skridzas rašė:Aš ruošuosdi pirkti kaškoki tai ar stradika ar tvinpoveri,kas ten pas juos stuyksena

Nieko rimto ten nėra; tas stuksenimas pasireiškia kaip toks mechanizmo "pakalenimas", juntamas per ritės rankenėlę ir ypač gaudant jautriu kotu. Dažnas į tai net jokio dėmesio nekreipia

, be to ir stuksenimas pasijunta tik tolygiai traukiant ilgaliežuvius voblerius arba didesnes sukres. Tvičinguojant arba su guminukais nieko tokio nepajutau

. Sukiodamas ritę parduotuvėj tų niuansų nepastebėsi, o žūklėj gali panervuoti

. Esu radęs nemažai pastabų šiuo klausimu, greičiausiai tai ritės mechanizmo reakcija į padidėjusį būgnelio ašelės laisvumą įvedus dar vieną iš Shimano “filosofijų”

- floathing shaft II.
Mano Twinpover'yje 2500SR matomai buvo kokia nors surinkimo problema, nes kaleno kaip Kalašnikovas jau nuo 9 cm Rapala Shad Rap. Teko pasinaudoti garantija, siųsti ritę į gamyklą. Ten pakeitė praktiškai visą valo klojimo mechanizmą (tame tarpe ir “slieką” bei pagrindinio dantračio guolį). Dabar ritei jokių pretenzijų, bet visgi didesnių, nei rekomenduojama, svorių nededu.
Taip kad patarimas tik vienas: "razmerom neošibys"

. Jei masalai sunkesni arba, kaip mano atveju, pagrindiniai masalai- giliavandeniai vobleriai, dairykis į kaip minimum 3000/4000 dydžio Shimanus.
Gyčio aprašytu atveju stuksėjimas juntamas dviejose kraštinėse būgnelio padėtyse, jam keičiant kryptį. Reiškinys dažnas ritėse su taip vadinamu "lokomotyvinu" būgnelio stumdymo mechanizmu