Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai

#72136   virusas
 16 Rgs 2008 19:42
PauliuS rašė:Virusas turbut prisiskaitei korsako straipsniu ar laidu prisiziurejai apie zvejyba vagoje "nemuno viduri"... kad serykleliu iki 100g prisireike..
neatspejai prisiziurejau daug filmu kaip rusai feederiu gaudo ;-) ,viso gal 10 perziurejau :lol:

#72727   Skridžas
 22 Rgs 2008 10:24
Gal pakomentuotum tuos filmius?Norėčiau ir aš peržiurėti kokie pavadynimai jai gali tikslsu,bandysiu atsysuti..

#72828   virusas
 22 Rgs 2008 20:03
skridzas rašė:Gal pakomentuotum tuos filmius?Norėčiau ir aš peržiurėti kokie pavadynimai jai gali tikslsu,bandysiu atsysuti..
visus cia radau:
http://tfile.ru/
http://torrents.ru/forum/index.php

geriausi ir issamiausi mano akiai tai:
feeder eto prosto,ir ulovistii feeder

#72905   Skridžas
 23 Rgs 2008 09:16
Man toks klausimas,ar žvejodami fideriu kas nors pradžioje naudojia didesnes "karmuškes"(šerikleles) kad prišerti vieta?Ar pastovai su ta pačia?
Nes kaškaip prekyboje specialai tokiu nemates esiu,čia kalba vyksta apie lengvesnes šeriklas,nes kurios su svoriu 40g man per sunkios yra,tiesiog manau reiktu turėty arba visai be svorio arba keli gramai kokie 5 ne daugau :roll:

#72937   Agis
 23 Rgs 2008 11:33
Jei ziuri Pauliaus "misias" tai turejai pastebeti, kad ukrainieciu ismislas atkeliavo jau ir iki Lietuvos.Paserimui naudojamas paprastas plastikinis butelis pries tai ji patobulinus, apipjauscius insegus kilputes metalines ir pririsus sniurelius, o i ypylimo anga ysabacinus kamscio (Cia ne to is Kauno :lol: ).Zodziu prikraunama pasaro, su karpiniu koteliu svysteliama, nuskendes pasarelis pradeda irti, kamstis apvercia serykla ir viskas, trauki kitam uzmetimui.Panaudojus yvairiu PET buteliu dydzius pasidarai ir yvairiu talpu seryklu.Elementaru Vatsonai :lol:

#72940   Skridžas
 23 Rgs 2008 11:37
aš tai noriu tokios nedickos kad su tuo pačiu fideriu butu možna užmesty,bio jaigu su atskyru kotu tada reiktu atsymeruotri zilka vienodai,o betio yra nebrangai pirkti tokiu rakietu raudonais angalais tai manau panašiu principiu veikia.... :roll:

Tai va noriu tokios lengvios bet kad galėčiau našai per kokius 3-5 kartus pašerty... :neutral:

#72944   senelis
 23 Rgs 2008 11:43
As tam reikalui naudoju serykla,kuria pasidariau is moterisku biguduku (na cia plaukams garbanot tokie daiktai). Jie puikiai tinka,yra visokiu dydziu.
PaveikslėlisPaveikslėlis
naudoju vidine dali,pasunkini svino juostele kiek reikia.

#72949   kamstis
 23 Rgs 2008 11:51
Skridzai ,ko tu nori, to nera :twisted: Cia tau ,laisva dirva ,tavo fantazijoms,lengviausias ir paprasciausias budas,ragatke ju yra visokiu,siulyciau pirkti su vidiniu sniuru.Sniuras eina pre gumos vidu ir ragatkes rema,rankenos gale yra verzle kuri reguliuoja virves isleidima ar sutraukima,pagal reikiama nusauti atstuma atsireguliuoji virve ir pasaro rutuliai krenta i viena vieta.Nereikia nei karpinio koto nei "raketos" ;-) Ragatke-Timpa ar kaip ja ten vadina ,.kainuos apie 25-30lt.ir bus isspresti tavo vargai.Jei kas neaisku, idesiu nuotrauka to irankio, kuriuo naudojuosi ir suprasi ;-)

#72951   Skridžas
 23 Rgs 2008 11:56
Man klausimas yra vienas,o kaip tu suireguluoji kur karmuškė krenta ir pašaro bumbulai nes yrankai kartu nesurišti vistiek gaunasi paklaiada 5 mėtru?
Ragatke ydėk jaigu nesunkiu, kad žynočiau ko tiklslai ieškoti... :shock:

#72953   senelis
 23 Rgs 2008 12:00
Nelabai sutikciau su kamsciu,kad su "ragatke" pataikysi tiksliai i taska...Jau seryklele svaidyt tiksliai iprast laiko reikia,o cia dar sudetingiau... Na bet be praktikos niekur geru rezultatu nepasieksi :roll:

#72968   kamstis
 23 Rgs 2008 12:14
PaveikslėlisPaveikslėlis
Su paprasta ragatke bus sunkiau,su sita paprasta,nes atsireguliuoji virves esancios viduje ilgy ir nei arciau nei toliau nenusausi,jei bus vienodo dydzio ir svorio rutuliukai,galima saudyti iki kokiu 3.5-5cm.diameto rutulius ;-)

#72971   Skridžas
 23 Rgs 2008 12:17
O kamšty kaip tu atsimeruoji kur ikritio karmuškė ir kur turi krysty rutulai?

#72980   kamstis
 23 Rgs 2008 12:28
Na mes kai seriames ,tai ta vieta pasizymim pluduru,po to apsaudai rutulias,veliau meti meskeres,jei reikia daserti ,tai matai kur karmuske uzmeti, ten taikai ir pasara pasiusti ;-)

#72982   Raupsuotas
 23 Rgs 2008 12:29
skridzas rašė:O kamšty kaip tu atsimeruoji kur ikritio karmuškė ir kur turi krysty rutulai?
Tai daroma elementariai.Sumetami jauko gniuzulai, o poto daromas tikslus uzmetimas i ta vieta.Veliau visai paprasta.Yra toks prie kiekvienos rites ant korpuso liezuvelis-fiksatorius.Stai ir visa paslaptis.Mes pludininkai kada zvejojame savo malonumui su baloninemis ar matcho tipo meskeremis jaukiname ir zvejojame tokiu pat principu.Be fiksacijos gautusi nesamone-jaukas sau, masalas sau, o dabar idealu :gutgut

#72989   Skridžas
 23 Rgs 2008 12:49
Su pludinsinaksi viskas aiškiu yra apšaudei pliude užfiksavai klipse vala ir pastovai mėtai kur reikia,su fideriu pludės nėra,nebent tiktai pastačiuas kaškokia pliude atskyrai ir prieš ta pliude mestu karmuske irgi užfidskavus klipse vala,ir ten pat šaudyty su ragatke..

Bet su pliude minusas yra reikia kad inai vistiok butu 1 minimum mėtro atsumu tolau nuo šeriamios vietios,nes yra tykymybė užkabynti pavadėli,kaip man yr atsttykio,aš tiesiog plliude pastačiau kaip orentyra kad kaip galima tikslau mėtyty..

O jaihu viskas vyksta kokiu 30 mėtru atstumu tai jau sunkokia atsutaiskiti viskas kad viskas butu 1 diametre.. :neutral:

#73063   Raupsuotas
 23 Rgs 2008 14:50
Arba pats manes nesupratai arba nesenai zvejoji :) Tiek su plude, tiek su dugnine numeti, uzfiksuoji ir viskas.Dugnine meti puses metro paklaida, o pludine be paklaidos.Esu daugeli metu zvejojes dugnine.Patikek, jei metai su protu, neperstistengdamas tai ir numeti tiksliai, ir valo neplesai.Visa praktika su zvejybiniu stazu ateina.

#73826   Skridžas
 30 Rgs 2008 06:20
Gakl kam tekio matyty mažiu karmuškiu? :roll: Domintu iki 10 gr.

Beje vilniuje netekio matiti kertuotu karmuškiu upėms,gal kas matėt?

#74075   virusas
 01 Spa 2008 22:20
skridzas rašė:Gakl kam tekio matyty mažiu karmuškiu? :roll: Domintu iki 10 gr.

Beje vilniuje netekio matiti kertuotu karmuškiu upėms,gal kas matėt?
wtf kertuotos karmuskes??? foto gal gali imesti

#74414   virusas
 04 Spa 2008 08:20
Iskarto galejai pasakyti kad keturkampe karmuske :D Kaune tai radau vienam taske pirkti ir keturkampiu ir trikampiu,tik labai jau prastos kokybes jos,ir svoriu mazas pasirinkimas,ant kai kuriu isvis nera net parasyta keliu ji gramu,zodziu jos per lengvos srovei,as tai srovei pasinaudojau broliu Ščerbakovu patarimu aplink karmuske is vielos padarai zieda ir karmuske nesivarto

#74423   Pelekas
 04 Spa 2008 15:47
As megstu zvejoti su taip vadinama "bezdzione" ir signalizatoriumi. Pats turiu kota karpini, nu bent jau taip parasyta, kotas SPRO Prion Power Carp, 3,60 m, uzmetimas neparasytas, na girdejau apie SPRO ne kokius atsiliepimus, bet laiko gerai. Kotas kietas, stiklo pluostas, sutvirtinimas padengtas aliuminiu, tai manau tikrai neluz, nebent Mikutaviciu ikirsiu :-D :lol: :lol: :lol: :lol:

#74426   trukeris
 04 Spa 2008 21:00
skridzas rašė:Man toks klausimas,ar žvejodami fideriu kas nors pradžioje naudojia didesnes "karmuškes"(šerikleles) kad prišerti vieta?Ar pastovai su ta pačia?
Nes kaškaip prekyboje specialai tokiu nemates esiu,čia kalba vyksta apie lengvesnes šeriklas,nes kurios su svoriu 40g man per sunkios yra,tiesiog manau reiktu turėty arba visai be svorio arba keli gramai kokie 5 ne daugau :roll:
Ežere žvejojant seriuosi ta pacia seryklele,ir ton pacion vieton.Po 1-mo metimo vala užviksuopju klipse,be baimes kad nutrauksiuIir taip kokius 7-8 kartus pametau seryklele,su greitai yranciu pasaru, kabliuku ner.O paskui dedu kita sistemele. Taip,užmest reikia moket,kad nenutrauktum valo.

#74431   Skridžas
 04 Spa 2008 22:03
trukeris rašė:
skridzas rašė:Man toks klausimas,ar žvejodami fideriu kas nors pradžioje naudojia didesnes "karmuškes"(šerikleles) kad prišerti vieta?Ar pastovai su ta pačia?
Ežere žvejojant seriuosi ta pacia seryklele,ir ton pacion vieton.Po 1-mo metimo vala užviksuopju klipse,be baimes kad nutrauksiuIir taip kokius 7-8 kartus pametau seryklele,su greitai yranciu pasaru, kabliuku ner.O paskui dedu kita sistemele. Taip,užmest reikia moket,kad nenutrauktum valo.

jau naudotum gumelia tada galėtum sau lesiti ir suklisty :roll:

Ta pačia šeriklela ir aš naudojios bet tiesiog galvojiu b utu gerai vietoj 8-15 metimiu padaryty 3 ir jau pradety žvejyba :) Aš vėlgy žiuriu iš tynginio pozicijios...Kad kuo greičiau pradėty žvejyba ir visas smulkmenas kiek imanioma pagreitinti...Nesakau kad neraikia skirti laikio dugno tirinėjimams,tiesogf ka imanioma pagreitinti..

#74433   trukeris
 04 Spa 2008 22:07
tada tau tingini pasiulymas,naudok 2-vi meskeres.1-na serimui,kita žvejybai.

#74434   Skridžas
 04 Spa 2008 22:17
Ne nereikės 2,tiesiog teks pasidaryty lengva kaarmuške didesne...ir su jiaa užteks 3-5 kartu ir bus galima pradėty žvejyba...Tiesa pas mus rynkoje labai skurdus pasirinkimas karmuškiu...mane domintu 5-10gramu,o yra minimum 15 gramu...Čia jau ketiems kotams...O man užtenka 5 gramu kad vyršunėlė suilenktu :roll: Gal kas kur matėt vilniuje platu karmuškiu pasirinbkima?

#74435   trukeris
 04 Spa 2008 22:26
skridzas rašė:Ne nereikės 2,tiesiog teks pasidaryty lengva kaarmuške didesne...ir su jiaa užteks 3-5 kartu ir bus galima pradėty žvejyba...Tiesa pas mus rynkoje labai skurdus pasirinkimas karmuškiu...mane domintu 5-10gramu,o yra minimum 15 gramu...Čia jau ketiems kotams...O man užtenka 5 gramu kad vyršunėlė suilenktu :roll: Gal kas kur matėt vilniuje pla
tu karmuškiu pasirinbkima?
Tu kalbejai apie feederi, o seryklos klausi 5-10gr.jsu jom tik su pikeriuku gaudyt.As taip suprantu,gal ir neteisus esu.Patarciau Viln.turguose pažiuret,kaskaip netikiu kad nerasi.

#74436   Skridžas
 04 Spa 2008 22:30
pas mane lengvas fideris ir beje 30 mėtru be vargio mėtau...50mėtru biski suynkau taiklai pataikti ..Kaskaip supratau kad su olengvesnėm biski lengvaau taayklai mėtiti...

#74437   trukeris
 04 Spa 2008 22:43
skridzas rašė:pas mane lengvas fideris ir beje 30 mėtru be vargio mėtau...50mėtru biski suynkau taiklai pataikti ..Kaskaip supratau kad su olengvesnėm biski lengvaau taayklai mėtiti...
žinai,palek i pard. žiirmunuose, kur prie MacDonaldo.Nenoriu sumeluot ,atrodo kad ten maciau lengvu seryklu.O tas tavo lengvas feederis kiek užmetimo?Mano irgi lengvas iki 70gr.O turiu pikeriuka iki 25gr,bet jam seryklos nenaudoju,tik svarelius.

#74439   Skridžas
 05 Spa 2008 07:43
Žinok nerašio pas mane iki kiek užmetymas,bet paagal vyršunes sprendžiant tai nebus daug...Mano nuomone iki 50gr.ne daugau :roll:

#74456   trukeris
 05 Spa 2008 12:59
skridzas rašė:Žinok nerašio pas mane iki kiek užmetymas,bet paagal vyršunes sprendžiant tai nebus daug...Mano nuomone iki 50gr.ne daugau :r
oll:
Jei ner gr.parasyta tai turi but Lb.ar dar kokia užmetimo info. Po musu diskusijos siandien nulekiau i kalvariju turg. Nusipirkau labai mažu ir lengvu serykleliu, jos tikrai tiks pikeriukui.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė