Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Sveiki!
Klausimas: Lietuvoje mes paprastai išskiriame tris karpių rūšis - paprastus karpius, veidrodinius ir laukinius, kuriuos vadiname sazanais. Tuo tarpu britams karpiai esti 5 rūšių - paprasti, veidrodiniai...
Tad jums tereikia nurodyti likusiais tris rūšis.
Sėkmės!
Jei vertinti atsakymus pagal mano šaltinį,tai teisingo atsakymo dar nėra.Gal galima dvejoti mano šaltinio patikimumu, bet jis savo kilme iš Jungtinės Karalystės...Tad siūlyčiau dar šiek tiek pasikankinti.
Palengvinimui pasakysiu, kad 2 rūšys buvo įvardintos teisingai (vėlgi anot mano šaltinio), tai - odinis ir žolinis. Manau pelnytai taškas turi būti skirtas tam kas įvardins likusią paskutinę rūšį...Būsiu subjektyvus, bet norėčiau kad tai padarytų tuomahaukas
Klausimas skiriamas triušiui, t.y. tam kas bus greitesnis
Esu spiningistas. Žvejoji kur Utenos ar Trakų apylinkėse, aišku nepraleidi progos pasilabinti su vietiniais žvejais, paklausti kaip kimba, kibo..kur,kada,ant ko..Dažnas atsako: "ant mepso pagavau".Dabar jau žinau kad neretai koks neišprusęs žvejys, sakydamas mepsas, galvoje turi visai ne gamintoją, o...Ką gi jis turi galvoje?
Kiek , fingerling yra naudojamas kaip terminas, apibūdinti mažai (~10-15 cm) dydžio žuvelei apibūdinti. Tiksliau tariant- mailiui (pirmaisiais- antraisiais gyvenimo metais)
Žvaigždynas ir ežeras vadinasi vienodai- Horsehead ("arklio galva"). Kaip ir galvakablis:
Panašiai vadiname ir brolius latvius
Taškas pikeriui, laukiame jo klausimo.