edmundaxx rašė: ↑29 Geg 2018 19:39
Teko šiandien papurtyti RAYZ 68 ir dar kažkurį trumpesnį. Rankoj gula idealiai, nu bet kad šlangavotas.... Ir tas 78 spėju bus dar labiau balalaika?
Sonicas ar Magnam ir tokie patys...?
Manau be abejonės visi išvardinti smagūs, tik smagūs savaip. Ko gero svarbiausia, kad liptų prie rankos, žvejyboj ir mažiau svarbu kas parašyta, bet vis tiek mano nuomone nei Sonic nei Magnam nėra šapaliniai kotai, nu tikrai nelabai. Čia yra grynai kotai jig'ui, rockfishingui, žvejybai minkštais masalais. Gi abu šitie kotai yra extra fastai, kotas kuolas, linksta ir dirba tik pati galūnė, tad puikiai tinka animuoti lengvą masalą, matyti ešerio ar starkio kibimą džigaujant, bet prie ko čia šapalai?
Upė, srovė, šapalai-upėtakiai (spiningo tikrai reikia panašių savybių, nebent dėl ilgio išsiskiria) vobleriai, ypač aktyviai dirbantys crankai - nu visiškai reikia lėtesnio koto. Jie juk tam ir skirti. Lėtesnis kotas, linkstantis per visą ilgį daug geriau laiko žuvį srovėje, amortizuoja. Net ir apie kablius kalbant yra nuomonė, kad jei kabliai trišakiai, kurie pagrinde būna ant voblerių labiau tinka lėtesnis kotas, nes žuvis geriau užsikerta, sunkiau nusipurto, o vienšakiai ploni kabliai, kuriuos kitaip įryja, kaip kad ešeriaujant dera geriau su fast, ex. fast kotais.
Tai čia kaip ir sakau, reikia mažiau skaityt, daugiau rinktis tą kas pačiam patinka. Nes jei vieni kaifuoja nuo Rayzo, o tau kažkodėl šapalui norisi greito, tai tau tiesiog nepatiks ir kas iš to, tad būtų geriausia pabandyti prie upės ir pasirinkti tinkamiausią. Bet mano nuomonė tokia. Turiu Rayz 78LML, man smagu šapalaut, upėtakiaut, norėčiau rimčiau ešerį gaudyt, jamčiau kokį Sonicą ir kaifuočiau. Plius Rayz nėra visai slow, regularas. Kitas dalykas, priklauso daug ir nuo pačio koto, nereiškia, kad labiau parabolinis kotas ir jis bus visiškai slow, na man Rayz, bent jau 78, tikrai turi ir to šmaikštumo pakankamai. Bet čia sakau, mano nuomonė, pabandyk, išsirink tinkamiausią variantą