kumunizmas atėjio,pinigu yra a pirkt ka nėra :roll:
Tai kaip supratau vel naujo fyderio ieskai? :roll: ir tik del vienos virsuneles :roll:

#69401   Skridžas
 26 Rgp 2008 06:54
Nu galima sakyt kad vėl nes tas kuri turėjau,buvo brokuotas kaskaip vis padėdavau ant stokes ir kreivai stovi atidžiau patyrynėjas radau kad rytės laikiklis ir žiedas ne vienodo ilgio,tai nunešiau ir pridavau i praduotuve,tai dabar truputėli atydžioau ieškau,tai bleha užknisio tie pardavėjai neturi ko noriu ir dar *pyp* prota visaip,aiškina man vakar vienas jaunas pardavėjias kad fiderai sukurti dėl upiu ir niekas su jais ežeruose nežvejojia,bleha kad papikau,atrodo nežinai tai tylėk o jis man akis išputes dėsto savo teoryja studėntas bleha,nežinau,tokia nuojauta kad staybyninkai dyrba žvejiu parduotuvėse, dabar kai pabendraves su dauguma paradvėjiu tokia išvada priėjau :roll:
Karoč dabar kelinta diena lankstau fiderius niekio padabno nerandu i ranka,net kainios nebžiuriu ir tai nėra ko reikia,toks jausmas kad paskutiniu metu prekias užsakynėja koks studėntas kuriam žvejyba pokui ka gamintojias parekomenduojia ta ir ima,o ko žvejams reikia hui gausi...

#69404   vaidazz
 26 Rgp 2008 07:18
skridzas rašė:Nu galima sakyt kad vėl nes tas kuri turėjau,buvo brokuotas kaskaip vis padėdavau ant stokes ir kreivai stovi atidžiau patyrynėjas radau kad rytės laikiklis ir žiedas ne vienodo ilgio,tai nunešiau ir pridavau i praduotuve,tai dabar truputėli atydžioau ieškau,tai bleha užknisio tie pardavėjai neturi ko noriu ir dar *pyp* prota visaip,aiškina man vakar vienas jaunas pardavėjias kad fiderai sukurti dėl upiu ir niekas su jais ežeruose nežvejojia,bleha kad papikau,atrodo nežinai tai tylėk o jis man akis išputes dėsto savo teoryja studėntas bleha,nežinau,tokia nuojauta kad staybyninkai dyrba žvejiu parduotuvėse, dabar kai pabendraves su dauguma paradvėjiu tokia išvada priėjau :roll:
Karoč dabar kelinta diena lankstau fiderius niekio padabno nerandu i ranka,net kainios nebžiuriu ir tai nėra ko reikia,toks jausmas kad paskutiniu metu prekias užsakynėja koks studėntas kuriam žvejyba pokui ka gamintojias parekomenduojia ta ir ima,o ko žvejams reikia hui gausi...
Pilnai su tavim sutinku del pardaveju kompetencijos ir aptarnavimo kokybes :twisted: Kai ieskojausi sau feederio ir ilgai ieskojaus. Bet taip kazkas ne to ne to, ir praktiskai kiekvienoje pardeje matydavau Laruso feederius, bet i juos didelio demesio nekreipdavau kol nepaciupinejau. Tai feederis toks koks ir turi buti, standus, virsutine dalis lanksti, o pati ploniausia virsunele tikrai tinka stovinciam vandeniui nes tikrai labai plona ;-)
O tas pardavejas su kuriuo susidurei is dalies tas buvo teisus, kad feederis yra sukurtas zuklei su seryklele sroveje, o ne ezere ;-) upei - feederis, ezerui winkelpickeris (iki 12-15 gr svareliams metyti) arba dugnine su kabancia virsune swingas ;-)

#69406   Skridžas
 26 Rgp 2008 07:27
Gal ir teisus teoriškai,bet praktyškai žvejojau su šerykla ežere ir kuo puikausi žvejojasi,o tie federai standesni hevi ir extra hevi su kuriais karpius gaudio juk irgi ežeruose gaudo ne vien upėse...
Plius nemanau kad taip grieštai reiktu sakyti kad tik tie tipai kuruos pavardinai ežeruose tik tynka,tad praktyškai tas pardavėjas nėra teisus...
Beto peržiurėjas keliata rusu filmiu ir esiu mates kitu šaliu berod angliu jaigu neklsystu tai nebuvio tokio grižto kad fideraiai tik upėse,net rusu filmas yra dvejiu daliu"fider i piker" ir ten pirmame filme apie ežeruose žvejyba su pikeriu ir fideriu o antras apie upiu žvejyba su fideriu ir pikeriu..
Ir ten akcentuojia daugau kad renkesi kota ne pagal telkini o ka gaudisi ir kokiom salygom jaigu srovė stypri tai fideris,jaigu iš valties isiinkaraves galima naudoti pikeri,o ežeruose vėlgi pryklauso kokia žuvi gaudau jaigu smulkias tada pikeri jaigu stambas tada fideri..
Beto kiekvienam savo skonis vieni išvis gali pikeri panaudoti atrodo kur neimanoma o jis panaudoja ir atvirkščiai su fideriu:p
Tad greižtai sakyti kad fideris upeje tai neteisybė butu...

#69407   vaidazz
 26 Rgp 2008 07:38
nu taip, taip grieztai negalima, kad ezera tik tas, o upeje tik taip ir ne kitaip, bet siaip... ezere zvejodamas fyderiu su seryklele kabinu lengva bezdzionele, ir statau meskere statmenai krantui, jei be serykleles, o su svareliu imu pikeriuka su savo perdaryta labai plona virsunele ir statu meskere beveik lygiagreciai krantui ;-) Realiai kas kaip moka taip zvejoja, vienam vienaip geriau kitam kitaip, todel ir nesinori labai pirsti "daryk taip kaip darau as" :grin:

#69408   Skridžas
 26 Rgp 2008 07:42
Aš jau prisižaidžiau su tom beždžionėm,nes kibimas buna dar besileidžiant šeriklėlai i dugna tai tiesiog nepamatyty kibimo gali ir neblogu egzemploriu galima sulaukty net seryklėlėi nepasiekus dugno,tad aš ir noriu turėty fyderui viršuniu kad nereiktu papildomai žaisty su šeriklėlėm,jaigu su šeriklele tai galima ir su kuoliu žvejoti nafik tas fideris..
Aš tiesog priėjau tokia nuomone per trumpa savo žvejybos patyrty :grin:

#69410   vaidazz
 26 Rgp 2008 07:59
skridzas rašė:Aš jau prisižaidžiau su tom beždžionėm,nes kibimas buna dar besileidžiant šeriklėlai i dugna tai tiesiog nepamatyty kibimo gali ir neblogu egzemploriu galima sulaukty net seryklėlėi nepasiekus dugno,tad aš ir noriu turėty fyderui viršuniu kad nereiktu papildomai žaisty su šeriklėlėm,jaigu su šeriklele tai galima ir su kuoliu žvejoti nafik tas fideris..
Aš tiesog priėjau tokia nuomone per trumpa savo žvejybos patyrty :grin:
besileidzian seryklai kaip taisykle auksles kabaliojas, o kad kimba besileidziant pajausi tiek su karpiniu kotu tiek su fyderiu. Traukti zuvi feederiu kur kas smagiau nei su kuolu, cia ir gincytis nera ka ;-) ir vistiek laikausi savo nuomones, kad ezere zvejojant su seryklele lengva bezdzionele parodys geriau kibima nei feederio virsunele

#69411   Skridžas
 26 Rgp 2008 08:04
Aišku kiekvienam savio,bet katyk nusileidusia serikla gali griebty stambus lynas ar karšys esu mates kaip tas vykta ,tad su beždione kol sužaisi...
Aš mat kirstdaqmas nutraukau vala kur beždionė buvio ,tai supratau kad su jomis žaisty man nebepatynka,ir labai nepatogu permetanta painojasi jai kabanty beždionė,jai pakabina ma tai kol uzkabini,o su fideriu gali viska dartyti nesitodanas iš savo vietos ,permetymus gali daryti kas 2 minutes ir tau tas nesudaro jokiu nepatogumu ,apart beždionės tai nepatrogumu žimai gerau...
Aišku kiekvienasžvejojia kaip jam patynka,o čia mes aptariame pryvalumus ir trukumus ;-)

#69412   vaidazz
 26 Rgp 2008 08:10
skridzas rašė:Aišku kiekvienam savio,bet katyk nusileidusia serikla gali griebty stambus lynas ar karšys esu mates kaip tas vykta ,tad su beždione kol sužaisi...
Aš mat kirstdaqmas nutraukau vala kur beždionė buvio ,tai supratau kad su jomis žaisty man nebepatynka,ir labai nepatogu permetanta painojasi jai kabanty beždionė,jai pakabina ma tai kol uzkabini,o su fideriu gali viska dartyti nesitodanas iš savo vietos ,permetymus gali daryti kas 2 minutes ir tau tas nesudaro jokiu nepatogumu ,apart beždionės tai nepatrogumu žimai gerau...
Aišku kiekvienasžvejojia kaip jam patynka,o čia mes aptariame pryvalumus ir trukumus ;-)
Tai kokios ten pas tau bezdzioneles buvo? :shock: as kalbu apie tokias kurios kapronine virvute prisirisa prie stovelio, o pati bezdzione panasiai kaip segtukas uzsikabina ant valo, pakirtimo metu bezdzione lengvai atsikabina nuo valo ir vsio... Nematau jokio zaidimo ir terliojimos su tom bezdzionem, uzmeti, laikydamas meskere rankoje itempi vala stebedamas virsunele, dedi ant stovo ir uzkabini bezdzionka

#69413   Skridžas
 26 Rgp 2008 08:13
Aš kaškaip su tokia ir sugebėjau nutraukty :grin: Bet dar turi atsytoti,pakabynty beždsione ir nu karoč nevbeviloja tas reikalas,aš pirmenybe teikiu galunei galunė irgi puikai rodio klovus visus :grin:
Ir betu nesytodamas nuo kėdės visa gali daryti užmetaiu itempai padėjai ant sovo ir klauki klovio;p

#69414   vaidazz
 26 Rgp 2008 08:18
skridzas rašė:Aš kaškaip su tokia ir sugebėjau nutraukty :grin: Bet dar turi atsytoti,pakabynty beždsione ir nu karoč nevbeviloja tas reikalas,aš pirmenybe teikiu galunei galunė irgi puikai rodio klovus visus :grin:
Ir betu nesytodamas nuo kėdės visa gali daryti užmetaiu itempai padėjai ant sovo ir klauki klovio;p
Tai turbut bezdzionele prie stovelio su valu buvo prirista, o ne su kaproniniu sniuru :grin: Jei tau taip atrodo zvejot yra geriau tai gerai ;-)

#69415   Skridžas
 26 Rgp 2008 08:22
Betkokie sudelai kabaluojantys ant valio laiks nuo laikio pažeidžia vala,tad tas nėra saugu,ypač jaigu naudoji plona vala ...

#69416   vaidazz
 26 Rgp 2008 08:38
skridzas rašė:Betkokie sudelai kabaluojantys ant valio laiks nuo laikio pažeidžia vala,tad tas nėra saugu,ypač jaigu naudoji plona vala ...
Na jei taip jau ziuret tai vala ne tik vanduo veikia, bet ir trinimasis i akmenis, meldus, sukant rite sunkesni svori ir devisi... Amzino nieko nera ;-)

#69417   Skridžas
 26 Rgp 2008 08:45
fsio matau bendrios nuomonės mes neprieism :lol:
Gerau pasakyk kur pažiurėty tuos larus fideriukius bo niekiur nemčiau? :shock:

#69422   vaidazz
 26 Rgp 2008 09:22
As pirkau Fabuose, laikas zvejot vadinas atrodo :roll: , bet siaip daug kur ju yra, po to vakar maciau salia "iki" parduotuves esancios priesais ukmerges g. senukus zukles pardej ;-)

#71238   virusas
 09 Rgs 2008 21:07
sveiki,
gal kas galit pasakyti kaip "Mikado" feederiai kainos-kokybes santykis,siandien nuziurejau feederiuka - 3,9m. ,heavy, 100g., carbon, +3 virsuneles,rankena nekamstine bet kazkoks kaip paralonas ar kas ten per medziaga net nezinau tokia juoda minksta :oops: kaina tik 120Lt. kazkaip pabijojau pirkti nes per pigiai pasirode kaip uz anglies pluosto kota,gal kas esat susidure su "mikado" kotais ir galit patarti man visiskai zaliam pradedanciajam zvejui,ka daryt verta ji pirkti ar galima kazka geriau nusipirkti iki 150Lt. ????

#71240   Skridžas
 09 Rgs 2008 21:18
Aš dabar nesenai rynkausi fideri,tai iki 150 kainios visi vienodi kainu ir kokibės santikiu,tad gali drasai pirkti ji jaigu daugau jokiu reikalavimiu nėra ir i ranka limpa.....

Čia karpiam bus ane? :roll:

#71242   DeGrigo
 09 Rgs 2008 22:16
Jo jei kasdien zvejosi feederiu tai gal ten labai baisiai mandro reikia va kaip skridzo... Bet man asmeniskai tai fideris nebuna rankoje visa laika kaip spiningas tai jis buna padetas tai koks skirtumas tada imk pigiausia ta anglies pluosto o jei isvis tik seip reikia fiderio imk dar pigesni is stiklo...

#71243   virusas
 09 Rgs 2008 22:30
as kai daug kotu rankose nelaikes tai labai sunku pasakyti ar jis limpa prie rankos ar ne, as tik sia vasara pradejau zvejot,tai esu visiskai zalias,jauciu imsiu tada ta kota jei kokybes nesiskiria nebrangiu kotu

o gaudyt bandysiu daugiausiai karsius ir lynus,o iki laukiniu karpiu man dar daug zoles reikia apsikt :lol:

tiesa o kaip del riciu,gal ka galit patart max iki 100Lt. ka galima nupirkt,kad frikcinis stabdis butu patikimesnis,ir pinta vala graziai guldytu,kokiu firmu reiketu ziureti???

#71244   DeGrigo
 09 Rgs 2008 22:51
Ryobi amazon rite nera brangi yra mano manimu gera... Uz tokia pinigu suma jin gal ir net maziau apie 80lt kainuoja... O jei karsiam ir taip pradeti aisku geriau pirkti brangesni daikta negu prasta ir moketi du kartus bet vistiek manau kad geriau ju butu stiklo pluosto tada pirkt bet kiekvieno reikalas... Yra tokiu kurie nedaug zvejoja ir ismeta po 1500 lt del koto su rite...

#71254   Skridžas
 10 Rgs 2008 07:00
virusas rašė:as kai daug kotu rankose nelaikes tai labai sunku pasakyti ar jis limpa prie rankos ar ne, as tik sia vasara pradejau zvejot,tai esu visiskai zalias,jauciu imsiu tada ta kota jei kokybes nesiskiria nebrangiu kotu

o gaudyt bandysiu daugiausiai karsius ir lynus,o iki laukiniu karpiu man dar daug zoles reikia apsikt :lol:

tiesa o kaip del riciu,gal ka galit patart max iki 100Lt. ka galima nupirkt,kad frikcinis stabdis butu patikimesnis,ir pinta vala graziai guldytu,kokiu firmu reiketu ziureti???
O tu neturi pas k pasikolinti pradžai,pažvejotum keliataa kartu ir pradėtum supratsy ko taau reikiaa ,aar kibimai matosi,gerai su esamom vyršunėm,ar kotas ne per kitas,nes apie taa kuri tu kalbėjai taai manau ten karpiams daugau bus...

Be to šoje temoje manio užduotu klausimiu aapie fideri begalės ir manau,jaigu ja visa perskaitysi tai kaška ir suprasi,šeip manau neskubėk pirmaa gerai pasidomėk,nes paskui nusipirksi daikta kad ir ne brangau tarkim ir 200 viskas kainuos,bet po to žvejodaamas ne taip suprasi,sakisi šudas tas fideris ir žvejiba su juo,tad manau kad ir pirma karta žvejoji ,reikia pradėti nuo gerio daiktio, kad supratsum kas ta žvejyba ir jaustum bent kpoki pasitenkinima iš to...
O betio vistiek žvejyba kaškoks malonumas tai ir turi žinoti kiek tu už ta malonuma mokėsi...
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė