Butu tikrai idomu, dar jeigu palyginti keliu skirtingu firmu valus 

Nieko nenoriu paciam ipirsti, o tik parasysiu kokiu valu zvejoju as.Pagrindinis iki 0.14mm., o pavadelis 0.08mm. arba 0.10mm.Karsius traukiu iki 2kg. be problemu.Kalbu apie ezerus, bet ne upes.Skersnukis rašė:Tai o kaip manot ar skaidriam giliam ezere 0.18mm storio pagrindinis valas karsiams ne per storas?
Kokius valus (pagrindiniam ir pavadeliui) jus naudojat gaudant karsius ir koks telkinio tipas?
Pelekas raso:alkanas rašė:o as neatsiprasau, nes prie ko cia zmogaus metai, kas kuo nori tuo zvejoja, ir tai kad tu turi 50 ar 100 pludziu nepasako, kad turi ir smegenuLABAI ALKANAS rašė:Atsiprasau, man dar toks klausimas iskilo.Kiek paciam metu nes rasai, kad dar ne visu spalvu virsunemis turi pludes.Aciu is anksto uz atsakyma.
Nenoriu pasirodyti nekuklus ar isisokelis, bet mano asortimente gal 50-100 ivairiausiu pludziu.
as turiu keturias pludes, o naudoju tik dvi, ir man uztenka visoms situacijomsalkanas rašė:o as neatsiprasau, nes prie ko cia zmogaus metai, kas kuo nori tuo zvejoja, ir tai kad tu turi 50 ar 100 pludziu nepasako, kad turi ir smegenuLABAI ALKANAS rašė:Atsiprasau, man dar toks klausimas iskilo.Kiek paciam metu nes rasai, kad dar ne visu spalvu virsunemis turi pludes.Aciu is anksto uz atsakyma.
Nenoriu pasirodyti nekuklus ar isisokelis, bet mano asortimente gal 50-100 ivairiausiu pludziu.
ta ir as pastebejau,ir man tas klausimas pakilo.Butu neblogai jei senelis atsakytu, jis navernika tikrai žino.gelmes rašė:Dėl svarelio - slyvutės.
Slyvutė,iš galų , nėra vienoda. Man iškilo toks klausimuks ?Kaip teisingai reikia uždėti ją? Ar smailesnis galas į kabliuką, ar atvirkščiai? O gal tai neturi reikšmės, ar reikšmė proklauso nuo tam tikrų salygų. Klausiu todėl, kad lyg ir mačiau per paskutinę laidą "Vienam gale kablys" tik gaudant dugnine, jog slyvutė buvo užkabinta bukuoju galu į kabliuką. Qš kabinu a
rvirkščiai.
Kriauses formos slyvutes neriasi ant valo smailu galu i virsu, o buku zemyn i kabliuko pusegelmes rašė:Dėl svarelio - slyvutės.
Slyvutė,iš galų , nėra vienoda. Man iškilo toks klausimuks ?Kaip teisingai reikia uždėti ją? Ar smailesnis galas į kabliuką, ar atvirkščiai? O gal tai neturi reikšmės, ar reikšmė proklauso nuo tam tikrų salygų. Klausiu todėl, kad lyg ir mačiau per paskutinę laidą "Vienam gale kablys" tik gaudant dugnine, jog slyvutė buvo užkabinta bukuoju galu į kabliuką. Qš kabinu arvirkščiai.
Nu, Gintarai, nepažinočiau tavęs - sakyčiau jaunuolis klausinėja... Bet galima suprast - tu juk daugiau spiningauji...gelmes rašė:Dėl svarelio - slyvutės.
Slyvutė,iš galų , nėra vienoda. Man iškilo toks klausimuks ?Kaip teisingai reikia uždėti ją? Ar smailesnis galas į kabliuką, ar atvirkščiai? O gal tai neturi reikšmės, ar reikšmė proklauso nuo tam tikrų salygų. Klausiu todėl, kad lyg ir mačiau per paskutinę laidą "Vienam gale kablys" tik gaudant dugnine, jog slyvutė buvo užkabinta bukuoju galu į kabliuką. Qš kabinu arvirkščiai.
Taip yra.Tik ka is "SALMO" grizau.Padejau draugui apsipirkti.O tavo pageidaujamu valu yraJonvabalis rašė:Iskilo klausimas del florokarboninio valo, ar kas naudojat pludinei pavadeliams ir ar yra prekyboje plono su pakankamu islaikymu.
Stovinciam vandenyje pagrindinis valas0.14mm plius pavadelis 0.10mm arba 0.08mm, ziurint ka zvejoju.Sroveje (Skirvyteje) pagrindas 0.14mm plius pavadelis 0.12mm nes kriaukles labai vala piauna, kitur dar sroveje galima pavadeliui naudoti 0.10mm.Kalbu apie zvejyba teleskopiniu kotu 7-9 metru.Jei gaudau matchu tai manau viska reiktu uzkelti atitinkamai dviem simtosiomis.Tai tiekJonvabalis rašė:Dekui, o pats ar naudoji ir kokio storio?
Minti pagavai is karto-saunuolisJonvabalis rašė:Nesupratau tik vieno, ar pats isilginiam valui florokarbona naudoji ar tik pavadeliams?
Esme visa kainoje.Brangu vala zmones naudoja pavadeliams, o kiek pigesni pagrindiniai sistemeliaigelmes rašė:Nors jau užsivedė kalba apie valus, pavadėlius, tai man neišmanėliui tokis klausimas pasistojo.![]()
Kodėl kalbate, kad pagrindinis valas ir pavadėlis turi būti skirtingų firmų. . Aš čia ne apie diametrus. Aš visad stengdavausi naudoti tos pačios firmos valą kaip pagrindinį, ir tos pačios firmos valą, kaip pavadėlį.