iDekui uz atsakimus.. Is emes as irgi galvoju apie 5AG.. nors valtis tai juokingai nedidele lyginant su kitu geldom..bet ziurint i ateiti visdelto 2,5..ar 3,5.. gali but mazoka..ka ten zinosi gal po keliu metu ziurek tikrai reiks vel pirkt ir jau galingesni...
Seip as paskaiciavau mano valtis 37kg as 75kg su rubais ir batais

plius inkaras ir spinigas su trupuciu pribambasu... grubei gautus apie 150kg... Klausimas nuo kokios galios variklis mane isvestu i glisa...
Gdainius.. kaip ir atsake bet man vienas zmogus paporino kad mane viena su sia valtele i glisa iskels tik nuo 7AG..
Tai as ir buvau sumaste imt 3,5ag... nes galingesniam nei 5-kiu jau reik teisiu o i glisa kaip tas zmogus porino su 5ag ir taip neiseisi o dar mano krastuos su galingesniu nekazi kur prasisuksi....regioninis parkas aplink
Seip daug skaiciau apie varyklius .. perkraciau tikriausiai visus lietuviskus forumus... net sia konkreciai tema du kartus perskaiciau nuo pradziu
Ir..pvz apie TOHATSU.. radau tikrai tik trupinius... zinau kad tai lyk ir didziausias pasaulinis vandens transporto varikliu bei ju daliu gamintojas ir kitos firmos kaip pvz Mercuri.. dali produkcijos gamina is ju daliu... bet keista kodel ant lietuvos ju vardas ir brandas kaskaip ner paplites.... ir kazi tada kokie tie varikliai.. kiek supratau liaudis nesiskundzia bet cia kaip sakant tik poros internautu nuomone....
Kaip jus manote kokio gamintojo varikli man butu racionaliause rinktis
Mercuri.. Yamaha ..Honda...Suzuki .. ar pvz. Tohatsu...berods kaskada jais Laivynas prekiavo o dabar pas juos tik Yamahos istatytos tai net ner kur tu Tohatsu paciupinet.. o ju 5AG zurnale maciau po 2999lt....tai gautus net pigesnis varijantas nei kitu gamintoju.. kazi kaip pasielgt

ir kokio gamintojo birzgala imt.... Man tai tie pinigai kuriuas zadu skirt tikrai dideli praktiskai pora menesiu tik ant ryziu tureciau gyvent..

tai ir nenoris prasaut su pirkiniu juk jis man tarnaus tikrai ne vienus ir ne du metus...
Seip dar net sendien vienas zmogus man gyre SUZUKI.. variklius bet apie juos tai isvis nera daug atsiliepimu...
Na visai dabar susipainiojau..

... aisku tik tai kad reiktu nemenkesnio nei 5AG.. bet vel sio varyklio svoris tai jau gan rimtas ir neaisku kaip jis sudraugaus su mano laiveliu...
Vienur nurodo kad BALTIK B 265 maks variklis 20kg o kitur 30kg...kaip sakant kas kaip nori tas taip raso.. o isties tai as kaip naujokas siuose reikaluose vis jauciuos pasimetes....kaip nuogas vidury turgaus..

tai ir ieskau tu kurie tuose reikaluose dantis praede....
Jei dar neuzknisau gal mestelkit dar koki pasiulima ar patarima..